Close
Faqja 530 prej 1135 FillimFillim ... 304304805205285295305315325405806301030 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 5,291 deri 5,300 prej 11341
    ..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ew ew...

Sa per temen, me duket se kjo ceshtja e shamive dhe mbulojes paraqitet si problematike e meshkujve dhe menjanim i kercenimit, prandaj me mire eshte te mbulohen ata vete per zgjidhje afatgjate te ketij problemi madhor.
    Ui shi kjo na e rrasi neve percen
    Une propozoj te kerkojme te drejtat tona per shkelje dhe dhunim te meshkujve ne gjykaten e Hages si krim ndaj njerezimit

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Bizantin Lexo Postimin
    Nuk kishte vetėm kėto pema. Edhe pyetja nuk ėshtė e qartė nė kėtė mėnyrė qė e formulove. Pėrse e vendosi Zoti atje do tė thuash apo cili ka qėnė roli i pemės?
    pyetje konfuze e imja? Nqs po, mė poshtė do tė lexosh se si ėshtė nė tė vėrtetė
    konfuzioni..

fillon Zanafilla

2:9 Pastaj Zoti Perėndi bėri qė tė mbijnė nga toka lloj-lloj pemėsh tė kėndshme nga pamja dhe qė jepnin fruta tė mira pėr t`u ngrėnė; nė mes tė kopshtit gjendeshin edhe pema e jetės dhe pema e njohjes tė sė mirės dhe tė sė keqes.

2:16 Dhe Zoti Perėndi e urdhėroi njeriun duke i thėnė: "Ha bile lirisht nga ēdo pemė e kopshtit;

2:17 por mos ha nga pema e njohjes tė sė mirės dhe tė sė keqes, sepse ditėn qė do tė hash prej saj ke pėr tė vdekur me siguri".

vazhdon Zanafilla

3:22 Dhe Zoti Perėndi tha: "Ja, njeriu u bė si njė prej nesh, sepse njeh tė mirėn dhe tė keqen. Dhe tani nuk duhet t`i lejohet tė shtrijė dorėn e tij pėr tė marrė edhe nga pema e jetės kėshtu qė, duke ngrėnė nga ajo, tė jetojė pėr gjithnjė".

3:23 Prandaj Zoti Perėndi e dėboi njeriun nga kopshti i Edenit, me qėllim, qė tė punonte tokėn nga e cila kishte dalė.

3:24 Kėshtu ai e dėboi njeriun; dhe vendosi nė lindje tė kopshtit tė Edenit kerubinėt qė vėrtisnin nga ēdo anė njė shpatė flakėruese pėr tė ruajtur rrugėn e pemės sė jetės.

Arrin dot ta shpjegosh zotin tėnd perėndi, nėse ėshtė i qartė nė atė qė vepron, sipas pėrshkrimit qė presupozohet nga ju se ėshtė shkruar nga Mosheu (si i ashtėquajtur autor i pesė cepave tė parė tė yllit qė do ndrinte jetėn tuaj)?

Njeriu u pėrzu pėr ndėshkim, apo frikė.. apo tė dyja bashkė?

Nuk hyn nė kėtė kategori ti plako (sektar, teksti origjinal ka αιρετικός). Ti hyn nė kategorinė (me terminologjinė e Biblės) έλληνας, εθνικός, ose nė terminolohjinė kishtare θύραθεν pėr grekėt dhe gentiles pėr latinėt.
    E di, po mė ke keqkuptuar..
    Komisar Pali e kishte me ty, se unė edhe sipas fjalėve tė Palit tėnd hy tek kategoria goyim.. se mė bėre konfuz dhe me έλληνας & εθνικός, ngaqė kam pas pėrshtypje se ishin shkėlqimet e tua natyrale..nejse, vazhdojmė shtjellojmė librib tėnd tė pathyeshėm.. kam njė ide se nė fund mund t'i tregosh krishtėrimit tėnd shpresėdhėnės se nga ėshtė θύρα.. shpresa ime kjo..

gjithsesi, kemi kohė deri nė fund tė zborit.
    Prektora

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga pryll Lexo Postimin
    mos kan nai marrėveshje me butiket qė tė blejm tė gjith casual

ja edhe kte se kisha menduar

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga TANI0874 Lexo Postimin
    Nuk eshte zgjerim horizonti te shohesh fehrexhene si mode e re. Mos u mundoni gjithmone te gjeni vetem justifikime te kota.
    Po sikur te fillonin te gjithe studentet katolike te veshin bluza me kryq ne shkolle, a do te pelqente, apo do nxitoje ti denoje. Degjoje mire provokimin e pryllit se nuk po e kupton me duket.
    Dhe ska asnji lidhje me partite, se edhe ato nuk lejohen ne shkolle.

Tung
    po te lexosh postimet e meparshe et mija un kam permendur qe vet si individ nuk jam pro veshjes se ferexheve, por ama nuk jam as kundrra tyre, nuk na jep asnjeri neve te drejten qe te gjykojm te tjeret, cilido nga ne sa do perfekt te jete nuk eshte i atill ne syte e cdo kujt....

pastaj zotrote po me thua mua qe asnje student/nxenes ne shqiperi apo kudo (i cfardolloj feje te jete) nuk vesh bluza me kryq???

edhe nqs e vesh ka mundesi te persekutohet nga etika publike???

nuk e di por me duket argument disi i pavlefshem, sepse te gjith kemi mbajtur bluza apo edhe simbole fetare gjate vajtjes ne shkolle, kam qen un ai qe edhe pse mysliman, thjesht per qef ose sepse ashtu ishte "moda" kam varur kryq ne qaf kur kam qen ne shkolle.......edhe jam shume i sigurt qe sic kam vepruar un atehere ka plot te rinje qe veprojne ne et njejten menyre sot (pra perdorimin e bluzave apo bizhuterinave me simbole te ndrryshme) pse nuk gjykohet kjo???

Pse nuk ngrihet tema le te perfortsojm etiken publike ne shkolla duke riforcuar rregullin e veshjes se perparseve te zeza per te gjithe???

por hapet tema Institucionet arsimore dhe feja...

dhe thjesht me komentin qe ke ven ne postimin tend te kaluar
    "Po sikur te fillonin te gjithe studentet katolike te veshin bluza me kryq ne shkolle, a do te pelqente, apo do nxitoje ti denoje"......i ke dhene perfundim argumentit sepse sic e shpreh ti nuk qenka problemi i shkeljes se etikes publike ne mjediset shkollore por qenka thjesht nje konflikt e rivalitet midis dy feve te ndrryshme...

edh eeshte turp edhe gjynah qe te behen akoma keto veprime ne ditet e sotme....besoj nje feje, dhe besoj per veten tende duke u munduar ti besh mire vetes pastaj atyre qe te rrethojn dhe jo per te ngjallur urrejtje ne njerezim...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white_snake : 07-10-2008 mė 11:02

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2008
    Postime
    35
    Brazili:

Nuk eshte konflikt feje se un nuk bej pjes ne asnji fe, dhe i perēmoj.
    Problemi eshte se "Liria ime perfundon aty ku liria jote fillon". Perderisa shkolla eshte laike asnjeri nuk ka te drejte te demostroje nje fe, perndryshe ke shkel lirine time.

Per mu ti e ke var kryqin ne qafe jo per mode po se ke qen i strumentalizum pa e kuptu as vete (p.s. e di qe nuk do ta pranosh po keshtu eshte).

Te them diēka tjeter. Kete vere isha ne Shkoder dhe ne qender shkova te pij nje kafe ne nje lokal ne tarrace (nuk me kujtohet emri). Kur dola ta shoh qytetin e bukur te Shkodres ne nje rreze prej 100 metrash me zune syte tre xhami e tre kisha. Nuk e di a me boni vetem mu pershtypje kjo gjo. Per mu jemi duke kalu ne ekstremizem.

Tung.

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Citim Postuar mė parė nga TANI0874 Lexo Postimin
    Brazili:

Nuk eshte konflikt feje se un nuk bej pjes ne asnji fe, dhe i perēmoj.
    Problemi eshte se "Liria ime perfundon aty ku liria jote fillon". Perderisa shkolla eshte laike asnjeri nuk ka te drejte te demostroje nje fe, perndryshe ke shkel lirine time.

Per mu ti e ke var kryqin ne qafe jo per mode po se ke qen i strumentalizum pa e kuptu as vete (p.s. e di qe nuk do ta pranosh po keshtu eshte).

Te them diēka tjeter. Kete vere isha ne Shkoder dhe ne qender shkova te pij nje kafe ne nje lokal ne tarrace (nuk me kujtohet emri). Kur dola ta shoh qytetin e bukur te Shkodres ne nje rreze prej 100 metrash me zune syte tre xhami e tre kisha. Nuk e di a me boni vetem mu pershtypje kjo gjo. Per mu jemi duke kalu ne ekstremizem.

Tung.
    Gjith ket shkrimin tend mund ta kthejsh ne te kunderten. Pra liria ime perfundon aty ku liria jote fillon. Cila liri e jotja shkilet nese ne klas me ty meson nje femer e mbuluar ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    o Tani,
    per sa i perket krywit ne qafe ne moshen 10-14/15vjecare nuk eshte e veshtire te strumentalizohesh padashje (sic e ke the ti)

kurse per sa i perket fillimit e mbarimit te lirive tona, ta garantoj une qe asnjehere nuk do biesh ne kompromis me shume gjera e jo vetem me fene, per arsye se cdo njeri ka shije dhe kerkesa te ndrryshme ne jeten e tij edhe duke kerkuar ti plotesoj qefin vetes i prish qefin dikuj tjeteri, eshte pjese e jetes...

cfare eshte per te ardhur keq eshte se kjo tem qe eshte hapur eshte nje nder problemet me te vogla qe shqiperia ka sot, qofte edhe nqs marrim parasysh vetem sistemin e arsimimit.........te rinjte shqiptar sot spo kan tekste shkollore kurse ty te besdiska fakti qe ata simbolizojne nje fe gjat presences ne shkolle.

kshu djal i mbare puna fese eshte nga me te fundit qe duhet diskutuar per sistemin e arsimit....kurse nga jeta e perditshme eshte ka me shume prioritet per tu ven nen kontroll sepse jan ber te gjtha fete per tu futur en nje thes e ti zhdukesh, sepse po e radikalizojne komplete rinin shqiptare, po i blejne besimtaret me leke, duke iu ofruar te mira materiale edhe mundesi per et levizur jasht shqiperi vetem per ti ber per vete...

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Nje shembull i mir nga Norvegjia

Forcat e armatosura, shėrbimet shėndetėsore, ato tė publikut dhe tė tatimeve, shkurt tė gjithė thonė se lejohet tė mbahet mbulesa pėr femrat qė punojnė aty sė bashku me uniformė.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=195

Ne USHTRIN norvegjeze mundesh me mbajn mbulesen e kombinuar me uniform , ne Shqiperi joo se laiciteti te na asht kshtu a me qesh a me qajt , me kto injoranta me te vertet esht e pabesueshme , cudi , se si kemi mbijetu . E jo qe i han ktyre per laicitet, per shkoll , por qellimin kryesor e kan sa me shum ti devijojn dhe ti pengojn muslimanet , nje dit do te pelcas paknaqsia , sikur ne cdo vend , ku te shtypurit kan fitu te drejtat .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2008
    Postime
    35
    E di qe ti nuk e kupton se i ke syte e mbulum nga feja.

Po shkollen per nji arsye e kane shpall laike.

Kush ka ankesa duhet ti drejtohet gjykates. Vetem ashtu zgjidhet ceshtja. Cdo institucion ka rregullat e veta dhe nese mendon se ato rregulla shkelin te drejtat e tua, atehere shkon ne gjykate dhe padit institucionin ne fjale.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •