Close
Faqja 581 prej 1135 FillimFillim ... 814815315715795805815825835916316811081 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 5,801 deri 5,810 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    .... duke evituar cdo lloj shfaqjeje publike me besimtare te tjere.
    E keta qenkan eterit shpirterore te ateisteve ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    Mbase per shkak te ketyre "closed minded" ti arrin te shumezosh dy-tre numra...
    Tash munden me ardh edhe fetaret me shkrimet e tyre se si kane arritur ne shkence dijetaret e tyre dhe te thojn njesoj.

Kta ateista ēka po i permend ti nuk kane shume ndryshim ne bindjet e tyre me disa fetar fanatika.
    Te dy palet po mendojn se vetem ne menyren e tyre e shpetojn njerezimin dhe e ngrisin ne nje shkalle ma lart .Qe te dy jane profet te rrejshem "false mesia".

Nuk me nevojiten shpetimtaret e tille
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Bejme nje pakt, sepse debati ne kete menyre diskutohet vetem prane kazaneve te plerave (cf. daniel00).

Une kam studiuar me kujdes te madh doktrinat abrahamike, madje i njoh me mire se nje pjese e mire e besimtareve te ketyre doktrinave. Megjithate, neper te gjithe kohen time verej qe asnje besimtar nuk eshte ne brendi te filozofise racionaliste dhe teorive shkencore (te cilat vetvetiu perjashtojne ID dhe kreacionizmin, rryma keto anti-shkencore, ose pseudo-shkencore).

Dhene kjo, pakti eshte ky: studioni dhe shqyrtoni mire racionalizmin dhe teorite moderne shkencore qe perjashtojne tezat tuaja te krijimit inteligjent, dhe eventualisht privilegjohuni per nje debat te frytshem. If you have balls, you're welcome; perndryshe, shkoni faluni se ju erdhi vakti i peste.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Une temen te hapur e kam lene http://www.forumishqiptar.com/showth...t=85049&page=9 , aty ku ishte per kete ceshtje sic u tregua nga White Knight Ø.

Kush te pengon te shkosh e t'i nxjerresh tymin ?

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Virtyti im. Te pakten une kam bere paktin moral qe nuk hedh bomba aty ku ka mendime antagoniste.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    S'ka gje per bombe ketu , shprehje te rinjsh thashe , boji zbor pra temes qiti ujt e zi , u bona me postu per lojra fjalesh lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2006
    Postime
    241
    Varet cfare debati do ti....puna nuk eshte tme bindesh ti mua qe ka zot ose une ty qe ska, njeriu beson ate qe do mendoj une. Debati duhet te jete mbi si duhet ti pershtatemi ne njeri tjetrin qe une me besimin tim qe ka zot dhe ti me besimin tend qe ska te jetojme ne paqe me njeri tjetrin pa u dashur me te hedh une ty ne ere

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    evolucioni ne as nje menyr nuk mund ta verteton mos egzistencen e nje fuqie hynore ajo qe evolucione eshte e vertet ska dyshim por qe ai ka ndodhur rasisht vetvetiu eshte shum e dyshimt pra nje fuqi hynore intelegjenc e pa skajshme do ishte ne gjendje te krijonte diqka qe evoulon apo jo ?
    We are all Aliens

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga necky Lexo Postimin
    debati mund te ekzistoj por thelb nga ky debat nuk mund te nxirret kurre sepse ai qe beson do te besoj gjithmone dhe ai qe nuk beson nuk do besoj kurre ketu qendron thelbi se debati do te perfundoj pas asnje domethenje
    Nuk pajtohem plotesisht ketu. Ka X raste kur nje ateist eshte udhezuar dhe pastaj eshte ber besimtar, por ka edhe raste te nje besimtari qe ka devijuar.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Asgje , eshte nje opsion per kedo qe ka deshire ta besoje , a te pengon dikush ne kete ? Sa popullsi kane besuar zota pylli , balte , ajri , uji apo dielli ? Ata nuk jane shfarosur me denime qiellore , megjithese e kane cuar me qindra vjet brez pas brezi , por ama ka edhe nje realitet sot . Njerezit kane krijuar bindje monotesite ne pjesen derrmuese dhe kjo na tregon nje fare epersie mbi keta zoter qe rradhite ti .
    Pėr kėtė duhet shfletuar historinė.

Se me kėtė logjikė qė thu ti i bie se muslimanėt shqiptarė kanė epėrsi ndaj krishterėve shqiptarė, ndonėse dihet si ka qenė puna me islamizimin.

Krishterimit e Islamizmit, iu kanė nevojit masakra shekullore, pėr tė arritur kėtė pėrhapje qė kanė sot.

Fetė pagane kudo qofshin (ilire, lituane, mithraiste, helene, gjermane, keltike, maja e aztekė e inka, etj), qė tė gjitha u luftuan qoftė me luftė klasike qoftė me dėnime pėr "blasfemi" e dėnime tjera.

Pra pėrhapja e madhe e monoteizmit, i falėnderohet masakrave qė kanė bėrė monoteistėt.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •