Close
Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 177
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    ADEM JASHARI asht hero edhe maj madh, per momentin kapak i herjonjeve, me fakte dhe me pun edhe me deshmi shihe sod. tereza nuk e din ku asht kosova edhe nuk ka dasht me ndi per at pun . qysh mundet me kon figur kombtare kur nuk e ka vizitu atedheun kurr, nuk e di qysh mundenoi mi rrejt femin e juaj kur ajo kur nuk e ka vizitu vendin e vet, dhe varoset ne kallkut.. .
    Ku te vinte Tereza se lat nam. Kush do e lejonte ate te ushtronte besimin e saj ne Shqiperi ne kohen e monizmit, por as ne Kosove se besoj. A nuk do beje gjithcka ti per fene tende? Ajo beri dicka me shume, dicka qe ju as nuk e imagjinoni dot ta beni se jeni egoista, ju dhimbset vetja.
    Boll qe na nderoi me vepren e saj, na dha nje emer sic e permenden dhe me lart''humanizmin'', qe na ben te ndihemi krenar. Ka bere me shume per Shqiperine, se se ca e ca qe i rendojne ketij trualli. Kur e kam permendur me krenari emrin e Nene Terezes te te huajt, ata e dinin shume mire qe Nene Tereza kishte jetuar ne Kalkute, dhe kurre nuk thane qe ajo nuk beri asgje per Shqiperine. Vleresonin faktin qe ajo kishte gjak Shqiptar dhe nuk kishte shume rendesi se ku e ke ndihmoi me shume.
    E keqja eshte se nuk arrini te sillni as argumenta bindes, por mbushni kot faqet e kesaj teme.
    Ju ose nuk kuptoni, ose s'ju intereson te kuptoni.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    gjak shqiptari kishte edhe Ata Turku. ta quaj heroj kombtar se aj ka qen shqiptar , krejt turkijen e ka udhheq , hej adin qa don me than ni shqiptar me udhheq krejt turkijen. hhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaa kuku perju edhe Gjems Belushin e njeh krejt bota edhe aj heroj kombtar, shum kan ba per komb keta dy. boll qe jan kan shqiptar.

Qka asht kombi ? kush punon per komb dhe lufton asht hero figur kombtare.

Qka asht feja ? kush punon per fe pamar parasysh kombin asht fetar e jo kombtar.

ska punu per komp por per fe, nuk mundet me koan figur kombtare, eka quajtur veten tereza e kallkutes e jo tereza shqiptarve, pse po e mohoni.

mesiguri ka me u shperbly per at qe e ka punu prej zotit te vet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 24-03-2009 më 16:21

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    .

Qka asht kombi ? kush punon per komb dhe lufton asht hero figur kombtare

Qka asht feja ? kush punon per fe pamar parasysh kombin asht fetar e jo kombtar
    Sipas teje kush eshte hero i popullit Shqiptar apo kush punon per fene? Shqiptaret qe bashkepunuan me turqit gjate pushtimit turk?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    postuar me lart e ke pergjigjen pse po pyt. bukur dhe kjart e ko shkru
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 24-03-2009 më 16:42

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    ata ce lufton per komb, aj asht figur kombtare, per vend te vetin. e jo per fe.

po r ju pi ngatroni gjerrat, po deshironi ti ngatroini se jo rastesisht, po jojo e verrteta do te dal ne shesh.
    Dua emra, jo fjale.
    Skenderbeu jo, Nene Tereza jo, Fishta e te tjere ju i mohoni. Atehere kush eshte?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    ADEM JASHARI asht hero edhe maj madh, per momentin kapak i herjonjeve, me fakte dhe me pun edhe me deshmi shihe sod. tereza nuk e din ku asht kosova edhe nuk ka dasht me ndi per at pun . qysh mundet me kon figur kombtare kur nuk e ka vizitu atedheun kurr, nuk e di qysh mundenoi mi rrejt femin e juaj kur ajo kur nuk e ka vizitu vendin e vet, dhe varoset ne kallkut.. patriotizem asht kush vdes per atdhe ne vend te vetin ose per vend te vetin duke luftuar.
    Ju I nderuar keni problem me mendjen!
    Adem Jashari eshte deshmore I Kombit, per kapak e kryekapak gabim e ke!?
    Sepse ti nuk je ai qe e vlerson, e ka vlersu bota kete!
    Ne Kosove jane vra 1800 Adem Jashara nese nuk e di?
    Sa per deshmor si Halil Patrona e Ataturka mos me permend sepse I dij me mire se ti cka jane!?
    Ata nuk figurojne deshmore ne Librin e Historise se Kombit Shqipetare- a e ke lexu!?
    Aty jane njerzit kompetent qe e vblersojne se a e meriton Ataturku, Sinan Pasha apo ai e tjetri njeri te behet deshmor I Kombit?!
    Mund mund ta kesh mendimin tend pozitiv apo negativ!?
    Po ky mendim I juaji nuk luan asnje rendesi!?

Ne anen tjeter asnje musliman, pos nje e dij ate emer edhe une qe ne Kosove eshte rene si kamikaze, as edhe nje tjeter nuk eshte vra per fe islame?!
    As te Krishteret nuk jane thirre se po mbrojne nderin e Krishterimit, por Atdhen?!
    As Adem Jashari nuk e ka tregu as edhe nje deshmi me te vogel se eshte islamike, perndryshe Adem Jashara edhe shume me te medhej se ky ka te jemi te sinqerte!?

Merre Tahir Sinanin- Tahir Tropojen-Tahir Kosoven-Tahir Presheven-Tahir Tetoven?!
    Merre Skerdilajd Llagamin- Skerdin?!
    Merre pastaj çdo oficere dhe eprore qe ka qenen iniciativa e çdo gjeje Kombetare jashte Shqiperise Londineze!?
    Per mua eshte e palogjikshme pse shteti Jone(Shqiperia) nuk I publikon te vertetat per keto gjera, sa e sa njeriu mund te genjej tash me lloj lloj etiketash kur dihet se Kosharja, pastaj edhe shume pika tjera jane udheheq dhe jane thy drejteperdrejt nga vllaznit tone, qe disa I quanin “rrebelet”!

Sa per lutare qe jemi, I nderuar e dij mjafte mire kete, po them per Shqipetaret jashte Shqiperise Nene(Londineze), kurse nese ke qene ne luften e UÇK-se mundesh me pas dijeni se sa jemi luftare ne!?
    E them sinqerishte kete edhe per veten time fare nuk e dalloj!?

Nese ke dijeni per krijimin e Univerzitetit te Prishtines, protestat-demostratat e vitit 1966-68, pastaj 1981 e ketej e shiheni kulmin e veprimtarise Kombetare te Nenes Shqiperi.
    Kur ne jasht kesaj Shqiperie Londineze, jemi identifiku si turq( lexo per periudhen historike pas vitit 1878-1913 e ke me se te ngjeshur me keso fakte!?
    Te gjithe ne Shqipetaret jashte Shqiperise Nene e kishim ngecjen Kombetare, si pasoj e pushtimit Otoman. Sepse çdo liber historik I mesjetes e deshmon se Durrsi ishte ne nive te njejte per kah rendesia si port me Selanikun,Dubrovnikun etj!
    Me ardhjen e Turqise çdo gje u be toke e vdekur, islami ishte nje perde e hekurt qe e ndante Arberine nga Europa- kjo ishte be teresishte me force, kjo nuk e perjashton edhe rastet individuale ku kane mund te konvertohen ne islamike per qellime ekonomike, strategjike, politike etj llojesh, siç kane vepru me “banet” e Bosnjes?!
    Lexoje librin e Misha Gllenit Ballkani e ke shume mire te treguar!
    Nje mike I imi ishte ballist dhe nga 45 ka ike prej regjimit te Komunizmit.Eshte kthy ne vitin 1978 tinzisht dhe ate me katapultim prej ajroplanit te nje shteti Europian, shtet I cili I ka perkrah Ballistat?!
    Por pas qendrimit tre mujor ne malet e Mirdites eshte dashte te kthehet per te ikur nga vendlindja
    sepse I afrohej dimri!E kishin per te ikur neper Kosove ne Mal te zi dhe pastaj neper bregdet ne Itali!
    Kur ka dale ne fshatrat e Prizrenit kishte hy ne nje fshat tash nuk me kujtohet emri, dhe ka kerku buke!?
    Por ai ne momentin e para I ka fol Shqip duke I pyet :A jeni bre Shqipetare?!
    Keta fshataret e ketij fshati deri tek I fundit I kishte thene :”elham durilah turk”?!
    Ai nuk e ka kuptu se Shqipetaret muslimane I thone vetes Turk, sepse ky vete ishte Katolike?!
    Kur ne shtepin e fundit te atij fshati pasi ka pyet del I zhgenjyer pa buke, takon nje bari!?
    Nga deshprimi qe kishte bariu e heton se nuk jane te atij vendi dhe I ofron miqesi sepse e kishte ndi veten ende Shqipetare-vetem ai bari!?
    Ne biseden e pare bariu I tregon se eshte Shqipetare?!
    Atehere flasin ku pos tjerash bariu I tregon se ktu jane msu vetes me I thene Turk, asnje Shqipetare smundesh me gjejte ne kete fshat qe I thote vetes Shqipetare!?
    Atehere ky iarratisur M.L(inicialet) nga Mirdita me disa shoke qe ishte ne grupen e tij marrin buke tek ky bariu?!
    E dij se kete nuk deshiron ta besosh, apo shpreh rezerva, por duhet ta dish qe edhe gojdhanat,deshmit e njerezve, perjetimet, vujtjet sidomos jane fakte te cilat sado pak kane nje vertetesi!?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    ti mete vertet paske problem serioz, a edhe patriote si shote galicen po don me ba a qka ,si mund ta quash figur kombtare ku nuk ka egzistu fare, ne vendte vetin dhe e urren vendin e vet per se vdekurri, kopalla ketu pom tregon a kush po flet per kamikaz e etj etj te gjithve qe kan luftu juka hije, kush nuk e ka njoht vendin e vet smundet me kan figur kombtare e pamundshme.

ti mundesh pytje ti qesish vetit , ato jan te kota per mu , mos i ik temes.

ska figura kombtare pa luft.

edhe nese nuk jan kamikaz jan kan musliman, mos haro. ti ket nuk e din

edhe sita merish, papmar parasysh 99% jan kan musliman qe kan luftu ne kosov, mos haro ka pas edhe ndonje ashkali aty ketu ndoshta edhe boshnjak, jo shum por pak.

shoki leri ti foret un e di ku e keni ju , tash asht pak von se shqiptar nuk jan ata te perparshmit , kan fillu mi qel syt , e mer vesh edhe pak. foret e gjergj fishtes kan mar fund.
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 24-03-2009 më 17:52

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    285

... mos shaj e nuk do te shahesh... o injeti... ore kush je ti?

ADEM JASHARI asht hero edhe maj madh, per momentin kapak i herjonjeve, me fakte dhe me pun edhe me deshmi shihe sod. tereza nuk e din ku asht kosova edhe nuk ka dasht me ndi per at pun . qysh mundet me kon figur kombtare kur nuk e ka vizitu atedheun kurr, nuk e di qysh mundenoi mi rrejt femin e juaj kur ajo kur nuk e ka vizitu vendin e vet, dhe varoset ne kallkut.. patriotizem asht kush vdes per atdhe ne vend te vetin ose per vend te vetin duke luftuar.

...o injeti...
    me vjen keq per ty o injet!!!
    sa keq me vjen per ty!!!
    ti qe shan dhe perbuz, o sa keq per ty!!!
    kthehu o injet dhe fol mire, mos perdor lazdrime dhe fjal banale!!!
    por, mendoj nganjeher edhe ne vete, se sa liri te jep natyra ... e ti kete liri e perbuz dhe flet keq.
    kthehu o injet
    rroni

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Dua emra, jo fjale.
    Skenderbeu jo, Nene Tereza jo, Fishta e te tjere ju i mohoni. Atehere kush eshte?
    ti e din mamir qke ne zemer, se kush asht figur kombtare , kush qka ka punu edhe eka , nese kan luftu per komb un i pranoj si figur kombtare nga ana ime, nese kan luftu per krishterizem permu as qe egzistojn , se un nuk jam krishter. un jam shqiptar musliman. ti thua un kamthan tereza nuk asht figur kombtare te veerteten e ke than , skenderin vlersoje vet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 24-03-2009 më 17:59

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga rroni-01 Lexo Postimin
    ...o injeti...
    me vjen keq per ty o injet!!!
    sa keq me vjen per ty!!!
    ti qe shan dhe perbuz, o sa keq per ty!!!
    kthehu o injet dhe fol mire, mos perdor lazdrime dhe fjal banale!!!
    por, mendoj nganjeher edhe ne vete, se sa liri te jep natyra ... e ti kete liri e perbuz dhe flet keq.
    kthehu o injet
    rroni
    ti po mendon se po flas keq?

jam i mburun qe e kemi ni nan si nan tereza,

jem krenar qe i ndihmoj popullit ne gjdo tubim , nuk e heki nga goja fjalen shqipe , ilumt vendit qe kem ni nan qe e njeh te gjith bota

ne emer te nanes terez i qelet fytyra e kombit ,

te gjith te helmuarit e kosoves i beri ce ta mer bota vesh

shum mir ivije keti vendi sidomos kur e vizitonte nana terez trojet tona ne gjdo vakt dhe gjdo koh

si mos te mburem kur popullin shqiptar e beri qe ta njeh bota

lavdi oj nan e nderit shqiptar.

nje problem e kam , se si muj ta vizitoj varrin vetem e vetem per gjith keto te mira qeja bane popullit shqiptar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 24-03-2009 më 18:09

Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Nena Tereze vleresohet per shpirtin e saj apo per famen e saj?
    Nga fisniku-student në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 19-03-2009, 20:47
  3. Ku po shkon kombi shqiptar?
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 05:47
  4. Nënë Tereza e Kalkutës, bija e mohuar e Shqipërisë
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-02-2005, 09:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •