Postuar mė parė nga
deshmuesi
z.Gostivar, mos mendo se nuk i sjell, por ti nuk je kopetent per nje diksutim te tille, pasi e provuam njehere dhe flisje gafa, qe i lejohen cdo te panxeni. Gjithashtu tema ne fjale ka te beje me Paradoksin islamik, ku ti ke frike te prononcohesh dhe ti maresh me radhe te gjitha pikat qe une kam parashtruar , dhe une mendoj se duhet te te prokupojne ty si prind.
Ti personalisht je nje shembull qe femijen tend e shpie te jetoje pikerisht ne ate vend(amerike), ku nate e dite ju islamiket e shani dhe e luftoni si vendin e djallit dhe ferrit. Per kete ju pyes se, perse nuk e shpie femijen dhe veten tende ne vendet islame, ku besimim, edukimi, paqja, morali dhe plot te tjera si keto jane ne te mire te femijes tuaj???
Aktualisht une te kuptoj dhe te them se ti me vajten ne amerike ke bere perzsgjedhjen me te mire qe nje prind ben per femijen e tij, por nga ana tjeter kjo te ben qe ti te jesh me dy fytrya, dhe kjo quhet hipokrizi.
Ke te drejte kur thua se, eshte e drejta jote ku shkon dhe ku jeton. Natyrisht qe kjo eshte e vertete dhe e drejta juaja. Por: ji i sinqerte me veten tende ne ate cka beson dhe si te tjeret i meson. Ky eshte paradoksi juaj , te cilin edhe pse vete e jetoni, nuk doni ta pranoni. Nese je bure duhet te pranosh se me jetesen qe ben dhe perzgjedhjen qe ti ben, je krejt ne te kundert te mesimeve qe jep kurani, i cili te ndalon qe te jetosh ne mes te qafireve, dhe aq me keq ta perzgjedhesh dhe te paguash me cdo cmim per te vajtur dhe jetuar ne vendin armik te Muahemtit dhe islamit dmth ameriken. Eshte islami ai qe e shpall ameriken si armikun kryesor te islamizmit.
Mendoj se kjo eshte tema dhe nese deshrion mund te flasim. Sa per tjeter temen tjeter, te ftoj se pari te maresh njohurite shkencore, por jo nga teoria e evolucionit, te cilen ti e BESON, e cila ne thelb nuk njeh krijim dhe Krijues. Kjo me ben te te them se ti je profan ne lidhje me krijimin, pasi te gjitha te dhenat shkencore qe ke sjelle ne lidhje me krijimin qe bibla na zbulon, jane mesime te teorise se evolucionit, ku kurani mbeshtetet. Kjo tregon se, nese ti mbeshtetsh ne kete teori, atehere nuk mund te bisedojme se bashku, pasi une e kundershtoj kete teori, e cila mohon Krijues dhe krijim. Qe temund te disktuosh per dicka, se pari duhet te zgjedhesh dhe paltformen ku ndertohet diskutimi. Nese ti ecen ne nje teori qe kundeshton Krijues dhe krijim, athere per cfar krijim do te flasim??? Mendoj se nje diksutim i tille nuk vlen dhe nuk sjell asnje frut.
Ps. nje mikut tend qe ishte mesues fizike , emri i te cilit nuk me kujtohet, i premtova se po te gjeja librin shkencor qe flet mbi Krijimin dhe evolucionin, do tja dergoja. Pasi e gjeta nje kopje tetille i kerkova qe tja dergoja, por ai asnje pergjigje nuk me dergoi. Nuk e di se perse u "tremb" mesuesi dhe nuk e pranoi kete liber, te cilin ja premtova se sa te gjej do tja dergoj.
Krijoni Kontakt