Close
Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 186
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    gjuha kocka nuk ka,por kocka thyen.
    Postimi yt tregon qe gjuha nuk ka thyer gje, per arsyen e thjeshte se nuk gjendej kocke.

Ekziston nje problem i vogel qe ju ka shpetuar njohurive te tua--sic duket--kur flasim per gjuhet ne radhe te pare duhet te njohim vjetersin tyre..tani ne si ti apo miklosici apo babai i iliris ,mundeni te na vertetoni ekzistencen e fjalve sllave ne lashtesi...bujrum.Zhej flet per shqipen me te vjeter se sanskritishtja...edhe me sa e njoh eshte ne gjendje te dalloj shume mire se cila eshte gjuha meme edhe cila eshte gjuha qe ka huazuar nga ajo.
    Njohurite e mia mund te kene shume probleme, sepse nuk jane absolute, por nuk u mungon kohezioni ose analiza. Ne asnje vend nuk kam shprehur deshire ose pergjegjesi te zbuloj vjetersine e gjuhe ruse. Eshte Zheji qe e solli ne ekuacion si gjuhe krahasuse te shqipes. Te deklarosh qe gjuha shqipe eshte me e vjetra ne bote eshte nje gje, ta provosh vjetersine e saj eshte dicka tjeter. Urdhero e cito ku e dokumentojne “Herodotin-Strabonin -Thukididin- Frashrin-Fishten etj” vjetersine e gjuhes shqipe? Me CITIM. Mos u fshihni pas gishtit, asgje nuk keni lexuar nga keta libra, as Zhejin, perpos titullit kapakut dhe parathenies. Kjo eshte shume e dukshme nga komentet te bera.

Gjuhet evropiane kan shume huazime shqipe ...homonimet e tua,perhapja e tyre eshte kryer me baze dhunen edhe fene...sllavishtja-latinshtja-greqishtja nuk ishin kurre gjuhe te nje kombi por jane pjella teknike...
    Vertete? Po ashtu me thuaj se cila akademi e botes e pranon zyrtarisht kete postulat dhe une do pranoj publikisht ne forum qe e kam gabim.

Sllavishtja qenka gjuhe teknike? E di nga biologjia?

“te kam dhene dokumente mbishkrimore nga azia edhe nga Keria ne kufi me sirin...tani ne se ti do ti mbushesh mendjen vetes se ne jemi te bardhe edhe jo kacurrella nuk kam c te them.Dodona ekzistonte ne ato kohe edhe ishte pelazge...po keshtu edhe azia kryesisht....ndaj ul bashke me profitet e kesaj teme edhe kundershto Strabonin -Herodotin-Thukididin edhe Homerin edhe na nxirrni nje teori te re me kandarera antinaimian”
    Kjo eshte nje corbe mendimesh pa lidhje absolute me debatin. Ke ngaterruar temen.

teoria eshte bla bla bla..tralala zura nje ngjale...fakte mik fakte...gjurem mbishkrimore.
    bravo...bujrum na i fakto me dokumente --te dhena edhe fakte....por eshte turp te debatosh per librin e zheit kur ju paskit te njejtin mendim se ne jemi me te lashtet
    Teorite bla- bla-bla po na sjellin disa botime te koheve te fundit qe me shume harxhojne pemet, se sa sjellin vlera origjinale themeltare, ose te pakontesueshme. Te mos kuptosh eshte nje gje, te pretendosh se nuk kupton eshte gjithcka.

Lirin nuk e solla une ...por Saliu.
    Aq me shume qe nuk e ke sjelle, nuk te lejohej ta cenosh. Perkundrazi, do te ishte dashur ta mbroje. Nuk e njoh Saline. Edhe kete nga rrugicen e xha Tomit e ke hasur?
    +++++++++++++++

PS. Qe mos t’i pergjigjem ulerimave te kuqe me te cilat ke mbushur fletet, po te sugjeroj se "fitorja" jote eshte eshte ekuivalente me pyetjen: Kush ishte para pula apo veza?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 24-03-2009 mė 15:54

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    faleminderit qe po me ndricon
    Je i mirepritur.

gjithashtu te faleminderit qe i shmangesh debatit konkret edhe futesh ne sulme personale
    Debat konkret nuk quhet diskutimi i gravitacionit me koncepte biologjike. Debati qe po bej nuk eshte sulm, dhe as personal. Do ta kisha bere me cilindo qe do propagandon krunde per miell zero.

duke i bere qejfin profesorve qe na ndricojn ne kete forum
    Nje nga rreshtat me tendecioze dhe me te semure qe kam lexuar. Profesori ka vene nenshkrimin e tij ne nje esse te mirefillte shkencore, ne teme te vecante, me fillim dhe mbarim. Ne se kellqe ta kesh kuptuar dhe te kesh pyetje, ose kundershti mendimi, ec debato ne temen perkatese dhe do te lexoj me kenaqesi.

Profesorlleqet qe po lexoj ne kete teme na mjaftojne per disa vjet.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Citim Postuar mė parė nga BARAT Lexo Postimin
    Dalan, ne kete pikshikimi, mund edhe ta quash kulti i "gurit te ngrehur" ose i "palles se ngrehur" (shaka)
    Por kujdes se mos dale Ball ~ BAAL ~ Pall (se pallas eshte Athina dhe na ndryshon koncepti palle/pune burrash)
    Nejse..
    Te kam pare qe je "merakli" fotosh dhe poston vazhdimisht te tilla

Ketu ke te fotografuar nje koleksion (faqe prej tij) te njohur.
    Shikoji me kujdes perberjen e qarkuar dhe simboliken ne teresi.
    Si te duket?

http://xs537.xs.to/xs537/09132/n400967.jpg
    Atė qė ti e thua me shaka, e lashė tė nėnkuptohej.
    Ndoshta Pallas tek Athina Pallas pėrcakton atėsinė e saj.
    Nuk duket interesant fakti qė ajo doli nga koka e Zeusit qė ja ēanė me LABris ?!!!
    Sikur bėhen shumė gjėra qė vėrtiten rreth LAB=GUR
    ---
    Sa pėr foton, do tė pėrgjigjem me njė foto tjetėr sė shpejti.

Barat,

Mora njė informacion shumė tė vlefshėm nga XhGashi qė LABris nė Kosovė njihet me fjalėn BALLti (megjithėse pėrdoret edhe pėr llojet e tjera tė sėpatave tė vogla)
    Thua tė ketė ndonjė lidhje ?
    P.S. Kjo nuk ėshtė fotoja e pėrgjigjes.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    po beni hesape pa hanxhiun me duket

cka nese balli nuk eshte pjese leksikore e artikujve te ketij hani hic, por i sjellur ne torbe nga dikush i trete qe ben pazare ne kurriz te tij ne menyre te paligjshme.

Ne baze te ckafit po siguroheni kaq pa medyshje se shprehja ball eshte shprehje shqipe?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    po beni hesape pa hanxhiun me duket

cka nese balli nuk eshte pjese leksikore e artikujve te ketij hani hic, por i sjellur ne torbe nga dikush i trete qe ben pazare ne kurriz te tij ne menyre te paligjshme.

Ne baze te ckafit po siguroheni kaq pa medyshje se shprehja ball eshte shprehje shqipe?
    Unė jam thjesht Tunxhi, e nė trastė kam gjėra personale tė Dhaskal Todrit.
    Po ti cili je, Ndrio a "Hanxhiu" ?!
    Po je hanxhiu, po tė them se asprat e arta tė tepėrta nuk i kam pėr hanin tėnd.
    Ti na nxirr ndonjė kupė verė nga ajo e mira, e jo uthullirė se nuk kemi ardhur pėr tė grirė sallatė nė kėtė han ore Hanxhi !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baaroar : 25-03-2009 mė 04:22

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Unė jam thjesht Tunxhi, e nė trastė kam gjėra personale tė Dhaskal Todrit.
    Po ti cili je, Ndrio a "Hanxhiu" ?!!!
    Po je hanxhiu, po tė them se asprat e arta tė tepėrta nuk i kam pėr hanin tėnd.
    Pyetja eshte shume e thjeshte dhe e kuptueshme: shprehja "ball", -eshte apo s'eshte shqip?

Spekulimet e deriketushme mund te vazhdojne te konstruktojne e mbikonstruktojne me gjithe potencialin fantazmagorik te imagjinates se papermbajtur vetem pasi te jete zgjidhur kjo qeshtje.

Perndryshe, - me nje te fryre te lehte puhize te gjitha do te bien ne lloc si nje piramide letrash pa asnje baze nderlidhese.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

BALL ėshtė fjalė shqipe.
    Fryji sa tė duash me puhiza pranverore e me tsuname aziatike e nuk e tjetėrson dot.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    javan

teorirat mbeten teorira ne se nuk vertetohen me ane te gjurmeve te tjera...ku me kryesoret mbeten mbishkrimet.
    Per mua personalisht mbetesh njeri nga djemet me inteligjent te ketij forumi edhe e pranoj se nuk je i lehte per tu debatuar.

Me konkretisht do doja tju pyesja ..a keni ndonje kundershtim per mbishkrimin like edhe lidhjen e tij me gjuhen shqipe??

A ju mbulon folja "shlyej"(laj) ne gjuhen e shumerve???

Do te lutesha te mbahesh ketu edhe te mos merresh me emocionet e mija personale..te kuqe-blu a te zeza.Llafologji pa baza e fakte =peme pa fruta.

Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •