Numrat ne gjuhen sanskrite.
Mungon emri numrit dhete i cili emertohet me emrin desa.
Numrat ne gjuhen sanskrite.
Mungon emri numrit dhete i cili emertohet me emrin desa.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 22-03-2009 mė 17:24
Pas smaltit tė dhėmbėve, kockat pėrbėrėse tė kafkės janė prej materialit mė tė fortė nė trupin e njeriut.
Ajo pjesė qė nė anatomi njihet me emrin kocka frontale/ballore ose thjesht balli, si pjesa mė e ekspozuar e kokės gjatė aktiviteteve tė pėrditshme, ėshtė pjesa mė e fortė e saj.
Emėrtimi i saj me fjalėn BALL, nuk mė duket edhe aq e rastėsishme, sepse BALL-i ėshtė i fortė si GURi.
Njeriu krenar e mban ballin lartė.
Palla qė t'a bėjė punėn ashtu siē duhet, duhet mbajtur pėrpjetė, e pėr kėtė duhet tė jetė e fortė si gur, si pėr pallat si shpata e pėr ato tė tjerat, jashtėzakonisht mė tė rėndėsishme, pėr punė burrash.
Tė gjitha kėto kanė lidhje tė veēantė me kultin e "gurit tė lartėsuar".
A, faleminderit.te njohesh latinishten edhe greqishten e vjeter si edhe shqipen ...per mua mbetet dicka e rralle sepse njeh REALITETIN edhe jo teorin SE SI MUNDE TE ISHTE.
Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.
Gott mit Uns
Alfeko ke shume te drejte per ato qe thua ketu me siper, po une as nuk po guxoj ti hyj atij diskutimi se nuk me duket se me takon. E citova Samiun vetem per ato qe thote per vjetersine e gjuhes shqipe dhe krahasimin qe i ben asaj me gjuhet e tejra antike sepse kjo ishte nje ceshtje qe po me perplasej fytyres.
I shkreti Sami, nuk kishte disa nga te diturit e sotem qe ti tregonin se nuk kishte aftesi leximi e ti mbushnin mendjen se eshte e ndalur te krahasosh vjetersine e shqipes me ate te sanskritishtes. Te diturit po na njoftojne se nuk paksemi kurrfare nevoje per metoden krahasuese as sot e kesaj dite. Na mjafton koka jone dhe s'kemi nevoje per prova materiale. Nuk kemi nevoje per studime shkencore e per me teper te kthyer ne libra qe mund te lexohen nga gjithkush per te vertetuar kurrfare teorie mbi vjetersine e shqipes. Shqipja eshte e vjeter dhe pike! Studimet qe guxojne te vertetojne sa e vjeter eshte ne fakt shqipja, duhet te myken diku ne ndonje dosje te qelbur arkivi e jo te marrin udhet e botes e te ngulen ne mendjet e shqiptareve te thjeshte. Pale, pastaj kur keto shkruhet nga dikush me emrin antikombetar Petro! Herezi e dyfishte! Le te bejme gati turren e plehrave! Mjere ne....per superpatriotet tane!
perse e ke marre kaq me qejf iliren?
Linear B ishte gjuhe edhe vazhdon te mbetet e gjalle fale shqipes sone.U shkruajt ne Krete-Pelopanez-Athine,Elefsin-Thive.I njejti alfabet me pak ndryshime u shkruajt deri ne shek 2 p e s ne Qipro me emrin arkadhoqiprit,ndersa simbol i linear b eshte gjendur edhe ne Dymal(kohet me te reja) edhe ruhen ne muzeun arkeologjik ne tirane--fatkeqsisht komunistat e ketij muzeu nuk munden ta dallojn kete simbol=simbolin DHA-Da.
Persa i perket DyYlla une do ju thoja se po tek i njejti mbishkrim qe gjendet simboli "dha" i linear b -ne dimal-gjendet emri DHAIL ...nuk njoh shume per kete emer edhe nuk kam turp ta them.
per sa i perket asaj frazes se fundit me kulturen pellazge do ju thoja se Homeri flet per Dodonen edhe Divin Pellazge duke na kujtuar kohet qe nuk i mbante mende...ai mbante mende mire knoson sote 4000 vjecare..keshtu qe 3000 vjet p e s e vendos homeri Divin pellazge ne dodon.Te kujtohet Isiodi=me te vjeter se hena--apo i gjithe antikiteti qe i quan autokton pellazget.Gjurmet mbishkrimore jane shtigjet nga duhet te bazohemi.
per Rexhep Qosen me kendon edhe shpirti...por nuk merrem me persona privat![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 23-03-2009 mė 14:41
tani, javani eshte njeri nga djemet me te mire te ketij forumi,faktikisht edhe une e keqkuptova ne fillim ..ndersa tani merremi vesh ..me duket.P s..ai ti ngre nervat qe te shkruash me shume edhe me me shume fakte.
Jane disa emra privat qe kan problem me teorin e krijuar per pellazget..te cilet duhen si te ardhur nga azia...te kujtohet Naimi
ishte nje dite
qe pellazgjite
posi nje drite
mbuluan dhene
duall nga azia
si mizeria
edhe ma ania
e hodhen dene
tani na kane dale disa emra privat qe kerkojn te na bejn si surrati i Miklosichit---dashnores se Gustavo Meyer=shqipja e krijuar ne mesjet nga gjuhet e gjitonve perreth.
Kur njiri e perserit rrenen e vet shpesh e shpesh ai fillon dhe beson rrenen e vet.
Nuk po tham se ti je tu rrejte apo i madhi Naim por ama sikur e merem veshte dreqi ta haje.
ps: Naimi ashe ken simpatizues i madh i Zogut, shpresoj qe ky fakt per te nuk do te ndryshoje mendjen per teorine Pellazge.
Po ta marr si shaka partizane (jo nga te atyre te luftes, por atyre qe aspirojne dhe qe kane marre qejf ne kub Ilirenperse e ke marre kaq me qejf iliren?
Linear B ishte gjuhe edhe vazhdon te mbetet e gjalle fale shqipes sone.U shkruajt ne Krete-Pelopanez-Athine,Elefsin-Thive.I njejti alfabet me pak ndryshime u shkruajt deri ne shek 2 p e s ne Qipro me emrin arkadhoqiprit,ndersa simbol i linear b eshte gjendur edhe ne Dymal(kohet me te reja) edhe ruhen ne muzeun arkeologjik ne tirane--fatkeqsisht komunistat e ketij muzeu nuk munden ta dallojn kete simbol=simbolin DHA-Da.). Po cfare thua more Alfeko? Si mund te barazohet gjuha me sistemin (tipin) e shkrimit? Lineari B eshte gjalle vetem ne se ti je duke me shkruar ne forum me linear B, dhe une besoj se nuk je, pasi po perdor 36 germat e alfabetit shqip ndersa une nuk jam Ventri!
Ka tri sisteme shkrimi-
1). Hioroglifik (pikturat)
2). Linear A (fonetik dhe sematografik[simbole])
3). Linear B (fonetik, rrokor)
Ndryshimi nga Lineari A ne B qendron ne evoluimin Linear te sistemeve te shkrimit nga faza e pare ne te dyten, pra nga A ne B. Po te shikosh me verejtje ka kalim nga sistemi piktoresk ne ate simbolik e me pas fonetik per arsye te evoluimit te koncepteve abstrakte. Gjuha gjuhen shqipe eshte shkruajtur ne Linear A, por nuk eshte sistemi shkrimor I vetevetes.
Nuk paske lexuar asgje. Une shkrova se kultura e Vedave e ka Divin ARMIK. Kjo do te thete qe Divi yt pellasg dhe kultura e tij, nuk mund te kete qene kulti adhurimit te vedave, por e anasjellta.Persa i perket DyYlla une do ju thoja se po tek i njejti mbishkrim qe gjendet simboli "dha" i linear b -ne dimal-gjendet emri DHAIL ...nuk njoh shume per kete emer edhe nuk kam turp ta them.
per sa i perket asaj frazes se fundit me kulturen pellazge do ju thoja se Homeri flet per Dodonen edhe Divin Pellazge duke na kujtuar kohet qe nuk i mbante mende...ai mbante mende mire knoson sote 4000 vjecare..keshtu qe 3000 vjet p e s e vendos homeri Divin pellazge ne dodon.Te kujtohet Isiodi=me te vjeter se hena--apo i gjithe antikiteti qe i quan autokton pellazget.Gjurmet mbishkrimore jane shtigjet nga duhet te bazohemi.
Te te kendoje shpirti per dike tregon se merresh me persona privat. Mua me pelqen mjekra e Qoses, por fjalen e kisha tek ato qe ai ka shkruar (kohet e fundit). Puna e Qoses eshte thelbi i tij. Ngrenja dreke me Qosen, dhe mbrojtja e gabimeve per hir te miqesise ose interesit, konsiderohet affair privat.per Rexhep Qosen me kendon edhe shpirti...por nuk merrem me persona privat
vetem per linear b do te pergjigjem
kur themi "gjuha eshte e gjalle" nenkuptojm gjuhen qe flasim edhe jo menyren shkrimore. Evolimi edhe persosja e se njejtes gjuhe nga ieroglifet deri tek linear b...eshte e lehte dallueshme.
WA-NA-SE-WI-JA=====VANA SE VIJA nuk eshte shume large 36 germave.
Krijoni Kontakt