Postimi yt tregon qe gjuha nuk ka thyer gje, per arsyen e thjeshte se nuk gjendej kocke.gjuha kocka nuk ka,por kocka thyen.
Njohurite e mia mund te kene shume probleme, sepse nuk jane absolute, por nuk u mungon kohezioni ose analiza. Ne asnje vend nuk kam shprehur deshire ose pergjegjesi te zbuloj vjetersine e gjuhe ruse. Eshte Zheji qe e solli ne ekuacion si gjuhe krahasuse te shqipes. Te deklarosh qe gjuha shqipe eshte me e vjetra ne bote eshte nje gje, ta provosh vjetersine e saj eshte dicka tjeter. Urdhero e cito ku e dokumentojne “Herodotin-Strabonin -Thukididin- Frashrin-Fishten etj” vjetersine e gjuhes shqipe? Me CITIM. Mos u fshihni pas gishtit, asgje nuk keni lexuar nga keta libra, as Zhejin, perpos titullit kapakut dhe parathenies. Kjo eshte shume e dukshme nga komentet te bera.Ekziston nje problem i vogel qe ju ka shpetuar njohurive te tua--sic duket--kur flasim per gjuhet ne radhe te pare duhet te njohim vjetersin tyre..tani ne si ti apo miklosici apo babai i iliris ,mundeni te na vertetoni ekzistencen e fjalve sllave ne lashtesi...bujrum.Zhej flet per shqipen me te vjeter se sanskritishtja...edhe me sa e njoh eshte ne gjendje te dalloj shume mire se cila eshte gjuha meme edhe cila eshte gjuha qe ka huazuar nga ajo.
Vertete? Po ashtu me thuaj se cila akademi e botes e pranon zyrtarisht kete postulat dhe une do pranoj publikisht ne forum qe e kam gabim.Gjuhet evropiane kan shume huazime shqipe ...homonimet e tua,perhapja e tyre eshte kryer me baze dhunen edhe fene...sllavishtja-latinshtja-greqishtja nuk ishin kurre gjuhe te nje kombi por jane pjella teknike...
Sllavishtja qenka gjuhe teknike? E di nga biologjia?
Kjo eshte nje corbe mendimesh pa lidhje absolute me debatin. Ke ngaterruar temen.“te kam dhene dokumente mbishkrimore nga azia edhe nga Keria ne kufi me sirin...tani ne se ti do ti mbushesh mendjen vetes se ne jemi te bardhe edhe jo kacurrella nuk kam c te them.Dodona ekzistonte ne ato kohe edhe ishte pelazge...po keshtu edhe azia kryesisht....ndaj ul bashke me profitet e kesaj teme edhe kundershto Strabonin -Herodotin-Thukididin edhe Homerin edhe na nxirrni nje teori te re me kandarera antinaimian”
Teorite bla- bla-bla po na sjellin disa botime te koheve te fundit qe me shume harxhojne pemet, se sa sjellin vlera origjinale themeltare, ose te pakontesueshme. Te mos kuptosh eshte nje gje, te pretendosh se nuk kupton eshte gjithcka.teoria eshte bla bla bla..tralala zura nje ngjale...fakte mik fakte...gjurem mbishkrimore.
bravo...bujrum na i fakto me dokumente --te dhena edhe fakte....por eshte turp te debatosh per librin e zheit kur ju paskit te njejtin mendim se ne jemi me te lashtet
Aq me shume qe nuk e ke sjelle, nuk te lejohej ta cenosh. Perkundrazi, do te ishte dashur ta mbroje. Nuk e njoh Saline. Edhe kete nga rrugicen e xha Tomit e ke hasur?Lirin nuk e solla une ...por Saliu.
+++++++++++++++
PS. Qe mos t’i pergjigjem ulerimave te kuqe me te cilat ke mbushur fletet, po te sugjeroj se "fitorja" jote eshte eshte ekuivalente me pyetjen: Kush ishte para pula apo veza?
Krijoni Kontakt