Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 125
    i/e regjistruar Maska e beta85
    Anëtarësuar
    20-03-2009
    Postime
    137
    Citim Postuar më parë nga Ballshë Lexo Postimin
    Deri diku ajo qe the ti eshte e vertete.

E di ku eshte dallimi? Serbia shqiptaret i ka shtypur, dhe nga ajo shtypje e eger erdhi kunderpergjigjia. Kurse ne shqiptaret e malit te zi nuk jemi te shtypur, jemi te gllaberuar. malazezet jane pak me te mencur se serbet, nuk na bejne keq ne menuyre plotsisht te dukshme dhe drejtperdrejt. Ia fillojn me planprogramin shkollor dhe drejtoret qe zgjedhin. E me injorantin luan gjithkush lehte. Pastaj na shkaterrojne ekonomine dhe na i ndalin te drejtat jo ne menyre te drejtperdrejte, por me ligje te shkruara me finese. Shumica nuk e shohin nga u vjen e keqja, pastaj kemi edhe kompleksin e inferioritetit si popull, qe vjen nga 600+ vjet roberi. Politkanet shqiptar shumica jane te shitur per interes dhe e genjejne popullin. Gjen Mali I Zi shqiptar qe mund t'i bleje, dhe i inflitron per te genjyer popullin. Nuk shiten te gjithe, por shteti gjen persona intelligjent e me ndikin ne kushte te veshtira, ose i vendos ne kushte te veshtira, dhe i perdor ata per te percare a genjyer popullin si kukulla.

Sa per intelektuale, kemi, por shumica jane duarlidhur, dhe fajin per kete e kane pak edhe shqiptaret e ulqinit.

Pajtoj plotesisht, fjale me vend dhe te verteta.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ndoshta ngase jane shume pak dhe te harruar nga shqiptaret tjere? Me teper se gjysma e tiranes nuk e di se ka shqiptar ne Mal te Zi...
    hajgare apo je me temperatur??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Ulqin
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga beta85 Lexo Postimin
    Pajtoj plotesisht, fjale me vend dhe te verteta.
    Faleminderit. Nga jeni juve?

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    hajgare apo je me temperatur??
    Nese e ke fjalen per ate qe shume shqiptare te shqiperise nuk dine se ku ndodhet Ulqini, atehere, me duhet te te them se do te doja te ishte hajgare apo temperature. Perdndryshe:

Hajgare aspak. Sa per fatkeqesine e shqiptareve (kudo qe ndodhen) fajtor deri diku jane shqiptaret (kudo qe ndodhen.) Tjetri qe eshte jashte kufirit, nuk duhet trajtuar si i ndare nga problematika shqiptare, so ajo eshte nje. Ajo qe i djeg nje shqiptari, duhet tu djege te gjitheve. Shume shqiptare te shqiperise (nga ato qe e dijne ku jane te tjeret), mendojne se ne e kemi me te lehte se ata, kurse shume nga ne mendojm te njejten per ta. Keto gjera krijojne ndasi shume te rrezikshme dhe te panevojshme. Kurse shume, nuk e cajne koken fare per ata jashte kufirit. Problematika e shqiptareve te Malit te Zi e Presheves eshte me karakteristike, sepse jemi te pakte ne numer dhe si rrjedhoje te pafuqishem. Por pjese te madhe te fajit e gjej edhe te vete ne qe jemi ketu. Mos te permendim camet, sepse ata kane probleme jo te ngjashme (dhe me te veshtira) nga ne.
    Shqiptare te disa trevave nuk jane me te mire se shqiptaret e disa trevave tjera, keshtuqe mos t'ia hedhim fajin njeri-tjetrit, por te gjejme aresyet e kesaj situate te palakmueshme dhe ne kete menyre te ndihmojme njeri tjetrin per zgjidhjet.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309

Thumbs up

Faleminderit. Nga jeni juve?

Nese e ke fjalen per ate qe shume shqiptare te shqiperise nuk dine se ku ndodhet Ulqini, atehere, me duhet te te them se do te doja te ishte hajgare apo temperature. Perdndryshe:

Hajgare aspak. Sa per fatkeqesine e shqiptareve (kudo qe ndodhen) fajtor deri diku jane shqiptaret (kudo qe ndodhen.) Tjetri qe eshte jashte kufirit, nuk duhet trajtuar si i ndare nga problematika shqiptare, so ajo eshte nje. Ajo qe i djeg nje shqiptari, duhet tu djege te gjitheve. Shume shqiptare te shqiperise (nga ato qe e dijne ku jane te tjeret), mendojne se ne e kemi me te lehte se ata, kurse shume nga ne mendojm te njejten per ta. Keto gjera krijojne ndasi shume te rrezikshme dhe te panevojshme. Kurse shume, nuk e cajne koken fare per ata jashte kufirit. Problematika e shqiptareve te Malit te Zi e Presheves eshte me karakteristike, sepse jemi te pakte ne numer dhe si rrjedhoje te pafuqishem. Por pjese te madhe te fajit e gjej edhe te vete ne qe jemi ketu. Mos te permendim camet, sepse ata kane probleme jo te ngjashme (dhe me te veshtira) nga ne.
    Shqiptare te disa trevave nuk jane me te mire se shqiptaret e disa trevave tjera, keshtuqe mos t'ia hedhim fajin njeri-tjetrit, por te gjejme aresyet e kesaj situate te palakmueshme dhe ne kete menyre te ndihmojme njeri tjetrin per zgjidhjet.
    A ke mundesi ta me sqarosh per ardhjen e Sllaveve ne Mali te Zi , se paku vitin ??
    Me sa di une Mali i zi para 100 vitesh ishte me perqindje te madhe Shqiptare..
    F'NDERIT.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga Bond007 Lexo Postimin
    A mund te jesh me i qart pak me kete sqarimin tend?
    Me qen se keq merret vesht edhe shkrimi jot si shqiptar i madh qe qenke na jep nifar shpjegimit per kete qe thua se "nuk mujte mu marr vesh me ta" ku i takove ti kta shqiptar edhe ka e din se ata ishin shqipta e jo shqipfolsa ???
    do te deshta mos me e kthye ne nje debat te randomte k'te teme...
    zonj/zotni i dashtun sic e kam thane ma nalt c'ka kam shkrue asht nje menim personal....
    PER SQARIM: (NUK PO JAP EMNA) duke pas nji pune qi m'lejon te kontaktoj me shum njerez te fushes se ndertimeve (kontrktore, mjeshtra ndertimi, super etj) ne NY kam takue disa qi ishin prej Plave, Gucije, Ulqini, Kraje...PO E PERSERIS DISA....e kur ne prezantim duke u njoftun me emnat e tyne dhe ne muhabet e siper prej gzimit qi duke marre vesh vendlindjen e tyne i jam drejtue Shqip por "disa" tuj qesh m'kan thane se s'munen me m'fole nat gjuhe se e kan harrue etj..POR MUJSHIN ME MFOLE BOSHNJAKSHE NQOFTE SE FLITSHA UNE.....SHUM PREJ TYNE JANE NE BROOKLYN, NY CITY, STATEN ISLAND, NJ....
    gjithashtu do te desha qe te mos perdoresh ironi kur thoni"si shqiptar i madh qe qenke" un nuk e di se sa Shqiptar i madh jam por medoj qe ironia nuk ka vend ne kete teme...
    sa per a ishin "shqipta e jo shqipfolsa" un nuk kam pas mundesi ta verifikoj dhe nuk ka randesi te madhe....
    besoj se sqarova sadopak mendimin tim i cili nuk permbledh TE GJITH SHQIPTARET QE FALSIN, NDIHEN E NUK E KANE PER TURP TE THONE QE JANE TE TILLE TE MALESIS SE MADHE
    MIRUNJEFSHIM
    Ndryshuar për herë të fundit nga cool_shqype : 01-06-2009 më 11:19

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-02-2009
    Postime
    7
    Peshendetje o malsore te malsise kudo qe jeni mbrenda ne malsi ne mal te zi dhe diaspore. Gjyshi me tregonte me urtine e vete gjera shume te rendesishme , per kohen e luftes se nokshiqit,. RRjedh nga aji trull i shqipeve te malit e sote thuajse te debuar te asimiluar , me perdorimein e dhunes se qete, duke u shuar edhe ajo pjese e shqiperise. Njerzit dhe koha pyet se si jeni e me pak se si ishit, me keqardhje, jo me fajin e shqiptareve.Ne kohen kur ne kurrizin tone shtypej dhe digjej dhe shkatrrohej gjdo gje qe ishte shqiptare.Vellau i gjyshit , kishte marre shume here ne luftera te pergjakshme me malazezet, te cilet e kishin debuar me dhune ne luften e nokshiqit , ku pesuan vetem shqiptaret se tere ato fuqi te sotme benin pazare me tokat ilire, u vendosen ne krahun e armiqeve te perbetuar te shqiptareve.Ju motra dhe vellezer mos e hubeni gjuhen kultuaren dhe traditen kaq bujare qe ka kombi jon ,qendroni se kane ardhe koherat e mira dhe ti shfrytezojme deri ne maksimume , mos u beni dor e zgjatur e askujt ne dem te motres a vellait tuaj , mos perbuzni te sotmen sepse e ardhmja do tju gjykoje ,. Punoni per gjuhen shkollen ne gjuhe amtare dhe deri ne te drejten univerzitare qe askush nuk mund te jau mohoj ne demokracite boterore . behuni zot shtepije ne shtepine tuaj . Pershendetje.Nokshiqi(MOLIKA)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga Molika Lexo Postimin
    Peshendetje o malsore te malsise kudo qe jeni mbrenda ne malsi ne mal te zi dhe diaspore. Gjyshi me tregonte me urtine e vete gjera shume te rendesishme , per kohen e luftes se nokshiqit,. RRjedh nga aji trull i shqipeve te malit e sote thuajse te debuar te asimiluar , me perdorimein e dhunes se qete, duke u shuar edhe ajo pjese e shqiperise. Njerzit dhe koha pyet se si jeni e me pak se si ishit, me keqardhje, jo me fajin e shqiptareve.Ne kohen kur ne kurrizin tone shtypej dhe digjej dhe shkatrrohej gjdo gje qe ishte shqiptare.Vellau i gjyshit , kishte marre shume here ne luftera te pergjakshme me malazezet, te cilet e kishin debuar me dhune ne luften e nokshiqit , ku pesuan vetem shqiptaret se tere ato fuqi te sotme benin pazare me tokat ilire, u vendosen ne krahun e armiqeve te perbetuar te shqiptareve.Ju motra dhe vellezer mos e hubeni gjuhen kultuaren dhe traditen kaq bujare qe ka kombi jon ,qendroni se kane ardhe koherat e mira dhe ti shfrytezojme deri ne maksimume , mos u beni dor e zgjatur e askujt ne dem te motres a vellait tuaj , mos perbuzni te sotmen sepse e ardhmja do tju gjykoje ,. Punoni per gjuhen shkollen ne gjuhe amtare dhe deri ne te drejten univerzitare qe askush nuk mund te jau mohoj ne demokracite boterore . behuni zot shtepije ne shtepine tuaj . Pershendetje.Nokshiqi(MOLIKA)
    Te pershendesim edhe TY moter !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2008
    Vendndodhja
    Ulqin
    Postime
    34
    Citim Postuar më parë nga Iliri. Lexo Postimin
    A ke mundesi ta me sqarosh per ardhjen e Sllaveve ne Mali te Zi , se paku vitin ??
    Me sa di une Mali i zi para 100 vitesh ishte me perqindje te madhe Shqiptare..
    F'NDERIT.
    Malazezet erdhen ne te njejten kohe me dydnjet e medha sllave, ne shekullin e VI pas Krishtit. Mali i Zi si shtet njihet per here t pare ne histori me emrin Dukla ne shekullin XI dhe kishte 1500km katror territor, dhe ai terren ishte njeterren i ashper malor. Si pasoje e faktoreve te ndryshme dhe miqve Europiane e Rus, Mali i Zi shkoi duke u zgjeruar. Ata kerkuan qe te dilnin ne det, spese operndryshe nuk do te kishin me se te ushqeheshin dhe Evropa ia plotesoj deshiren ne hak to trojeve shqiptare. Pastaj ndodhi cndodhi me traktatin e Berlinit, dhe asimilimi filloi. Shume shqiptar u sllavizuan dhe keshtu shqiptaret e Malit Zi si pasoje e persekutimeve filluan to zvogeloheshin ne numer. Mjaftojme te permendim, so po te thuash se Tivari eshte vend shqiptaresh askush s'e beson, pasi atje jetojne fare pak ose aspak te tille, kurse po te citojme historianet, fakti se Tivari banohej nga shqiptaret ishte fakt i hapur (Evliya Celebi, "Shqiperia 350 vjet me pare").

Pra nga Dukla me 1500 km2, sot Mali i Zi ka 13,812 km2, me se dhjetfish se sa duhet te kishte...

Nese do informacion me shume, lirisht me pyet, se ka mjaft per te thene.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Postime
    65
    podgorican jane malazezet mysliman qe erdhen ne shkoder ne 1878 psh zmijanet por dua dickam me shume

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Postime
    65
    desha nje harte etnike te malit te zi ne 1830,1878,1913 dhe sot bashkangjitur me te dhena etnike statistikore

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •