Close
Faqja 531 prej 1135 FillimFillim ... 314314815215295305315325335415816311031 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 5,301 deri 5,310 prej 11341
    srbe na vrbe Maska e pryll
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoēit
    Postime
    573
    a nuk e kuptoni qė renea kumanovari nuk ha pykė er daj, ai thjesht pėrsėrit tė njėjtat gjona siē e bojn shpesh arabt e atyre anve. fol me ta fol me murin. i duket se sikur ta thonė 20 herė tė njėjtin trapllik mos bohet jotrapllik. shifeni si e ka injoru krejt diskutimin sipėr dhe fillon e kapet me fragmentet e robve. dhe shi si bo si i viktimizum, kur siē thash, vetė myslimont e thjesht ktu ke ne s'e ēajnė kaptinėn po ja qė e ēan arabi hero i kumanovės.

po ik ere lėpiju nai bullgari anej tė tė hudhi dhe nai kockė tjetėr "lirie fetare"

Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Citoje te njejtin ajet duke i larguar fjalet ne kllapa! Fjalet ne kllapa nuk jane fjale te Perendise,jane fjale qe komentuesi i ka fut aty, duke mendur se ate ka dashur Allahu te shpreh ne ate ajet.
    Allahu nuk ka nevoje qe nje komentues ti plotesoj fjalet e Tij.

GV_USA
    e pra shume mire po ti ja heq ato fjalet ne kllapa komentuesi ,kurani na del si gjella pa krip me fjale te pergjysemuara dhe stil bosh ,po a e din ti se kush e kishte fajin per kuranin ? , atehere kur u kanonizua kurani 2 apo 3 shekujsh me vone - sepse i mblodhen te gjith hafuzat dhe e pane se se cili kishte ato mesime permendsh qe dalloshin mes tyre dhe nuk perputheshin , edhe qa bene , i mbyten te gjith hafuzat pasi i shkruajten shenimet , dhe pasi i mbyten ata kanonizuan ato qe ju merrte mendja , por mua shume me ka interesuar kjo ngjarje gjithmone kerkoja pergjigjje pse e bene kete a deshti allahi ti vrante ata , por ata skishin faj sepse ashtu si ja kishin trasheguar ashtu i dinin , pse i vrane hafuzat ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xemanuel : 07-10-2008 mė 15:34

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anėtarėsuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Mendoj se te gjithe qe po nxeheni per tema te fese duhet nje ta mesoni,aq sa e respektoni fene e tjetrit respektoni dhe e ngritni fene tuaj,prandaj mos u leshoni kurre ne fyerje te njeri tjetrit ne aspektin fetar sepse beni mekat -gjynah.

Citim Postuar mė parė nga injejti Lexo Postimin
    jomore une nuk jam qe e udhzoj dikand, por kam le musliman dhe gjermant mekan fol per islam dhe tash me ta mashum pori se makan msu islamin se qysh asht,
    "Dielli do i kete nxire" edhe ata nese jane Gjermane me te vertete.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anėtarėsuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Njeriu u pėrzu pėr ndėshkim, apo frikė.. apo tė dyja bashkė?
    Njeriu u pėrzie sepse thu rragullat e Zotit.

E di, po mė ke keqkuptuar..
    Komisar Pali e kishte me ty, se unė edhe sipas fjalėve tė Palit tėnd hy tek kategoria goyim.. se mė bėre konfuz dhe me έλληνας & εθνικός, ngaqė kam pas pėrshtypje se ishin shkėlqimet e tua natyrale..
    Jo, nuk tė kam keqkuptuar. Ti nuk mė ke kuptuar ēfarė thashė. Udhėzimi i Palit vlen kur debatojmė me njė sektar (αιρετικός siē thashė ka origjinali). Por ti nuk mund tė quhesh sektar se thjeshtė nuk ke qėnė i krishter. Nuk ėshtė se e beson Krishtin nė mėnyrė jo tė saktė. Nuk e beson fare. Pra siē e the edhe vetė, ti hyn nė kategorinė goyim. Por duket se nuk e ke hapur ndonjėherė tekstin origjinal. Aty do shikoje se termi qė pėrdoret ėshtė έλλην & εθνικός. Goyim do gjesh vetėm te tekstet rabinike ose nė tekstin masoretik. Kėshtu qė, edhe pse me kuptim tejet tė ndryshėm na dole edhe ti njėherė έλληνας.

nejse, vazhdojmė shtjellojmė librib tėnd tė pathyeshėm.. kam njė ide se nė fund mund t'i tregosh krishtėrimit tėnd shpresėdhėnės se nga ėshtė θύρα.. shpresa ime kjo..
    Tė gjithė njerėzit kanė njė shpresė. Ėshtė gjynah qė tė gjėndesh nė pozitėn e dikujt qė din se shpresa e tjetrit nuk do realizohet.

Sa pėr shpjegim, θυραθεν do tė thotė ''jashtė dyerve'' [tė Kishės].
    Slagt ham! Kristenmands sųnn har dåret. Dovregubbens veneste mų.

Gott mit Uns

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Kush e shkroi Torren , Mojsiu ose Perendija ?!!
    Sa di une keto libra jane shkruar me frymezimin e Perendise !!!
    Nqs se Mojsiu nuk ka ditur se cfar eshte balena, gjitar ose peshk, mendon ti qe edhe Perendija e cila ka frymezuar Mojsiun te shkruaj Torren nuk e ka ditur se cfar eshte balena a h ?!!!

Deshmues i shikon gjerat ti shum afer, ndersa une i shikoj gjerat shum larg.
    Per mua keto gabime qe jane ne Torra nuk konsiderohen si gabime nejrezore por si gabime te Perendise.
    Nga shkaku qe neve shum mire e dime qe Perendija nuk gabon, atehere nuk na mbetet asgje tjeter vecse te pohojme se fjalet e Perendise jane ndryshuar me fjale te njerezve, pra qe na sjell ne perfundim se Bibla ka humbur kredibilitetin per tu quajtur veper e Perendise ( e kam fjalen per Biblen e sotme - jo per Biblen origjinale ).

GV_USA
    Vertet je i vecante per lloin tend.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Kush e shkroi Torren , Mojsiu ose Perendija ?!!
    Sa di une keto libra jane shkruar me frymezimin e Perendise !!!
    Nqs se Mojsiu nuk ka ditur se cfar eshte balena, gjitar ose peshk, mendon ti qe edhe Perendija e cila ka frymezuar Mojsiun te shkruaj Torren nuk e ka ditur se cfar eshte balena a h ?!!!

Deshmues i shikon gjerat ti shum afer, ndersa une i shikoj gjerat shum larg.
    Per mua keto gabime qe jane ne Torra nuk konsiderohen si gabime nejrezore por si gabime te Perendise.
    Nga shkaku qe neve shum mire e dime qe Perendija nuk gabon, atehere nuk na mbetet asgje tjeter vecse te pohojme se fjalet e Perendise jane ndryshuar me fjale te njerezve, pra qe na sjell ne perfundim se Bibla ka humbur kredibilitetin per tu quajtur veper e Perendise ( e kam fjalen per Biblen e sotme - jo per Biblen origjinale ).

GV_USA
    Vertet je i vecante per lloin tend. Tani vertet po te them: ti mendon se Perendia e ka thirur Mojsiun qe ti tregoje klasifikomet biologjike te qenive dhe gjallesave tokesore, apo ti tregoje atij llojet e ushqimeve qe populli i Izraelit nuk duhet te haje?
    E di pse te pyes? te pyes qe te shikoj se cfar do te pjelle ajo mendja jote e ndriutr
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 07-10-2008 mė 21:09

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2008
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    111
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Une e pranoj se gjuhen e huaj kurre nuk mund ta flasesh si vendalinjte. Pra nuk te ve faj per kete, pasi e ke gjuhe te dyte. Nese ke deshire qe ta mesosh me mire gjuhen shqipe dhe te komunikosh me shqiptaret, te pakten mere pak seriozisht se ne shqiptaret nuk te kuptojme se perse po flet.
    Ti besoj se po e thua me shpirtligesi kete,por une shume mire e kuptoj ,mos nxit pa nevoje replika.apo vetem pse e deshmoi se edhe shume nga gjermanet jane muslimane.mos u bene kaq i ngushte ne zemer.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Bizantin Lexo Postimin
    Njeriu u pėrzie sepse thu rragullat e Zotit.
    Zoti judaik kur vetė-rrėfehet nė atė pėrmbledhje librash ėshtė fut nė qorrsokak.. 'as vetė ai nuk po e kupton' pėrse duhet tė jetė dhe pėrmendet pema e jetės, sepse ēifti hyjnor s'besoj se kishte lėnė frut pa kėput te kopshti, pėrpara se tė vinte armiku e t'i fliste. Dmth, rasti pėr pavdeksi u shpėtoi.. dhe zoti jehovah pėrmendet "Boo, mirė qė s'paskan prekur atė frutin tjetėr" pėrpara se t'i syrgjynosė nė ashensorin zbritės, aty ku i priste vdekja (ndėr tė tjera).

Jo, nuk tė kam keqkuptuar. Ti nuk mė ke kuptuar ēfarė thashė. Udhėzimi i Palit vlen kur debatojmė me njė sektar (αιρετικός siē thashė ka origjinali). Por ti nuk mund tė quhesh sektar se thjeshtė nuk ke qėnė i krishter. Nuk ėshtė se e beson Krishtin nė mėnyrė jo tė saktė. Nuk e beson fare. Pra siē e the edhe vetė, ti hyn nė kategorinė goyim. Por duket se nuk e ke hapur ndonjėherė tekstin origjinal. Aty do shikoje se termi qė pėrdoret ėshtė έλλην & εθνικός. Goyim do gjesh vetėm te tekstet rabinike ose nė tekstin masoretik. Kėshtu qė, edhe pse me kuptim tejet tė ndryshėm na dole edhe ti njėherė έλληνας.
    Prapė keqkupton.
    (Unė nuk besoj fare se..Krishti ka ekzistuar.. sė paku po tė bazohesh nė..bibėl).

Mua nuk mė intereson fare Pavli apo kushdo agjitator tjetėr.. Ti, duke qenė ortodoks i supozuar shembullor, ndėrton jetėn dhe shpresėn e pėrtejme nė porositė e tij. Ai e thotė pėr ty, jo pėr mua.. Unė ta dhurova ta kishe si alibi pėr ta pėrdorur nė vazhdimin e debatit (apo termin qė ke pėrdorur ti, nqs tė duket mė i pėrshtatshėm).

έλληνας & εθνικός
    Ēdo grek i mirė dhe krenar ėshtė dhe njė ortodoks i tillė..nuk mė takojnė mua si fjalė.

Tė gjithė njerėzit kanė njė shpresė. Ėshtė gjynah qė tė gjėndesh nė pozitėn e dikujt qė din se shpresa e tjetrit nuk do realizohet.
    Chi vive sperando, muore ... e ti mendon se unė i hedh lėndė djegėse flakės sė shpresės se ti mund tė zgjohesh njė ditė? Librin, pėrpara syve e ke. Nuk di tė ketė provė mė bindėse se ajo pėrmbledhje mitologjike judaike.

Sa pėr shpjegim, θυραθεν do tė thotė ''jashtė dyerve'' [tė Kishės].

Faleminderit. Pėr pėrdorim dere dalėse (pėr ty) e kisha dhe unė.
    Prektora

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga merkuri Lexo Postimin
    U mundova ta kuptoj nikoqirin e kesaj teme, po edhe shume debatues rreth kesaj.

me heret ishte nje teme perafersisht e ngjashme, ku duke e shtyre pyka pyken, serish vjen te shqiptaret, ani se nikoqiri bene pyetje:

perse gjithandej shteteve kuj jan me shumice te perkatesise Islame, jan ne varferi, te mbrapambetur e tj. e tj. apo perse feja Islame eshte kunder te gjithe te tjerve qe nuk jan mysliman?!

duke debatuar mes vedi, vim gjithnje ke shqiptaret dhe e fajsojme fen e njeritjetrit; mos toleranca, dembelia, varferia e tj. e tj.

une mendoj qe me se paku ka faj feja, e me se shumti faktori njeri eshte fajtor per te gjithe, pra edhe ne varfri, mbrapambeturi, ne moszhvillim e prosperitet.

por, saher qe dikuj i konvenon ndryshe nga realiteti, fajson fen, nese i konvenon feja, e fajson kanunin, e nese keto dyja i pelqejne, ather fajson ligjin-sikur ai nuk eshte real!!!

i lem menjan popujt tjer, mirremi me veten tone:

shqiptaret kan apo njofin tri ligje;

ligjin e Leke Dukagjinit,

Ligjin e fes (pafarsisht ciles fe i takon) dhe

Ligjin shetror ne fuqi

te tria keto me larte te cekura ndalojne dhunen, urrejtjen, hajnin, korrupcionin, vellavrasjen, grabitjen, e tj. e tj. dhe qe te gjitha i bejne pjestaret e te gjitha feve pa dallim dhe ne fund arsyetohen;

veja ime me e mire se e keti apo ati!

historia nuk na njef kurr se ishim te pasur, apo puntor te njoftur kur ishim para fes Islame, as gjat kesaj feje deri me ardhjen e pushtuesve tjere me radh, nuk na njef as ne kohen e Enver Hoxhes (si te pa fe) dhe nuk na perkrahu as Roma, as Vatikani, as Moskva, as Washingtoni, as Londra, perkundrazi!!!

tani qe gjerat ndryshuen dhe dolem dhe pam se si punohet ne boten e zhvilluar, kan ndryshuar raportet per te mire, edhe pse i perkasim te tri konfesioneve fetare duke mos paraqit kurfar pengese!

e vetmja penges qe paraqet per te hec me shpejt drejt sukseseve te reja, jan inatet se perse NUK JAM UNE ATY KU ESHTE AI QE PO UDHEHEQ, andaj, ne vend se ta perkrahim njeri tjetrin drejte zhvillime me te shpejta, ne po e pengojme njeri tjetrin, e ai qe ka vullnet qe ta qoj popullin shqiptar perpara, po duhet qe duke e bartur penguesin ne shpine, ta qes edhe nje hap metutje!!!

njesoj jan kap edhe shqiptaret ne temat rreth Islamit, sikur gjeja feja Islame qenka pengese e zhvillimit dhe faktor i dembelise se popullit!!!

shume figura shqiptare jan qe i perkasin fes krishtere qe dhan gjithqka per atdheun, po ka me shume shqiptar te perkatesise Islame qe luajten rol dominant dhe punuan per atdheun dhe kombin shqiptar, ani qe pranuan islamin, ja kthyen pushken turkut, italianit, grekut e serrbosllavit!

Me kujtohet shume mire kur serrbia kishte interes dhe donte te lozte me arabet, thoshte se komuniteti musliman ne Kosove, Maqedoni, Bosne e vise tjera te ish jugosllalvise, eshte ure lidhese dhe miqesie ne mes jugosllavise dhe vendeve arabe, e kur kerkonte arsyen per ti shtyp shqiptaret, boshnjaket - jo sllavet, i thoshte Perendimit se ju duhet te me perkrahni, nga se neve po e luftojme fundamedalizmin Islam!!!

po qfar ndodhte me ata shqiptar qe nuk ishin te perkatesise Islami?

a ishin ata te perkdhelun nga grektet, maqedonet, shkiet e tj. e tj.?

te gjithe dhunohesin, vriteshin dhe terrorizoheshin njesoj, pamarr parasysh perkatesin fetare, mjaftonte te jesh shqiptar!!!

pra dua te them;

ēfardo qe te jemi me fe, mjafton te jemi shqiptar dhe te jemi ne shenjester te ketyre armiqve te perbetuar te kombit dhe trojeve shqiptare.

kurse, pyetjes se perse jan shume musliman te disa shteteve me shumice islame te varfer dhe dembela te punes dhe deshirojne te shkojne ne perendim te jetojne,

vende me popullat te krishter si etiopija, india, shtete nga afrika, po besa edhe azia e amerika me perkatesi fetare tjeter, jan me te varfer se keta te shteteve islame, ku dominon kanceri dhe AIDS-i!!!

Zoti eshte nje, i te gjitheve dhe per te gjithe!

per qfar te punosh, per ate edhe paguhesh, te ai me borxh nuk ka, ai paguan KONTANT, sidomos per pune te mira njeriun e paguan aty per aty, kurse kur njeriu bene pune te keqia, pret ca kohe me shprese se keqebersi do pendohet dhe do i fal gabimin (jo te gjitha, kuptohet)!

nuk do te thot te falesh nat e dite, e te hash pa punuar, nga se Zoti ka keshilluar qe te punosh per kete bote per te jetuar, kurse per boten e perjetshme te shkosh i paster, pa borxhe, pa mekate dhe duke u falur, agjirue, paguar tatimin konform pasurise, bere vizita farefisit dhe mundesisht njeher ne jete Qabes.

qfar ka te keqe ne fen Islame?

asgje.

po qfar ka te keqe ne rregullat e feve tjra?

asgje.

vetem se kushtetuta e fes Islame eshte me e persosura, ate Zoti me dekret e ka ndryshue pa e mohue agzistencen e feve te me parshme, por qe me dekret ato duhet pushuar se funksionuar, sikurse se qe nje shtet merr qendrim per tu ndryshuar kushtetuta e vjeter dhe te hartohet kushtetuta e Re dhe natyrisht qe qytetaret obligohen qe ta zbatojne ate.

Pra nuk eshte fajtor faktori njeri per keto ndryshime, sikurse qe nuk ishin me zbritjen e librave te meparshme dhe feve te meparshme nga Zoti.

Zoti eshte nje per te gjithe dhe i te gjitheve, se po te ishin sipas tekeve te popujve edhe zotera e te luftonin ata mes vedi, kaher do i benin te gjitha planetet cope mes vedi, dhe ju nuk dokishit shkrue ne kete FORUM1

SHKRUVA "sa per te thene diqka"!!!
    Mendon se shkruve diqka?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •