Close
Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 156
    ..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Duke mar parasysh se Kosova ka qen pa shkolla nga 1990 deri 2000, e edhe pas 2000 deri me sot ka gjysëmshkolla, avantazhi është në anen e banorëve të Shqipërisë.
    Po perpara 1990 sa shkolla shqipe ka pas Kosova?Se mesa di une edhe gjysem shkolla eshte shume ti quash.Nuk eshte faji Kosoves qe mund te jete me pak e arsimuar se Shqiperia.Shqiperia i kishte kushtet qe te arsimohej.Kosova nuk i kishte sepse ishte nen Serbi.Serbia te lejonte te ndertoje xhami por jo shkolla shqipe.Eshte problem tjeter ky por jo faji i shqiptareve te Kosoves qe mund te jene me pak te arsimuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga white-knight : 14-11-2008 më 22:11

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Une jam shqiptar nga Kosova, dmth sipas paragjykimeve qe lexova, -analfabet!
    Une nuk besoj ne gjera qe nuk ekzistojne, dmth -fanatik!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Respektoj mendimet e c'do kujt ne kete debat.Desha edhe une te jap mendimin tim.Eshte veshtire te japesh nje pergjigje matematikore per nje problem te tille.Arsyet besoj se jane te shumta.Eshte e pamundur te analizohen te gjitha,pra eshte e pamundur te jepet nje pergjigje absolute.Une do te mundohem te jam nje pergjigje te perafert.
    Dihet qe shume kombe u ndertuan ne baze fetare.Pra kur u krijua idea e shtetit komb, per shume popuj kriteri kryesor ishte feja.rastet jane te shumta, duke filluar nga Kina dhe India e larget, deri tek sllavet apo latinet.Shembulli me familjar per ne eshte rasti i Greqise.Greqia e re u krijua kryekeput ne baza fetare dhe gjuhesore.Me pak fjale, po te flasesh greqisht dhe te jesh ortodoks,rrjedhimisht je grek.Per sa i perket rastit me Shqiperine, gjerat ndryshojne.Ne krijimin e ndjenjes tone kombetare rol nuk luajti feja, por gjaku dhe gjuha.Shqiptaret pavaresisht rrethanave historike,kurre nuk harruan gjakun.Shembujt ju i dini me mire se une, qe te mos zgjatem/pra Shqiperia u krijua si shtet pas shume mundimeve, dhe shume me vone se kombet e tjera.E mire apo e keqe, kjo eshte fakt. Shqiptaret me ne fund arriten te kene shtetin e tyre.feja nuk pati nje rol vendimtar.po te kishte qene per fene,Shqiperia do te ishte e pa mundur te eksistone.Shqiptaret kurre nuk kane qene besimtare fondamentaliste, ata per arsye mbijetese kane ditur te pershtaten me epokat e ndryshme.Eshte e vertete qe sistemi komunist eshte pergjegjes per shkaterimin e besimit tek shqiptaret e Shqiperise,por kjo nuk eshte arsyeja kryesore.Sot c'do kush eshte i lire te besoje apo te mos besoje,por askush nuk mohon se eshte shqiptar.Ceshtja e fese konsiderohet si dicka me teper personale sesa kombetare tek shqiptaret.Sikur te ishte ndryshe,i bie qe te kishim tre mini Shqiperi,ose fare.
    Fakti qe shqiptaret pijne alkohol, nuk ka te beje fare me fene.Alkohol nuk pine vetem shqiptaret.Por ne Shqiperi gjerat behen hapurazi,ne qofte se te pihet,pi askush nuk te thote pse pin.Ndoshta ndryshon puna ne disa krahina te tjera shqiptare jashte kufijve te Shqiperise me punen e pijes,apo me idene e fese ne pergjithesi.Por shkaku nuk eshte se keta njerez jane me te devotshmen ndaj fese,apo se nuk u pelqen vera e rakija.Shkaqet jane te tjera,dhe ju i dini me mire se une.Tash mos na tregoni pralla me mret,po shkoni e pini caj t'rusit se po ftofet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga murik : 14-11-2008 më 22:46

Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Une jam shqiptar nga Kosova, dmth sipas paragjykimeve qe lexova, -analfabet!
    Une nuk besoj ne gjera qe nuk ekzistojne, dmth -fanatik!
    Baptist mos e merr kaq me nxitim, përkundrazi shkrimet tua më pëlqejnë shumë!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga karkaxholli Lexo Postimin
    Baptist mos e merr kaq me nxitim, përkundrazi shkrimet tua më pëlqejnë shumë!
    ishte retorike argumentative:
    nese e para eshte e sakte atehere duhet te jete edhe e dyta, por nese e dyta nuk eshte e sakte, atehere nuk eshte e sakte as e para.
    ---
    Oferte ushtrimesh te gatshme per fiskulture truri.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    hajgare je ka ba a ("a" me theks hundor) ... keshtu do thoshte malesori/malesorja mori Rine ...

Nga e di moj rrushe qe nenforumi "bota shpirterore" vizitohet me shume nga shqiptaret e Shqiperise? U ke pare IP-te?
    Nga e di pastaj nga ana tjeter, nqs anetare ketu vijne per hajgare (si puna ime shpesh here) apo nga halli (si puna ime po shpesh here) apo nga qejfi (si puna ime apo aq here.)
    Te ta shpjegoj sidomos nga ana ime kete te fundit. Punen e qejfit dmth. Te uroj festen e Ramazanit, Bajramit (ku vura ca foto te tema perkatese.) Te shkruaj kur festojne katoliket shqiptare Pashken ... tre nga kater vite eshte ndryshe me fene time orthodokse. Te uroj Krishtlindjen, per besimtaret e krishtere, protestante, katolike e orthodokse bashke.
    Te vazhdoj per punen e qejfit, se meqe permende shqiptaret e Shqiperise. A e di ti sa familje ne Shqiperi festojne Bajramin (pa mbajtur ramazanin) urojne njeri-tjetrin e pastaj ne dhjetor kane peme Krishtlindje ne shtepi? A te duket ky fanatizem e urrejte? Nuk eshte shqiptarizem me bateri moj lulke, por eshte shqiptarizem, karakteristike e shqiptareve (mgjth disa duan te na e zhvasin keto kohet e fundit) qe qajne hallet me njeri-tjetrin e festojne me njeri-tjetrin pavaresisht besimit. Im ate, ne kohe festash, dergon sms per te gjithe qe ka ne celular. Me vijne mua mesazhe qe jam ne US per Bajramin dhe per Krishtlindje e per Pashke. A po te duket fanatizem ciko, me bateri???

Ate punen e hallit po ta shpjegoj shkurt, se u zgjata pak si shume me ate te qejfit. Halli eshte, nga ana ime personale dmth, qe frekuentoj nen-forumin e "botes shpirterore" si smod qe jam. Nga ana tjeter, sic e permenda pak me lart, dua te identifikoj ata/ato qe duan t'i vene flaken vatres se shqiptarizmit me fanatizmin e tyre te cdo lloj feje.

Dhe per punen e hajgares, apo englendisjes sic themi nga jugu, ka plot ketu qe futen e duan te shohin e te qeshin e te kalojne kohen e tyre ne virtualistan me llogjet e ekstremit e nje feje apo tjeter (apo te nje politeizmi a ateizmi.)

PS: S'po permend injorancen (persa i perket temes) emeruesin dmth ... pavaresisht numeruesve qe mund te diskutohen ne kete raport.
    Je e madhe, lume burri qe te ka.I love you

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Sepse është detyrë primordiale e muslimanëve që ti respketojn besimet e tjera siq jan katoliket dhe ortodokset ne trojet tona.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    E ke bere lemsh pyetjen.Nuk eshte pyetja pse ka tolerance fetare.Pyetja eshte pse nuk e vret njeri mendjen per fe ne Shqiperi ne krahasim me trevat e tjera.
    Edhe per ate iditollik qe ke thene ti,nuk qendron sepse shqiptaret ishin krishtere perpara se te ndodhte konvertimi i z dhe me imponim nga turqit ne mysliman.Keshtu qe tolerancen e kishin te krishteret qe i pranonin dhe i ruajten lidhjet me shqiptaret e tjere qe u konvertuan nga halli dhe nuk i bene bisht.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    Postime
    597
    Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    E ke bere lemsh pyetjen.Nuk eshte pyetja pse ka tolerance fetare.Pyetja eshte pse nuk e vret njeri mendjen per fe ne Shqiperi ne krahasim me trevat e tjera.
    Edhe per ate iditollik qe ke thene ti,nuk qendron sepse shqiptaret ishin krishtere perpara se te ndodhte konvertimi i z dhe me imponim nga turqit ne mysliman.Keshtu qe tolerancen e kishin te krishteret qe i pranonin dhe i ruajten lidhjet me shqiptaret e tjere qe u konvertuan nga halli dhe nuk i bene bisht.
    Musso'line, qe tashme 600 vite qe Shqiptarët pranuan Islamin si fe. Asnjë i Konvertuar nuk dëshmoj qe fen islame e pranoja me an te "dhunës". Këtë e thonin murgjët e krishter,

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Po po ik e meso historine shqiptare.Nuk me interesojne burimet turke se si u perhap islami.Ose burimet serbe qe na bejne fondamentalista.Keto 2 burimet jane ato qe thone qe shqiptaret e moren me qejfe.Edhe burimet otomane brenda ne Shqiperi perkrahin 2 burimet e para.Te tjerat thone ndryshe.

Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •