Close
Faqja 630 prej 1135 FillimFillim ... 1305305806206286296306316326406807301130 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 6,291 deri 6,300 prej 11341
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Ēa bohet me atė lexusin anej mėr? dėrgojini ndonjė abullancė ta marri nė spital.
    Toka nuk rrotullohet. Do e fusin ne psiqiatri ate shum shpejt.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Bashkim_Lecka Lexo Postimin
    e perseris,kurani pohon qe toka shtrihet si qilim.....une pyes,ke pare ndonje qilimsferik ti?????sigurisht une di me shume me teper gjera se muhamedi sot(shumica dermuese i di ne fakt),jo sepse une jam i zgjuar,por shkenca me lejon mua te bindem qe toka eshte e rumbullaket(pak e shtypur ne polet,me shume e shtypur ne polin e veriut).

muhamedi nuk ka faj,ne ate kohe toka imagjinohej si e sheshte....dhe pse qe ne antikitet kishin thene qe toka eshte e rumbullaket,madje kishte llogaritur permasat e sakta te tokes me saktesi impresionuese(te ta them une kush e beri,apo e di vete ti???) qe ndryshojne fare pak me ato realet.

sill 500 $
    Shiko se si duket me duhet te te shkruaj anglisht se shqip ke problem, nuk me kupton dot.
    Aty shkruan qe toka shtrihet si nje qilim okay dhe kaq asgje me shum asgje me pak!
    Nuk shkruan qe toka eshte e rafshte, nga e merr ti kete informacion kur ne ate ajet as qe permendet fjala "e rafshte".
    Pra krejt cfar na tregon ai ajet eshte se toka shtrihet si qilim, por nuk permend formen e tokes.
    Duke pasur parasysh se qilimi mbulon nje siperfaqe me nje siperfaqe tjeter , llogjikisht ate cfar na tregon neve ai ajet eshte se shtresa e siperme e tokes mbulon shtresen e poshtme te tokes sikur qe nje qilim mbulon per shembull dyshemene!
    Sikur ajeti ne fjale te kishte permendur qe toka eshte e rafshte , pa problem ti kisha dhene $500, por kjo fjale nuk permendet askundi andaj lirisht mund te them se kjo fjale eshte buron nga imagjinata e jote e gabuar.
    Sa i perket parave qe ti kam premtuar, ato do ti marish kur te thedhish poshte te pakten nje ajet Kuranor.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga amenti Lexo Postimin
    mirė shoku dri, ēka vėrteton kjo? (seriozisht e kom, pa asni fije sarkazmi) Fakti qė toka e qielli qėndrojnė (pa shtyllė) a nuk osht mėse e qartė?
    Verteton te kunderten e asaj qe besoheshte ne ate kohe kur u shpall Kurani!
    Te gjitha civilizimet ne ate kohe mendonin se qielli mbahet prej disa shtyllave qe jane te vendosura ne cepet e botes(tokes) dhe se sikur te demtoheshin ato shtyllat atehere krejt yjet e hena do te binin ne toke.
    Keto kane qene besime te njerezve ne ate kohe.
    Ndersa Kurani tregon te verteten se qielli nuk mbahet ne shtylla dhe kete ia thot njerezimit ne kohen kur krejt njerezimi besonte se shtylla te padukshme po mbajne qiellin.

Pra sot , per ne ky vers i Kuranit kuptohet lahte, secili nga ne ka mesuar bazat se si formohet atmosfera rreth nje trupi qiellor, andaj nuk na duket interesant ky vers sepse e shikojme nga kendveshtrimi i diturive qe kemi neve sot.
    Por nese e shikon nga kendveshtrimi se kur eshte shpallur ky vers dhe cfar kane menduar njerezit ne ate kohe per kete fenomen, do te shikojsh se eshte per tu habitur, ate qe thot Kurani eshte jashtzanokinsht e vertete.

E di ti qe kur eshte formuar Dielli i jone nuk ka pasur fuqi qe te prodhoj hekur, por ja qe ne Toke hekuri eshte metali me i perhapur ne siperfaqen e saj.
    Nga erdhi ky hekur ?!!
    Cfar di ti per hekurin nga kimia?!! Sa e ka masen atomike hukuri, numrin rendor ?!!
    I di keto te dhena ose jo ?!!
    Besoj se i din , po ja ti perserisim ketu ne forum.
    Masa rendore e Hekurit eshte 52 dhe numri atomik 26.

Kaptina me numer 52 ne Kuran quhet kaptina e Hekurit!!!
    Fillon me fjelet "Bismilahi Rahmani Rahim" qe nuk perben varg ose ajet Kuranor.
    Ajeti 27 flet per Hekurin te cilin Perendija e ka sjellur nga qielli!!! Duke pasur parasysh se fjalet "Bismilahi Rahmani Rahim" nuk perbejne ajet Kuranor dhe nese e hjek kete varg nga ekuacioni atehete ajeti 27 behet ajeti 26.

Pra sa ka mundesi qe nje njeri i cili ka jetuar ne shkretire qe kurre nuk ka ditur qe metalet e renda formohen ne berthamat e yjeve dhe te kete ditur qe kur eshte formuar dielli i yne nuk ka pasur mundesi qe te krijoj hekur, andaj doemos do hekuri te kete ardhur nga qielli dhe tequaj kete kaptine "kaptina e Hekurit" e cila si numer eshte e barabarte me masen atomike te hekurit 52, dhe te pershkruaj ardhjen e hekurit nga qielli ne ajetin 26 ?!!!
    Cilat jane mundesite e nje njeriu qe ka jetuar ne shkreterire ti japi keto informata 100% te sakta te cilat asnje shkencetar ne bote nuk i mohon dot?!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Materialet jane islamike , dhe sic shihet eshte menyra e te berit shkence e Nostradamusit .

Pasi ndodhin zbulimet keta ua veshin vargjeve te kuranit , kur ato nuk thone asgje shkencore , dhe kjo teme u kerkua prej smth poetic .

Per te qesh i kam sjell edhe une hahaha
    Perse ja fut kot o eklektik budalla, ceshte kjo menyra e te berit shkence e Nostradamusit qe thekson? Ti mesa duket nuk e ke kuptuar ende se Nostradamusi kurre nuk ka bere shkence dhe kjo qe ke dhene ketu siper eshte shume ndryshe nga materialet e Nostradamusit.
    Meqe ra fjala nga Kurani eshte arritur te llogaritet shpejtesia e drites kur shprehet se nje dite tek ne eshte sa 1000 dite tek ju.
    Prandaj lerini karagjozlleqet sepse vetem tipat euforik dhe skizofrene i veprojne keto qe ju paskeni vepruar. Mbaje mend!; vetem keta tipa...

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Keto thote se ka si burime , kete biēim Bin Bazi te verber s'e permend por thote se ja ka hapur mendjen Allahu .

(Lincoln Barnett, The Universe and Dr. Einstein, p. 73)
    Space, Time and Gravitation: An Outline of the General Relativity Theory, p. 24)
    (Relativity for the Layman, p. 37)
    (The Universe and Dr. Einstein, p. 44)
    Earth: Portrait of a Planet, p. 13-14)
    (The Day the Universe Changed, p. 135)
    (Nicholas Rescher, Scientific Progress, Oxford, United Kingdom, 1978, p. 123)
    (Carl Sagan “A Gift for Vividness,” Time Magazine, okt. 20, 1980, p. 61)
    (Herbert Friedman, The Amazing Universe, National Geographic Society, 1975, p. 180)
    Okay i paska librat ku i paska marre ato informata, heren tjeter kur ta shikoni "lexuesin" kerkoni nga ai tju tregoj faqet se ku shkruan ne ato libra se toka eshte e sheshte ?!!
    Ua garantoj qe nuk i ka marre mesimet prej ketyre librave, ndoshta prej mesimeve kishtare te mesjetes dhe prej mesimeve te Bin Bazit.
    Por Bin Bazi ka qene qorr ashtu qe i shkreti nuk ka pasur sy qe te shikoj se Toka rotullohet dhe se eshte e rumbullaket.
    Po ky lexuesi duke qene tip top pohon nje gje te tille, turp. Biles akoma me turp sepse nuk beheshte fjale per femije por pre nje 44 vjecar.

gV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga G.D Lexo Postimin
    Perse ja fut kot o eklektik budalla, ceshte kjo menyra e te berit shkence e Nostradamusit qe thekson? Ti mesa duket nuk e ke kuptuar ende se Nostradamusi kurre nuk ka bere shkence dhe kjo qe ke dhene ketu siper eshte shume ndryshe nga materialet e Nostradamusit.
    Meqe ra fjala nga Kurani eshte arritur te llogaritet shpejtesia e drites kur shprehet se nje dite tek ne eshte sa 1000 dite tek ju.
    Prandaj lerini karagjozlleqet sepse vetem tipat euforik dhe skizofrene i veprojne keto qe ju paskeni vepruar. Mbaje mend!; vetem keta tipa...
    jo re dhe shpejtsin e drites quroni e paska llogarit.

ps.yyyyyyyyyyyyyyyyy nje tufe me skizofrene islamike
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Nexhat ky nuk eshte vendtakimi midis teje dhe Lexuesit.Kjo eshte teme skedimesh e jo diskutimesh.Nqs kerkon ta sfidosh kete Lexuesin e "ndritur" te jap po deshe me MP adresen e atij forumi ku jane postuar keto xhevahire.

Ja kalofsh mire.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nje ligj qe ne ende nuk e njohim mire kufizon numrin e protoneve qe mund te permbaj nje berthame atomesh;
    nje ligj tjeter ende i paspjeguar deri ne fund kerkon qe ajo berthame te neutralizohet me veshje elektronesh (qe poaq mire ekzistojne edhe si te lira);
    nje ligj tjeter akoma me i cuditshem, kerkon qe ato elektrone te qendrojne ne nivele te caktuara kuant-energjetike te ndertimit te orbitaleve dhe numrit te elektroneve qe ato mund te pranojne.
    ...
    Krejt keto duke dhene si rezultat regulla e ligje te reja siperore te ketyre submikrosistemeve per te paracaktuar menyren e kombinimit te ndersjelle, perjashtimit te te tjerave, e ligjshmerive pasuese te reakcioneve kimike qe rezultojne ekskluzivisht nga keto dukuri. Me tutje, interakcioni i molekulave ne interakcion me molekula tjera edhe me komplekse per nga natyra dhe vetite fiziko-kimike e morfo-hapsinore krijojne kushte rrekullash te ligjshme te krijimit te superstrukturave sistemore qe prodhojne poashtu establojne veti tjera akoma me te nuancuara e me komplekse ne menyren e formimit; cformimit; meta-balanceve; reakcioneve inverze; asimetrive polarizuese qe kthen te njejtin reakcion ne revers dhe gjithe kohen duke u shkembyer apo absorbuar energji, o nga ambienti, o nga lenda primare. (kjo ne vazhdim eshte thjeshtesim maksimal me qellim te shkurtimit te eksplikimit) Molekulat vargore qe perbejne ADN, ARN krijojne zinxhiret komplementar pasqyrues te vetvetes duke lejuar tani permes polarizimit special qe rezultoi prej komponimeve te meparshme te nyjeve te veta, lidhjen me nje analog te invertuar saktesisht si vetja ne pasqyre, eksluzivisht ne ate nyjen e vet dhe siper saj tjetra qe lejon vetem pasqyrimin e atij polarizimi dhe potenciali e orientimi, - te lidhet ligjshmerisht e perjashtimish aty dhe jo nje tjeter dhe si perfundim kur kryhet vargu pra kur gjen/formon ciftin e vet kolektiv perfundimisht - dhe atehere kur eshte plotesuar me ciftin e vet ideal, ata ndahen, sepse mbyllja e vargut polarizues ne fund krijon fushen magnetike e cila i shtyn. Dhe ato prap nese gjejne material te mjaftueshem te ketyre individeve, do ta krijojne ciftin e tyre kopjen inverte te tyre (pothuaj ideale) te nje vargu te ri te partnerit qe e humbi...

Ky eshte shumim! Ky eshte mekanizmi i pare qe riprodhon vet-veten. Ky pra per ne mund te konsiderohet dicka e gjalle. Gjenet tona perbehen prej tyre, qelizat tona oprej ketyre gjeneve e ne vet prej qelizave qe ato formojne.

Nuk ka probabilitet - ne kete faze te progresit te evoluimit te materies, jeta eshte ligj natyror. Ose nuk ekziston fare!
    Sepse sic kam thene: http://www.forumishqiptar.com/showth...2561&page=5#87
    Andaj edhe shprehja "jete" ose "gjallese" eshte kuptim bosh! Ose eshte cdo gje e gjalle ose cdo gje e vdekur. Kjo qe ne e quajme bote e gjalle eshte thjeshte hipersistem subsistemesh komplekse te po asaj materie qe po e quajme e vdekur. Nje gje e tille nuk mund te "vdes" pasi ajo vec qenka e vdekur. Cdo gje eshte vetem forme - forme - forme..., e materies, asgjese dhe energjise ndermjetese perjetesisht. Esenca nuk ekziston.

Fatkeqsisht format komplekse jane me te ndieshme. Ndersa vet keto, ndertohen mbi forma me pak komplekse, cendrueshmeria e te cilave ia percakton edhe jetegjatesine formes se siperme e cila ndertohet prej replikave te saj.

Une nuk e di ne cilin shekull jetoni ju, por nje gje jam i sigurt se nje dite te gjithe do te arrini ketu.
    Per mua terminologjia e lojit "jete; vdekje, e tjerat me radhe..." jane thjeshte qesharake dhe argetuese si bisedat me babadimrin dhe shtepine e tij. Une nuk do te vdes. Une thjeshte do te pushoj se funksionuari ne momentin kur organizmi im te ngopet me defekte dhe korrupsion. E njejta do te ngjaj edhe me ju.

b.b. Troy III p.a.e.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Derrnjersin e keni ber si qen shtepiak,

Citim Postuar mė parė nga Bashkim_Lecka
    o derjans,sille kte kte topin mer qeno, ti i gjen telat ktyre budallenjve

Eh qfar ju thosha me heret eh ? :P

Kut-kut Derrnjers, ol:

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Arpos Lexo Postimin
    allahu eshte gabel,dhe muhamati pedofili i tij
    her tjeter mos modifiko postimin tim kur me citon,kjo eshte te vesh mend,taleban

nese e ben prap,do te te vije shume hidhur.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •