Close
Faqja 56 prej 230 FillimFillim ... 646545556575866106156 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 551 deri 560 prej 2300
    i/e regjistruar Maska e hajla
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    1,553
    ...per mendimin tim do ishte vetem athere kur duhet bashkuar gjitha trevat shqiptare qe jen te coptuara nder me mija shekuj....duke filluar qe nga troja e tjera me radhe qe padyshim jen shum per ti numruar...Jufalemnderit
    ..Dhe ja ketu do ju shoqeroj me ni link,i shfaqur si filem shqiptar,p.s.por me ni permbajtje shum te shkurter,megjithate ia vlen per lexusin qe t'nenkuptoj qellimin e ketij filmi sa do pak!
    ja ky eshte...

http://www.youtube.com/watch?v=hv478dOswyo&NR=1
    p.s.dhe me pas akoma do ju sjelle diqka ma skeptike,do t'thoja per ni nga keta dy poetet me ligjerues shqiptar..me Emrat tashme te njohur..po Reshat Arbana si dhe Qun Lajqi..!!
    ja dhe linku...
    http://www.youtube.com/watch?v=xpKKF...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bldG7...eature=related

....duke ju referuar mbi te kaluaren e historise shqiptare,e cila nenkupton per ni bashkim te mundshem Shqiperi&Kosove..Por duke mos len vetem me keto dya,por kemi t'bejm me gjitha tokat dhe trevat shqiptare...p.s.madje pa harruar se te gjithe jemi shqiptar...dhe se per dashur t'marrim ni vendim te tille,duhet bashkpunimi,toleranca,mirkuptimi,si dhe shum gjana elementare qe na lidhin ngusht njera me-tjetren..mirepo nder me te veqanta qe jen,gjaku&gjuha pa dashur te ndajm dhe flamurin kuq e zi,(por jo me dy koka them),sepse si i tille,duhet te perfaqson bashkimin kombtar pikerisht do t'thoja,meqse thjeshte,ishte si ide (asgje me teper).Jufalemnderit ne mirekuptim...

Hajla Rugovase
    Ndryshuar për herë të fundit nga hajla : 07-12-2008 më 00:33
    Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Bashkimi i Kosoves me Shqipërin , nuk do të shkaktoi dëme njëres apo tjetres palë, përkundrazi, do të sjelli vetëme të mira.

Një zgjidhje e mirë do të ishte Shqipëria Fedrative, ku do të përfshihen të gjitha teritoret Etnike Shqiptare. Federata do te ishte pra bashkim njëish.

Ato njësi do të ishin :
    *Kosova (me Kosoven Lindore dhe Iliriden veriore ) Kryeqendra Prishtina
    *Shqipëria Veriore me Anamalin. Shkodra
    *Shqipëria e Mesme me Iliriden jugore . Tirana (kryeqndrër edhe Federative)
    *Shqipëria Jugore me Qamerëni. Vlora.

Këto duhet të kan të përbashkët
    - Sistemin Mbrojtës
    - sistemin Ekonomik e Tregtarë.
    - Sistemin Shëndetsorë
    - Sistemin Edukativ Arsimorë
    - Politken e Jashtme të përbashkët.

Unë besoj se kemi shumë gjëra përbashkëta që krejt natyrshëm deri te federata e tillë mund të vije shumë shpejt.

Cfarë kemi?!

Historin e perbashkët.
    Kulturen e përbashkët.
    Gjuhen e përbashkët , të ngritur në Gjuhë Letrare.
    Interesat gjeostrategjike të përbshkëta.
    Terirorin kompakt dhe të ngjitur.
    ...

BASHKIM SA MË TË SHPEJT!

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Një zgjidhje e mirë do të ishte Shqipëria Fedrative, ku do të përfshihen të gjitha teritoret Etnike Shqiptare. Federata do te ishte pra bashkim njëish.
    Një ndarje e tillë mund të jetë thjesht administrative siç kemi komuna, rrethe bashki.

Por sistem federal është krejt diçka tjetër, që nuk më duket e arsyeshme, sepse nuk jemi popuj të ndryshëm sikur në ish-Jugosllavi që bënë 6 republika.

Pasioni për shkencën Maska e Erlebnisse
    Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Një ndarje e tillë mund të jetë thjesht administrative siç kemi komuna, rrethe bashki.

Por sistem federal është krejt diçka tjetër, që nuk më duket e arsyeshme, sepse nuk jemi popuj të ndryshëm sikur në ish-Jugosllavi që bënë 6 republika.
    Po ne Amerike sa shtete jane bashke konfederate??? Pastaj ti mos merr rastin e ish Jugosllavise, qe ishte dicka tjeter e qe i mbante popuj te ndryshem te lidhur kunder vullnetit te tyre, ku komandonte vetem serbi e cdo shtetas tjeter kishte frike te hapte gojen se ndryshe pushkatohej, ku shumica e industrise ishte ne kroaci e ku Kroacia detyrohej jo nga deshira por nga frika t'i trasferonte te ardhura edhe shteteve te tjera qe benin pjese ne ate Federate ---> vellazerim fallco pra. Ndryshon shume nga rasti i Kosoves me Shipqerine. Tek ne realizohet e do ishte zgjidhje me e mire edhe ne syte e Botes, sidoqofte Shqiperia eshte shtet qe kur edhe ia del mbane shume mire edhe pa konfederate se bashku me Kosoven edhe se normale qe do ishte nje enderr e bukur per popullin shqipetar ne pergjithesi e sidomos per hir te asaj memorie qe na bashkon te gjitheve.
    La vita è bella...

Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    alibaba kupto ate ckam shkruar, mos lexo neper ajer: Ne te vertete nuk e kam cilesuar as dakort e as kunder; Normale qe nuk do isha kunder, por ndonje problem i madh qe te jemi shtet federal nuk e shikoj si qellim per t'u arritur me doemos, te them te drejten, jo per gje por mire jemi edhe pa federalizem... Rendesi ka marredhenie te mira te cdo lloji, te shkojme e te vijme, po pastaj lloji i Shtetit pak rendesi ka i dyanshem
    La vita è bella...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    jo per gje por mire jemi edhe pa federalizem...
    ok, por sidoqoftë ishim duke debatuar meqë ra llafi.

Nga ekperienca, jo personale por historike, shohim që Federatat janë shtete të paqëndrueshme, vetëm SHBA dhe Zvicra kanë mbetur, mbase për interes të ndokujt, të tjerat janë shpërbërë përsëri në shtete më të vogle. Prandaj dhashë mendimin tim kundër.

Anëtarësuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    ok respektoj mendimin tend, por ta dhash edhe une ty pergjigjen perse nuk kane rezistuar
    La vita è bella...

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Nuk e di perse federate.Perse qe nga fillimi te tinglloj si bashkim artificial dhe si produkt i ndojne mareveshje.Perse ti ipet rasti dikujt te thot mir ose jomire.
    Bashkimi duhet te jet bashkim.Duhet te krijohet nje shtet,pa dege pa krahina pa republika.Shqiperia duhet te jet Shqiperi.Te ket nje koke komanduese dhe udheheqese.Vetem kjo eshte nje zgjidhje e drejt.Te tjerat do na krijojne telashe dhe nuk do te jene te kenaqshme.

Shqipria shqiptareve,vdekje tradhtareve!!!

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Unë , jo pa qëllim thash federat, e jo konfederatë.

Pastaj, gjithmonë në frymë të vërtetes dhe vetëm, mendoj se federata do të ishte gjëja nga e cila duhet të niseshim.

Kemi koloritet të partive dhe liderëve nëpër këto , t`i quaj krahina shqiptare, dhe një bashkim i menjëhershëm (që në të vërtet edhe kjo federatë që e shpalosa si ide këtu është thuajse e njëjta gjë- pra bashkim dhe asgjë tjetër) do të shakaktonte një kaod politik.

Me kohen do të lindi idea se ky koloritet i ndar nëpër njësi federative, nuk do të jet aq produktiv, dhe partit do të fillojnë të shtrihen edhe "jasht" njësis federative , ku edhe do të filloi shkrirja e njësive federative.

Parlamenti federativ do të jet , në fillim një simbol i bashkimit, ku cdo gjë me rëndësi kombëtare do të vendoset aty, qoftë në aspekt kulturor , ekonomik ashtu edhe në mardhëniet ndërkombëtare dhe punët e brendshme, që do të janë të përbashkëta për federaten.

Me kohen do të forcohet Parlamenti Federativ, kurse ato të njësive fererale do të "zbresin " në një nivel më të ulët.

I gjith ky proces do të zgjasë diku ndërmjet 8 e 12 vjet.

Pra kemi nevoj për së paku 3 rende zgjedhore.

Unë jam i bindur , edhe pse është vështirë , ne shqiptarët mundemi dhe edhe e bëjmë , mirremi vesh ndërmjet veti.

Na nevojitet një strtegji e këtillë, cfarë po bisedojmë këtu , e stilit federativ.

Komente:
    Mos i ngatroni gjërat me federata artificiale si ajo e ish-jugosllavisë.
    Daja-GONI- nuk e di pse po të tingëllon bashkim artificial, kur ideja është që federata të ket qështjet kryesore të përbashkëta, lexo në shkrimin e mëlart, ku spjegova idenë.Mos e ngatro me konfederatë.
    Federata do të ishte , nëse mund ta quaj kompromis, për të gjith shqiptarët.
    Mos të harojmë, realitetin, ne kemi ende një pjesë të popullsisë që heziton bashkimin e kombit, bile k a edhe asi që u mungojnë ish-federatat.

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2007
    Postime
    99
    po veq te bashkohemi... nuk lune fort menyra se si... pastaj do zgjidhen rruget.
    bashkimi eshte i domosdoshem.

Tema të Ngjashme

1. Kosova duhet ta ketë pasë Hymnin vet qysh në vitin 1935
    Nga RTP në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:30
  2. Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 31-12-2012, 08:27
  3. Kombin shqiptar 7 milionësh në Ballkan e kanë mbuluar retë e zeza
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •