Close
Faqja 578 prej 1135 FillimFillim ... 784785285685765775785795805886286781078 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 5,771 deri 5,780 prej 11341
    Un dyshoj dhe ndersa dyshoj provoj ekzistencen e diēkaje, qofete kjo ne lidhje me besimin ose jo, eshte thjesht nje konstatim qe mund ta beje gjithkush ne jeten e tij private.
    Pra nese une mund te dyshoj qe; Ekziston apo jo Nje Zot, atehere llogjika me do qe te pranoj qe diēka edhe ka! Kjo jo vetem thjesht pse keshtu e ndjej dhe me pak akoma sepse pas aresyetimit te mesiperm , ( pra teorema nese dushoj…, atehere ka! ), por thjesht ta zeme per komoditet te aresyes ose me thjesht ( por edhe banale) “interes” , pra nuk kam gje per te humbur nese une besoj qe ekziston…
    Pra duke qene i qete ne vetvete, per ekzistencen e nje Potence Superiore, atehere lind pyetja me vend:
    Pse pra ekzistojne kaq shume fe?
    Shume e drejte. Por qe vetem nje eshte pergjigja e mundeshme ( gjithmone per mua ),
    pasi njerezit jane te prirur per te levduar ne rradhe te pare vetveten, duke u shprehur per konceptin e Krijuesit. Pasi keta njerez duke kerkuar te shpjegojne te pashpjegueshmen, ē’fare tregojne? Tregojne ate qe keta kane nje njohuri te jashtezakonte, pra kane nje aftesi te “dhuruar” dhe jane pra pikerisht keta qe duke trajtuar temen, jane edhe te “zgjedhurit” e Tij, kjo i ben ata superior ndaj masave. Mjere ata qe i pasojne, pasi nese ekziston ( rikthehemi dyshimeve), keta jane te paret qe do te ndeshkohen!
    Pra diskutimi im, me veten time, eshte qe; duke patur nje Perendi, i bie qe njerezit te bejne politike, keshtu me dashje largojne nga rruga e drejte njerez, por vetem per qellime egoiste dhe interesa te vetlavdise:::::!
    Pershendetje,ky eshte mendimi im pse ka shume fe!
    Zot une besoj, ndihi pabesise time!

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Pse nuk kemi te gjith nje ngjyre!! (meqe ra llafi)
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk e di nese beni mesim si njerez atje ku beni mesim por duhet te dish se dicka per te cilen nuk egziston nevoja te kryhet ajo nuk kryhet.
    O tru shkulur, kush tė tha se jam duke bėrė mėsim, apo se jam nė shkollė??? A je trushkulur apo budalla?? Cilėn nga kėto??

Nevoja ne kete rast eshte zbulimi i prezences se Qenies se Gjithdijshme dhe te siguroj se kjo vertetohet perdite duke filluar qe nga gjerat me te thjeshta qe shohim rreth nesh e duke perfunduar ne rezonancat e mrekullueshme te formimit te elementeve me te thjeshte kimik.
    Pallavra, pallavra, pallavra....

Ku vėrtetohet o daj? Fol se pėr ēita osht forumi? Numėroji faktet njė nga njė cilat janė ato? Ose nėse pėrton tė shkruash mos hyj kot kėtu.

Nese deshironi ndonje ndihme se si ndertohen konturet e nje debati shko hap teme tek Mentori Akademik dhe jam ne dispozicionin tend per te te sqaruar...
    Mbeti ***** jote tė shpjegosh se si bėhet dabati, ke 104 postime dhe tė duket vetja se je dikushi.
    Nga tė erdhi ideja se jam minoren? Ngaqė ta iqa tamėn nė dhip a??

Mos u nevrikosni shume se na trembet dhe kalofsh sa me mire!
    Jo as qė mė rruhet, vetėm se je duke i dhėnė vetes tepėr rėndėsi nė krahasim me bajgat qė po i lėshon kėtu.

Bajga jote sado qė t'i japėsh rėndėsi ajo mbetet bajgė, sikurse ti qė lėshon bajgėn mbetesh lopė, asgjė mė tepėr.

Na lodhe qe s'disa postime me pallavra, pėr ato rezonancat kimike, ende nuk solle asnjė fakt pėr prezencėn e """tė Madhėrishmes""".

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk e di nese beni mesim si njerez atje ku beni mesim por duhet te dish se dicka per te cilen nuk egziston nevoja te kryhet ajo nuk kryhet.
    Ja psh ti je gjallė. Ti nuk nevojitesh, nuk i nevojitesh askujt. Megjithatė ti je gjallė. Dmth qė ka shumė raste kur diēka e panevojshme ndodh. Unė tė kėshilloj t'i dalėshj pėrpara autobusit. Tė paktėn familja jote merr dėmshpėrblim tė majmė.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Citim Postuar mė parė nga G.D
    O budalla , nuk e di cili eshte koncepti juaj per debatitn kur ti zhvillon nje debat provincial pa pike kontrolli dhe je shume injorant prandaj nuk kam nerva te te spjegoj perse zoti nuk ben qe 2+2=5 dhe budallalleqe te tjera si keto.
    Ja pra tė shohim se ēfarė thotė pėr ty ky shoku yt qė po tė mbron nganjėherė:

Citim Postuar mė parė nga Arpos
    Ahh,.. ofendimėt ,... a ka argument me te fort se ofendimėt kur s'ke gje per te then ?
    E ky konflikt i padėshiruar mes jush, ndodh sepse kur ju fetarėt bėheni bashkė, i hani bajgat e njėri tjetrit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alibaba : 05-12-2008 mė 17:49

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Sepse popuj te ndryshem gjithmone kane dashur te tregojne supermacine e tyre me ane te fese, duke thene se shiko, ky qe them une eshte Zoti i verte ndersa ai qe thua ti jo. Ose, duke perdorur fene kane dashur te arrijne qellimet e tyre si pushtime te tokave tjera, perfitime ekonomike etj etj..
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Ja psh ti je gjallė. Ti nuk nevojitesh, nuk i nevojitesh askujt. Megjithatė ti je gjallė. Dmth qė ka shumė raste kur diēka e panevojshme ndodh. Unė tė kėshilloj t'i dalėshj pėrpara autobusit. Tė paktėn familja jote merr dėmshpėrblim tė majmė.
    Edhe ti qe je nje cope injorant qe ne mos qofsh nxenes shkolle atehere je ndonje student pa pike truri atje ne ato fakultetet tuaja qe vetem mesim sic duhet nuk zhvillojne. Por megjithate je i nevojshem ne toke sepse bota nuk ecen pa budallenjte dhe njerezit pa vizione si pune e juaj. Nga ty kemi plot te mira sepse u jep humusin bimeve dhe keshtu ndikon ca ne perteritjen e jetes, gjithashtu duke lene edhe pasardhes (shpresoj te pakten me te zgjuar se vetja dhe me nje edukate me te larte nga e juaja) i jep dicka tokes. Problemi eshte se ketu , ne Toke, po rritet ca si shume biomasa dhe konsumimi i pakthyeshem dhe me e keqja eshte se po rritet ca si teper ky nr. i budallenjve. Prandaj ne mbeshtetje te Maltusit jam i mendimit se do te vije koha per lufte (pas shume dekadah) dhe per te zhdukur te pakten 2/3 e njerezimit (perfshire edhe juve sepse nuk i duheni gje njeriu bashke me ekstremistet e cdo feje sepse u lodhem me dhune) sepse sigurohet vazhdimesi e jetes ne Toke. Mos e merrni per te keq, jo se e dua vdekjen por se ajo eshte dicka qe duhet te vije tek shume kush per tu dhene mundesi edhe pasardhesve per te pasur nje vend ku te jetojne apo jo.
    Po te sqaroj dicka qe duket se nuk paske mesuar ne shkolle ose fakultet, rezonanca ne fizike ndryshon nga ajo ne kimi sepse ne kimi perdoret si koncept fillozofik ndersa ne fizike si dukuri. Perdorim origjinal kimik kemi vetem ne emertesen e strukturave te rezonances se benzenit te cilit nuk mund te themi me siguri ku i qendrojne lidhjet dyfishe ( i ka te shlokalizuara elektronet pi). Ky komponim organik ka mbi 5 struktura rezonance. Ne fizike rezonanca eshte barazim i perafert frekuecash qe shoqerohet me rritje amplitudash. Llojet e rezonancave jane te ndryshme dhe me perdorime te gjera. Ajo qe ndodh ne formimin e karbonit eshte thjeshte e mahnitshme dhe mrekulli fiks. Pra duke filluar qe nga gjerat me te vogla ne trupin tone dhe me nje fjale ne mjekesi dhe duke perfunduar ne secilen dhkence tjeter ka plot prova dhe arsyetime qe egziston Zoti.
    Sa per nr. e vogel te postimeve qe kam ne forum nuk do te thote se nuk di gje sepse ndryshe nga ti nuk shkruaj pa nevoje te domosdoshme per te shkruar.
    Ato llafet e pista tregoji si perralla ne familjen tende sepse mbase kane interes ti degjojne. Ketu vertete jemi per tu perballur me fakte prandaj jepi dhe kundershto mendimet e mia.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    ne Toke, po rritet ca si shume biomasa dhe konsumimi i pakthyeshem dhe me e keqja eshte se po rritet ca si teper ky nr. i budallenjve.
    Psh plehu mė i ri qė ka dalė nė shitje kohėve tė fundit me firmėn G.D

Prandaj ne mbeshtetje te Maltusit jam i mendimit se do te vije koha per lufte (pas shume dekadah) dhe per te zhdukur te pakten 2/3 e njerezimit (perfshire edhe juve sepse nuk i duheni gje njeriu bashke me ekstremistet e cdo feje sepse u lodhem me dhune)
    Pse mer plak? Ēfarė tė kam bėrė qė mė urren kaq shumė? Tė vje inat qė tė kam iq tomrat apo tamen??

Po te sqaroj dicka qe duket se nuk paske mesuar ne shkolle ose fakultet, rezonanca ne fizike ndryshon nga ajo ne kimi sepse ne kimi perdoret si koncept fillozofik ndersa ne fizike si dukuri. Perdorim origjinal kimik kemi vetem ne emertesen e strukturave te rezonances se benzenit te cilit nuk mund te themi me siguri ku i qendrojne lidhjet dyfishe ( i ka te shlokalizuara elektronet pi). Ky komponim organik ka mbi 5 struktura rezonance. Ne fizike rezonanca eshte barazim i perafert frekuecash qe shoqerohet me rritje amplitudash. Llojet e rezonancave jane te ndryshme dhe me perdorime te gjera. Ajo qe ndodh ne formimin e karbonit eshte thjeshte e mahnitshme dhe mrekulli fiks. Pra duke filluar qe nga gjerat me te vogla ne trupin tone dhe me nje fjale ne mjekesi dhe duke perfunduar ne secilen dhkence tjeter ka plot prova dhe arsyetime qe egziston Zoti.
    Kjo mund tė jetė provė qė ekziston diēka, qė ka bėrė tė mundshme njė radhitje a rregullim tė tillė nė natyrė. Por nuk dmth qė ekziston pikėrisht ai qė ti e quan Zot.

Sepse vetė koncepti "ZOT" ėshtė diēka e pėrveēme, aq "e njohur" pėr besimtarėt, qė i dinė gjitha karakteristikat e tij, gjitha dėshirat e tij pėrmes "librave tė shejta", prandaj nuk mund tė faktosh ekzsitoncėn e Zotit por vetėm ekzistencėn e diēkaje qė ka ndiku nė kėtė masė. (pse tė mos jetė ligji i natyrės)

Ēka nėse ajo qė ti quan Zot mund tė jenė nė fakt dy qenie qė luftojnė njėra tjetrėn?

Ēka nėse nuk ėshtė njė Zot, por dy, njė mashkull e njė femėr, se ka dhe njerėz qė besojnė nė kėtė mėnyrė?

Ēka nėse ka shumė zota, sikurse besonin ilirėt romakėt e helenėt?

Ēka nėse s'ka fare zot, por ajo rradhitje a rregull nė natyrė ėshtė thjesht ligj i natyrės?

Prandaj i bėra ato pyetje qė ty tė duken tė "budallme", por qė nė fakt e tregon budallakinė tane, se s'ishe nė gjendje tė pėrballesh.

Pra e tėrė ēėshtja qėndron nė mėnyrėn e tė konceptuarit:

Ti thu ekziston Zoti
    Unė po tham mund tė ketė diēka, e kjo mund tė jetė ēkado, thjesht diēka qė ka ndiku nė njė rregull tė caktuar nė natyrė.

Unė po flas me nocion tė pėrgjithshėm. Ti po flet me nocion tė pėrveēėm, thu ti se Zoti qenka shumė i njohur pėr ty.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ato llafet e pista tregoji si perralla ne familjen tende sepse mbase kane interes ti degjojne. Ketu vertete jemi per tu perballur me fakte prandaj jepi dhe kundershto mendimet e mia.
    Unė nuk di ēfarė tė debatoj kėtu me kėto sjellje infantile si kjo kėtu:

Cfare debati deshironi ju o kalama.
    Ti mė sjell kėtu si 'fakte' ofendimet e tua trashanike. Dhe kėrkon debat nga unė?? Pfffff

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Me fal konflikti zhduket vetem kur jane me pak se dy qenie. Pra eshte nje qenie sepse rregullsia eshte e tille. Duke qene , o idiot, se eshte vetem nje qenie dhe se nuk ka nevoje per te tjera atehere nuk ka pse te kete seks sic thone disa horra afrikan (gjer ketu eshte niveli jot). E more vesh? Por e di cili eshte problemi, problemi eshte se ti je nje cope budalla qe ke nivel aq te ulet sa ta shpif kur behet debat me ty. Nese deshiron te besh interesantin o idiot shko beje tek familja jote biles bej edhe incest sepse dukesh sadist seksual.
    Vertete firma e ketyre plehrave mund te jete G.D por produktet jane si pune e jote.
    Mbylle tashi se qenke tip aq i trashe sa se paske shokun. Pirdhu se na e neverite!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •