Close
Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 156
    ..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Citim Postuar më parë nga SNIPER 79 Lexo Postimin
    doja te dihet se si shpjegohet qe besimtaret ne shqiperi nuk jan aq fanatik sa besimtaret ne kosov ose maqedoni??pse???
    respekte
    ps: po flas per besimtaret e te gjitha besimeve
    Sepse jane nje nivel me lart nga shkalla e kultures,e qyteterimit.
    Atje ku ka me shume fshatarsi ka me shume besim fetar dmth i kane me shume syte e ngritur nga qielli..Mendimi im personal ky.
    Wild and crazy can't be lazy

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga SNIPER 79 Lexo Postimin
    doja te dihet se si shpjegohet qe besimtaret ne shqiperi nuk jan aq fanatik sa besimtaret ne kosov ose maqedoni??pse???
    respekte
    ps: po flas per besimtaret e te gjitha besimeve
    ...

hajgare je ka bon a? po ky forum apo pikerisht ky nenforum bota shpirterore, qe vizitohet me shume prej shqiptareve te shqiperise a po te duket qe nuk eshte i mbytur ne fanatizem e urrejtje a? po eshte si njefare rregulle e pashkruar dhe natyre e njeriut qe mos ta sheh veten, por te tjeret

Vec ju nje te mire te keqe qe e keni eshte se ate fanatizem dhe urrejtje e beni nen emrin e ateizmit dhe te njefare lloj patriozmi dhe shqiptarizmi me bateria.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 27-09-2008 më 08:34

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Citim Postuar më parë nga jessi89 Lexo Postimin
    Sepse jane nje nivel me lart nga shkalla e kultures,e qyteterimit.
    Atje ku ka me shume fshatarsi ka me shume besim fetar dmth i kane me shume syte e ngritur nga qielli..Mendimi im personal ky.
    Pajtohem me ty Jessi, kjo eshte arsyeja e vetme. Pastaj shqiptaret e shqiperise kurre nuk perdorin shprehjet "Kismet" dhe "inshallah"...nuk presin nga qielli!
    • The rest is silence.

ssdwcdcee Maska e SENSUALI_TR
    Anëtarësuar
    01-02-2007
    Vendndodhja
    Ne vendin ku Extremet i kalojne kufijte e imagjinates
    Postime
    277
    Sjane fanatike sepse eshte i vetmi vend ku ka tolerance fetare dhe i perbere nga nje perzierje fesh ne dallim nga shtetet e tjera.
    * Jeta është Mundësi, Përfito nga Ajo*

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    ...

hajgare je ka bon a? po ky forum apo pikerisht ky nenforum bota shpirterore, qe vizitohet me shume prej shqiptareve te shqiperise a po te duket qe nuk eshte i mbytur ne fanatizem e urrejtje a? po eshte si njefare rregulle e pashkruar dhe natyre e njeriut qe mos ta sheh veten, por te tjeret

Vec ju nje te mire te keqe qe e keni eshte se ate fanatizem dhe urrejtje e beni nen emrin e ateizmit dhe te njefare lloj patriozmi dhe shqiptarizmi me bateria.
    hajgare je ka ba a ("a" me theks hundor) ... keshtu do thoshte malesori/malesorja mori Rine ...

Nga e di moj rrushe qe nenforumi "bota shpirterore" vizitohet me shume nga shqiptaret e Shqiperise? U ke pare IP-te?
    Nga e di pastaj nga ana tjeter, nqs anetare ketu vijne per hajgare (si puna ime shpesh here) apo nga halli (si puna ime po shpesh here) apo nga qejfi (si puna ime apo aq here.)
    Te ta shpjegoj sidomos nga ana ime kete te fundit. Punen e qejfit dmth. Te uroj festen e Ramazanit, Bajramit (ku vura ca foto te tema perkatese.) Te shkruaj kur festojne katoliket shqiptare Pashken ... tre nga kater vite eshte ndryshe me fene time orthodokse. Te uroj Krishtlindjen, per besimtaret e krishtere, protestante, katolike e orthodokse bashke.
    Te vazhdoj per punen e qejfit, se meqe permende shqiptaret e Shqiperise. A e di ti sa familje ne Shqiperi festojne Bajramin (pa mbajtur ramazanin) urojne njeri-tjetrin e pastaj ne dhjetor kane peme Krishtlindje ne shtepi? A te duket ky fanatizem e urrejte? Nuk eshte shqiptarizem me bateri moj lulke, por eshte shqiptarizem, karakteristike e shqiptareve (mgjth disa duan te na e zhvasin keto kohet e fundit) qe qajne hallet me njeri-tjetrin e festojne me njeri-tjetrin pavaresisht besimit. Im ate, ne kohe festash, dergon sms per te gjithe qe ka ne celular. Me vijne mua mesazhe qe jam ne US per Bajramin dhe per Krishtlindje e per Pashke. A po te duket fanatizem ciko, me bateri???

Ate punen e hallit po ta shpjegoj shkurt, se u zgjata pak si shume me ate te qejfit. Halli eshte, nga ana ime personale dmth, qe frekuentoj nen-forumin e "botes shpirterore" si smod qe jam. Nga ana tjeter, sic e permenda pak me lart, dua te identifikoj ata/ato qe duan t'i vene flaken vatres se shqiptarizmit me fanatizmin e tyre te cdo lloj feje.

Dhe per punen e hajgares, apo englendisjes sic themi nga jugu, ka plot ketu qe futen e duan te shohin e te qeshin e te kalojne kohen e tyre ne virtualistan me llogjet e ekstremit e nje feje apo tjeter (apo te nje politeizmi a ateizmi.)

PS: S'po permend injorancen (persa i perket temes) emeruesin dmth ... pavaresisht numeruesve qe mund te diskutohen ne kete raport.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    hajgare je ka ba a ("a" me theks hundor) ... keshtu do thoshte malesori/malesorja mori Rine ...

Nga e di moj rrushe qe nenforumi "bota shpirterore" vizitohet me shume nga shqiptaret e Shqiperise? U ke pare IP-te?
    Nga e di pastaj nga ana tjeter, nqs anetare ketu vijne per hajgare (si puna ime shpesh here) apo nga halli (si puna ime po shpesh here) apo nga qejfi (si puna ime apo aq here.)
    Te ta shpjegoj sidomos nga ana ime kete te fundit. Punen e qejfit dmth. Te uroj festen e Ramazanit, Bajramit (ku vura ca foto te tema perkatese.) Te shkruaj kur festojne katoliket shqiptare Pashken ... tre nga kater vite eshte ndryshe me fene time orthodokse. Te uroj Krishtlindjen, per besimtaret e krishtere, protestante, katolike e orthodokse bashke.
    Te vazhdoj per punen e qejfit, se meqe permende shqiptaret e Shqiperise. A e di ti sa familje ne Shqiperi festojne Bajramin (pa mbajtur ramazanin) urojne njeri-tjetrin e pastaj ne dhjetor kane peme Krishtlindje ne shtepi? A te duket ky fanatizem e urrejte? Nuk eshte shqiptarizem me bateri moj lulke, por eshte shqiptarizem, karakteristike e shqiptareve (mgjth disa duan te na e zhvasin keto kohet e fundit) qe qajne hallet me njeri-tjetrin e festojne me njeri-tjetrin pavaresisht besimit. Im ate, ne kohe festash, dergon sms per te gjithe qe ka ne celular. Me vijne mua mesazhe qe jam ne US per Bajramin dhe per Krishtlindje e per Pashke. A po te duket fanatizem ciko, me bateri???

Ate punen e hallit po ta shpjegoj shkurt, se u zgjata pak si shume me ate te qejfit. Halli eshte, nga ana ime personale dmth, qe frekuentoj nen-forumin e "botes shpirterore" si smod qe jam. Nga ana tjeter, sic e permenda pak me lart, dua te identifikoj ata/ato qe duan t'i vene flaken vatres se shqiptarizmit me fanatizmin e tyre te cdo lloj feje.

Dhe per punen e hajgares, apo englendisjes sic themi nga jugu, ka plot ketu qe futen e duan te shohin e te qeshin e te kalojne kohen e tyre ne virtualistan me llogjet e ekstremit e nje feje apo tjeter (apo te nje politeizmi a ateizmi.)

PS: S'po permend injorancen (persa i perket temes) emeruesin dmth ... pavaresisht numeruesve qe mund te diskutohen ne kete raport.
    Lioness, une nga kendveshtrimi i nje lexuesite thjeshte te ketij nenforumi, qe pikerisht quhet "Tolerance Fetare", ndiej se ka nje gjykim dhe moderim shume subjektiv - dhe mos mendo qe une jam ndonje fetare apo nje perkrahjeje te ndonje feje, se edhe nuk kam aq shume njohuri per fete dhe nuk vije nga nje familje apo rreth ku feja ze ndonje vend te rendesishem - bile mund te them aspak. Per mua nje shqiptar vlen sa krejt bota, qofte katolik, musliman apo ortodoks dhe as qe vie ne shprehje ta peshoje me ndonje gje tjeter dhe nuk po e them kete per te shitur ndonje patriotizem me bateria.

Dhe, gjithashtu njoh edhe une njerez te feve te ndryshme- dhe ne realitet kjo cka lexohet ketu nuk qendron, ashtu sic e ceke edhe ti me larte, sepse shqiptaret ne festat fetare ne realitet jane te bashkuar - kjo eshte dukuri edhe ne Kosove, pasi une edhe ne rrethin ku jetoj ka shqiptare te feve te ndryshme.

Mirepo, qe dicka nuk eshte ne rregull ne kete forum persa i perket tolerances fetare, eshte me se e vertete, kete besoj e ndjejne shumica. Se a eshte tash ceshtje moderimi apo preferencash personale ajo eshte ceshtje e juve qe keni marr te drejten te moderoni.

Dhe, nuk e mohoj se ka ekstremizem fetar, mirepo ne kete forum forma me te cilen goditet ky fenomen eshte shume e gabuar.

Nejse, ndoshta ketu me teper njerezit hyjne per me ba hajgare, por per disa eshte shume e veshtire, kur lexon gjera te tilla. Tung

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Dakort e dashur , ne vija te pergjithshme, ta them pa hajgare .

Pervec atyre qe thame me lart pak a shume une e ti, mos te harrojme dhe dicka tjeter kyce ... virtualistani ka tendenca t'u fryje ca gjerave pertej realitetit. U jep disave (si pasoje e anonimitetit) flatra te fluturojne, megjithese mund te jene me paterica .

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Ka shumë nga ne që e kemi kuptuar se feja nuk është më shumë se një aventurë , dhe atë aventurë e keqe!

Desha të bashkangjis disa thënje për fenë:

Steven Weinberg:

"Religion is an insult to human dignity. Without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion."

... Seneca...

Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.

Ka nga ne që i ka kuptuar edhe këto thënje.

Pra , ne nuk kemi nevoj për fe , se e kemi një të pazavendësueshme- SHQIPTARINË!

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Mendimi im subjektiv,qe ka te ngjare te jete i vertete,prevec arsyeve te tjera,njera eshte qe shqiptaret ne shqiperi jane shume me teper te arsimuar se ne kosove apo maqedoni.
    Bingo!! Kjo është përgjigja: shkurt-saktë!
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    "...shum më tepër të arsimuar"

Paj nuk ma merr mendja se ku pohim vlenë.

Më shumë , si masë , po është e vërtet, por të thuash shumë më shumë, nuk e di!

Duke mar parasysh se Kosova ka qen pa shkolla nga 1990 deri 2000, e edhe pas 2000 deri me sot ka gjysëmshkolla, avantazhi është në anen e banorëve të Shqipërisë.(Po i quaj banor se të them shqiptarëve si thon disa shumë më të shkolluar se ne banorët e Kosovës , atëher si ta quaj vehten kur nuk jam as sa një grimcë më e vogël që ekziston , më pak shqiptarë se ata në Shqipëri)

Kam përshtypjen se në kohen e fundit edhe ju , shumë më të shkolluarit , jeni futur shum në fe. Kjo natyrisht është shum negative. Në vend se të ndikoni tek të tjerët , të shumë më të pashkolluarit që të largohen nga feja, ju shkonim e "bindeni" nga ta.

Vetëdija kombëtare mungon nd¨re mbar shqiptarët për fat të keq!

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Ndryshuar për herë të fundit nga KILI MERTURI : 14-11-2008 më 21:35
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Rreth Përhapjes Së Islamit Ndër Shqiptarët
    Nga cobra në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 20-09-2012, 14:47
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •