Close
Faqja 19 prej 31 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 302
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Sipas sitemit te vjeter paraolimpik Hadi dhe Helio eshte dashur te jene i njejti perendi ose dicka si dioskuret - vellezer bineq.
    Gjeli ne kete menyre pas rrenimit te civilizimit antik behet simbol i ferrit e licuferrit saktesisht i-tė-rėnit!
    Sepse gjeli perfaqesonte kalimin ne boten tjeter, As above so below. Kurse figura e Zeuzit me Pluton, Helio/Hades eshte postuar dy here ne kete forum, ne formen e nje koke dy fytyreshe. Njihej ndryshe si Javan/Cam.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    nderkohe qe sipas teje qe bota e nenferrit (ja ku na del padashje Hades-i), ndersa sipas meje eshte LUME i vecante?
    cili lume?ishin 5 lumenjte e hades-it.....styx,cocito,acheront-i,flegetont-i,dhe let-i.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sa qesharak qe behesh ndonjehere. Po pse mendon qe jam marre me shume se cdo gje me Okeanos, nderkohe qe sipas teje qe bota e nenferrit (ja ku na del padashje Hades-i), ndersa sipas meje eshte LUME i vecante? Madje mr ke korigjuar edhe fjalen Okeanos (si jo shqip) ndersa tani merr lirine ta perdoresh vete.

Ouroboros eshte me dy kembe, te dy gjarperinj. Njelloj si edhe lumi per te cilin flas.

Ne pamundesi te postoj disa gjera te tjera:
    http://www.lib.umich.edu/pap/exhibit...1.display.html

Te hyn ne pune se ke edhe helenen (pa lidhje me kete teme ).
    Ah kam harruar se ne france nuk ua mesojne anglishten!
    ja ta perkthej:
    (eshte fjala per Orbisin pra)

Gjallese/qenie qe nuk kishte nevoje per sy, sepse nuk ekzistonte asgje jasht tij per te pare; as vesh nuk kishte sepse nuk kishte cfare te degjonte; dhe nuk kishte as atmosfere per te marrur fryme; as nuk do te ekzistonte asnje nevoje per gjymtyre/organe me te cilat do te siguronte ushqimin e as aso per ta nxjerrur jashte pasi nuk kishte gje qe te kalonte neper te sepse nuk ishte asgje ne pranine e tij ... nje qenie e vetmjaftueshme.
    dhe meqenese nuk ekzistonin armiq ai nuk kishte as duar per tu mbrojtur, as per kembe...

Sa kembe the se i ka ky bisha???

Secila fjali bie ne kundershtim me imagjinaten qe i je referuar ne shkrimet e siperme. Vertete qesharak, apo mos e kishe mendjen te fjala spirituoz?

Une paskam thene qe oqeani eshte bota e nendheshme ndersa ti paske thene ate qer kam thene une apo si deshiron ta shohesh realitetin - e bejme edhe katrore po deshe.
    Une paskam korrigjuar fjalen okeanos si jo shqip? Kurse ti paske treguar se Okeanos qenka lume dhe jo e kunderta e? Cudi e madhe. Po jo une "ti" hehehehehe po per kreacionizmin cfare di te na thuash

hajmeli e shekullit 3 e sheh se eshte shkruar ne forme trekendeshe.
    ne fakt xhecme. Kjo duhet bartur gjate tere jetes -shkruhet ne vargje trekendeshe por ne siperfaqe katerkendeshe mbeshtillet cendrueshem dhe bartet tere jeten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 04-01-2009 mė 21:02
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Titani Okeanos.

"Eritheja ishte nje ..., qe tani quhet Gadera, qe shtrihej prane Okeanos. Aty jetonte Gerioni, biri i Kryseartit dhe vajzes se Okeanos, Kalleroi. Ai kishte trupin e tri njerezve te bashkuar ne bel..."

Lethe - Leda? me murmurimen e shkumen e saj qe te ben te letohesh, shushatesh, e te harrosh boten nga erdhe dhe kujtimet e saj.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Ah kam harruar se ne france nuk ua mesojne anglishten!
    ja ta perkthej:
    (eshte fjala per Orbisin pra)

Gjallese/qenie qe nuk kishte nevoje per sy, sepse nuk ekzistonte asgje jasht tij per te pare; as vesh nuk kishte sepse nuk kishte cfare te degjonte; dhe nuk kishte as atmosfere per te marrur fryme; as nuk do te ekzistonte asnje nevoje per gjymtyre/organe me te cilat do te siguronte ushqimin e as aso per ta nxjerrur jashte pasi nuk kishte gje qe te kalonte neper te sepse nuk ishte asgje ne pranine e tij ... nje qenie e vetmjaftueshme.
    dhe meqenese nuk ekzistonin armiq ai nuk kishte as duar per tu mbrojtur, as per kembe...

Sa kembe the se i ka ky bisha???

Secila fjali bie ne kundershtim me imagjinaten qe i je referuar ne shkrimet e siperme. Vertete qesharak, apo mos e kishe mendjen te fjala spirituoz?

Une paskam thene qe oqeani eshte bota e nendheshme ndersa ti paske thene ate qer kam thene une apo si deshiron ta shohesh realitetin - e bejme edhe katrore po deshe.
    Une paskam korrigjuar fjalen okeanos si jo shqip? Kurse ti paske treguar se Okeanos qenka lume dhe jo e kunderta e? Cudi e madhe. Po jo une "ti" hehehehehe po per kreacionizmin cfare di te na thuash
    Cut the crap. Postimet e tua i ke, hapi dhe verifikoji.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    orbis(latinisht puro kjo fjale) eshte rreth,qark,

ja futim nje URBIS ET ORBIS papale tek tema e apolonis

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Cut the crap. Postimet e tua i ke, hapi dhe verifikoji.
    O shtremberues, ti genjeve jo une - eshte detyre e jotja te mebeshtesesh shpifjen tende dhe e imja te te denoj ashtu si e meriton shtisi ne kete bote dhe ne ate tjeteren. Pasi qenke kaq i zi, me sill ketu publikisht vertetimin e genjeshtrave tua ose qendro te marresh denimin qe e fitove me djersen tende.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Po se sokrati ishte nje trumanget i cili peshurrej udhes per ne vdekje sic do te bente nje qyqar i diteve te sotme, por nuk eshte e drejte te gjykohen njerezit sipas karakterit tend personal.

Nese jeni per shaka ndodhe 'ua tregoj ndonje anekdote shume me te lehte se kete qe beri ne llogari te veten Sokrati nga zori dhe ironia e fatit.

Gjeli nuk eshte simbol i diellit te perendishem!
    Benie tatoo, gjeli (pas njoftimit me te) u shfrytezua per te simbolizuar pezhorativisht renien e diellit.
    Sipas sitemit te vjeter paraolimpik Hadi dhe Helio eshte dashur te jene i njejti perendi ose dicka si dioskuret - vellezer bineq.
    Gjeli ne kete menyre pas rrenimit te civilizimit antik behet simbol i ferrit e licuferrit saktesisht i-tė-rėnit!
    gjeli ishte sacro per zeusin,apollon,artemisen si dhe per ēunin e apollos,eskulapin(emertim latinisht i zhgaravitur,se shqip nuk eshte).

jopo bente dhe qyfyre sokrati kur vdiq....se harrova,sa per karakterin,sokrati ishte gay.

baptist, against the world

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga KING_SNAKE Lexo Postimin
    gjeli ishte sacro per zeusin,apollon,artemisen si dhe per ēunin e apollos,eskulapin(emertim latinisht i zhgaravitur,se shqip nuk eshte).

jopo bente dhe qyfyre sokrati kur vdiq....se harrova,sa per karakterin,sokrati ishte gay.

baptist, against the world
    "...dhe kishte qa si goce e mekur"
    Hahahaha, nese bota jote eshte kaq e vogel - une qenkam kunder Galaksionit!
    Pse po kopercatesh kot kur s'ke nga iken. A e di ti me cka paguhej vizita te mjeku ne kohen e sokratit?
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    O shtremberues, ti genjeve jo une - eshte detyre e jotja te mebeshtesesh shpifjen tende dhe e imja te te denoj ashtu si e meriton shtisi ne kete bote dhe ne ate tjeteren. Pasi qenke kaq i zi, me sill ketu publikisht vertetimin e genjeshtrave tua ose qendro te marresh denimin qe e fitove me djersen tende.
    Postimi 47/fundi.
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?p=1534436
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 04-01-2009 mė 21:53 Arsyeja: Pardon, link i gabuar

Faqja 19 prej 31 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Apollonia
    Nga glaukus 001 nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-02-2012, 12:23
  2. Pali dhe mirazhi Ilir
    Nga Arpos nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 00:23
  3. apollonia qytet i lashte ne territorin e Ilirise
    Nga baraliu sedat nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-01-2006, 09:38
  4. Arkitekturė shqipėtare!
    Nga RTP nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 16-08-2005, 17:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •