Close
Faqja 228 prej 255 FillimFillim ... 128178218226227228229230238 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,271 deri 2,280 prej 2545
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Jo qe nuk pashe te kishe parashtruar 2 arsyetime te ndryshme, por te them te drejten nuk hasa edhe ne nje arsyetim te vetem. Cfare deshe te thuash?

Nga turbullira e fjaleve me duket sikur ke idene qe dikush nga ne te kete thene se Hyjnite jane adhuruar si te tille per hir te jetegjatesise. Ne se eshte kjo, perseri po them qe nuk ke lexuar.
    A mund t'ja kundershtoje dot nje malsori para 100 vjetesh nese ai thoshte se Muji ka jetuar 900 vjet e ishte 15 metra i gjate ? Per te Muji hyri ne guve pra shkoi tek toka meme ashtu si nje nga patriarket 900 vjecare te bibles nuk vdiq po e mori Zoti ne qiell per se gjalli.

Grafiku qe solli Darius eshte mjaft praktik. Sa me larg mbreterise se Davidit aq me shume jetojne njerezit. Periudha e erret nga gjykatesit e deri tek Isaku mbulohet nga njerez qe jetojne 100-200 vjet.

Abrahami jetoi gati 200 vjet. Mirepo te dhenat sumero-akadike(e ato egjiptiane bashke) te asaj periudhe e jepnin njeriun 40-50 vjet.
    Noe vete qe ka jetuar 950 vjet e ka lindur 1056 vjet pas krijimit i bie te kete vdekur 2006 vjet pas krijimit. Nese matematika nuk eshte opinion ka vdekur rreth 2400 vjet para lindjes se Krishtit, ndersa permbytja ka ndodhur kur ai ishte 600 vjec pra rreth vitit 2750 p.l.k.

Si te dhenat sumerike ashtu edhe ato egjiptiane na japin se egjiptiane e sumere jetonin ne po ate periudhe 40-50 vjet e jo 950 vjet.

O na genjejne gjithe shkencat qe merren me lashtesine o ato 950 vjetet e Noes kane nje domethenie tjeter .

Persa i perket Rodanimit, une di qe me keto gjera hebrejte jane marre rreth shek 8-7 p.l.k kur perpiluan edhe harten e botes,pervec qe permiresuan librat e tyre te shenjte keshtu qe besueshmeria ne keto pika nuk eshte me e madhe se ajo e popujve te tjere te asaj periudhe. Vizioni cifutocentrik i botes nuk eshte i ndonje ndihme te madhe per ne, po te llogaritim edhe se Filistejte ishin tanet e vete hebrejte na kane privuar nga gjurmet qe filistejte duhet te kene lene ne palestine.

Dodanim e njohjen e gjithe perendimit hebrejte duhet ta kene huazuar nga Filistejte ashtu si vete fenikasit e meqe -im eshte shumes ne hebraisht emri del Dodan ku mund te gjejme si 'dan' ashtu edhe 'dod'. Kaq mund te them per dodanim.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Djalosh, nese Jeshua ishte hyjni edhe Leka eshte. Une te thash se nuk mund ta vrash fantazmen, nese babai i lekes qe ishte nje gjysem perendi i ardhur enkas nga tempulli i zeusit amonit dhe bret i egjiptit te cilit nuk ia kemi shenuar emrin, dhe i cili perpos qe eshte ati i tij i vertete, dhe profet njekohesisht edhe tutor e mentor i tij deri ne moshen 12-13 vjecare (ndoshta me shume nuk me kujtohet mosha mire), dhe nese nje dite gjate nje ligjerate 'peripatetike' duke kaluar buze nje humnere, Leka i ri nga kurreshtja femijnore e shtyen te atin e tij te vertete ne humnere (sipas ritit kretes te artisteve magjistar si forme flijimi zevendesimi) dhe ai megjithese profet mbie poshte dhe lendohet per vdekje - Leka sa i temrruar ashtu edhe i intriguar gna kjo qe ndodhi e pyet: po cfare profeti je ti esheh c'te gjet? Po te ishe profet do ta dije qe me parese kam per te te shtyer. Prifti at i zeusitamonit i pergjegjet: E kam ditur! Ka qene e parathene se do te vdes nga i biri. Profecia u permbush...
    Hyjni ishte edhe Dielli edhe Toka, Hyj ishte Mitra, Hyj ishte Krishti, Hyj po te donte mund te ishte edhe Muhameti, po Leka Hyj nuk ishte per vete faktin qe te ishe Hyjni duhet te te pranonin te tjeret e te ngrinin Faltore, te luteshin e nje sere praktikash te tjera te nevojshme per te marre 'titullin' e Hyjit.

A ishte Leka Hyj? Te pergjigjem me fjalet e Klitit te Oresteve tek filmi.

-Ti thua se je i biri i Zeusit e orientalet te gjunjezohen, po cfare lirie eshte te gjunjezohesh para teje (burri ne gjunje eshte moralisht i vdekur-thote nje tradite e shpluhurosur nga Zogu ne kryqezaten anti-islame te 1929).
    A nuk isha une qe te shpetova jeten ne Gaugamela ? Tani ti me ben satrap ne nje province te humbur mijera kilometra nga Maqedonia e rrethohesh nga orientale te 'rafinuar' e vishesh me rroba orientale.
    Me ler te kalbem ne rrecka maqedonase.

Kerkimi i hyjnerimit e shkeputi Leken nga rreckat maqedonase dhe ja shkaterroi vete jeten. Kete histori qe permend nuk e kisha hasur me pare e nuk di sa mund te jete e besueshme.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Hyjni ishte edhe Dielli edhe Toka, Hyj ishte Mitra, Hyj ishte Krishti, Hyj po te donte mund te ishte edhe Muhameti, po Leka Hyj nuk ishte per vete faktin qe te ishe Hyjni duhet te te pranonin te tjeret e te ngrinin Faltore, te luteshin e nje sere praktikash te tjera te nevojshme per te marre 'titullin' e Hyjit.

A ishte Leka Hyj? Te pergjigjem me fjalet e Klitit te Oresteve tek filmi.

-Ti thua se je i biri i Zeusit e orientalet te gjunjezohen, po cfare lirie eshte te gjunjezohesh para teje (burri ne gjunje eshte moralisht i vdekur-thote nje tradite e shpluhurosur nga Zogu ne kryqezaten anti-islame te 1929).
    A nuk isha une qe te shpetova jeten ne Gaugamela ? Tani ti me ben satrap ne nje province te humbur mijera kilometra nga Maqedonia e rrethohesh nga orientale te 'rafinuar' e vishesh me rroba orientale.
    Me ler te kalbem ne rrecka maqedonase.

Kerkimi i hyjnerimit e shkeputi Leken nga rreckat maqedonase dhe ja shkaterroi vete jeten. Kete histori qe permend nuk e kisha hasur me pare e nuk di sa mund te jete e besueshme.
    Pash nderen lei filmat te lutem!
    Pallavra demagogjish shekullore te botekuptimeve sintetike dhe interpretimeve armiqsore mbi shtremberimet qe u bene brum te formimit te paragjykimeve per botkuptimet aktuale te pabaze.
    Interpretimin sharlaltanesk i evidencave te shtemberuara dhe te interpretuara jashte cdo konteksti.

Shkrimtaret grek bene cmos qe ta greqizonin Leken, njesoj sic bene me vone me Skenderbeun, -si serbe ashtu edhe greke e malazias, secili per vete. Por e verteta rezistoi, e rezistoi, e rezistoi... Kuptohet - per Leken ekzistonin shenime burimore te sakta e te drejtperdrejta per atin e tij te vertete, por te gjitha keto u shkaterruan. E megjithate mbijetuan mjaft prej atyre qe deshmojne se ati i Lekes ishte perfaqesues i Zeusit Amonit ne toke dhe ne aspektin shpirteror Zeusi vet.
    Duke qene se, -per dallim nga populli grek, shqiptaret antik mendonin se perendite nuk posedojne gjendje fizike BA, por vetem KA epifania nuk ishte e mundur pa hyrjen e KA te perendiut ne BA te njeriut.
    Ne kete menyre, ky qe ne fakt ishte nje mbret dhe prift suprem i tempulllit te Zeusit Amonit, ishte perendia Zeus qe me Olympine e lindi Leken. Kjo -per dallim nga botekuptimi 'grek' te cilet mendonin se perendite mund tu shfaqeshin fizikisht dhe pa ndermjetsim, - Leken e ben bir te Zeusit, madje edhe Zeus vet, sepse sipas besimit 'KA e Zeusit ka kaluar ne Ba te Lekes' ne momentin qe vdiq ati i tij ne nje rrethine ku nuk kishte asnje njeri tjeter per BA 'konkurente'. -Si rrjedhoje, kjo ngjarje ishte e paraplanifikuar ne kohen e vet, dhe si e tille ishte e pashmangshme!

Eshte e qarte se Leka pas vdekjes ne shume vende adhurohej si perendi e ne shume te tjera si profet liturgjik per shekuj te tere. Tempujt e adhurimit te Lekes i shfarosi kristianizmi, madje nga pamundesia per ta crrenjosur plotesisht ne mesjete e shfrytezoi figuren e tij me brire per te personifikuar Satanen ne idene e popullit gje qe perfundimisht dha efekt.

Aleksandri ne fjalen kundershtuese te mbrojtjes gjate gjykimit te njerit nga gjeneralet e ushtrise se tij te akuzuar per tradheti, sjell si argument edhe faktin se ai zgjedh te mbrohet ne nje gjuhen e greke si gjuhe joamtare duke fyer keshtu jo vetem Parine e gjykates por edhe gjakun e vet.

Nje deshmi me shume se ai jo vetem qe se donte Philipin por permes tij fokusonte urrejtjen qe kishte ndaj gjithe grekeve, si gjini e uzurpimit te vlerave, dhunes, mashtrimit, pabesise dhe lakmise te fitoreve pa merite.

b.b. Troy III p.a.e.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Hipoteze interesante. Ne se supozojme gje geni njerzor arriti kulmin e zhvillimit dicka para permbytjes, do te thote qe persosja ka vazhduar se paku nga pika#1 e rrotullimit, Ujorit, deri pas Luanit per rreth 12-13,000 vjet. Ne se perseri marrim hipotezen tende si te mireqene, pas permbytjes gjerat kane filluar si te thuash nga pika zero ose prane saj per t'u persosur perseri. Kjo do te thote qe teorikisht, per tju pershatur hipoteze tende do te kishim keto variante:

1. Duke filluar nga Permbytja e deri tani, jetegjatesia dhe zhvillimi do duhej te vinin duke u minimizuar vazhdimisht, per te arritur kulmin tyre te dyte ne shenjen e Luanit (pas nje 13,000 vjecari te ri). Mendoj se ky variant bie ndesh me njohurite qe kemi, te cilat deshmojne se brezat pas permbytjes nuk kane shkuar drejt zhvillimit dhe jo degjenerimit gjenetik. Dihet se ne jemi ne nje stad me te larte zhvillimi se te pakten 2000 vjet me pare.
    2. Pas permbytjes njeriu (geni) ka shkuar drejt zhvillimit. Kjo vertetohet nga pjesa e dyte e pikes se pare me lart. Mirepo, pavaresisht nga stadi me i zhvilluar qe kemi arritur krahasuar me pasardhesit pas permbytjes, ne nuk jemi askund krahasuar me genin njerezor ne piken fillestare (ujorin) 25 mije vjet me pare. Kjo do te thote qe zhvillimi qe duhet te kishte rifilluar ne Ujor me vitalitetin e pare, nuk e ben kete. Ky pohim perputhet perpikmeriht me ekzistencen nje here te vetme te nje race te caktuar ( pesh. te se Artes). Burimet e vjetra thone qe race si ajo, dhe zhvillim i tille nuk do te kthehet me.
    3. Varianti tjeter do ishte qe persosja e genomit njerezor filloi gati 100,000 vjet me pare per te arritur piken e persojes vetem 13,000 vjet me pare, pak para permbytjes. Kjo do te thote qe raca me e persosur ishte e katerta. As e para, as me e fundit/e pesta (ne). (Po perdor racat per te ruajtur nje element te njohur dhe kuptuar shpjegimin qe po jap. Zhvillimi ne vetevete mund te konsiderohet linear). Kjo teori bie ndesh me zhvillimin trupor dhe mental te artifakteve me te vjetra njerezore te gjetura. Po ashtu, nuk ka se si nje race te degradohet ne 3 gjenerata per te arritur piken kulminante te zhvillimit ne te katerten.

Me pak fjale, kjo teori intriguese nuk duket se qendron.

Me vjen keq Javan po si per qellim - sot meqe eshte dita e flamurit - zgjodhen te ma nderprejne rrymen ne momentin kur as e prisja dhe kur vec kisha perfunduar eksplikimin ne lidhje me shkrimin tend dhe sgjerimin e atyre qe nuk i kam thene siper, dhe sa po doja ta permbyllja me fjalet qe do te shkruaj ketu - iku pa kthim!
    *
    ...prandaj e vetmja menyre e arsyetimit te gjithe kesaj eshte ajo qe thote Hyu, se keta patrike (proto-staline) u dhane emrin e tyre periudhave te regjimeve qe ata kishin instaluar, emrat e te cileve perpos qe shenjonin regjimin qe kishin imponuar shnderroheshin ne tituj te regjenteve qe e pasonin "ne rrugen e idealit komunist" Keshtu kur dikush i asaj 'fryme' behej kryetar, ne vend se te thonin u be kryetar thonin: u be 'Enver'.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    A mund t'ja kundershtoje dot nje malsori para 100 vjetesh nese ai thoshte se Muji ka jetuar 900 vjet e ishte 15 metra i gjate ? Per te Muji hyri ne guve pra shkoi tek toka meme ashtu si nje nga patriarket 900 vjecare te bibles nuk vdiq po e mori Zoti ne qiell per se gjalli.

Grafiku qe solli Darius eshte mjaft praktik. Sa me larg mbreterise se Davidit aq me shume jetojne njerezit. Periudha e erret nga gjykatesit e deri tek Isaku mbulohet nga njerez qe jetojne 100-200 vjet.

Abrahami jetoi gati 200 vjet. Mirepo te dhenat sumero-akadike(e ato egjiptiane bashke) te asaj periudhe e jepnin njeriun 40-50 vjet.
    Noe vete qe ka jetuar 950 vjet e ka lindur 1056 vjet pas krijimit i bie te kete vdekur 2006 vjet pas krijimit. Nese matematika nuk eshte opinion ka vdekur rreth 2400 vjet para lindjes se Krishtit, ndersa permbytja ka ndodhur kur ai ishte 600 vjec pra rreth vitit 2750 p.l.k.

Si te dhenat sumerike ashtu edhe ato egjiptiane na japin se egjiptiane e sumere jetonin ne po ate periudhe 40-50 vjet e jo 950 vjet.

O na genjejne gjithe shkencat qe merren me lashtesine o ato 950 vjetet e Noes kane nje domethenie tjeter .

Persa i perket Rodanimit, une di qe me keto gjera hebrejte jane marre rreth shek 8-7 p.l.k kur perpiluan edhe harten e botes,pervec qe permiresuan librat e tyre te shenjte keshtu qe besueshmeria ne keto pika nuk eshte me e madhe se ajo e popujve te tjere te asaj periudhe. Vizioni cifutocentrik i botes nuk eshte i ndonje ndihme te madhe per ne, po te llogaritim edhe se Filistejte ishin tanet e vete hebrejte na kane privuar nga gjurmet qe filistejte duhet te kene lene ne palestine.

Dodanim e njohjen e gjithe perendimit hebrejte duhet ta kene huazuar nga Filistejte ashtu si vete fenikasit e meqe -im eshte shumes ne hebraisht emri del Dodan ku mund te gjejme si 'dan' ashtu edhe 'dod'. Kaq mund te them per dodanim.
    E shoh qe i paske lexuar pellumbat. Si e lidh Dodanin me kete ketu:

"Dardan , udheheqes nje race qe zbret nga Javan. Ata njihen ne historine e lashte si Dardane qe banonin qe prej fillimit ne Ilirikum. Ata ishin nje race gjysme-Pelasgjike, dhe ne tabelat etnografike radhiten me Kitimet (Kujtimet). Ne vende te tjera (perkthimet greke te biblave quhen Rodanim dhe Dodanim)"

C'do me thene qe banonin qe prej fillimit une Iliri? Cilit fillim? Sipas kesaj Dardanet dhe Trojanet ishin hebrej.

Mbase ti merr nje numer nga co liber dhe i bashkon. Une marr historine e plote nga nje liber dhe e krahasoj me ate te nje tjetri ne teresi.

Ja te shtoj edhe pak ne rremujen qe ke bere. Sipas analive te kishes ortodokse Siriane, "Noa ishte gjalle deri ne vitin e 58 te jetes se Abrahamit. Ai vdiq dhe u varros ne UR te Kaldeas(Chaldee). Ne se Noa jetoi (po aty) 330 vjet pas Permbytjes, dhe 58 vjet pas lindjes se Abrahamit, ky i fundit duhet te kete lindur rreth 272 vjet pas Permbytjes.

Ndersa dokumente Hebreje thone qe nga Permbytja tek Abrahami kishin kaluar 1081 vjet. Kjo do te thote qe Noa ka jetuar 1081+58 vjet pas permbytjes, gje qe skualifikohet nga burimi i pare qe thote se Noa ka jetuar 330 vjet nga Permbytja.

Po lexo edhe kete :"nga Abrahami deri tek eksodi i Izraeliteve nga Egjipti (a nuk i udhehoqi Abrahami keta?) kalojne 515 vjet". Sa vjet the ti qe ka jetuar Abrahami?

+++++++++
    Grafiku qe Solli Dariusi eshte praktik, po ama ben zallamahi te madhe ne Lineage. Enos ose Hermesi/Thoti eshte i treti, bir i Seth, dhe si te thuash 3000 vjet nga njeriu pare (Adami). Por Churchward thote :"The first great outrage to religion I have found historically recorded occurred in Atlantis 22,000 years ago. It is referred to as "extravagances in the priestly teachings." The great master, Osiris, dispelled these extravagances and reinstated the original religion of the Fatherhood of God and Brotherhood of Man."
    Pra behet fjale per 22,000 vjet dhe jo 3000. Tjeter. Nje burim arab thote qe Enos/Hermes ishte gjysh i Noes dhe bir i Parisit, ky i MaHelit dhe ky i Kananit. Kam pershtypjen se bibla eshte perdhosje e datave historike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 28-11-2008 më 09:51

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    ...prandaj e vetmja menyre e arsyetimit te gjithe kesaj eshte ajo qe thote Hyu, se keta patrike (proto-staline) u dhane emrin e tyre periudhave te regjimeve qe ata kishin instaluar, emrat e te cileve perpos qe shenjonin regjimin qe kishin imponuar shnderroheshin ne tituj te regjenteve qe e pasonin "ne rrugen e idealit komunist" Keshtu kur dikush i asaj 'fryme' behej kryetar, ne vend se te thonin u be kryetar thonin: u be 'Enver'.
    Me vjen habi te degjoj se Hyu paska dale nje nje konkluzion me te cilin eshte mbushur cdo flete e temes Baal, ku shpjegohet se "Zot" pagezoheshin tere tere princerit e shquar nga njerezit, duke ngaterruar Zotin e vertete me te dashurit e vet. Hyji kishte shume idera por kjo nuk ishte nje nga ato. Sigurisht, memorja njerezore eshte jo vetem e shkurter por edhe selektive.

Ne gjithe shkrimet e mija, une e konsideroj dhe kam trajtuar historine fetare si njerezore, lineazhet "hyjnore" si gjurmet e lena me shkrim nga paraardhesit tane. Me nje ndryshim, ne kete lineazh ka njerez te cilet kishin mesazh te larte per njerezimin. Keta ishin te derguarit ose sic thote feja muslimane Pejgamberet. Ja perse ne skemen qe postova, kam vendosur Kishtin ne nje radhe me Afroditen, Atlasin, Dioskuret, Hermesin.

Duke u nisur nga kendi me i larget jo fetar, arrita ne konkluzionin e pavarur se feja muslimane e me pare ajo hebreje kane qendrimin me korrekt dhe me logjik te historise.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 28-11-2008 më 10:39

Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Baptist , une nuk e di se cfare di ti qe te shtyn ta quash Filipin grek, kur eshte mese e njohur se ai nuk mund te akuzohet as si filogrek meqe i urrente greket dhe urrehej me po aq force prej grekeve.
    Nga ana tjeter shoh njefare nenvleresimi te rolit te tij. Ai e mori shtetin maqedon vasal te ilireve te Bardhylit, me probleme te medha bindjeje ndaj pushtetit qendror, orestet ishin jashte mbreterise, elimejte po ashtu, linkestet po ashtu, nderkaq pajonet ishin kercenim i vazhdueshem verior e perendimor.
    Theu Bardhylin, ktheu ne menyre perfundimtare, oreste,linkeste e pelagone ne maqedonas(qe eshte percaktim shteteror e jo etnik apo kulturor,sic ka qene dardan apo epirot) theu pajonet e traket. Organizoi shtetin, forcoi centralizimin e pushtetit, krijoi falangen e famshme, pushtoi pajonine,trakine ,kolonite helene ne egjeun verior, thesaline e me ne fund pushtoi greqine.

E dine te gjithe qe projektoi invazionin e Persise e qe nuk ja mbante te merrej me autariatet ne veri (Dardania ishte ende nen hegjemonine autariate sic na e deshmon mbreti i pajoneve Agriane) dhe enkelejte ne perendim.

Praktikisht mori nje shtet vasal te rrenuar ekonomikisht e ne prag te zhdukjes dhe e ktheu ne fuqine me te madhe te Europes, mori as 20 mije km2 ku kishte nje pushtet te shkalafitur dhe la nje shtet prej 300 mije km2,prej Danubit e deri ne Krete,ku kishte pushtet te padiskutueshem; mori nje shtet te varfer dhe la pas nje nga shtetet me te pasura te botes; mori nje shtet me pak qindra mije fryme dhe la nje shtet qe popullohej nga disa milione banore.

Praktikisht ne vetem 23 vjet nga prijes vasal i nje shteti coftine u kthye ne Perandor te nje prej fuqive me te medha te botes se atehershme.

Ky nuk eshte Aleksander e nuk eshte Napoleon, por eshte burre shteti me pak rivale ne histori.

Tani pas kesaj Apologjie te Filipit, a mund te me sqarosh sesi ky do rriste nje dobic (sic na del Leka me fjalet e tua) e do i linte trashegimi vepren me te mrekullueshme dhe efikase qe nje i ri ,pushtues i lindur do enderronte ?

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Por Churchward thote :"The first great outrage to religion I have found historically recorded occurred in Atlantis 22,000 years ago. It is referred to as "extravagances in the priestly teachings." The great master, Osiris, dispelled these extravagances and reinstated the original religion of the Fatherhood of God and Brotherhood of Man."
    Pra behet fjale per 22,000 vjet dhe jo 3000. Tjeter. Nje burim arab thote qe Enos/Hermes ishte gjysh i Noes dhe bir i Parisit, ky i MaHelit dhe ky i Kananit. Kam pershtypjen se bibla eshte perdhosje e datave historike.
    Kjo qe kam markuar (nga citati) eshte nje genjeshter e pacipe.
    Aeneas Dardanus

Tibetianet cuditerisht nuk kishin materiale vetem per religjionin e tyre por edhe per lashtesine e egjyptianeve madje dhe te para kolumbianeve. Une sdo e quaja genjeshter, thjesht informacion ndryshe nga ai standarti qe jemi mesuar te degjojme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    E Churchward-t? Perton ta shpjegosh pse? Mund te me hyje ne pune.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •