Or zoteri por ti as llogjike nuk ke qe te kuptosh, sepse ti me Big bangun, mohon totalisht ekzistencen e perendise. Po ta them per te njeqinden here se, teoria e Big Bangut eshte nje teori qe e mohon totalisht KRIJUESIN, apo thene me qarte Perendine. Pra njerzit qe mbeshtesin kete teori, jane A'Theos, te cilet thone se nuk ka Perendi dhe Krijues.
Ky eshte kulmi i te gjitha kulmeve te paradoksit: Ti thua jam besimtar qe besoj perendine, dhe ketu vjen e na mburesh me teorine e evolucionit, qe nuk pranon ekzistencen e Perendise. Tani ec e diskuto me ty ... Nuk them kot se nuk ke arsimin perkates per te tilla diskutime.
Por gjithsesi ke gje me temen...se po hidhesh dege me dege..
Eldonel, kjo ndarje nuk eshte nje mundesi te cilen e dallon njeriu. Pra une si njeri nuk kam asnje mundesi apo kapacitet , ne menyre qe te te sjell ne gjendej qe te dallosh keto dy grupime. Kjo aftesi vjen vetem nga Perendia. Nese do te lexosh ungjillin e Krishtit, Jezusi ja u deshmoi shume here apsotujve pergjate predikimeve te tij me shembelltyra, duke ju thene se, juve ju eshte dhene qe te kuptoni dhe te njihni zbulesen dhe fshehtesine e Perendise, ndersa judenjve qe nuk besonin Krishtin ju thoshte se, atyre nuk ju eshte dhen kjo mundesi. Tani per nje mysliman qe nuk e beson Krishtin, eshte krejt e pamundur qe te shohe zbulesen dhe fshehtesine e Perendise. Ju ne qender te besimit tuaj vendosni llogjiken dhe njohurite tuaja per te perceptuar Perendine, ndersa JEzusi tha se, zgjuarsia e njeriut eshte marrezi para Perendise, dhe dituria e Perendise eshte marrrezi para syve te njeriut.
A eshte i vertete ky fakt??
Kundershtesa dhe lufta qe ju kini ndaj fjales se shenjte te Perendise ne bibel dhe doktrines se krishtere, tregon dhe verteton fare qarte se, ky kundershtim tek ju vjen per shkakun se llogjika juaj nuk e pranon diturine e Perendise. Pikerisht jane fjalet e Jezusit i cili tha se dituria e Perendise ne sy te njeriut eshte vecse marrezi. Kjo eshte arsyeja se perse gostivari cuditet me krijimin dhe Krijuesin, dhe si kundervenie sjell teorine qe mbeshtet ne zgjuarsine e njeriut, sic eshte teoria e evolucionit, e cila mohon plotesisht ekzistencen e Perendise Krijues, dhe me pas thote besoj ne zot. A ka me paradoks????
Une e kuptoj se perse Gostivari dhe myslimanet e mbeshtesin kete teori, kjo pasi kurani mbeshtetet plotesisht ne kete teori, cka verteton se ai eshte nje liber i bere nga zgjuarsia njerzore. Te mos hyjme me tej ku dihet se Muhameti ne kuran ka sjelle mjaft thenie shkecore te kohes, te cilat qarkullonin ne ate vilte kur kurani doli ne drite.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 21-09-2008 mė 22:47
Nese e ke vene re shkrimin tim, nuk jam fokusuar tek papa apo dikush tjeter. Papa per mua eshte nje njeri si te gjithe te tjeret, i cili ka pergjejgesi para Perendise per veprimet dhe mesimet e tij, pasi ai eshte nje lider qe udheheq nje komunitet te tere katolik. Shiko apsotjut, ata edhe para denimit me vdekje nuk e mohuan Krishtin dhe mesimin e tij. Pra te jesh nje lider nuk eshte e lehte. NEse papa ka bere nje veprim te tille, kush jam une qe ta gjykoj. Ajo qe une dua te them eshte se, cdo i krishtere ka pergjegjesi per veten e tij para Perendise, mbi ate cka beson, meson, vepron dhe deshmon. Qofte edhe papa apo prifit e tjere.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 21-09-2008 mė 22:49
Ore me te vertet ju keni probleme besom . Nga zgjuarsia njerezore m os ja fut kot tani , kur keto vertetohen tani dhe ajo eshte thene para 14000 viteve dhe ka shum qe ende s jane zbuluar . Kur ta lexon Biblen e lexon me llogjik apo veq qashtu ? Leri qka kane thene ata e qka kane thene ata tjeret .
Te pershendes
KOSOVA E MADHE
Kjo Albanian Nasheed ishte e forte. Ishte postuar dje ne YouTube, dhe po dje Gjeloshi na e solli ne Forumin Shqiptar.
Shume e cuditshme.
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
Paska ber dikush nje video dhe erdhem deri tek konkluzioni.
Pse spo doni ta shikoni anen tjeter te shqiptarve te Maqedonis.
psh. 30.000 njerez festojn diten e flamurit ne Shkup , as ne Shqiperi e as ne Kosov nuk mblidhen kaq shum njerz , kur dihet se ne Maqedoni jetojn 500.000 shqiptar.
Poashtu ne Gostivar , ndegjojeni cka thot kryetari i Gostivarit .
Ohri , me Kosoven , ne Oher me par kan jetu edhe ortodoks , por sot si ke.
Por ne Shkup mund ta shifni edhe ket , sall e mbushur duke festu vitin e ri musliman, pra tek ata kombi dhe feja jan te lidhura si koci me mishin.
![]()
Hapi syt , mos u verbero me zor.
http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=338
Krijoni Kontakt