Close
Faqja 25 prej 27 FillimFillim ... 152324252627 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 262
    Ngelem unė! Maska e DI_ANA
    Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Perse e torturojme veten kaq shume? Perse qajme pambarim? Kur nje gje mbaron dhe vdes me e mira eshte ta varrosesh dhe jo te qash. E qara eshte provuar se nuk ngjall me asnjeri,as nuk i ben te ndihen mire pasi kane vdekur,por sjell nje trishtim tek ai qe derdh lotet. Atehere perse duhet? Per asgje. Ka mbetur,thjesht,si dicka antike qe duhet vleresuar per humbjen e loteve te tepert...
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Ike,u largove para meje mes shiut qe binte e njomte lehte floket e mi,mes loteve qe rridhnin papushim.Largimi yt me tha''Lamtumire''!...Gjethet bien ngadale nga pemet dhe bashke me to disa pika loti nga syte e mi.Dimer i eger ka hyre dhe zemra ime lengon per kete fatkeqesi.Une trishtohem sepse tashme do te me duhet qe fill e vetme te perballoj kete dimer te acarte dhe ku i dihet ndoshta shume te gjate.......
    Zemra me mbushet plot dhimbje,plot brenga dhe ne kete mundim shkaterrimtare.Lotet e mi rrjedhin pa pushim,pa mbarim rrjedhin pak rrembyeshem,po per ku se di.Ato rrjedhin dhe krijojne nje kanal,ne te cilin pllakosen kujtimet,rikthehen zhgenjimet,enderrat heshtin dheshpresat vdesin.Ah,!...Ky dimer kaq i vrazhde!......
    E ndjej qe lotet dhe dhimbjen nuk do te m'i pushoje.E ndjej qe rrjedhen e jetes te qete s'do te me ler ta vazhdoj,e ndjej qe keto mizori kerkojne te me torturojne.Fillikat e vetme,e lenduar,do te mundohem te perpiqem ta kaloj .Tani ti prane meje me nuk do te ndodhesh.Nuk do te jesh me rrezja e pare e diellit qe me zgjon,sdo te jesh ti me flladi i eres qe fytyren,trupin ma ledhaton,zemra sdo ta ndjeje me ate ngrohtesi,qe ti dikur ma jepje.Shpirti sdo te gezoje,sdo te lumturoje me sepse gezimi i shpirtit ishe ti,ne ato dite te kaluara vere.Por edhe dimri me stuhi do te mbaroje!...PO!...PO...do te mbaroje!...
    Jam e bindur se nje dite ky acar qe ka ngrire,e ka pushtuar gjithe qenien time,ky artikull qe ka ngrire mendjen time,do te shkrije.Jam e bindur se keta lot te kristalte e te pashterueshem,nje dite do te pushojne se rrjedhuri.E pra nje dite serish do te vije pranvera per mua dhe dimrin e hidhur e te acart do ta kem lene pas duarve,pas kraheve pergjithmone,por jo per ta harruar!...
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e gjashtlisat
    Anėtarėsuar
    11-04-2007
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    77
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Ike,u largove para meje mes shiut qe binte e njomte lehte floket e mi,mes loteve qe rridhnin papushim.Largimi yt me tha''Lamtumire''!...Gjethet bien ngadale nga pemet dhe bashke me to disa pika loti nga syte e mi.Dimer i eger ka hyre dhe zemra ime lengon per kete fatkeqesi.Une trishtohem sepse tashme do te me duhet qe fill e vetme te perballoj kete dimer te acarte dhe ku i dihet ndoshta shume te gjate.......
    Zemra me mbushet plot dhimbje,plot brenga dhe ne kete mundim shkaterrimtare.Lotet e mi rrjedhin pa pushim,pa mbarim rrjedhin pak rrembyeshem,po per ku se di.Ato rrjedhin dhe krijojne nje kanal,ne te cilin pllakosen kujtimet,rikthehen zhgenjimet,enderrat heshtin dheshpresat vdesin.Ah,!...Ky dimer kaq i vrazhde!......
    E ndjej qe lotet dhe dhimbjen nuk do te m'i pushoje.E ndjej qe rrjedhen e jetes te qete s'do te me ler ta vazhdoj,e ndjej qe keto mizori kerkojne te me torturojne.Fillikat e vetme,e lenduar,do te mundohem te perpiqem ta kaloj .Tani ti prane meje me nuk do te ndodhesh....
    Nuk do te jesh me rrezja e pare e diellit !
    qe me zgjon!
    sdo te jesh ti me flladi i eres qe fytyren,trupin ma ledhaton!
    zemra sdo ta ndjeje me ate ngrohtesi,qe ti dikur ma jepje.
    Shpirti sdo te gezoje,sdo te lumturoje me ...!
    sepse gezimi i shpirtit ishe ti,ne ato dite te kaluara vere....

Por edhe dimri me stuhi do te mbaroje!...PO!...PO...do te mbaroje!...
    Jam e bindur se nje dite ky acar qe ka ngrire,e ka pushtuar gjithe qenien time,ky artikull qe ka ngrire mendjen time,do te shkrije.Jam e bindur se keta lot te kristalte e te pashterueshem,nje dite do te pushojne se rrjedhuri.E pra nje dite serish do te vije pranvera per mua dhe dimrin e hidhur e te acart do ta kem lene pas duarve,pas kraheve pergjithmone,por jo per ta harruar!...
    Pershendetje Diana!
    Shume shume bukur e nxjerr brendesine e ndjenjes se shpirtit te paster ...te flet shpirti dhe dora te shkruan... ne kete ditar-flet! une pushoj per nje cast ne fletet e ditarit Tend,shpesh here duke gjet veten brenda shkrimeve tuja!
    T'u kthefte pranvera nje dite nga ditet ne vijim!
    Diten kur tė kam pėrcjell...shpirtin tim,me Ty...e lashė!

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anėtarėsuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Nuk kerkova shume nga ajo, Vetem e luta te rrinte tek une ate nate te trishtuar me shume stuhi.
    O bobo po si do ikesh te keqen i thash rri.!
    Ne koken e saj si gjdo her ajo ishte e trishtuar nga bukullimat qe ishin jasht dhe nga shiu qe binte me stuhi por prap nuk deshi te rrinte. Mu be zemra bire kure me tha.: Ti nuk me ke dashur asnje her dhe nuk do me duash prap!!
    O zot sa nuk plasi zemra dhe nuk me doli shpirti ku ndegjova keto fjal nga ajo, Ajo e dinte se une ter kohen e humbja per te, Ajo e dinte se une kete zemer tash me ja kisha fal asaj dhe askujt tjeter ne kete bote, Ajo e dinte se une e doja dhe askush nuk do kishta mundur te me ndan nga ajo pos vdekja, por ja qe nuk ishte tamam ashtu, ajo donte te ishte lar meje.
    U shtanga nga fjalet e saj e shikova ne nje sy te permalluar dhe mu mbush zemra vaj.
    Po si o shpirt nuk te dua po ti do te jesh nje pjes e pandashme e keti shpirti qe qan dhe qesh vetem per ty, Pergledha flokun e saj me nje afsh, por ate e morri era vrapoi nga dera ime sii rrufeja dhe iku....
    Ajo nate ishte shume e gjat ishte nje nate qe kurr me par nuk e kisha perjetuar, u solla e u pshtolla ne shtrat e nuk me morri gjumi deri ne mengjes.
    U ngrita dhe mora veturen qe te shkoj ne pune, Ruges ka po shkoja pash se njera nga rruget kryesote te qyteit ishte mbyllur por nuk mu duk shume intarasante dhe ika pa ndaluar.
    Ne zyren time deri sa po e shfletoja Gazeten dhe shikoja disa webe ne net ra cellulari nje numer i pa njohur,
    Alo u pergjegja.
    Nje zi paksa i ngrysur dhe i drojtur me tha: Jemi nga Emergjenca jeni ju zotri Lorand.
    U dridha dhe i thash po uen jam, qfar ka ?Pse me thirrni? Kush eshte i smur?. Pytjet e mia vershuan si lum.
    Ju lutem Zotri Lorand mos u frigoni por duhet te vini sa me par ne qendren emergjente se Maria ka pesuar mbrem nje Aksiident por eshte larg rrezikut per jet, Por te gjitha qe i dinte ishte Lorand dhe numri i telefonit tuaj..
    I humbur dhe i gjymtosur vrapova te vetura dhe si i pa shpres shkova ne Q.E te spitalit,
    Aty thash emrin dhe ata me treguan se ku te pres.
    Prita disa minuta te cilet ishin vite per mua, Kur ja nje Doktorr i moshuar me mjekerr te thinjur dhe me syze me zgjati doren e me tha : Lorand jeni ju..?
    Po Po une jam Doktorr, si eshte Maria?
    Mos ke merak Maria eshte shume mire por ajo me tha se don vetem ty te te shof dhe me tha se nuk ka njeri ne bot qe ajo don me shume se ty......
    Oh qfar lehtesimi por edhe lotet e gezimit vershuan fytyren time .- Me lejoni ta shof doktorr??
    Pa tjeter Lorand me ndiq me tha....
    Shkova pas tije dhe ja Marija ime e bukur me buzeqeshjen qe e kishte gjithmon kur me puthte...
    E putha ne ball dhe e shikova nuk thash asgje deri sa ajo foli me nje ze te mekur.
    Lorand te dua.............
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga gjashtlisat Lexo Postimin
    Pershendetje Diana!
    Shume shume bukur e nxjerr brendesine e ndjenjes se shpirtit te paster ...te flet shpirti dhe dora te shkruan... ne kete ditar-flet! une pushoj per nje cast ne fletet e ditarit Tend,shpesh here duke gjet veten brenda shkrimeve tuja!
    T'u kthefte pranvera nje dite nga ditet ne vijim!
    Shume flm per komentin dhe urimet qe me jep.Te uroj gjithashtu gjithe lumturine e merituar.

Respekte
    "Carpe Diem"

E dua letėrsinė Maska e flutura3105
    Anėtarėsuar
    03-08-2008
    Vendndodhja
    !
    Postime
    205

Si Zakonisht

Si zakonisht njerzit genjejne cdo dite ,cdo cast ,cdo minute vetem e vetem per ta arritur nje gje...Si zakonisht ata e thone shume here fjalen Te Dua ,bejne rruge te gjata per te mashtruar dhe per cudi prap kthehen ne normalitet dhe nuk i vret ndergjegjja se dike e lendojne rende.
    Si zakonisht asgje e jashtezakonshme nuk ndodh ne kete kohe asgje....une si zakonisht mbyll fleten e ditarit duke pyetur veten perse kaq shume genjeshtra...perse????
    E verteta eshte e perkryer ,ajo nuk ka dy fytyra...

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga flutura3105 Lexo Postimin
    Si zakonisht njerzit genjejne cdo dite ,cdo cast ,cdo minute vetem e vetem per ta arritur nje gje...Si zakonisht ata e thone shume here fjalen Te Dua ,bejne rruge te gjata per te mashtruar dhe per cudi prap kthehen ne normalitet dhe nuk i vret ndergjegjja se dike e lendojne rende.
    Si zakonisht asgje e jashtezakonshme nuk ndodh ne kete kohe asgje....une si zakonisht mbyll fleten e ditarit duke pyetur veten perse kaq shume genjeshtra...perse????
    Me duket sikur lexoj veten ne faqet e tua.....Perse_ne mund ta kerkosh gjithe jeten por fatkeqesisht pergjigjen ske per ta marre kurre.Sepse e thua dhe vete qe ēdo gje ne kete bote eshte nje genjeshter e bukur qe shume prej nesh i besojne.

Te uroj gjithe te mirat.
    "Carpe Diem"

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar mė parė nga DI_ANA Lexo Postimin
    Nuk me pelqen kjo gjendje lufte,as kjo dashuri qe ne fund te fundit ka nje shtirje ne mes,nje paskrupulltesi qe nuk e duroj dot,nje falsifitet dhe nje barre per te cilen ndoshta nuk kam qene shume e gatshme kur e kam pranuar.. Kam aq shume gjera per ti thene ne lidhje me gjendjen time dhe nuk kam asgje per ti thene,...
    Nuk e kisha menduar kurre me pare qe nje dite do mundesha te jetoja ne nje bote te vertete ku mbizoteron falsifiteti. Eshte njelloj sikur dikush te te thote qe je pjesetar i kesaj bote,por ne te vertete nuk je aspak pasi ēdo gje qe te rrethon shpirtin dhe zemren eshte e mbuluar me hekura dhe nje pelhure te zeze ku ne te cilen dominon vetem nata dhe vdekja,vetem erresira dhe asgje tjeter!...
    Je ne burgun e ferrit.Keshtu do ta quaja! Mbase dhe vete ferri do ishte me i pranueshem per dhimbjen qe mund te ndjej ne keto momente.
    Shume here kam lexuar per flaket e tij dhe sot jam e mendimit qe edhe jeta vete nuk digjka me pak!
    Nuk e di pse nje dite per hir te dikujt ose te nje diēkaje njeriu mund te transformohet ne nje faze ku ne te cilen nuk njeh as veten e tij dhe me kot shpreson qe dikush tjeter ta njohe.!
    Patetike kjo lloj gjendje do te thoja.
    Kam shume gjera per ti thene sot vetes.Po te kisha mundesine do te ndryshoja fillin e jetes.Por nuk mund te bej dot me asgje.....Vetem te shkruaj ne fletet e nje ditari qe tashme eshte nxire dhe ai nga brenga ime.
    "Carpe Diem"

l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anėtarėsuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Nuk mund ti lexosh ,dot te gjitha posimet qe ke bere ne kete teme, Diana! Por te bie menjehere ne sy atmosfera sarkazmes dhe deneses qe shoqeron gjithe protesten tende.
    E di si eshte puna Diana? Shpesh denesa nuk zgjidh probleme dhe sarkazma nuk ofron menyra te reja veshtrimit te gjerave. Kush perdor ne menyre sistematike sarkazmen nuk jeton me te tjeret ,nuk arrin dot te pershtatet ,por largohet nga relazioni i mire ,meqenese kollektivi nuk meriton konsiderate ,por vetem nje gjykim percmues.
    Shpesh qendrimi sarkazmatik mund te fshehe nje fare sensi inferioriteti , per ata qe abuzojne me te ,pasi te jep mundesine te "ulesh" te tjeret dhe te ndihesh,per kontrast, me "lart".
    Pa bere psikoanalistin ,eshte e thjeshte te kuptosh qe keto lloj qendrimesh behen pak "ekologjike" dhe mund te favorizojne shfaqje intervalesh nervotike te nje sfide te perjetshme te gjithe kunder te gjitheve , te nje agresiviteti te pa rrefyeshem.
    Gjithe denesa e vazhdueshme, ja mbyll portat komunikimit te mire dhe nje relacioni konstruktiv.
    P.S . Mos e fshi postimin!
    La vida es un carnaval

Anėtarėsuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Dashuria eshte nje ndjenje superiore e cila ndikon ne cdo moment te jetes se njeriut. Dashuria eshte e afte ta coj nje karakter te ndjeshem drejt vdekjes, apo nje karakter te forte drejt optimizmit per nje dashuri te re. Dashuria nuk ka asnje lidhje me politiken apo shtetin, pasi dhe ne xhungel te jetoj dikush ka nevoje per dashuri. Ne keto momente nuk po flasim per nevojat seksuale, por per nje dashuri te fuqishme e cila nese shkon drejt ndarjes, ndikon si ne jeten profesionale ashtu dhe ne gjendjen shpirterore te njerut. Nuk jam dakort me ata qe bien ne gracken e deshperimit dhe arrijne ne fazen e vetvrasjes. Jeta eshte e vetmja gje qe duhet te mbrojme nga kjo epoke e cuditeshme ne te cilen jetojme, prandaj mendo me pare te jetosh, dhe pastaj drejtoje jeten tende si te duash! Puno ose rri, argetohu ose mbyllu ne shtepi, cmendu ose mbaje trurin, dashurohu ose jeto aventuren, mendo per te ardhmen ose per te djeshmen..... Jeta eshte teper e bukur, eshte aq e bukur sa vete dashuria! Pandaj ato te dyja duhet te jene ''MIKE'' te perhereshme, e jo ta humbasin njera-tjetren.....
    "Carpe Diem"

Tema tė Ngjashme

1. Ditari im pa flete
    Nga ash nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 19-03-2010, 10:27
  2. Zekeria Cana: Ditari i luftës, 1999
    Nga Dita nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 09-06-2007, 02:51
  3. Pjese nga ditari qe s'mbaj - II
    Nga Henri nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 07:44
  4. (Shkėputur nga ditari im) "Na ishte njėherė... Otranto '97"
    Nga Auloni nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-09-2003, 17:40
  5. Ditari I Njė Adoleshenti
    Nga eris nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-08-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •