Ti ose nuk ke aftesi me kuptu ose po ben kinse spo kuptoj.
Une te thash qe nuk jam veq formalisht Musliman pra veq me emer. Une nuk jam nga ata, qe kan veq origjin Islame, gje qe pasta shum leht mund te manipulon me ta, ua shperlanin trurin qe ta pranoj terezen si figur kombetare.Une fatmirsisht nuk kam qen ne kete gjendje kritike qe te me bente te mburrem me terezen. Apsurditet me te madh se me u mburr me terezen nuk ka, gjeja me e kot dhe me pavler dhe me injorantja eshte qe une te mburrem ose te isha mburr me terezen.
Une rrejdh nga nje familje me tradita fetare dhe kombetare, por amo me vlera kombetare te verteta dhe jo ato te imponuara nga te huajt dhe matrapazet institucional.
Sa per ilustrim ne kohen kur keni fillu ju ta njihni terezen une i kam pasur 6 vjet keshtu qe edhe teorikisht te bjen posht hipoteza se edhe une gjoja ne nje koh qenkam mburr me terezen, dicka apsurde.
Te gjith shqiptaret do tu vij koha qe kan me kuptu realitetin, qe njeriu eshte prudukt i kultures dhe jo produkt i gjakut dhe kombesis.
Kur ta kuptojn shqiptaret kete realitet, nuk ka me pas me njeri qe do te mburret me terezen, sepse me trezen me nuk do ti lidh asgje, perpos qe ajo ka pas origjin shqiptare, pra ka pas gjak shqiptari e kjo ska vler, se njeriu so produkt i gjakut, por produkt i kultures,
Nga kjo pikpamje kur te kthehemi dhe ta rishikojm terezen, kulturen e saj, edukimin dhe veprimatin e saj, apsolutisht nuk ka te bej asgje me shiptaret madje eshte nje anti-nacionalizem nga ana e saj sepse nuk din te flas shqip dhe tha qe ter veprimtaria e saj i takon jezusit.
Nders nese ju po mendoni se eshte e drejt te vlersohet njeriu sipas gjakut dhe njeriu eshte produkt i gjakut te tij, dhe pamarrparasysh veprimtarin e saj mjafton te ket gjak shqiptari qe ne pastaj te mburremi, ather duhet ta mendoni edhe anen tjeter te medaljes, qe ne bot ka edhe shum shqiptar, pra gjak shqiptari, qe jan kriminel dhe bejn shum te zeza, madje nje shqiptar mund te jet vrases serik dhe nga ky kontekst, sipas jush, ne duhet te gjith ta pesojm, sepse ky ka gjak shqiptari dhe eshte kriminel, e tash per hir te tij duhet me pesu edhe na, sepse ka gjak shqiptari ka ky kriminel.
Nga kjo qe po aludon ti, te tjeret pastaj do te na ne vlersojn sipas gjakut dhe sa her qe nje kriminel ben krime, do te na demton neve te gjithve imazhin ton dhe do te thon ja ky eshte, shmbulli i shqiptarve.
Ndryshuar për herë të fundit nga altruisti_ek84 : 24-03-2009 më 07:45
Ndryshuar për herë të fundit nga extreme : 24-03-2009 më 09:07
We are all Aliens
Do ishte shume me e mire qe Nena Tereze te ishte edhe me large nga tradhetaret!
Ajo ishte dhe mbetet figura me kulmore qe tergon karakterin e Nenes Shqipetare.
Nuk eshte nene vetem ajo grua qe lind femij, Nene per ne eshte edhe Shqiperia cep me cep qe eshte ende e ndare!/
Kjo eshte gjeja me e tmerrshme qe nje person qe e tere bota e identifikon me Kombin Shqipetare, te dalin njerez te paguar te e etiketojne?!
E dijme se kurre tradhetin nuk e kemi denu si Kombe, per kete mund te etiketojme, flasim e fyejme kendo dhe kurdo!?
Spijunat dhe tradhetaret jane te mjaftueshem, kete e dijme me te gjithe!?
Por nuk arrij te e kutpoj si ju qe paguheni prej Serbise dhe Arabeve arrini tekeni ende guxim, per kete trimri tuajen ju marre inate!?
Kush ka fy Nenen Tereze, Gjergj Kastriotin, e ka fy Kombin shqipetare!?
Nese dikush ka punu per kete Kombe jane dy figurat me te medha Gjergj Kastrioti dhe Nena Tereze, kete jam I sigurte nese do te gjykojme me objektivitet kurre nuk do e mohojme!?
Do ishte shume me e mire qe Nena Tereze te ishte edhe me large nga tradhetaret!
Ajo ishte dhe mbetet figura me kulmore qe tergon karakterin e Nenes Shqipetare.
Nuk eshte nene vetem ajo grua qe lind femij, Nene per ne eshte edhe Shqiperia cep me cep qe eshte ende e ndare!/
Kjo eshte gjeja me e tmerrshme qe nje person qe e tere bota e identifikon me Kombin Shqipetare, te dalin njerez te paguar te e etiketojne?!
E dijme se kurre tradhetin nuk e kemi denu si Kombe, per kete mund te etiketojme, flasim e fyejme kendo dhe kurdo!?
Spijunat dhe tradhetaret jane te mjaftueshem, kete e dijme me te gjithe!?
Por nuk arrij te e kutpoj si ju qe paguheni prej Serbise dhe Arabeve arrini tekeni ende guxim, per kete trimri tuajen ju marre inate!?
Kush ka fy Nenen Tereze, Gjergj Kastriotin, e ka fy Kombin shqipetare!?
Nese dikush ka punu per kete Kombe jane dy figurat me te medha Gjergj Kastrioti dhe Nena Tereze, kete jam I sigurte nese do te gjykojme me objektivitet kurre nuk do e mohojme!?
Edhe gjaku im po te derdhet ne ndonje betej, jam shume I sigurte se nuk do te barazohet as me nje fjale te Nenes Tereze, kjo vlen edhe per gjithe tjeret!?
ADEM JASHARI asht hero edhe maj madh, per momentin kapak i herjonjeve, me fakte dhe me pun edhe me deshmi shihe sod. tereza nuk e din ku asht kosova edhe nuk ka dasht me ndi per at pun . qysh mundet me kon figur kombtare kur nuk e ka vizitu atedheun kurr, nuk e di qysh mundenoi mi rrejt femin e juaj kur ajo kur nuk e ka vizitu vendin e vet, dhe varoset ne kallkut.. patriotizem asht kush vdes per atdhe ne vend te vetin ose per vend te vetin duke luftuar.
Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 24-03-2009 më 13:24
o i pamarrun vesh un kerkand nuk e shaj , po ja dho hakun
Jam kurjoz te di se ke klasifikoni nder kombi ju arabo magjypet.
Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
N. H. Schwarzkopf
do ti ndjekim greket edehe ne bir te hardhuces.
Krijoni Kontakt