DI, AKTORIT
Cfare t'i them
Kurse ky te shkon ne hell
Ne te gjalle shpirtin ta mer.
Zgjidhja?...........................
Pėrshėndetje Mondi, qenke shoqėruar me ne nė mėndje, pranon? (ke menduar pėr ne garant edhe pse nuk u fute direkt nė temė), andaj edhe i sajove kėto anagrame - ndėrrimore.
Z. Ēaush, tash i ke nė disponim kėto "pitalka" nga Mondi e unė , para se tė ulesh pėr iftar!
Mondi, ta kontroj me njė tjetėr, mbase mė pėlqeu fort ky anagram edhe pse te unė dy shkronja nuk janė tė anagramuar:
ART DIKTOI,
Nisi tė ngarend;
Kėtij despoti tė egėr-
Barabarėsia e ėmend!
Zgjidhja?..................
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Agim Metbala : 13-09-2008 mė 11:58
Ue, sa i ngadalshėm qė jam? Derisa unė pregatita postimin, z. Behari, ia paska rrėmbyer Ēaushit "pitalkat"!!???
KASIM. G. KROMI,
Edhe kur udhėton me autobus;
Me dashuri lexon veprat -
E kėtij letrari rus!
Zgjidhja?...................................
Uf, uf... tek kur u ktheva nė faqen paraprake, mė befasoi Ēaushi, ai veē i kishte gjetur zgjidhjet Behari?
Detyra ia kėrkon shpejtėsinė, s'ka dilema, e ai nė ēdo moment ėshtė mobil.
SALI, BON?
E pyeti Mondi me dashuri;
Iu gjegj Sala shpejt:
- Ėshtė qytet nė Portugali!
Zgjidhja?...........................
Le tė paraqitet albanalogu ta zgjedhi kėtė "kontest"!
Kush ėshtė albanolog nga anagramistė? Ėshtė mirė ta di kėtė fakt, mbase shpesh kemi nevojė pėr pėrmirėsime - kėtė e kam thėnė pėrnjėmend, meqenėse unė shumicėn prej anagrameve (ato mė tė sukseshme), do t'i nxjerr nga tema e siē kam shkruar disa herė, nė fund, kam nė plan ta botoj njė libėr me koautor.
Pėrshėndetje Behari edhe me njė anagram, por tė shtrėngoj tė sajoni, meqenėse pėr kėtė keni vullnet e mundėsi, si dhe pėrvojė tė duhur.
FANI I. LORKA,
Kėshtu mė tha njė mik;
Se tani jeton e punon -
Nė kėtė shtet n'Amerikė!
Zgjidhja?............................
Krijoni Kontakt