Close
Faqja 17 prej 31 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 302
    i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Eshte nje ngatrrim ne pershkrim sepse figura nuk permban atributet e Hadit-plutos .
    Baptist edhe une mendoj se jam afer me mendimin tuaj,sa i perket identitetit te femres por nese e identifikojm demetren ather personi mashkull eshte Prometeu -Jupiteri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 04-01-2009 mė 19:04

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Bej xhiro disa muaj baptist dhe do dalesh po ketu ku te kam sjelle. Ta shkurtova kohen sepse te dhashe edhe hints "cock" ne Englisht dhe swastiken.
    Po po se angelzet kane banuar ilirikun dhe mesapine atebote.
    Ne ia pace pare ti gjelit "cockun" edhe une ia kam pare pules "gjinjte".
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Me keqardhje, por gjeli nuk ka asnje lidhje me kurfare eskulapi. Ai eshte thjeshte nje lexim dhe interpretim sharlatanesk i nje vargu tmerresisht te keqkuptuar dhe asgje me shume.

Une per punen e gjelit dhe eskulapit qe i kish mbetur borxh Sokrati u sqarova fare qarte. Nuk kam faj une qe ju nuk arrini te kuptoni ate qe thote shkrimi por vetem te lexoni ate qe eshte shkruar dhe ta interpretoni hamendshem. 1 kokerr ve; 1 gjel; 1 dash; 1 pen kije; etj jane shumefishe valutash te cilat edhe gjysherit tane i mbajne mend ende fare mire aniqe ekzistonin monedhat edhe atehere edhe ne kohen e tyre. Por une u permbajta nga e qeshura...

(Nese e vizatojme):
    -Sokrati i kishte mbetur borxh eskulapit te qytetit "1 pule e dhjete kokrra veze" per viziten/sherbimin mjekesor qe i kishte bere, e qe kushtonte 1 gjel. Tani ju perkthene si te duani.
    je krejtesisht gabim,gjeli ishte dhe simbol i eskulapit njesoj si dhe atit te tij apollos.
    atij i sakrifikohej gjithmone nje gjel,ishte simbol i tij(pervec gjarprit qe ishte kryesori)ashtu si gjeli lajmeron diten e re,ashtu eskulapi i jepte jete te sheruarve nga semundjet.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Po po se angelzet kane banuar ilirikun dhe mesapine atebote.
    Ne ia pace pare ti gjelit "cockun" edhe une ia kam pare pules "gjinjte".
    Nuk kam nevoje ta sheikoj gjelin perfundi per ta dalluar qe eshte gjel. Dhe simbolika e gjelit, qofte ky edhe neuter, perseri identifikohet me me simboliken me te lashte te phallusit. Per te qene te sakte, "identifikohet" ndonjehere nuk eshte fjala e duhur. Perendite kane zevendesuar perendeshat dhe keshtu simbolikat e se pares behen te perbashketa, per t'ju mveshur me pas eskluzivisht gjinise ne fuqi.

Me thene te drejten keto me kane dale perpara ndersa perpiqem te gjej kuptimin e Chi-Ro germave te Labarum qe i dolen ne gjume Kostandinit. Thone qe fjala Gjel/Gal(lo)/Kal formohet pikerisht nga keto dy germa. Ketu kam ngecur. Fjala qe me del perpara ere Qi-RE (pardon per eufemizmin). Po si lidhet kjo me gjelin? Ndonje ide?

Desha te pyes, kush eshte Ureoboro ose Iao?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 04-01-2009 mė 19:24

Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Eshte nje ngatrrim ne pershkrim sepse figura nuk permban atributet e Hadit-plutos .
    Baptist edhe une mendoj se jam afer me mendimin tuaj,sa i perket identitetit te femres por nese e identifikojm demetren ather personi mashkull eshte Prometeu -Jupiteri.
    Po Prometeu ishte nje Titan dhe jo Perendi, fronet sikur jane per perendite apo jo ?!

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga KING_SNAKE Lexo Postimin
    je krejtesisht gabim,gjeli ishte dhe simbol i eskulapit njesoj si dhe atit te tij apollos.
    atij i sakrifikohej gjithmone nje gjel,ishte simbol i tij(pervec gjarprit qe ishte kryesori)ashtu si gjeli lajmeron diten e re,ashtu eskulapi i jepte jete te sheruarve nga semundjet.
    O jaran mos fol palidhje.
    Nje gjel kushtonte sherbimi i mjekut qe perndryshe quhej eskulap. Ne porosine e Sokratit ka ironi te thelle te fatit te jetes, ka nje anekdote e filozofise stoike qe shpalos fatin cinik rreth vdekjes se tij te panatyrshme: sokrati po vinte ne pah paradoksin e hidhur ne menyre te larte intelektuale zoteri, - shiko mos harro t'ia paguash sherimin mjekut sepse tani po shkoj te vdes i shendoshe. Por ju vertet nuk kuptoni asgje... si te mos ishit edukuar shqip fare.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Zeus eshte dielli apollo apo heliosi
    Jupiteri eshte i njet me Suptinin- tinin ose japet ra ose prometeu .

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Nuk kam nevoje te kerkoj ne trupin e gjelit per ta dallur qe eshte gjel. Dhe simbolika e gjelit, qofte ky edhe neuter, perseri identifikohet me me simboliken me te lashte te phallusit. Per te qene te sakte, "identifikohet" ndonjehere nuk eshte fjala e sakte. Perendite kane zevendesuar perendeshat dhe keshtu simbolikat e se pares behen te perbashketa, per t'ju mveshur me pas eskluzivisht gjinise ne fuqi.

Me thene te drejten keto me kane dale perpara ndersa perpiqem te gjej kuptimin e Chi-Ro germave te Labarum qe i dolen ne gjume kostandinit. Thone qe fjala Gjel formohet pikerisht nga keto dy germa. Ketu kam ngecur. Ndonje ide?

Desha te pyes, kush eshte Ureoboro ose Iao?
    Fatkeqsisht pulet kane arritur ne evrope teper vone [shek V pes], ne periudhen e 'renesances' antike kur me nuk ka vend per integrim te kesaj shepeze ne sistemin ekzistues religjioz i cili ashtu-keshtu me as qe conte peshe nga aspekti shpirteror.

harroje fallusin e gjellit aman, dhe mos kerce nga dega me dege se nuk ka hapesire te merremi me ueroboro e iao-ou.

Emri i gjelit eshte shkrutim i shprehjes "kacel" permes kontraktimit te rrokjes se pare.
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    O jaran mos fol palidhje.
    Nje gjel kushtonte sherbimi i mjekut qe perndryshe quhej eskulap. Ne porosine e Sokratit ka ironi te thelle te fatit te jetes, ka nje anekdote e filozofise stoike qe shpalos fatin cinik rreth vdekjes se tij te panatyrshme: sokrati po vinte ne pah paradoksin e hidhur ne menyre te larte intelektuale zoteri, - shiko mos harro t'ia paguash sherimin mjekut sepse tani po shkoj te vdes i shendoshe. Por ju vertet nuk kuptoni asgje... si te mos ishit edukuar shqip fare.
    Kjo verteton pikerisht ate qe thame, se me qe Eskulapi nuk e sheroi dot, gjeli do t'i jape "jete e mbaresi" ne boten e pertejme. Pra nuk behej fjale per vlere monetare por per vlere filozofike. Dhe po te shohesh holle holle, pagesa behet me nje simbolike shume te habitshme - veze/gjel... Nje Gjel Ar

Gjeli eshte simboli i tranzicionit/ i ndermjetesimit, qofte ky edhe shpirteror, nga dita ne nate dhe nga nata ne dite, nga jeta ne vdekje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 04-01-2009 mė 19:47

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Zeus eshte dielli apollo apo heliosi
    Jupiteri eshte i njet me Suptinin- tinin ose japet ra ose prometeu .
    jupiteri eshte zeusi romak mer ti i kshillit,1 milion here ta kemi thene dhe nuk merr vesh,dhe dita e jupiterit eshte e enjtja jo e premtja sic thua ti.

Faqja 17 prej 31 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Apollonia
    Nga glaukus 001 nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-02-2012, 12:23
  2. Pali dhe mirazhi Ilir
    Nga Arpos nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 00:23
  3. apollonia qytet i lashte ne territorin e Ilirise
    Nga baraliu sedat nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-01-2006, 09:38
  4. Arkitekturė shqipėtare!
    Nga RTP nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 16-08-2005, 17:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •