Close
Faqja 114 prej 148 FillimFillim ... 1464104112113114115116124 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,131 deri 1,140 prej 1475
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Javan spo i bej lemsh gjerat dhe as qe kam ndermend por nje gje di se cili do emer nga keta emra qe kam permend me lart jane kryesisht emra autokton dhe i takojn kultures PELLASGE -YLLIRE .
    Po e verrtet eshte se po mundohem qe te gjithe keta persona ti paraqes me nje emer dhe jo te krijoj personashe te reja si greket kjo eshte metoda qe praktikoj une per te zbuluar rrenat shpifjet greke .Sepse nese u besoj shpifjeve te grekut duhet me besue se zeusi apo dielli hypi naten neper kulma mori formen e gjarperit ciapit apo kaut apo mjellmes per ta fekonduar nje femer Pellasge per ta lindur nje grek si shume raste qe kemi psh aleksandri qe lindi ne qytetin origjinal PELLA-sg nga nje babe me emrin Filip , lexo origjinal ne gjuhe pellasge-yllire Phylir.
    Pra nuk jane ber rastesisht falsifikimet apo duplifikimet .
    Sa i perket Migrimeve eshte fakt qe ato kan ndodh per shkaqe te ndryshme ,por pellasget -ylliret asnjeher kurre sjan shperngule ne tersi nga siujdhesa e ballkanit .
    Ishte fjala per babagermen,,kadmin"thotin germanin, shiqoni mire analizojini emrat e vendeve ne Shqiperi se vendlindja e tij do te jete pikrisht nje vend qe u perkiste Pellasgve Yllirve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 07-03-2009 më 12:02

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Mos harroni se shkrimi i cituar i autrit A.S. tregon kjo shkence vazhdon te shikoje faktet e shkrimit ilir si gabime.
    Ndersa A.S. eshte i shumendrituri Aleksander Stipceviq BABAI I ILIROLOGJISE moderne. Dhe se nuk ka historian e arkeolog qe para se te publikoje ndonje studim qe nuk kalon neper duart apo recenzuren e tij.

Dhe kur babai i ilirologjise ne lidhje me qeshtjen e shkrimit ilir shprehet se:"Megjithatë nuk është e sigurt se këtu është fjala , vërtetë për mbishkrim, mirëpo edhe nëse është mbishkrim, ai kurrësesi nuk është në gjuhën ilire". Mbetet pak hapesire per shpresim...
    Nese nje shkencetar i ketij kalibri orvatet te shpreh ngurim dhe dyshim ne lidhje me mbishkrimin te fjale dhe le te kuptojme se sikur nuk e di ende a eshte shkrim apo zhgarravine - njeriu i sinqerte s'ka se si nuk pyet veten: atehere s'nguron qe me aq siguri e pretendim te hapur e pa kurrefare dere tjeter te poheje e te insistoje aq me ngulme se: "edhe nëse është mbishkrim, ai kurrësesi nuk është në gjuhën ilire"

Pra mos harroni edhe nje here, se ky eshte babai i ilirologjise..., ndersa dikush rrotull me shet petulla afro-aziatike te njefare Zheji...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 07-03-2009 më 21:21
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    bota eshte e lire te mendoj te shkruaj edhe te pretendoj c te doje..kjo eshte demokracia.ne se dikush kerkon te ket baba miklosicin..problemi i tij...ne se dikush tjeter kerkon te kete baba milloshevicin edhe ky eshte problemi i tij...por per te madhin Petro Zhej nuk do lejoja askend qe kerkon te quhet shqiptare edhe te doje te hedhin "balte" mbi punen edhe figuren e tije.Jane dhjetra dijetare gjerman qe jan marre me lashtesin e gjuhes shqipe ashtu si edhe me lidhjet e sanskritishtes me shqipen....Zhej nuk na tregoj perralla me kucedren edhe lopcar te ceshtjes por u bazua ne fakte edhe mbi punime te vjetra mbi gjuhen shqipe.

thote Herodoti
    ne tomOrr zoti
    shtepi qe moti
    kishte dhodhone(sote 5000 vjet)
    ESHTE ME E VJETER
    NGA C DO TJETER
    SHUME ME TEPER
    KJO GJUHA JONE

NAIM FRASHRI

NE kete frym edhe at Gjergj Fishta..ne kete fryme edhe Pashko Vaso,ne kete frym edhe de Rada,ne kete fryme edhe Demetrio Camarda

NE KETE RRUGE EDHE PETRO ZHEI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Nuk ju duket e drejte qe para se te merremi me biografine personale te Petro Zhejit dhe bijve te Miklosiqeve, te citohet tekstualisht Petro Zheji dhe cfare eshte shkruar nga ai mbui gurin?

Mbase eshte thenia qe i vishet Petro Zhejit eshte epasakte, mbase Petro Zheji nuk ka thene asgje mbi kete subjekt, mbase ai nuk eshte thelluar kete subjekt.

Mbrojtjet a-priori (dikush me reputacion mbase ka thene dicka, dhe kjo eshte e vertete absolute) jane me te demshme se sa nje oponence e argumentuar.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    " and piece th'Yllirian coasts
    Where, rolling down the steep, Timavus raves,
    And through nine channels disembogues his waves."

Virgil, Aeneid, Book I, Page 83

"Resultate shume te larta qene arritur qe qendrene Apollonise, te shkaterruar nga termeti, nje kultyre Iliriane.

Herodotus thote:Orakulli per te cilin flet Mardonius, dhe qe ja referon Persianeve, jam i sigurte qe nuk e kishte per ta, por per Iliret dhe Enekeleasit prites.

Epidamnus, ne te djathte kur lundron ne gjirin e Jonit.

Epidamnus (tani Durazzo) ne bregdetin e Illyrikumit. Themeluar ne 627 BC nga Taulantet Ilire, me pak ndihme nga Korinthi. Ne 312 BC Glaucias, Mbret i Iiireve, me ndihmen e KorkyraLaus, u be zot i tij."

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Durresi - Dirachi 1513

Tani kjo tema eshte per Dodonen. Cne qe po fokusohet tek Petro Zheji dhe pse duhet te vazhdohet kjo replike komplet jashte teme?

Hapa nje teme te vecante per kete subjekt. Mund ta ndiqni ketu: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=106801

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    Pershendetje DARIUS nese qyteti HELLA gjindej ne DODONË cili ishte ky qytet i banuar nga Moloset --ILIRET - dhe ne kohen e mevonshme ne shek e XI BEOTIE -shumica e popullates Shqiptare cili eshte ky qytet Te lutem per mirëkuptim se orari i punes nuk ma mundeson leximin e te gjitha shkrimeve . Pastaj shumë shkurt në vitin 168 para J.K pas betejes te PIDNUS dhe humbjes se Perseve prokonsuli PAUL EMILI i shkatërron te gjitha muret e EPIRIT -ILIRIS në ketë vit shperngulen afro 150 mij banor ILIR per ne ITALI dhe mua me intereson kur ne ket kohë flitej Gjuha shqipe e cila nuk kishte asgjë te perbashket me greqishten as latinishten e as slave si ka mundesi (kur dihet se slavet erdhen pas shek te VII ne kohen e perandorit ERACLE I]te mos kemi prova ose mbishkrime shqipe ketë nuk po e kuptoj per momentin . Ju pershendes vetem juve (antarve te forumit te cilet punojn per ruajtjen e Gjuhë Shqipe dhe Atdheut ]

P.S me fal se Gjuha Shqipe flitej edhe shumë vite më heret por une e morra ketë vitë[168 para J.K ] sa per ta lehtesuar punen. Pershendetje

Si është e mundur që Enkelejtë të luftojnë kundër ilirëve me ndihmën e Kadmit nëse ata vet (ilirët) e morën emrin tek më vonë simbas birit të Kadmit dhe Harmonisë [Illyriosit]. Si mund te qëndrojë një papajtueshmëri e tillë logjike?
    BAPTIST ----a je i sigurt se djali i vetem i Kadmit e kishte emrin Illyrios mos ndoshta e kishte emrin Polydor, kishte edhe 4 vajza ,keshtu e thonë historianet e jo unë.
    pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 21-03-2009 më 17:39

Clidhje kane keto pyetje me temen? Arkeologjia si nenforum eshte shume i gjere. Ka tema te vecanta qe ne mos japin pergjigje te qarte per keto pyetje, te pakten i trajtojne si subjekte. Te lutem permbaju temes. Sa per shqipen ne raport me greqishte, lexo kete temen ketu: http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=58347

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Cka ta merr mendja, ky Kadmi "me trasten e tij plote shkronja pellasge" a fenikase, duke qene mbret i ilireve, -me cfare mirembante administraten e tij?
    Ne c'menyre zgjeroi mbreterine e tij mbi fiset tjera ilire? Me shurdhmemecë?!!
    ......
    "Hyginus thote se alfabeti origjinal me 13 bashketingellore u mor nga Merkuri per ne Egjipt, u soll pastaj mbrapsh nga Kadmi ne Greqi, e pastaj u mor nga Evander Arkadian per ne Itali, ku nena e tij Carmenta (Muza) i adoptoi si alfabet Latin prej 15 germash.

Ai e pershkruan Merkurin si te njejte me ate qe shpiku lojrat Olimpike: me pak fjale ai mund te kete qene Kretan ose nga race Kretane.

Dhe Merkuri ne Egjipt ishte Toth, Zoti simboli i te cilit ishte nje lejlek ne forme ibisi, qe shpiku shkrimin dhe po ashtu reformoi kalendarin." f.227- Graves

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •