Une i dua se kane humor shume te kendshem.
Une i dua se kane humor shume te kendshem.
Shifeni sa njerz te painformuar jeni. Me keni cituar bile duke me then " kosovar mosmirnjohes " .
Keni mesuar ju gjeografi ? Hartat i dini ?
Flisni per ēeshtjet shqiptare, ndersa nuk dini kufijt e 2 shteteve shqiptare. Po ua tregoj sa ska dal dikush me then qe Presheva gjindet ne Ukrahine apo Bjellorusi.
Presheva esht nen harten e serbise ore te nderuar, edhe pse se ka vendin aty, por ja qe askujt si behet vone per ket.
Un mbrojta kosovaret sepse shqiptaret e Shqiperise mendojne qe jane shume para tyre, ne kulture, civilizim e shkollim. Por gaboheni, sepse neve ne pergjithsi shqiptarve na mungon shkolla kryesore, ose ajo primare, edukata te dashur, edukata.
Pa kte jemi te humbur, te verber e te mjere.
Neve nuk duam njeri tjetrin sepse njeri eshte musliman e tjetri katolik. Edhe pse te dy jemi shqiptare, por askush nuk merr parasysh ket fakt.
Kur eshte fjala per diqka pozitive, neve e konsiderojme si arritje e jona. Ndersa dobsite e punet e liga qe kemi, e ngushllojme veten me faktin qe kto na la turku, apo sllavi. Kur ne fakt, gjithqka varet nga ne, por e kemi nje pike te dobt qe i trembemi perballjes me realitetin, prandaj gjejm ksi far lloj justifikime sa per t'dal tpaster nga qfardo lloj situate.
Mangesite mund te anashkalohen per nje moment , por nese sot nuk i lufton ato, neser te shfaqen prap.
Edhe nė Kosovė ka "rracizėm" mes qyteteve. Nuk e di po mė duket lexova nė njė temė tjetėr se je nga Gjakova, ndoshta edhe gaboj. E di se c'me thonte njeherė njė prishtinas: Ata t'Gjakovės jan krejt pedera, jan gjysa magjip", fliste me njė mllef tė paparė, lloj lloj gjerash sa tė ēuditshme aq edhe qesharake. Urretje nė maksimum. Nuk mė kishte rastisur ndonjėherė tė degjoja kaq shumė urretje.
Ne si shqiptarė nuk e duam njėri tjetrin, jemi lokalista, jemi xheloz pėr njėri tjetrin. Fatkeqėsht, kjo ėshtė e vėrteta si nė Shqipėri si nė Kosovė ose mė saktė kudo qė ka shqiptarė.
Life's too short to remove USB safely.
Kete vere disa miq qe ishin ne Pushime ne Durres ,u ankuan se nuk jan Mirpritur si duhet nga Banoret e Durresit dhe aq ishin deshpruar sa qe deklaruan se Ku do qe hynim ,na shikonin shtremet dhe te mrrolur,thuajse i kishim bere ndonje gje. Dhe ky shoku me tha ,qe edhe po te ma shtrojn Tepih te kuq ne shqipri nuk do te shkoj mė ne durres per Pushime.
Realisht existon nje Antipati te Shqiptareve te Shqipris ,kundrejt Kosovareve dhe shqiptareve te tjere ne Maqedoni dhe gjetiu. Ndoshta qe mendojn se jan me te "perparuar" dhe "Emancipar" apo superior ndaj shqiptareve te tjere jasht kufijve ,por gjithsesi existon nje antipati ,kete edhe une personalisht e kam verejtur,madje kjo mund te verehet edhe ketu ne Forum ... Madje jan hapur Tema direkte per kete qeshtje ,per ti ofenduar shqiptaret e Maqedonis.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 29-01-2009 mė 11:45
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
E kuptoj qe ka keso raportesh ,sepse edhe Vllai me Vllaun ka qe nuk flasin e leje me larg,por Une mendoj se duhet te luhet nje politike e caktuar ,sidomos kur ishte fjala per Durrsianet ,qe jan bartes te Turizmit .
Banoret e Durrsit perveq qe duhet te i rrespektojn Kosovaret qe i bashkon nje Komb ,duhet edhe te rrespektohen sepse kryekeput Turizmi ne Durres varet nga Kosovaret. Duhet ta pranojm se Durresi ia ka pa hajrin Kosovareve si askush tjeter,andaj duhet te Kultivohet nje lloj Kulture dhe Disiplin Mikepritese (fundi fundi le te Aktrojn) ,se kinse i duan Kosovaret ,qe sepaku Kosovaret te ndjehen se po i duan dhe i rrespektojn.
Thjesht nje gjest i tille eshte Taktike Turistike ,kete taktike qdo vend turistik e luan,mund ta marrni shembull Ulqinin apo ndonje vend ne Turqi apo Bullgari. Te keto vende gezon rrespekt te veqant si turist ,edhe pse rrespektohesh per arsye interesi .
Shum Kosovare shkojn ne Durres vetem e vetem sepse jan tek Vellezerit e tyre dhe deshirojn qe sherbimet turistike te marrin ne Gjuhen Shqipe ,edhe at duke sakrifikuar aq shume ne rrugen Horrorr Kukes-Durres qe ne fund qdo Pushim e bene Bardh e Zi nga traumat qe pesohen gjat kesaj rruge .
Une kete sezone turistike kam ndegjuar jo pak njerez te ankohen ne mikpritje nga Durrsianet. Dhe poashtu kam ndegjuar jo pak njerez te thon se sezoneve te ardhshme do te shkoj ne Ulqin ne vend te Durrsit .
Une mendoj se ka Ardhur Koha qe Durrsaket te fitojn nje Kulture te re ne Mikpritje ,dhe thjeshte reformohen ,sepse qdo mikpritje e tyre do shkoj ne dem dhe dobi te gjepit te tyre ,sepse mund ta demtojn reputacionin Turistik dhe keshtu te vie deri te situata e nje bojkoti turistik nga Turistet Kosovar.
kalo mire
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Sic e thashe, ta respektojne liderin duke respektuar edhe vuajtjen tone.
Se pari, te gjithe e dine qe Hoxha ish njeri sh hipokrit gje qe e ka treguar gjate gjithe politikes se tij. Dhe fakti si e ka trajtuar popullin qe kish ne dore juve nuk ju ve ne mendime hic. Naivitet i perziere me egoizem?
Se dyti, Hoxhes t'i behen temenara sa i behet Ahmet Zogut me shoke, aty, tek librat e historise. Po i bere festa e i thure lavde per 100 vjetore, i ke vene gishtin ne plage popullit qe hoqi nen diktature. Dhe nese per popullin nuk ua ndjeka aq sh, por halli qenka tek ideali i atdheut, e keni vrare ndonjehere mendjen se c'ideal festoni me Enverin?
Me Enverin festohet ideali qe per te qene shtet shqiptari duhet te heqe dore nga liria personale, duhet te spiunoje vellain e te mos kete guximin te thote hapur mendimin e vet.
Dhe nuk dua ta besoj qe kosovaret kane keto lloj iderash per formimin e nje shteti. E nese nuk rrini dot pa adhuruar dike, me mire merrni nje cope hu, eshte sh me pak e rrezikshme.
Dhe une nuk e di se c'mund te mendohet per nje njeri, qe per hir te miqesise me Titon, eshte gati te hedhe poshte veprat e nje figure patriotike sic eshte At Gjergj Fishta.
Lexim te kendshem:
(Enver Hoxha, 1947)Postuar mė parė nga ENVER HOXHA
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=13379
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lady Oscar : 29-01-2009 mė 11:55
mjafton te shikosh shumicen e postimeve ne kete teme edhe e shikon ' dashurine' qe kane shqiptaret brenda kufijve me ata jashte kufijveska nevoje fare per sondazh !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Krijoni Kontakt