Close
Faqja 29 prej 91 FillimFillim ... 1927282930313979 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 281 deri 290 prej 903
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    "Evidence definitive legjendash, arkeologjie dhe gjeologjie e nje katastrofe holosferike ne Mesopotami qe i takojne nje periudhe te lidhur ngushte me Inanen (e identifikuar si Venus) eshte dhene nga J. Wilson. Ne dokumentet e lashte flitet per shkembenj masive mesolitike, histori te shiu nafte, helmatisjen e tokave, renien e carcafeve me flake. Shtyllat me koke luani shoqerohen me simbolikisht me me kerpudhen e tymit/reve ne legjendat dhe arkitekturen e kohes."

The Rebel Lands- An Investigation into the Origins of Early Mesopotamian Mythology

PS. Mendohet qe shiu naftes te kete rene nga Venusi, gje qe do te thote se sipas kesaj kuote, Luani eshte simbolike e Afrodites ose Venusit me emrin qe njihej ne Rome.

Emri i lashte i Janines ishte Inana.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Vazhdojme me Afroditen luftetare te Morese dhe Afroditen Ligjvenese te Durresit, te simbolizuar me koken e Luanit mbi shtyllat e reve ne arkitekturen pellazge.

Armet e Aleksandrit te Madh sipas Leigh ishin "E kuqe (Gules- ne forme rripash vertikale, nje luan i arte ulur ne karrike duke mbajtur ne dore nje sepate te argjendte lufte.

Gules, qe paraqitet ne formen e rripave vertikale ne emblema per paralelizem me rripat vertikale te kolonadave. Gules do te theoet jo vetem goje (gueules -fr) po edhe Trendafil, ose Rozete ne persisht.

Kolonadat shkruan Barati shoqeroheshin me rozeta, jo thjesht per zbukurim, por nje nje sens me te thelle. E kuqja shoqerohet me Planetin Mars, Ares babai i Harmonise me Afroditen, dhe vellai i corganizimit (Eris). Pra kolonadat e kuqe verikale jane Ares, Hekuri (iron). Koka e Luanit Afrodita (por qe quhet Inanna ne ne Babiloni) dhe e kuqja "trendafili/goja" e saj.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Vazhdojme me Afroditen, Brite e Kaut te Kaonise dhe laboven e shkrete qe e rrenuan:

Sipas studiuesit gjerman Gutram Koch, kisha e Shėn Mėrisė nė Labovėn e Kryqit “ėshtė njė nga monumentet mė tė rėndėsishme mesjetare tė Shqipėrisė dhe njėkohėsisht tė mbarė arkitekturės bizantine”. Eshtė e tipit tė kryqit tė brendashkruar me kupolė. Nė vitin 1776 janė rindėrtuar strukturat e dėmtuara tė kishės. Sipas burimeve, ajo i pėrket shek.VI, periudhės sė Justinianit tė madh i cili mbretėroi cili mbretėroi gjatė viteve 527-563. Me porosi tė kėtij perandori, mendohet tė jetė sjellė kėtu kryqi i famshėm, nga i cili ka mbetur emėrtimi “Labova e Kryqit”, i pajisur me njė copė druri tė shenjtė, nga kryqi ku u kryqėzua Krishti.

....Mbreteria e Stratonit zgjati tridhjetetre vjet. Pas vdekjes se ketij princi, djali i tij Olympius u ngjit ne fron, dhe pati ndertuar nje keshtjelle ne ane te Kaonise(kalaja e Laboves), afer lumit Socachus(Sokakut-shenim i Styx), dhe urdheroi te ngriheshin statujat e Saturnit dhe te Panit, ne lartesine e malit fqinj te Vathypelon,ne vendin ku tani shihet nje fshat Labova e Siperme. Duhet theksuar se shenjimi i Laboves me "lampova" ku kemi "lampo-drita" dhe "va" ose "vau", e cila ne aramaisht shenjonte Kaun-demin dhe Veneren (Afroditen/gr-shenim i Styx).
    ....Ne shkembin siper kishes se Laboves se Kryqit gjendet nje shpelle te cilet banoret e quajne "shpella e Primos"(e te parit). Te ben pershtypje ne te nje masiv shkembor para saj ne formen e nje fallusi."
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kete burim nuk e kam gjetur vertetuar ende, por mendoj ta bej publik sepse eshte me shume interes per disa nga ne qe jane marre gjersisht me Hermes/Idris/Enoch:

Lykofron ne (shekullin III) e cileson Hermesin me emrin e KADMIT.

Pra burri Harmonise (vajzes se Afrodites me Aren) eshte Hermesi?

Nderkohe qe kam mbajtur se MAAT eshte po ashtu Athine dhe Diane (imazhe keto te Afrodites origjinale), mendoj qe Hermesi dhe MAAT nuk jane Kadmi dhe bashkeshortja (Harmonies) por Hermesi dhe Afrodita, ky i fundit i perkulur para Hyjneshes se larte. (Ne disa poste te tjera te pavaruara kam shkruar se Hermesi shoqeron kudo Athenen)

Hermesi pra, ne kete sens unifikohet me Kadmin, i vetmi i derguar qe solli/shpiku shkrimin. Por, a ishte ky shkrim origjinalisht hierogalik, sillabik, alfabetor??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 28-09-2008 mė 16:08
    Aeneas Dardanus

Hibernated
    Anėtarėsuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    ...solli/shpiku shkrimin ;
    Eshte jashtezakonisht e rendesishme te saktesohet nese e solli apo e shpiku shkrimin Kadmi.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Pyetja thelbesore qe luhatet ketu eshte:

A eshte aramaikishtja gjuha e Kadmit? apo e Harmonies?
    A ka lidhje ndarja gege, tosk me ardhjen e Kadmit?

Kjo eshte pyetja qe i bej vetes ketu e tash disa vjet.

+++++++++++++++++

Dhe me kete te dashur miq, mbyllet cikli i postime te mija ne forumin shqiptar.

Nuk do arrij kurre te shpreh falenderimin per bashkebisedmit inteligjente qe kane mbushur boshlleqet e mija dhe me kane dhurur gezim dhe shprese per te ardhmen e kombit tone te shkelqyer Shqiptar. Debatet, miratimet, mosaprovimet jane deshmi e shpirtit te pavdekur te popullit tone. Mbetem me nje mirenjohje te thelle per vlerat qe me keni dhuruar, si edhe qe e keni kthyer ne arritje te mendimit tone kombetar kohen qe kam investuar. Mendoj qe kam pasur fatin me te madh qe te kem perfituar me shume se te gjithe.

Ju kerkoj te falur shume personave te cileve nuk mund t'i permend per mungese kujtese momentale, por deshiroj ne vecanti te permend autoret e shkrimeve qe me kane lene mbrese dhe respektin me te thelle:

Cyclo
    Genesis
    Barat
    Darius
    Dias10
    XhGashi
    Alfeko
    Zeu_s
    Dalan
    Kanan
    Ajzberg
    Zenith
    AliBaba

Ju pershendes miq. Kemi kaluar bashke kohera shume te renda dhe ujera shume te turbullta. Ju keni qendruar gjithmone ne vendin e detyres. Ndonese nuk njoh personalisht asnje nga ju, me duket sikur njihemi qe ne vegjeli. Ju mbetem borxh lartesine njerezore dhe ndjenjen e detyres qe keni treguar.

===

Ne menyre te vecante vleresoj Baptist, qe duke qene me pol te njejte magnetik (kundershtie dmth) ka mundesuar prodhimin e nje energjie te jashtezakonshme analitike, shmanguar merzine dhe perseritjen. Pjesemarrja e tij ka rritur nivelin profesional te postimeve, e sidomos te mijave. Kam mendim shume te larte mbi integritetin tend personal dhe profesional.

HyjNeriu, disa here kam shkruar ashper. Por e di qe treni nuk shtyhet me gjilpere ne shinat e veta. Nderkohe qe nuk merrem kurre me karroca pashprese.

Ne Dite me te Mira te te ardhmes suaj!

Styx
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 28-09-2008 mė 16:56
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    |me Keqardhje
    Jo Styx I Nderuar Largimi Juaj Nuk Pranohet S'pari Nga Ana Ime .
    Kjo Menyre E Largimit Tuaj Duhet Hedh Ne Diskutim .
    Jam I Befasuar Ne Nje Menyre I Zhgenjyer, Per Kohen Qe Humb Para Kompjuterit Qe Asgje Nuk Perfitoj Perpos Knaqesis Kur Lexoj Mendimet Dhe Opinjonet Tuaja Dhe Disa Te Tjerve Qe Spo I Permendi , Diskutimeve Ju Keni Dhene Jete,styxi Besoj Se Nuk E Ke Pernjemend .

Hibernated
    Anėtarėsuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Styx,

Ata qe kane perfituar me shume, besoj se jane ata qindra lexues te temave ne te cilat ti ke dhene nje kontribut shume te cmuar.
    Ka qene krenaria per identitetin tone, motivi yne kryesor ne perpjekje per te ndergjegjesuar lexuesit e ketij forumi per njohjen e vlerave unikale te shpirtit shqiptar.
    Uroj qe nje dite, konkluzionet e arritura ne saje te diskutimeve pafund, por te hallakatura, te sintetizohen ne nje veper studimore, botim serioz, ku i gjithe publiku, ne vecanti ai i huaj te njihet me to.
    Ne te kundert, do te ishte per te ardhur keq nese ky kontribut do te ngelej brenda ketij forumi per statistike.
    Ngelet ne doren e antareve, kompetente ne fushen e tyre per te ndermarre kete nisme.
    Do te ishte gezim i madh kur neper rrjeshtat e atij botimi te hasnim argumente, mendime te sjella ne keto tema.
    ///
    Ka qene me te vertete kenaqesi leximi i postimeve te tua. Shume here jam mrekulluar prej tyre.
    I nderuar qofsh perhera mik !

Styx
    Pa dashur te nderhyj ne arsyet e tua personale, sigurisht qe nuk mund te bie dakord me largimin tuaj prej ketij forumi. Ndoshta arsyet e largimit duhet te jene vertet serioze, por une tek JU kam gjetur nje mik dhe nje person nga i cili ke se cmeson.
    Po pati vend per rishikim te vendimit, rishikoje ate. Ky nuk eshte thjesht nje forum, ky eshte vendi ku ne leme menjane egoizmin, vendi ku i shikojme te gjithe njerezit me respekt, pavaresisht deklaratave tona 'inatcore' ne momente nervozismi.
    Miku im dhe besoj i te gjithe atyre qe te kane lexuar:
    Ne rast largimi te uroj shendet plot dhe dua te te "kujtoj" qe mos rresht se theni fjalen tende, per vehte dhe gjithe ne shqiptaret.
    Mbetsh mire.
    Zeus10
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 28-09-2008 mė 17:54
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    jo styx,nuk mund te ikesh,je ti ai qe ju jep drejtim temave,je ti qe ke dhene nje kontribut te jashtezakonshem,dhe jo vetem ne temat historike,arkeologjike dhe te gjuhes shqipe por dhe te shkences.je ti ai qe i duhesh races se shqiptarit,ne menyre qe kjo race te ndergjegjesohet,te vetedijesohet per kulturen e e saj te lashte,memen e gjith kulturave.

jo jo.ti nuk mund te ikesh,shumica e temave do ngeceshin ne vend numero,kontributi jot duhet akoma...................dhe une nuk po te thurr elozhe tani,po them vetem nje te vertete te qarte..............jo jo, ti nuk mund te ikesh keshtu,ti nuk je i zakonshem...........jam i sigurt, te njejtin mendim ndajne me mua shumica.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 28-09-2008 mė 18:16
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 29 prej 91 FillimFillim ... 1927282930313979 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Etimologjia e emrit Pellazg
    Nga Henri nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 511
    Postimi i Fundit: 13-07-2014, 14:41
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  4. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •