Gostivar un nuk e kam nderment te beje polemika me ty dhe me askend sepse met vertet i urrej. Une edhe ne fillim te thash nuk jam i interesuar aspak qe
ta sjellesh ne forum ate incident, thjesht te thash qe ta mbajsh per kryezitet mbasi paske lexuar per ate njeri.
Un nuk do te shkruaj qe te mbush mendjen ty apo dikujt ketu sepse nuk e kame ate halle, kam halle te mia qe jan shum me me vler se kjo.
Mirpo ajo qe ti mendo "qe eshte akuzuar per te ulur autoritetin kaldit " kjo eshte pa piken e logjikes, sepse kjo eshte deshmuar nga te gjithe historianet dhe nuk done diskutim.
Un e di (kam lexuar disa postime tuat) qe ti ki dyshime me besimin e ngjarjeve , haditheve, personave, historin, etj une me kete tem nuk e kam ndermend te mirrem.
Une do te shkruaj me teper per ata qe i besojn historianve, haditheve, dhe dijetarve te tyre.
Citim Gostivari :
por ajo qe thuhet ketu eshte se ky sheiku dmth Malik ibn Nuwayra tradhetoi shtetin e Medines menjehere pas vdekjes se profetit, duke lidhur pakt me profetin e vetshpallur Sajjah!
Malik ibn Nuweyra nuk trathetoi asnje shtete kete e thashe edhe me pare, thjeshte nuk deshi qe ati pushteti tia pagunte zekatin.
Edhe Imam Aliu thjeshte nuk ju bind ati pushteti, tek mbas 6 muje e pranoj ate pushtete, edhe kjo eshte deshmuar nga te gjithe historianet, dhe nuk done diskutim.
Kjo puna e keti Sajjahit eshte vetem nje pretekst dhe nuk ka aspak te beje me ate pakt.
Ka lexuar diksuh dikund se malik ibn nuveira ka pranuar dikend tjeter per Pejgamber, apo ka refuzuar Kur-anin, apo ka mohuar Muhamedin a.s si Pejgamber ? Jo jo kjo nuk eshte shenuar kurr nga askush, eshte shenuar vetem e kunderta e kesaj nga te gjithe historianet.
Pra edhe nese ka bere me dikent pakte ateher ka bere vetem qe te mbrohet fisi vete dhe te mos keqtrajtohet sikur jane keqtrajtuar.
citim Gostivari
Duke thene se nuk kishte dhene urdher qe te vritet , por instrukcionet qe ai ua kishte dhene ushtareve te tij kishin qene te kuptuara gabimisht nga ushtaret e tij.
Cfar ti themi kesaj !!! Per kete e thash edhe me pare, jam mesuar te lexoj kesi shpjegime qesharake dhe pa pik logjike.
Citim Gostivari :
Per mendimin time, edhe pse nuk kame fakte ta vertetoj kete, ma merr mendja qe akuzat qe i behen atij se gjoja e ka vrare
Malik ibn nuvejren per ti marr gruan eshte vetem nje genjeshter vetem me qellim qe ti humbe autoriteti qe kishte.
Mos ta merr mendja hiq sepse eshte fake i pamuhushem ky, mos harro qe injejti dijetar (taberi) qe tregon per profetin e rrem sajjahin, tregon se cka i kishte then Omeri khaldit.
Historianet kane shenuar se pas ketij akti Halidi dergohet ne nje ekspedite ne Jemen, prej nga kthehet fitimtar, por me nje grua te re. Ate e kishte grabitur ne menyre te njejte si Lejlen dhe ne kete raste tash Ebu Bekri e kritikon me ashper, po nejse. Taberiu dhe shum historian tjere e kane shenuar kete.
Pra Gostivari ate cka mendon ti e une nuk ka fort rendesi, e rendesishme eshte cka shkrun (jo cka mendon) historia.
citim cellu:
Po mir prap nuk shkon diqka, sepse tipat qe kan qen Ebu Bekri dhe Omeri , nuk e kishin lon pa e denu, nqs e kish bo nje veper te till,
sepse deshmitar ka pas plot, se ishte me tere ushtrin e tij Khalidi.
Eh more vlla tash hyre pak fell, por i gjith problemi ketu eshte se Omeri deshi ta gurzoj deri ne vdekje dhe Ebu Bekri e meshiroj.
E di qe te duket absudre ty dhe shum kujte mirpo ja qe nje gje e till ka ndodhur.
Ketu mund te lexoni pake per dijetarin Tabari
http://en.wikipedia.org/wiki/Muhamma...arir_al-Tabari
PAQ
Krijoni Kontakt