Pershendetje dhe urime per shkrimet!
Pershendetje dhe urime per shkrimet!
Eshte mire qe njeriu i jep mundesi vetes per reabilitim.Qofte dhe kur kete e gjen tek Zanafolla apo diku tjeter.Nuk eshte se u denua femra.E mira dhe e keqja ishin para se njeriu te cfaqej ne toke.Bile ne fillim ishte e keqja;zjarri.Por nje e keqe qe solli te miren;jeten.Cdo kush ka ulje-ngritjet ne jete.Cdo kush humb dicka e fiton dicka.Perhere fitojme pak me shume se humbim,perndryshe jeta do ishte ndalur.Fluturimi?!Eshte nje gjetje poetesh e qe vlen vetem per shpirtin.Dhe nuk vlen vetem per femrat.Shpirti eshte shpirt,i pa gjini.Dhe vetem kur bjen nga fluturimi e sheh se eshte pjese e nje trupi qe pa te sben fare.Dhe rrotull,po te shohesh me vemendje ka dhe te mire,nga te dya anet.Rrokeni nje dhe si ato shqiponjat gjahun,ringrihi ne fluturim.Cdo ringritje e bene njeriun me te forta,me te kujdeseshm pasi ja di shijen perplasjes.
Nuk e di ,por me dukesh shume ndryshe...te kam imagjinuar tjeter ,por realiteti eshte larg nga imagjinata ti mund te jesh tjeter njeri. Dhe per kete nuk duhet te ndihem kaq keq keto dite ,nuk duhet as te mendoj se ke filluar te behesh pjese e jetes sime ,pjese e endrres qe nganjehere ererat e forta qe fryejne me zgjojne te trembur nga keto enderra qe kan filluar te behen te shpeshta. Sa keq ,kam filluar ti fshij ngadale ato imazhet qe kam krijuar ,te vishja sipas shijes sime ,te vizatoja ne mendjen time ashtu sic doja une ,sa e marre qe jam nganjehere ,sa e cmendur me vie te qesh me te madhe. E sheh zemer edhe ti enderra te bukura paskam shikuar!!!
Qyteti i enderrave te mia te kam zili ,qe dikush sonte po ecen neper gjurmet ku kam lene une...te kam zilin qe ti sheh se si buzeqesh ai ,e une se shoh dot. Sonte per here te pare te mbaj inat qyteti im i preferuar sepse s`mund te te shijoj kete dimer kaq te gjate...te premtoj se do te vij te te puth mengjeset serish , e ti me ruaj gjurmet ku kam ecur sepse atje sot edhe dikush po ec ,dhe per kete ty te kam zili...
Mendoj qe jeta ka nje kuptim dhe dashuria gjithashtu...
Shume pershkrime dhe krahasime jane bere per dashurine dhe qe te gjitha kane nje kuptim te perbashket...ndjenje kenaqesie,parakalim vetveteje,energji pozitive etj.
Dashuria eshte dicka egsistuese nga e cila marrim dicka shume te forte..kjo eshte arsyeja qe te gjithe ne kerkojme sa me shume dashuri,por per fat te keq ndjenjat mediokre shfaqen me kalimin e kohes te shume cifte dhe keshtu qe ne ndarje perfundojne!
Dashuria ashtu si cdo relacion njerezor kerkon qe te kujdesemi per te gjithmone,asgje nuk eshte e fituar para kohe,duhet te luftojme e te luftojme!!!
Dhe gjithmone duke patur nje espri pozitiv qe ne fillim..
Dashuria ka nevoje per fjale te ngrohta,per perkedhelje te buta,dashuria eshte si nje bebe qe nuk mund te rritet pa ndihmen e prinderve!
Nje bebe qe sado i forte te lindi ,gjithe jeten prape ka nevoje per prindin...sepse do qe te rritet e rritet!
Ky eshte kuptimi qe i jap jetes dhe dashurise,asgje dhe asnje nga ne nuk mund te ekzistoje pa harmoni ne dashuri dhe pa dashurine vete..
Kuptimi i dashurise eshte kuptimi i vete jetes!
"Carpe Diem"
Jeta ėshtė mister...........Zbuloje tė lutem!
Gjatė kėsaj kohe, i'a parashtrova vetes njė pyetje: "A je e sinqertė?"Vetėm kohėve tė fundit, arrita qė kėsaj pyetje t'ia gjejė pėrgjigjen.........
Edhe, pse secili pohon se ėshtė i sinqertė, por nėse vėshtrojmė me kujdes,atėherė do tė vėrejmė se sinqeriteti ėshtė send mjaft i rrallė dhe se njeri plotėsisht tė sinqertė pothuajse nuk ekziston.Shumica prej nesh e mashtron veten edhe para se ta hap gojėn....
Kultura jonė na mėson vazhdimisht tė dyshojmė. Tė mos besojmė. Tė mos kemi siguri nė diēka. Tė kemi frikė nga ēdo gjė......
Nė "vendin e dashurisė" gjejmė se mashtrimi i vetvetes ėshtė sistem i gjithėpranueshėm: secili me vetėdije, ose pa tė e mashtron vetveten, e nganjėherė edhe tjetrin.Dy tė dashuruar bisedojnė mbi dashurinė dhe secili, veē e veē,dėshiron tė afrojė dėshmi me nder tė arsyes sė pranueshme qė tė arrijė nė shtrat. Edhe dashnorit i duket se ėshtė ēmendur pas dashurisė e ai, nė tė vėrtetė, kėrkon mjet qė tė ikė nga njėmendėsia e hidhur.Nė mjediset e qytetėruara dashuria praktikohet si lloj i humbjes sė kohės ose si lloj shkathtėsie ose pėrvoje, ose si aspekt i suksesit tė pėrsonalitetit!!......
Ja pse bota jonė ėshtė kaq misterioze...por sa reale dhe e drejtė.
"Carpe Diem"
Jam sinqerisht e bindur se po te gjendet qofte dhe nje njeri i vetem ne kete bote te cilin ne mund ta prekim plotesisht pa u turperuar nuk do vdesim kurre nga vetmia....... Nuk ka rendesi cili eshte ky njeri nje grua per nje grua, nje burre per nje burre, mjafton te jete dikush te cilit ti drejtohemi te shfryejme mllefin tone dhe ai te na degjoje. Dikujt te cilit nuk na duhet ti fshihemi. Nuk jane shume ata qe e kuptojne intimitetin e vertete sepse intimiteti i vertete te frikeson.....
Na thone qe intimiteti eshte jashte mode, por une kembengul te them se intimiteti duhet te ekzistoje perndryshe do te ēmendemi te gjithe. Provoni intimitetin e vertete i cili eshte ai nivel qe ne marrim pa shfrytezuar njeri tjetrin. “Nuk dua te sherbehem nga ty dua te te dashuroj. Dua te te ndjej, te te perparoj me ty, te vallezoj me ty.” Nuk zhdukeni kurre por zhvilloni ate “ne” te perbashket. Te kerkosh intimitetin eshte nje rrezik qe mund te te sjelle vuajtje por vetem ne marredhenie intime do te arrini te gjeni vetveten” Kur une te dua dhe ti me do jemi pasqyre e njeri tjetrit, shohim pafundesine. Nje menyre e mrekullueshme per te pare vetveten eshte te veresh menyren sesi reagojne te tjeret ndaj teje. Nese jeton aktivisht, nese e pershkon boten me hapin e vallezimit, duke bere marrezira do te behesh terheqes dhe do te mbetesh terheqes....
Besoj se nje nga faktoret me shkaterrues te marredhenieve dhe intimiteteve eshte paaftesia jone per te shprehur ate qe ndjejme ne cast. Fatkeqesia e zenkave eshte se zakonisht perfundojne perpara se te zgjedhim diēka, perpara se te kuptojme me te vertete ēfare po diskutojme. .
Eshte ngjashmeria ajo qe na afron, por eshte e reja ajo qe na mban bashke...!!!
Dhe mos mendoni se do ju duan te gjithe. Mund te jesh pjeshka me e shijshme, me e shkelqyer, me e mrekullueshme ne bote dhe mund tu ofrohesh te gjitheve. Por ja qe disa jane alergjike ndaj pjeshkeve. Dhe do te deshironin qe ju te ishit nje molle. Dhe keshtu ne shpesh behemi molle per ata qe pelqejne mollet. Cfare ēorbe shkaterruese!!! Eshte me e drejte te thuash: “me vjen keq por nuk mund te jem molle. Po te mundesha do te me pelqente te isha molle per ty por ja qe jam pjeshke” Nese dini te prisni do te gjeni dike te cilit i pelqejne pjeshket. Dhe atehere mund ta jetoni jeten tuaj si pjeshke, nuk do tju duhet ta jetoni si molle. Sa energji shpenzohen kot per tu bere molle kur je pjeshke...!
Sa gjera te magjishme na rrethojne, por ne i leme te kalojne pa i vere re...!!!
Ndoshta dashuria eshte procesi ne te cilin une te coj serishmi embelsisht te vetja jote. Pra jo tek ajo qe une dua qe te jesh, por tek ajo qe ti je...
Degjoni veten tuaj, besojini vetvetes. Mesoni tu besoni zerave tuaj. Mesoni te degjoni. Mesoni te besoni. Provojeni! Nuk do ta dini kurre nese nuk e beni. Dhe kur ta beni atehere dijeni qe jeni ne harmoni me veten tuaj dhe ajo qe beni eshte e mire per ju...
Vetem zemra mund te shohe me te vertete, thelbesorja eshte e padukshme per syrin..!!
Ka nje bote te te gjalleve dhe nje bote te te vdekurve, dhe ura ne mes tyre eshte Dashuria. E vetmja domethenie dhe e vetmja mbijetese.!!!
Dashuria kerkon qe ju, me teper te beni te lumtur sesa te jeni i
lumtur... .........
"Carpe Diem"
Faleminderit per fjalet e bukura. Percjellin nje mesazh te forte.
Lumturine e gjeta kur isha me te. Jeta ime filloi ne castin kur putha buzet e tij. Zemra ime filloi te rrahe kur degjova " Te dua jeta ime" nen rrenqethje. Kur dikush na le, ne ecim ne rrugen qe nisem, por ajo nuk eshte me e njejta rruge.
Elegance is an attitude.
Unė besoj se ajo qe ne duam ne te vertete nuk eshte seksi. Ajo qe ne duam vertete eshte intimiteti.
Ēfarė ėshtė Intimiteti?
Sot, fjala intimitet ka marre ngjyrime seksuale. Por kuptimi i saj eshte me i gjere. Ajo perfshin te gjitha permasat e jetes sone - po, aspektin fizik, por edhe ate shoqeror, emocional, mendor dhe shpirteror. Intimitet ne te vertete do te thote..... "ndarje e plote e jetes me dike."
Marshall Hodge ka shkruar nje liber me titull "Your Fear of Love" (Frika jote nga dashuria). Ne te ai thote, "Ne kemi mall per ēaste dashurie, afersie dhe butesie, por shpesh ne piken kritike terhiqemi. Kemi frike nga afersia. Kemi frike nga dashuria."!! Me poshte ne te njejtin liber Hodge thote, "Sa mė afer dikujt te jesh, aq me shumė mundesi ka per lendim."
Eshte frika nga lendimi ajo qe shpesh na pengon te gjejme intimitet te vertete....
"Carpe Diem"
Nuk e kam menduar kurre me pare qe dashuria mund te me bente qe te vuaja pa te drejte.Nuk e kam menduar kurre me pare qe do dashuroja me kaq force dhe pa patur shpresen qe ai sdo me donte kurre.Te pakten nje cerek te kesaj qe une ndjej per te..Kaq shume qenka?Nuk e kam menduar kurre me pare qe do doja pa kushte dhe pa me dashur!Nuk e kam menduar kurre qe do arrija nje dite ne kete qe kam arritur sot...Po shtyj ditet e fundit qe me kane ngelur me te duke u kenaquar me faktin qe dua e vetme..Nuk e kisha menduar kurre qe nje dite do bija kaq poshte per hir te dashurise. Po vazhdoj te dua pamundesine,ate njeri qe sme ka dashur kurre dhe ku sot nuk shoh as shkendijen me te vogel ne syte e tij per mua..Sy te fikur dhe zemra ime e vrare...
"Carpe Diem"
Krijoni Kontakt