Close
Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 186
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Jane disa emra privat qe kan problem me teorin e krijuar per pellazget..te cilet duhen si te ardhur nga azia...te kujtohet Naimi
    qe pellazgjite…
    duall nga azia
    si mizeria
    edhe ma ania
    e hodhen dene
    tani na kane dale disa emra privat qe kerkojn te na bejn si surrati i Miklosichit---dashnores se Gustavo Meyer=shqipja e krijuar ne mesjet nga gjuhet e gjitonve perreth.
    Po mire, keta pellasgjite qe erdhen nga Azia, a jetonin ne Azi? Dhe flisnin pellazgjisht. Sllavet po ashtu i ke pasur na Azi ne menyre te panderprere, pra nuk te kane levizur nga Azia. Kur, Petro Zheji deshmon se fjala gur do te theote varreze dhe mal, shkemb ne sllavisht pra eshte homonim, une lexoj se ai po thote qe keta pellazget qe erdhen mizeri te kene folur nje gjuhe te ngjashme me sllavet.

Nuk mendon se Miklosicit vetem ka shtuar se sllavet qene vala e dyte pellasge qe erdhi si mizeri nga Azia?

Edhe ne kete rast nuk kam asgje me Naimin. E kam me kete teze teresisht arbitrare. Askush nuk ka ardhur nga Azia. Pellazget kane shkuar drejt Azise. Kete teze kam tre vjet qe mbroj dhe sikur te perdridhet tere harta politike te forumit, t’i vini e hiqni kufijte e deshirave tuaja, une qendroj mu ne qender dhe nuk do ta lejoj!

Vetem te verberit nuk e shohin se nderkohe qe po ulerini rrofte kombi, ja keni futur thiken deri ne eshter nepermjet propagandes se teorive mediokre e jo shkencore.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    vetem per linear b do te pergjigjem

kur themi "gjuha eshte e gjalle" nenkuptojm gjuhen qe flasim edhe jo menyren shkrimore. Evolimi edhe persosja e se njejtes gjuhe nga ieroglifet deri tek linear b...eshte e lehte dallueshme.

WA-NA-SE-WI-JA=====VANA SE VIJA nuk eshte shume large 36 germave.
    Cfare pergjigje eshte kjo? Lineari A eshte Linear A, nuk eshte gjuhe eshte MENYRA e shkrimit te gjuhes. Alfabeti me 36 germa nuk ka nevoje te provohet se i ciles gjuhe eshte, sepse perdoret cdo dite.

Persosja? Cfare persosje? Nje mori gjuhesh perfshi edhe greqishten klasike nuk pajtohen fonetikisht me sistemin e shkrimit qe i eshte atribuar.

Mjaft me kokefortesira partiake apo deshira njerezore. Kjo pune kerkon dije dhe unifikim shkencor postulatesh. Jo njeri i bie thumbit e tjetri patkoit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Darius : 23-03-2009 mė 22:28

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Askush nuk ka ardhur nga Azia. Pellazget kane shkuar drejt Azise. Kete teze kam tre vjet qe mbroj dhe sikur te perdridhet tere harta politike te forumit, t’i vini e hiqni kufijte e deshirave tuaja, une qendroj mu ne qender dhe nuk do ta lejoj!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Vetem te verberit nuk e shohin se nderkohe qe po ulerini rrofte kombi, ja keni futur thiken deri ne eshter nepermjet propagandes se teorive mediokre e jo shkencore.

Po i shtova ndonje pike apo presje, do e prish, -po e le me kaq.

Respekt.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Pas smaltit tė dhėmbėve, kockat pėrbėrėse tė kafkės janė prej materialit mė tė fortė nė trupin e njeriut.
    Ajo pjesė qė nė anatomi njihet me emrin kocka frontale/ballore ose thjesht balli, si pjesa mė e ekspozuar e kokės gjatė aktiviteteve tė pėrditshme, ėshtė pjesa mė e fortė e saj.
    Emėrtimi i saj me fjalėn BALL, nuk mė duket edhe aq e rastėsishme, sepse BALL-i ėshtė i fortė si GURi.
    Njeriu krenar e mban ballin lartė.
    Palla qė t'a bėjė punėn ashtu siē duhet, duhet mbajtur pėrpjetė, e pėr kėtė duhet tė jetė e fortė si gur, si pėr pallat si shpata e pėr ato tė tjerat, jashtėzakonisht mė tė rėndėsishme, pėr punė burrash.
    Tė gjitha kėto kanė lidhje tė veēantė me kultin e "gurit tė lartėsuar"
    .
    Dalan, ne kete pikshikimi, mund edhe ta quash kulti i "gurit te ngrehur" ose i "palles se ngrehur" (shaka)
    Por kujdes se mos dale Ball ~ BAAL ~ Pall (se pallas eshte Athina dhe na ndryshon koncepti palle/pune burrash)
    Nejse..
    Te kam pare qe je "merakli" fotosh dhe poston vazhdimisht te tilla

Ketu ke te fotografuar nje koleksion (faqe prej tij) te njohur.
    Shikoji me kujdes perberjen e qarkuar dhe simboliken ne teresi.
    Si te duket?

http://xs537.xs.to/xs537/09132/n400967.jpg

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Po mire, keta pellasgjite qe erdhen nga Azia, a jetonin ne Azi? Dhe flisnin pellazgjisht. Sllavet po ashtu i ke pasur na Azi ne menyre te panderprere, pra nuk te kane levizur nga Azia. Kur, Petro Zheji deshmon se fjala gur do te theote varreze dhe mal, shkemb ne sllavisht pra eshte homonim, une lexoj se ai po thote qe keta pellazget qe erdhen mizeri te kene folur nje gjuhe te
    ngjashme me sllavet.

gjuha kocka nuk ka,por kocka thyen.Ekziston nje problem i vogel qe ju ka shpetuar njohurive te tua--sic duket--kur flasim per gjuhet ne radhe te pare duhet te njohim vjetersin tyre..tani ne si ti apo miklosici apo babai i iliris ,mundeni te na vertetoni ekzistencen e fjalve sllave ne lashtesi...bujrum.Zhej flet per shqipen me te vjeter se sanskritishtja...edhe me sa e njoh eshte ne gjendje te dalloj shume mire se cila eshte gjuha meme edhe cila eshte gjuha qe ka huazuar nga ajo.Gjuhet evropiane kan shume huazime shqipe ...homonimet e tua,perhapja e tyre eshte kryer me baze dhunen edhe fene...sllavishtja-latinshtja-greqishtja nuk ishin kurre gjuhe te nje kombi por jane pjella teknike

pas pak here
    duke perzier
    ca me te tjere
    bene elinet

te kam dhene dokumente mbishkrimore nga azia edhe nga Keria ne kufi me sirin...tani ne se ti do ti mbushesh mendjen vetes se ne jemi te bardhe edhe jo kacurrella nuk kam c te them.Dodona ekzistonte ne ato kohe edhe ishte pelazge...po keshtu edhe azia kryesisht....ndaj ulu bashke me profitet e kesaj teme edhe kundershto Strabonin -Herodotin-Thukididin edhe Homerin edhe na nxirrni nje teori te re me kandarera antinaimian

Nuk mendon se Miklosicit vetem ka shtuar se sllavet qene vala e dyte pellasge qe erdhi si mizeri nga Azia?

teoria eshte bla bla bla..tralala zura nje ngjale...fakte mik fakte...gjurem mbishkrimore.

Edhe ne kete rast nuk kam asgje me Naimin. E kam me kete teze teresisht arbitrare. Askush nuk ka ardhur nga Azia. Pellazget kane shkuar drejt Azise. Kete teze kam tre vjet qe mbroj dhe sikur te perdridhet tere harta politike te forumit, t’i vini e hiqni kufijte e deshirave tuaja, une qendroj mu ne qender dhe nuk do ta lejoj!

bravo...bujrum na i fakto me dokumente --te dhena edhe fakte....por eshte turp te debatosh per librin e zheit kur ju paskit te njejtin mendim se ne jemi me te lashtet

javan...Lirin nuk e solla une ...por Saliu.

fole me Herodotin-Strabonin -Thukididin-
    Frashrin-Fishten-Camarda-Hahn -Bopp etje etje edhe bindi se jane te verber.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 24-03-2009 mė 14:18

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Cfare pergjigje eshte kjo? Lineari A eshte Linear A, nuk eshte gjuhe eshte MENYRA e shkrimit te gjuhes. Alfabeti me 36 germa nuk ka nevoje te provohet se i ciles gjuhe eshte, sepse perdoret cdo dite.

Persosja? Cfare persosje? Nje mori gjuhesh perfshi edhe greqishten klasike nuk pajtohen fonetikisht me sistemin e shkrimit qe i eshte atribuar.

Mjaft me kokefortesira partiake apo deshira njerezore. Kjo pune kerkon dije dhe unifikim shkencor postulatesh. Jo njeri i bie thumbit e tjetri patkoit.
    faleminderit qe po me ndricon

gjithashtu te faleminderit qe i shmangesh debatit konkret edhe futesh ne sulme personale duke i bere qejfin profesorve qe na ndricojn ne kete forum

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    edhe qe te mos lodhemi me se koti me tralala zura nje ngjale ...po ju rifreskoj mendjen me mbishkrim Like shqip....Pyesni Otto Blaun perse eshte shqipqastu ene klahi e beje hi ,se vendri vende zi

bujrum kundershtoje Naimin.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    urdhero edhe foljen shlyej =laj ne gjuhen shumere..sipas thomopulos 1933.

edhe na jep fakte te tilla qe te besojm se c po thua.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    javan--hard rrock aleluja...bujrum me fakte

that s the way a like it aha aha

Faqja 12 prej 19 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •