Close
Faqja 62 prej 148 FillimFillim ... 1252606162636472112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 611 deri 620 prej 1475
    Citim Postuar më parë nga Konig
    Cdo dite kur lindte dielli, nje njeri i caktuar, prifti ndoshta, i binte daulles, per te lajmeruar. Emri Dodone vjen nga zhurma e daulles Dumdum-Dumduna-Dodona....
    Do te dija te 2 gjera.
    1Sa eshte e sigurte se pretendimi i te ndjerit prof. Pilika, se Dodona eshte ne afersi te Janines eshte i sakte, pasi disa parashtrojne mundesi tjera si Tomorri.
    2 Ne Dodone eshte varri i dikujt por nuk me kujtohet. A dini gje?
    Ne Dodone ska patur daulle por Gong qe jane komplet ndryshe. Ne teme duhet te kesh foton e nje gongu qe mund te te japi idene e gongut te Dodones. Ne fakt mendohet se ka qene nje gong prej bronzi ose nje kembane. Pra Dumdum-Dumduna-Dodona nuk ka asnje lidhje me instrumentin e perkusionit qe perdorej.

Ja disa foto nga Dodona ne afersi te Janines

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    pershendetje-

Ka mundsi ndokush prej njohsve te kesaj teme te me skjaroj per emrin e fisit Shqiptar -- Shala --- .

A eshte e mundur qe ky fis te jen pasardhsit e DODONES .

ju pershendes

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

ALFABETI PELLAZG - GERMAT-SHKRONJAT
    ju drejtohem te gjith vllezerve ne gjdo vend te botes keto shkronja dhurat
    per te pasuruar dijen tuaj sepse keto shkronja jane argumenti me i fort per te argumentuar paraardhsit tane PELLAZGET siq e cek edhe vet pitagora se njeriu permban ne vete edhe 9 nant numrat keto shkronja jane te lidhura me gjuhen SHQIPE keto shkronja jan moto e arrgumentit te deshmis te se verrtetes.

Me keto shkronja edhe jam bazuar te emrat e diteve te javes .

Me keto shkronja bien shum sypozime dhe teori si te pa baza
    keto jan GERMa -THOTI ose 1234THOTI prome theoti ,PREMTE nese renditim emrin DIELLI me keto shkronja na del emri DZEWZ apo hyu suprem i grekeve pra ky e humb ne start vendin , vendin qe e paramendojm se eshte JUPITERI . ketu te ky alfabet mungon trekendshi shkronja D
    123ETHOTI ose PREMTE per ket edhe eshte FREI tag dite e lire te Premteu e ka etimolin emri GERM-SHKRONJ ,GJURM njashtu edhe emri GERMAN ose BAZAT E ETNOMIT TE GJUHES INDOGERMANE.
    Mos tju mbaj komente instruktori ,punoni renditni vet dhe shifni se qka kam shkrua te ditet e javes edhe ne flamur i kam paraqit shkronjat e Lemnnosit.

KAM PARAQIT NJE FLAMUR GJITHKOMBTARE SHIKONI PAS DISA MINUTASH TE PROPOZIMI I i JOZEF DIOGUARDIT NESE MUJ ME E DERGUA POSTUAR.

ju pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Darius : 07-04-2007 më 14:17

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    XhGashi
    e PREMTE - PROMETHOTI -ZOTI PREM
    Ky eshte Prometeus=THOTI, apo e kuptova gabim?
    Thoti eshte krijues i numrave dhe eshte ai qe mesoi njeriun...ngjan pak me Prometeusin ndoshta, por greket e njehsojne me Hermesin, qe nga doktrina e hermeticmit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •