Po mire, keta pellasgjite qe erdhen nga Azia, a jetonin ne Azi? Dhe flisnin pellazgjisht. Sllavet po ashtu i ke pasur na Azi ne menyre te panderprere, pra nuk te kane levizur nga Azia. Kur, Petro Zheji deshmon se fjala gur do te theote varreze dhe mal, shkemb ne sllavisht pra eshte homonim, une lexoj se ai po thote qe keta pellazget qe erdhen mizeri te kene folur nje gjuhe te
ngjashme me sllavet.
gjuha kocka nuk ka,por kocka thyen.Ekziston nje problem i vogel qe ju ka shpetuar njohurive te tua--sic duket--kur flasim per gjuhet ne radhe te pare duhet te njohim vjetersin tyre..tani ne si ti apo miklosici apo babai i iliris ,mundeni te na vertetoni ekzistencen e fjalve sllave ne lashtesi...bujrum.Zhej flet per shqipen me te vjeter se sanskritishtja...edhe me sa e njoh eshte ne gjendje te dalloj shume mire se cila eshte gjuha meme edhe cila eshte gjuha qe ka huazuar nga ajo.Gjuhet evropiane kan shume huazime shqipe ...homonimet e tua,perhapja e tyre eshte kryer me baze dhunen edhe fene...sllavishtja-latinshtja-greqishtja nuk ishin kurre gjuhe te nje kombi por jane pjella teknike
pas pak here
duke perzier
ca me te tjere
bene elinet
te kam dhene dokumente mbishkrimore nga azia edhe nga Keria ne kufi me sirin...tani ne se ti do ti mbushesh mendjen vetes se ne jemi te bardhe edhe jo kacurrella
nuk kam c te them.Dodona ekzistonte ne ato kohe edhe ishte pelazge...po keshtu edhe azia kryesisht....ndaj ulu bashke me profitet e kesaj teme edhe kundershto Strabonin -Herodotin-Thukididin edhe Homerin edhe na nxirrni nje teori te re
me kandarera antinaimian
Nuk mendon se Miklosicit vetem
ka shtuar se sllavet qene vala e dyte pellasge qe erdhi si mizeri nga Azia?
teoria eshte bla bla bla..tralala zura nje ngjale...fakte mik fakte...gjurem mbishkrimore.
Edhe ne kete rast nuk kam asgje me Naimin. E kam me kete teze teresisht arbitrare. Askush nuk ka ardhur nga Azia. Pellazget kane shkuar drejt Azise. Kete teze kam tre vjet qe mbroj dhe sikur te perdridhet tere harta politike te forumit, t’i vini e hiqni kufijte e deshirave tuaja, une qendroj mu ne qender dhe nuk do ta lejoj!
bravo...bujrum na i fakto me dokumente --te dhena edhe fakte....por eshte turp te debatosh per librin e zheit kur ju paskit te njejtin mendim se ne jemi me te lashtet
Vetem te verberit nuk e shohin se nderkohe qe po ulerini rrofte kombi, ja keni futur thiken deri ne eshter nepermjet propagandes se teorive mediokre e jo shkencore.
Krijoni Kontakt