Close
Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 188
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    te . Edhe per kete fatkeqesi , ja hedh fajin me shume nenave sesa baballareve , per arsye se babai shumicen e kohes e shpenzon ne pune , ndersa eshte nena ajo qe zgjedh se ne cfare gjuhe do i flasi femijes se saj. Eshte mendjelehtesi qe te ben te mendosh qe borati afterall kishte te drejte kur pretendonte qe femrat kane tru me te vogel se mashkulli :P .

.
    Kete nuk kuptoj une.Pse ja hidhni fajin nenes?Nenat ne kurbet jane shume te ngarkuara.Ka nga ato qe bejne nga dy pune jashte shtepise.Mos flasim pastaj per punet ne shtepi.Burrat ne pergjithesi ,kur mbarojne punen jashte nuk prekin gje me dore ne shtepi.Mos pertojne dhe te hapin gojen?Nje pjese e mire e burrave mendojne se e mbaruan punen per ate dite dhe u takon te argetohen ,pra te dalin jashte me shoqerine.Me femijet do merret gruaja qe edhe ajo sapo ka ardhur nga puna jashte,por mesa duket kujdesi per shtepine e femijet burrat e quajne argetim per gruan e shkrete,por jo per ata.Pergjegjesia eshte e te dyve dhe jo vetem e nenes.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    njerez te ndyre, kopila etc etc etitikime te tilla , nuk jam une e as ti qe i gjykon ata per kesilloj veprimesh , se tek e fundit kush jemi ne qe i gjykojme me kaq autoritet ata ?
    A përnime a? Qy qy, sa interesant.

Po ata kopila jon, edhe ti n'kofsh si ata, edhe ti je kopil. Shtaz jon ata.

por nuk eshte e hijshme te shahen apo te ndillet urrejtje ndaj ketyre njerezve.
    keshilla eshte arma me e mire per keta lloj prinderish.
    Këta njerëz, janë shtaz, kur ma kan pa fotografin e Adem e Hamzë Jasharit kanë bërtitë: "Uh çka po mban këso figurash nëpër mure", pra ata jan shtaz, urrejn çdo gjë patriotike. Janë tamam sikur të ishin masonë a çifutë a farë e flliçtë, thujuv çka dush se nuk hin në gjynah jo.

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Shkemctarisht dihet se fëmija mund të veproj si dygjuhësh pa ndonjë problem , bile kjo e bën fëmijen më të shkathët , rrit iQ-e fëmijës.

Një gjë definohet shummë qartë , fëmija në tre vitet e para duhet të mësoj gjuhen amtare, e pastaj gradualisht mund të fillohet me mësimin e gjuhës tjetër.

Këto gjëra janë shkenctarisht të bazuara, dhe po që se dikush dyshon unë do të përpiqem ti gjej dokumente(libra nga pedagogjia dhe psikologjia e fëmijëve) ose le të kërkojn vet.

E keqja është se shumica e emigrantëve tanë nuk i dinë këto gjëra.

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Besimtar Katolik Maska e altint71
    Anëtarësuar
    27-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    933

Gjuha sharrohet por verferohet pak ,ne emigrim

Gjuha Memes nuk harrohet por une ne 18 vjet nuk e fsheh qe me eshte varferuar pak.
    Duhet te jemi realist.
    Kjo per faktin se ne pune te duhet ta flasesh, ne te shume vende ti je vazhdimisht ne kontakt me ate gjuh te huaj,plus vitet bejn te veten.
    Po te shtojme qe romanzet e Ismail Kdares dhe libra te tjer i imar ne gjuhen e huaj kjo sme ndihmon ta pasuroj gjuhen meme por gjuhen e huaj.
    Ndersa forumi me ndihmon pak.

Ndersa persa i perket femive,eshte nje dicka delikate,ju nuk gjudikoni sic duhet.
    Provoni te jeni prinder njehere perpara se te beni gjukim te shpejtuar,

Me eshte ngulur ne mendje debati i nje macedonsi(flet serbisht) me kujdestaren e cila un ankonte se djali i tij ishte mbrapa me mesime se kishte nje italishte skarco edhe pse i lindur ne Itali.
    Un dua qe femija im te shkoj mire ne shkoll dhe kam vendosur qe vitet e para ti flas italisht,edhe qe mos te kete probleme ne shkolle,e kam bere shume mire,mesuesja me thot fjalet me te mira,tani qe eshte pak me e madhe i flas vazhdimisht shqip,dhe ajo e perserit shum mire,gabon vetem theksin!

Dua tju kujtoj qe femit qe ne klas te pare mesojn gjuhen angleze,jo si ne ne te qe fillojme ne te 5te,pra tre gjuh per te mesuar.

Ky eshte mendimi im,
    Ju pershendes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga altint71 : 24-11-2008 më 19:28

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga [LoTi] Lexo Postimin
    Une besoj se jane pallavra edhe shfajesime pa vlere nje rob zoti sa i derr ne kome me thon -kom harru shqipen!
    Ashtu eshte ... ata jan njerz labil dhe te prapambetur qe asimilohen me deshire te vet.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Kete nuk kuptoj une.Pse ja hidhni fajin nenes?Nenat ne kurbet jane shume te ngarkuara.Ka nga ato qe bejne nga dy pune jashte shtepise.Mos flasim pastaj per punet ne shtepi.Burrat ne pergjithesi ,kur mbarojne punen jashte nuk prekin gje me dore ne shtepi.Mos pertojne dhe te hapin gojen?Nje pjese e mire e burrave mendojne se e mbaruan punen per ate dite dhe u takon te argetohen ,pra te dalin jashte me shoqerine.Me femijet do merret gruaja qe edhe ajo sapo ka ardhur nga puna jashte,por mesa duket kujdesi per shtepine e femijet burrat e quajne argetim per gruan e shkrete,por jo per ata.Pergjegjesia eshte e te dyve dhe jo vetem e nenes.
    ore ti njeri kur do vesh mend , se ngele malok nga trute?
    kush ta ka dhene ty autoritetin ti gjykosh njerezit per patriotizem , a me thuaj pak?

a mos po na i mban veten patrioti me i madh qe ekziston sot per sot ne shqiperi ?
    por edhe nqs e mban veten te tille , e di se si te drejtohet ndonje rob menefrego rreth kesaj gjeje '' me plasi k.... mua se cfare je ti o budall'' .......ja kete lloj reagimi merr nga njerezit . e di pse?---sepse eshte budallik ne kohet e sotm ti shash apo ti gjykosh njerezit per patriotizem . eshte nje ideologji qe eshte c'vleresuar kohe me pare. nuk i hyn me njerezve ne pune. sot koha na okupohet me gjera akoma me te rendesishme se patriotizmi. mos u merr me ideologjira qe edhe njerez te medhenj i kane fut ne sirtaret e paradokseve .

ah jam dakort qe kultura jone qindra-vjecare te ruhet ne menyren me te paster ,sepse cdo kulture e cdo populli na meson se nga kemi ardhe e ku do ikim. eshte dicka e bukur qe na frymezon te gjitheve. te njejten gje ndiej edhe per kulturat e popujve te tjere. cdo kulture e lashte qe kolapset mua me pikellon ,sepse eshte humbje e nje sistemi vlerash e moralesh. eshte histori mbi te gjitha ,dhe kete te fundit une fort e kam per zemer.
    po deri ketu veten une or ti burazer. nuk kam fytyre as une e asnjeri prej jush te gjykoj njerezit per zgjedhjet e tyre qe bejne , pavaresisht se mua ajo zgjedhje me duket e gabuar. njerezit jane unike ne perceptimet e tyre , e per kete gje cdo veprim e zgjedhje e tyre duhet respektuar , se ne fund te fundit humbja e gjuhes meme nuk eshte krim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Smth_Poetic : 24-11-2008 më 21:21

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    ore ti njeri kur do vesh mend , se ngele malok nga trute?
    kush ta ka dhene ty autoritetin ti gjykosh njerezit per patriotizem , a me thuaj pak?

a mos po na i mban veten patrioti me i madh qe ekziston sot per sot ne shqiperi ?
    por edhe nqs e mban veten te tille , e di se si te drejtohet ndonje rob menefrego rreth kesaj gjeje '' me plasi k.... mua se cfare je ti o budall'' .......ja kete lloj reagimi merr nga njerezit . e di pse?---sepse eshte budallik ne kohet e sotm ti shash apo ti gjykosh njerezit per patriotizem . eshte nje ideologji qe eshte c'vleresuar kohe me pare. nuk i hyn me njerezve ne pune. sot koha na okupohet me gjera akoma me te rendesishme se patriotizmi. mos u merr me ideologjira qe edhe njerez te medhenj i kane fut ne sirtaret e paradokseve .

ah jam dakort qe kultura jone qindra-vjecare te ruhet ne menyren me te paster ,sepse cdo kulture e cdo populli na meson se nga kemi ardhe e ku do ikim. eshte dicka e bukur qe na frymezon te gjitheve. te njejten gje ndiej edhe per kulturat e popujve te tjere. cdo kulture e lashte qe kolapset mua me pikellon ,sepse eshte humbje e nje sistemi vlerash e moralesh. eshte histori mbi te gjitha ,dhe kete te fundit une fort e kam per zemer.
    po deri ketu veten une or ti burazer. nuk kam fytyre as une e asnjeri prej jush te gjykoj njerezit per zgjedhjet e tyre qe bejne , pavaresisht se mua ajo zgjedhje me duket e gabuar. njerezit jane unike ne perceptimet e tyre , e per kete gje cdo veprim e zgjedhje e tyre duhet respektuar , se ne fund te fundit humbja e gjuhes meme nuk eshte krim.
    Ne radhe te pare une jam femer,nuk jam mashkull.Nuk jam burazeri yt une.Ne radhe te dyte nuk e kuptova fare mesazhin tend se ku do te dalesh,e c'lidhje ka me ato qe kam shkruar une?!

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Mu me ka ra me pa, shqiptar te trojeve te ndryshme shqiptare, ata flasin nji shqipe siq e kan pas kur kan dal nga vendi ........kam taku nji famile shqiptare qe kan dal nga kosova ne shek 18 e flitshin nji shqipe shum veshtir te kuptohej, e turqen e flitshin mir kuptohet ...
    kam taku shqiptar ne greqi edhe ata kan harru shqipen, i kuptoj mirê per tu integru ne greqi jan detyru me fol greqisht puna me gjet femijt punê i kuptoj....

ashtu po ndodh edhe ne europ...shum po thojn na ketu kem me jetu , qka kem me ba ne kosve e shqiperi sna njef askush as njofim askend....i kuptoj....i kuptoj se i njof dhe jau njof hallet...

qka po ben atdheu per femijt e vet qe i ka ne ter Boten ?
    asgje, pos me i denu kur te vin ne pushim........
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

♣AbSoLuT♣ Maska e [LoTi]
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    837
    U ben ca koh qe jam ne Itali, me ka rastrisur dhe nje rast tjeter ne BOLZANO ne nje periferi te ITALIS, njofta nje Shqipetar nga Dibra e madhe, i martuar me italiane djal puntor me te gjitha te mirat, por kishe shum koh qe jetonte ketu ne itali por per fat te keq nuk dinte tu shprehne shqip vetem kuptonte, kur flisja shqip ai nuk u shprehne dot dhe u acaronte me veten me thoshte jam shqiptar nuk di te flas shqip gati qe nuk nisi te qante, me te vertet me erdhi keq per kete djal qe nuk dinte te fliste shqip!

Gjuha jonë, sa e mirë sa e ëmbël, sa e dlir - Naim Frashëri

Përmbi za që l'shon bylbyli
    gjuha shqype m'shungullon
    përmbi erë që jep zymbyli
    pa da zemrën ma ngushllon

Nji k'to gjuhë që jam tuj ndie
    janë të bukura, me themel
    por për mue, si diell pa hije
    shqipja t'anave ua del...

|- Më Pikòj NPik Loti, Në Fòrm Realiteti -|

i/e larguar Maska e Edna- shpk
    Anëtarësuar
    21-03-2009
    Vendndodhja
    Tirane.http://www.edna-professional.com/
    Postime
    150
    Nuk harrohet, nuk ka mundesi.

Faqja 7 prej 19 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtë e gjuhës shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •