O njeri! Une qe po te drejtohem jam nje i Krishtere Orthodhoks. Sikur ta linje menjane pasionin dhe inatin ndaj JISU KRISHTIT do te te bente mire. Kete e ka treguar praktika, pasi Krishterimi eshte besimi me i perhapur ne bote dhe kjo ka shpjegimin e vet, pasi kemi te bejme me vullnetin e ZOTIT.
Te kater ungjinjte jane shkruar nga deshmitare okulare te kohes. Keshtu Matheu dhe Gjoni kane qene apostuj te Krishtit, pra ato qe deshmojne ata jane absolutisht te verteta. E verteta absolute eshte se Perendia eshte TRINITET: ATI,BIRI dhe SHPIRTI I SHENJTE. Pra, Perendia eshte NJE ne TRE persona, e bashkeqeneshme dhe e pandare.
Kete fakt e ka shpjeguar mjaft mire Shen- Spiridhoni dhe per ta bere me te qarte po e shpjegoj:
Shen Spiridhoni jetoi ne nje kohe kur diskutohej Triniteti i Perendise dhe kishte qe edhe nuk e besonin.Por ai ua shpjegoi shume thjesht, ē`ka ndodhi dhe me frymen e shenjte.
Shen-Spiridhoni mori nje tulle ne dore dhe tha: E shikoni kete tulle. Kjo tulle ne vetvete eshte NJE por ka TRE perberes. Dhe ne ate ēast ndodhi nje mrekulli:
Tulla u shperbe ne lelementet e saj me fuqine e ZOTIT:
1. Nga tulla doli zjarr, zjarr me te cilin tulla ishte pjekur ne furre.
2.Poshte doli uji,i cili ishte perdorur per te gatuar dheun.
3.Ne dore i mbeti dheu, prej se ciles tulla ishtte prodhuar.
Shen-Spiridhoni j`u drejtua atyre qe po shikonin dhe u tha:
-E shikoni? Megjithese tulla eshte NJE, ajo perbehet nga TRE elemente, te cilet jane te bashkeqeneshem dhe te pandare.
Keshtu ndodh edhe me Perendine Triadike. Ajo ne vetvete eshte NJE, dhe ne TRE persona: ATI, BIRI dhe SHPIRTI I SHENJTE.
Shpjegimi im ishte i shkurter,i kufizuar nga rrethanat e internetit,por megjithekete,une po te drejtohem ty o njeri sot dhe po te duash me degjo:
Pra, po te them qe beso ne Zotin tone JISU KRISHT dhe shko e pagezohu ne Kishen e Shenjte Orthodhokse, ne emer te ATIT, te BIRIT dhe te SHPIRTIT TE SHENJTE, qe te shpetohesh ti dhe familja jote brez pa brezi.
Pershendetje nga nje i Krishtere Orthodhoks!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=68042
Krijoni Kontakt