Ateisti beson ne ate qe mund te preket, shikohet,degjohet.
...edhe n'topa po![]()
Ke te drejte, e vetmja gje qe nuk duroj eshte kur kujton se ajo qe ti beson eshte e vertete absolute qe vlen dhe per te tjeret.
Ne shume tema te tjera e kam shpjeguar pak a shume se eshte dhe pune e komplikuar, por problemi eshte se koncpeti mbi zotin ndryshon dhe piqet dita dites, keshtu qe ēfaredo gjeje mendoj une tani kjo do ndryshoje ne te ardhmen.x-files, jo pa qellim te kam cituar vetem keto dy fjali.
Nga njera ane une jam kurioz te di se cfare do te thote Zot per ty, por nga ana tjeter jam shume dakort kur thua se besimi eshte dicka intime dhe i tille duhet te mbetet. Keshtu qe ti shif e bej, por une jam kurioz![]()
Them se besimi eshte intim sepse edhe mbi fakte te thjeshta, si psh nje trup i thjeshte me nje forme te rregullt gjeometrike, ta zeme nje kub, dhe shume persona qe shikojne te njejtin kub. Duke u nisur thjesht nga pikepamja optike, a mund te themi se perceptimi i te njejtit objekt eshte i njejte tek te gjithe personat? JO. Ekzistojne nje pafundesi pikepamjesh unike per te pare te njejten gje, per vete natyren relative te krijimit ku bejme pjese. Nuk mund te konsiderojme vetem objektiven duke lene jashte analizes ndikimin e subjektives, dhe nuk mund te konsiderojme vetem subjektiven pa marre ne konsiderate objektiven. Procesi i vezhgimit dhe interpretimit eshte i dyfishte, objekti i vezhguar ndikohet nga vezhguesi, dhe vezhguesi ndikohet nga objekti i vezhguar. Ky pohim i fundit po vertetohet dita dites nga mekanika kuantike.
We are all Aliens
Krijoni Kontakt