Close
Faqja 112 prej 148 FillimFillim ... 1262102110111112113114122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,111 deri 1,120 prej 1475
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin

Por te besh kapercime te tilla fluturakesh ideologjike dhe lidhje: pa-lidhje, e te gabuara, per mua nuk eshte thjeshte nje ofendim i rende. Sidomos ne ndjenjen time thelbesore nacionale, etnike, e kulturore, por me shume se kaq dhe pertej kesaj qe ju e kuptoni, ose mendoni se e kuptoni, une nuk do te sqarohem.

Ne keso raste une nuk i jap pese para "kush thote", por "cfare thote", dhe ne baze te kesaj -nese me ngacmon vlerat kombtare, edhe i pergjigjem sipas merites.

Ky eshte parim; parimi im - i cili nuk do te duhej te ishte vetem i imi!
    Ende nuk e di ku e shkaktova kete ofendim kaq te rende te vlerave te tua kombetare, etnike e kulturore. A thua permendja e gureve te rene nga qielli te shkaktoje te tilla efekte te tmerrshme? Nesje, ne kete pike as nuk me intereson me. Por, meqe te dy po shkruajme shqip, dhe per me teper ne te njejten teme, fakti se vlerat e tua kombetare jane dhe te miat nuk duhet te ishte per diskutim. Une nuk jam "lexuese rastesore" sic me etiketove ti. Por ashihqare, ti je shume i zene me veten, dhe nuk ke se si ta dish kete.

Cjerrejt e pakuptimta per "ndjenje thelbesore nacionale, etike, kulturore ", por dhe "me shume se kaq e pertej kesaj qe une e kuptoj ose mendoj se e kuptoj, por ti nuk do sqarosh" NUK TREGOJNE VLERA KOMBETARE! Jane vetem grumbuj pa kuptim fjalesh qe nuk thone gje pervecse shpalosin mendjemadhesine e frikshme te personit qe i shkruan.

Fund prej meje! Te tjereve ju kerkoj shume falje per devijimin e temes.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ilira2, me sa lexoj dhe arrij te kuptoj nga "sidelines" pergjigja Baptistit nuk te ishte drejtuar personalisht (perjashto: leximin rastesor) por zberthente komentimin e pasakte dhe shume siperfaqesor te Petro Zhejit mbi Gurin.

Ne fakt e lexova dy here pergjigjen e tij, dhe mendoj se ka me shume domethenie se sa bie ne sy ne pamje te pare.

Falemderit per komentet e tua interesante te herepashereshme ne keto tema.

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anëtarësuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Cka di te na thote ky petro Zhei per gurin kur vet ka emrin peter, qe poashtu do te thote gur edhe ne gjuhen shqipe por qe per shak te formes specifike te ketij tipi te gurit semantikisht u cvendos per te pershkruar gjeneralisht vetem formen e tille pavaresisht lendes e cila merr apo i japim ate forme si e nenkuptuar.

Gurashi Petullar nuk e ka as idene e perafert se cka eshte gur, dhe a ka, e a mund te kete ndonje kuptim mistik ne lidhje me te. E aq me pak se cilin lloj te gurit shenjon emri eksplicit gur, shprehje e cila rastesisht, sot pershkruan lenden, me pare se formen e tij specifike standarde qe nuk ka nevoje te specifikohet ne ligjerim, por qe me kohe u zhduk edhe nga te nenkuptuarit.

"besimi i forte ne gure" nuk ka ekzisituar ne boten tone shqiptare.
    Respekti per guret si paraardhes tane ne subkoshiencen e thelle kolektive te shqiptareve perfshire edhe drunjte e fisshem eshte kulture, edukate, e moral etnik qe nuk i detyrohet askujte dhe asgjeje ne bote, sepse eshte prone e perkatesi e jona nder mileniume.

Nga qielli [ hapesira ] nuk kane rene kurrfare guresh, por meteore te cilet ne gjuhen shqipe kane pasur emrin e tyre te pervecem specifik i cili -nuk eshte gur!

Nipi i Dardanit tone Ili kishte veshtruar nje kohe te gjate renien e nje meteori qe perfundimisht ra ne rrethinen e Iliumit te cilin ai shkoi ta gjente, dhe per kete u verbua perkohesisht. Por ky ishte Falladii apo Palladiumi i Trojes. Qe do te thote "i rene" dhe kurre nuk u quajt "gur" - sepse nuk ishte.

Marrezite ne vazhdim me vie felliqte t'i shpallos...
    Baptist sinqerisht nuk te kuptoj, nuk e di sa ju e njihni Petro Zhein dhe sa keni mundur ta studjoni dhe kuptoni ate. Per mendimin tim deri me sot i vetmi person(me analizen e tija ne shtyp) qe ka arritur te na jape nje analize te mire per punen e Petros eshte Ing hartograf AGIM SHEHU per te cilin mora vesh qe eshte meterment nje njeri shume i ditur.Artikullin e tija e ka sjelle ne forum ne mos gaboj dalani, te lutem lexoje me vemendje.Sa per dijeni ne vitet 1975 Petron (ose Petritin keshtu e ka emrin ne fakt por per mos tja prishur memes se tija lejoi ta flisnin petro),e kane kercenuar me vdekje(KUJDES SE KJO PUNE TE MERR KOKEN) i dergonte haber nje nga nder me te medhenjte e akademise.Ka disa kohe qe ne internet eshte hapur nje fushate denigruese ndaj tija.Kete ngaterrese
    midis tija dhe nje tjeter studjuesi qe ndjek tjeter linje ne punimin e tija per kete te shkrete gjuhe qe gjithmon e historikish ta trembur shume,e ka kopsitur perseri nje pjelle(vajza) po e nje akademiku te madh e cila sic tregojne bathet vazhdon rrugen e te jatit.Do te ishte ne nderin e te gjithe atyre qe me tere ment e duan kete gjuhe qe te hapin nje teme ketu ne forum mbi punimin e zotit ZHEJI dhe aty te shprehin ata qe munden ne menyre te ditur e te kulturuar mendimet e tyre kritike e sa me shume te mundura shkencore.Gjithashtu dhe per punimin e Z.NIKO SYLLO .
    Kam degjuar qe dhe Z, Ndricim Xhunga keto kohe ka futur per botim punimin e tija mbi gjuhen me titull KODI I GJUHES SHQIPE . Mesa kam pare ja vlen te shihet me shume kujdes njesoj si dhe punimet parat dhe bashke me to tregon pse historikisht ne kete vend eshte lene cdo lloj shkolle e cdo lloj gjuhe e cdo lloj kombi vetem kjo e BEKUAR gjuhe te cilen me sa duket djegerka shume te mos mesohej dhe te harrohej nga krijuesi i saja ky komb PERSE??????.Pasi te bejme kete kam frike se nuk do te merremi shume me autore qe nuk thone me dot gje,por brenda kesaj gjuhe do te gjejme shume sekrete.Sa per shembull EUROPA eshte motra e KADMIT ky eshte TITAN pra dhe ajo eshte e tille.Kujdes.... Qyteti i EUROPES ndodhet sipas studjuesve te ndryeshem dhe hartave te PTOLEMEUT ne afersi te KUKSIT prane fshatit KOLOSJAN pra KU JANE KOLOSET ose TITANET them se sbej gabim qe i marr me te njejtim kuptim keto dy fjale TITAN dhe KOLOS.Kemi pak studjues te ketij kalibri deri tani(te pakten te ditur nga une)te mundohemi qe mos ti denigrojme, por ti promovojme te mesojme prej tyre dhe ne kemi kellqe tu bejme sa me shume kritika shkencore qe te paraqitemi para botes ne menyre dinjitoze jo duke u ngrene si qente kur hane ne nje GRAAC (keshtu i thone ne jugun tone kupes prej druri).Me falni per nervin e shprehur por kur nje greku i thane se TEODOR IPSILANTI perpara se ti bente mire Greqise u kishte sherbyer ne menyre te hapur TURQEVE ky i fundit u pergjegj ftohte{PER INTERESAT E GREQISE KA DHE KURBANE. AI ESHTE GREK DHE NE FUND I SHERBEU GREQISE.;
    KETA TANET PO I SHERBEJNE VETEM SHQIPERISE DHE SE VERTETES SE GJUHES SE GJAKUT TE TYRE SIPAS KENDVESHTRIMIT TE TYRE.Faleminderit
    Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    gjurgjice, me se merresh ti?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Qe Kadmi qe Titan e kuptova. Sigurisht edhe e motra nuk mund te kete qene jo-titane. Problemi qendron, i cfare etnie ishte Kadmi?

Europa ishte ne Kukes? Sipas cilit, Korkutit?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 05-03-2009 më 22:48

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Qe Kadmi qe Titan e kuptova. Sigurisht edhe e maora nuk mund te kete qene jo-titane. Problemi qendron, cfare etnie ishte Kadmi?

Europa ishte ne Kukes? Sipas cilit, Korkutit?
    ...ndersa piramida e Keopsit ne Leshan.

Nuk me ka rene rasti te lexoj ndonjehere apo ndokund, me sakte askund ndonje transmetim a kallzim qe defton apo sygjeron se Kadmi i biri i Atit ka qene titan.

Per etnine e Kadmit nuk mund te themi gje. Megjithese tradita ate na e percjell si fenikas...
    Por cfare ishin fenikasit [?] - kjo eshte mesele me vete.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Epo u ka sjelle pellasgeve germat me traste, dhe beri me shkrim e kendim tere rajonin e prapambetur te Europes.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Epo u ka sjelle pellasgeve germat me traste, dhe beri me shkrim e kendim tere rajonin e prapambetur te Europes.
    Perpos ilireve qe nga dashuria e madhe per ta i la analfabetë. Keshtu per t'i shkaterruar grekerit e depertuar ne viset jug-lindore ua dha alfabetin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 05-03-2009 më 23:21
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Perpos ilireve qe nga dashuria e madhe per ta i la analfabeter. Keshtu per t'i shkaterruar grekerit e depertuar ne viset jug-lindore ua dha alfabetin.
    Kjo tregon qe Kadmi qe pellazg me germa, greket u bene pellazge nga germat, kurse iliret qene dhe mbeten barbare me nje prijes qe plasi nga inati ne territorin e tyre dhe u be gjarper.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 05-03-2009 më 23:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •