Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 125
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Ulqin
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga akodra Lexo Postimin
    seriozisht dua te di sa eshte numri i podgoricaneve ne mal te zi dhe shkoder
    POdogorican quhen malazezet myslimane
    Ne shqiptaret e malit te zi, podgorican quajme ata qe jane nga podgorica..

Myslimanet sllav, qe si gjuh amare pranojn serbishten e quajne veten mysliman, at kombesi i japin vetes, ose boshnjak. Ne ulqin ska shume te tille. Me shume ka ne pjesen veriore te Malit te zi (afer Kosoves, si p.sh. ne Roazhaje), ku shumica e popullsise eshte myslimane. Dikur aty kane jetuar vetem shqiptar, mesa duket jane asimiluar. Fare pak (ose aspak) ka njerez qe i thojne vetit edhe malazi edhe mysliman.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Kjo Qi Po Permani Asht Krejt Nji Shpreehje E Menimit Personal.........kam Pas Rast Me U Pjek Me Do Shqiptar Te Malit Te Zi E Me Thane Te Drejten Asht Dasht Me Ju Foj Ne Anglisht Se Shqipen O E Kishin Harrue Krejt Ose E Kuptojshin Pak...........nuk Nin E Nuk Shef Tek Ta Ate Shqiptarizem Qi Shef Tek Shqipet E Dardanis A Te Dibres Se Madhe......boll Keq Kam Nie Por M'duket Se Jane Tuj Shkue Drejt Shumjes Dhe Shkatrimit E Hupjes Te C;do Gjaje Qi I Lidh Me C'ka Kan Kene...prejardhejen E Tyne...

i/e regjistruar Maska e RinorZ
    Anëtarësuar
    08-06-2008
    Postime
    325
    Kjo eshte per t'u ardhur keq...

Shpresoje qe kjo te mos ndodhe edhe me viset tjera shqipe, edhe pse shqipet nga Ilirida dhe Presheva, kete problem nuk e kane, por ata perballen me kushtet tejet tejet te veshtira per jetese...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Ulqin
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    Kjo Qi Po Permani Asht Krejt Nji Shpreehje E Menimit Personal.........kam Pas Rast Me U Pjek Me Do Shqiptar Te Malit Te Zi E Me Thane Te Drejten Asht Dasht Me Ju Foj Ne Anglisht Se Shqipen O E Kishin Harrue Krejt Ose E Kuptojshin Pak...........nuk Nin E Nuk Shef Tek Ta Ate Shqiptarizem Qi Shef Tek Shqipet E Dardanis A Te Dibres Se Madhe......boll Keq Kam Nie Por M'duket Se Jane Tuj Shkue Drejt Shumjes Dhe Shkatrimit E Hupjes Te C;do Gjaje Qi I Lidh Me C'ka Kan Kene...prejardhejen E Tyne...
    Deri diku ajo qe the ti eshte e vertete.

Citim Postuar më parë nga RinorZ Lexo Postimin
    Kjo eshte per t'u ardhur keq...

Shpresoje qe kjo te mos ndodhe edhe me viset tjera shqipe, edhe pse shqipet nga Ilirida dhe Presheva, kete problem nuk e kane, por ata perballen me kushtet tejet tejet te veshtira per jetese...
    E di ku eshte dallimi? Serbia shqiptaret i ka shtypur, dhe nga ajo shtypje e eger erdhi kunderpergjigjia. Kurse ne shqiptaret e malit te zi nuk jemi te shtypur, jemi te gllaberuar. malazezet jane pak me te mencur se serbet, nuk na bejne keq ne menuyre plotsisht te dukshme dhe drejtperdrejt. Ia fillojn me planprogramin shkollor dhe drejtoret qe zgjedhin. E me injorantin luan gjithkush lehte. Pastaj na shkaterrojne ekonomine dhe na i ndalin te drejtat jo ne menyre te drejtperdrejte, por me ligje te shkruara me finese. Shumica nuk e shohin nga u vjen e keqja, pastaj kemi edhe kompleksin e inferioritetit si popull, qe vjen nga 600+ vjet roberi. Politkanet shqiptar shumica jane te shitur per interes dhe e genjejne popullin. Gjen Mali I Zi shqiptar qe mund t'i bleje, dhe i inflitron per te genjyer popullin. Nuk shiten te gjithe, por shteti gjen persona intelligjent e me ndikin ne kushte te veshtira, ose i vendos ne kushte te veshtira, dhe i perdor ata per te percare a genjyer popullin si kukulla.

Sa per intelektuale, kemi, por shumica jane duarlidhur, dhe fajin per kete e kane pak edhe shqiptaret e ulqinit.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    ketyre te malit zi nuk u degjohet zeri kurre

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Ulqin
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    ndoshta ngase jane shume pak dhe te harruar nga shqiptaret tjere? Me teper se gjysma e tiranes nuk e di se ka shqiptar ne Mal te Zi...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Postime
    65
    a e dini ju se me 1878 keta podgoricane qe erdhen te pakten ne shkoder ishin 6000familije
    Psh Zmijanet,apo ndonje tjeter

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    a e dini ju se me 1878 keta podgoricane qe erdhen te pakten ne shkoder ishin 6000familije
    mos e ke fjalën për minoritete, se moti e kemi kuptuar se ka shumë minoritete në shqipëri, që të gjithë nga 100.000 e përpjetë

Anëtar Maska e Bond007
    Anëtarësuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    A mund te jesh me i qart pak me kete sqarimin tend?
    Me qen se keq merret vesht edhe shkrimi jot si shqiptar i madh qe qenke na jep nifar shpjegimit per kete qe thua se "nuk mujte mu marr vesh me ta" ku i takove ti kta shqiptar edhe ka e din se ata ishin shqipta e jo shqipfolsa ???
    Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.

i/e regjistruar Maska e beta85
    Anëtarësuar
    20-03-2009
    Postime
    137
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    Nuk i njof edhe aq por, gjate pushimeve kam pase rastin te kontaktoj dhe pak ashume ti njoh. Jane njerez shume interesgji! Per kete se e them jam e sigurte.

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •