Gjuha e nenes nuk harrohet kurre
Gjuha e nenes nuk harrohet kurre
Per ata qe jan lindur e kan jetuar deri ne nje fare moshe ne Shqiperi, nuk harrohet kurre, por mund te harrohet,ne kuptimin se shum prinder nuk i mesojne femijet e tyre te flasin Shqip,ose me mire ti mesojne shqipen si gjuh te pare,dhe per keta brezat e rinj qe po rriten jashte, mund te them se eshte rrezik te harrojne gjuhen ton te bukur.
Te jemi real rreth kesaj teme mjafte serezioze,per te mos ndodhe kjo duhet nje pune shume e madhe e prinderve.
Une kam frike se gjeneratat e mevonshme shume me veshtiresi do mund ta ruajne gjuhen shqipe.
Sidomose ne shtetet qe kan kushte te mira per jete ku Shqiptaret integrohen me shpejte.
Mendoje se Qeverite e shteteve tona duhet te japin nje mbeshtetje te forte bashkekombasve tane ne kete drejtim.
perpunohet jo harohet...behet nje mix qe quhet albishPostuar më parë nga '[LoTi
![]()
une mendoj se po.varet sa ke jashtetit ose me mire varet sa vjec ke hikur nga shqiperia.
po njof shqiptar qe femit i kan lindur jahstetit dhe nuk din mire ose pak shqip.
po sigurisht qe mund te harrohet gjersa jeton ne nje vend tjeter pershtatesh me kulturen edhe gjuhen e vendit ku jeton...sigurisht kjo ndodh nese jeton jashte shqiperise per nje kohe te gjate...
I DiD NoT AsK 2 B AlBaNiAn , I JuSt GoT LuCkY
AlBaGiRl
Krijoni Kontakt