Close

Rezultati i Sondazhit: Cfarë e rrezikon tolerancen fetare midis shqiptarëve të besimeve të ndryshme?

Votues
62. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Vetë, religjionet e ndryshme

20 32.26%
  • Ateistët

12 19.35%
  • Realiteti post 9/11

2 3.23%
  • Propagandat e huaja

28 45.16%
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 70
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Ti tani kërkon të sfidosh historianët se Skënderbeu nuk luftoi islamin? Do sfidosh Fan Nolin psh që është shprehur kështu (si më poshtë) për Kastriotin? Do sfidosh urdhrat papnore që e quajtën Athleta Christi?

Si kështu mer lal?

Na shpjego edhe neve tash, nga e lexove ti historinë e Skënderbeut dhe e din kaq mirë?
    Sigurisht se Kastrioti luftoi Islamin. Kjo vet per faktin se P. Osmane e kuptonte veten si nje perandori islame, keshtu qe s´ishte e mundur te luftohet P. Osmane pa e luftuar njekohesisht edhe Islamin.

Mirepo veprimtaria e Kastriotit assesi nuk mund te thjeshesohet ne titullimin e tij me "athleta christi" apo me vleresimin e tij si nje kalores kristian. Kunder nje thjeshtesimi te tille flasin keto fakte:

I pari: Te gjithe bashkeluftetaret e Kastriotit ishin shqiptare. Shiko p.sh. permbajtjen e kombesive ne Ligen e Lezhes: pos nje malazezi (per te cilin besohet se ishte me prejardhje shqiptare) te gjithe prijesit pjesemarres ishin shqiptare.

I dyti: Korespondenca e tij me Papen. Mjafton te lexosh letrat pergjegjese te tij ndaj Papes, ne te cilat Kastrioti thirret ne rrenjet e te pareve te tij epirote duke e kujtuar Papen se ata ishin ata te cilet korren fitore ndaj trupave te Papes paraprak. Pra tregon mosrespekt ndaj Papes.

I treti: Kastrioti dijti te luftoi edhe Vendedikun per te mbrojtur territore te njohura nga ai si aso shqiptare.

I katerti: Nuk me kujtohet saktesisht se ku, por kam lexuar nje citim te Kastriotit, ku ai pas vizites tek Papa thote (i mllefosur per refizimin e ndihmes financiare dhe ne ushtare) se ketij plaku hipokrit duhet leshuar Turqit qe t´i vijne ketu dhe t´ia coptojne koken.

Keto jane arsyet perse une veprimtarine Kastriotit e shoh si te motivuar kombtarisht. Te pakten kryesisht. Ne kohen e veprimit te tij si shqiptaret dhe e gjithe Europa paten te njejtin qellim: debimin e invazionit turk/islam. Besoj se vetem ky bashkedyzim interesash e ben Kastriotin te njihet ne rend te pare si "Atlet i Krishtit".
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 10-08-2008 më 10:54

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga Expedition Lexo Postimin
    Po rezikohet e cke me ate pune . Te krishte,r budist, ateist, soj e sorollop fyejn fene Islame dhe profetin tone ne forume. kjo do te shtoj urrejtjen muslimanve per jomuslimanet deri sa te plasi keq ndonje dite . prandaj i thirni mendjes dhe mos shani, si i thone llafit, durojme po nuk harojme

ore ti mos dil tu bertit natem e tu i ra daulles e tu i myll grate brenda dhe rruaju naje here se eshte shpik brisku dhe lutju profetit ne shqip jo arabisht dhe ska kush pune me profetin tend se eshte kush eshte dihet por ju ngacmoni sa here faleni e flisni per fete e tjera se cdo fe tjeter i quani te pafe
    pa di pa iman e kaure arnaute derra etjere keshtu

thot populli njera dore lan tjetren laj doren tende dhe ne lajme doren tone

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-09-2008
    Postime
    72
    Oh popull i trashe.

"Ma shpejt mbushet nje thes me pleshta
    se bahen bashke dy shqipare"

Shqiptari don me u nda e me u ster-nda mes vedit. Don me da edhe qimen.

Toleranca fetare n'Shqipni rrezikohet (ne pikpamjen time) nga gishtat e ndyte te fondacioneve te huaja si arabe dhe githashtu dhe krishtere (baptiste, jehovait dhe cdo denominim tjeter).

Mbas renies te komunizmit, dhe nga dobsia e qeverise te athershme, jane leju kta mikroba me fut hund e surrat ne komunitetet dhe shpijat shqiptare, vec me nda e shpernda.

Por, mor vllezen, nuk thote fjala urte kote "ujku mjegull don", e n'Shqipni ka gjet boll sepse "s’e merr vesh i pari ta dytin" ma.

Por shpresoj se shqiptari te mos jete aq mendjelehte qe te indoktrinohet nga keto mikroba te flliqun, qe nuk jua dojne te miren, por vec se ju dojne per statistika.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Jo vetem ne Shqiperi por edhe ne Kosove eshte ne rrezik per shkak te shum organizatave te huaja me prapavij politike dhe aspak fetare .
    Ne keto organizata perfshihen te gjitha ato te feve te ndryshme si islame , krishtere etj.

Une mendoj qe do duhet si popull shqiptar qe jem duhet pranuar besimin e tjetrit pa marr parasysh a na pelqen a jo . E nese deshirojm te bindim dikend qe e ka gabim le ta bejme me fakte e jo duke shar.

Ne kete forum ka shum persona qe jan duke i prishur temat dhe ata jan fondementalista prej dyve aneve dhe kjo nuk eshte mir sepse hyn njeri prej tyre edhe ofendon fen e tjetrit edhe shqiptart pak gjak nxeht dhe meniren fillojm te kthejm ofendimet , pra ktu ka elemente te ndikimit te jashtem .

Nje gje per Skenderbeun nese dikush se pranon si hero kombetar ateher ai nuk meriton te quhet shqiptar.
    Sa kam njohuri nga historia Skenderbeu kurr se ka llogaritur veten as musliman e as katolik .
    Po te kercenohej Shqiperia edhe nga ndonje perandori tjeter perveq otomane ai do te lufte edhe kunder vet papes .
    Pra ai ka mbrojtur interesat e popullit shqiptar dhe nuk mendojj se duhet ti japim nje ane fetare .

Toleranen fetare e shkelin persona te cilet para interesit kombetar vene religjione plerash duke hedhur poshte figura kombetare qe luftuan per pavarsine e ketij kombi, madje shume prej tyre dhane dhe jeten, shume te tjere nuk kane mohuar kurre kombesine e tyre, megjithe famen e tyre boterore, duke i treguar botes se edhe ky komb i vogel nxjerr njerez shume here me te medhenj sesa figurat e tjera boterore. E pikerisht keta njerez vene ne piedestal heronj, arabe, indiane, turq e çfaredo figurash te tjeraqe kurrsesi nuk mund te quhen heronj, dhe aq me teper qe nuk kane as edhe nje lloj lidhje me kombin tone. Nuk e di, por une nuk besoj se mund te jesh tolerant me te tille njerez qe per mendimin tim jane turp i kombit. Ajo fe qe bie ndesh me historine e kombit tone duhet zhdukur se eshte kancer per shoqerine tone.

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Nje gje per Skenderbeun nese dikush se pranon si hero kombetar ateher ai nuk meriton te quhet shqiptar.
    Sa kam njohuri nga historia Skenderbeu kurr se ka llogaritur veten as musliman e as katolik .
    Po te kercenohej Shqiperia edhe nga ndonje perandori tjeter perveq otomane ai do te lufte edhe kunder vet papes .
    Pra ai ka mbrojtur interesat e popullit shqiptar dhe nuk mendojj se duhet ti japim nje ane fetare .
    Sigurisht qe Gjergj Kastrioti do te hidhej ne lufte kunder çdo pushtuesi, dhe e beri, por ishte papa qe e perkrahu moralisht dhe sadopak materialisht, kur Venediku dhe
    vende te tjera i benin dredha urdherave te Papes dhe benin aleance me barbaret turq.

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Është ne rrezik, po jo shume te madhe, megjithatë atë rrezik e përbejnë te gjithë ata persona qe nuk e kane te qarte se çdo person qe merre fryme ka te drejtën e tij, dhe mund te besoj çfarë te doje. Prandaj vjen edhe deri aty ku fillojnë te ofendojnë njeri-tjetrin.
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Conquistador Lexo Postimin
    Sigurisht qe Gjergj Kastrioti do te hidhej ne lufte kunder çdo pushtuesi, dhe e beri, por ishte papa qe e perkrahu moralisht dhe sadopak materialisht, kur Venediku dhe
    vende te tjera i benin dredha urdherave te Papes dhe benin aleance me barbaret turq.
    Po me kete rast nuk mund te quhet vrases i muslimaneve kur ai ka mbrojtur atedheun . Une nuk pajtohem me shum anetar ktu qe e shfaqin Skenderbeun si jo hero , ai ka qen heroi me i madh i te gjitha koherave se bashku me Adem Jasharin per shqiptaret .

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Po me kete rast nuk mund te quhet vrases i muslimaneve kur ai ka mbrojtur atedheun . Une nuk pajtohem me shum anetar ktu qe e shfaqin Skenderbeun si jo hero , ai ka qen heroi me i madh i te gjitha koherave se bashku me Adem Jasharin per shqiptaret .
    Sigurisht.Kur pushtuesi te shkel token do rrish te mendosh se cfare feje ka dhe nqs ka te njejten fe me ty mos e sulmosh?Nqs do ishte keshtu ne do kishim marre fund me kohe.

Kundershtaret ne kete rast ishin turqit qe ishin islamike. Po eshte normale qe nuk luftoi kombin e tij se ne ate kohe shqiptaret ishin kristiane.

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  4. Rexhep Qosja: Identiteti kombëtar dhe vetëdija fetare
    Nga Davius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-02-2006, 02:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •