Close
Faqja 11 prej 34 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 337
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    "Dita e grave" lol, c'me kujtove. U martua kusherira ime me nje djale me origjine nga B. Curri familja, por familje e farefis, helbete dhe zakone nga Kosova. Me thote mua, do vish per diten e grave? Une me mendjen se fliste per 8 marsin .

Dita e grave, ekziston dhe ne US, ose ne form te "bridal shower", ose ne forme te "bachelorette party." Pak si ndryshe ne organizim, por thelbi eshte i njejte.

.
    Dita e grave ne Kosove nuk ka lidhje me "bachelorette party" pasi ajo zhvillohet mbas dasmes .Por ne pika te shkurta ta tregoj si behetishet nuset e tjera me rrobe kinse kombetare (dimija dhe me nje jelek te "arit"i forte si celik )pastaj shtrihet ne dhoma qejzi (paja) dhe eshte e hapur per vizitor (ne dita te grave ka drejte kush te doje te shkoje vetem te jete femer)pastaj vijne te afermit e nuses e i dhurone stoli nuses e disa kotesira te tjera.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Dita e grave ne Kosove nuk ka lidhje me "bachelorette party" pasi ajo zhvillohet mbas dasmes . Por ne pika te shkurta ta tregoj si behet: vishet nuset e tjera me rrobe kinse kombetare (dimija dhe me nje jelek te "arit"i forte si celik )pastaj shtrihet ne dhoma qejzi (paja) dhe eshte e hapur per vizitor (ne dita te grave ka drejte kush te doje te shkoje vetem te jete femer)pastaj vijne te afermit e nuses e i dhurone stoli nuses e disa kotesira te tjera.
    Te thashe qe organizimi eshte ndryshe, por ne thelb, dite grash eshte. Kete punen e stolive s'e kemi ne Tropoje, ama hapej paja ne dhome vecante. Kendohet, kercehet. Aheng hesapi. Sa per veshjen me kostum popullor, mua me pelqen per vete. Motra ime u martua vjet (ne Vlore) por pshtjellakun ia morem te Tropojes. Por pertoi ta vishte dembelja, se pasi nderroi dy fustane u lodh masandej .

Kusherirat e mia veshen pshtjellak tropojan dhe kercyen te shtunen ne darke. Dasme te tille s'kishin pare ne Vlore. U kenaqem te gjithe . Traditat, kostumet etj, personalisht i kam dobesi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga amenti Lexo Postimin
    zonjushkë, ato ja kanë nisë mu paraqit vonë, për arsyet e shpjegume ma nalt.
    po mos u brengos, i çipojmë shkelma atyne (=
    SHpesoj edhe une por perderisa disa elemente arabe jane duke u zhdukur disa te tjera lindin.Me ka ndodhur gjate ardhje nga nje pishin disa dasmore kishin bllokuar rrugen duke vallezuar ,nuk e di ne cfare kulture bene pjese kjo por me shume me ka asociasuar ne jevge

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Te thashe qe organizimi eshte ndryshe, por ne thelb, dite grash eshte. Kete punen e stolive s'e kemi ne Tropoje, ama hapej paja ne dhome vecante. Kendohet, kercehet. Aheng hesapi. Sa per veshjen me kostum popullor, mua me pelqen per vete. Motra ime u martua vjet (ne Vlore) por pshtjellakun ia morem te Tropojes. Por pertoi ta vishte dembelja, se pasi nderroi dy fustane u lodh masandej .

Kusherirat e mia veshen pshtjellak tropojan dhe kercyen te shtunen ne darke. Dasme te tille s'kishin pare ne Vlore. U kenaqem te gjithe . Traditat, kostumet etj, personalisht i kam dobesi.
    TE them edhe nje gje dita e grave nuk praktikohet njejte ne tere territorin e Kosoves .Ne disa vende vishen taman me veshje kombtare nuset por ne shumicen Kosoves eshte kjo veshje qe e permenda qe ska lidhje me veshjen kombetare(dimija 12 metershe ),pastaj ka hyre ne mode edhe njefare dallami per te cilen "fajtore "jane SHkurte Fejza e SHuhrete Behluli.Ky fare dallami eshte tipik turko-aziatik

Kta mjekrat viteve te fundit kane filluar te duken me shume, besoni jane shume pake, Shqiptaret e Maqedonise shumice totale jane Europjane, vertete jane te besimit Islam, mirpo kur te degjosh se c'fare thone besimtaret e vertete e kupton se shumica dermuse e Shqiptarve ne Maqedoni jane shume larg Islamit dhe regullave te tij.

Thone se kane filluar t'ju vijne thirjet per Xhihad,dhe po i refuzojne, ne te njejten kohe u nderpritet bashkepunimi (lexo-leku), nje rast, pasi refuzone ftesen me arsyetimin se eshte paqsore, muajin tjeter hoqi mjekren.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Tigrimelara Lexo Postimin
    Kta mjekrat viteve te fundit kane filluar te duken me shume, besoni jane shume pake, Shqiptaret e Maqedonise shumice totale jane Europjane, vertete jane te besimit Islam, mirpo kur te degjosh se c'fare thone besimtaret e vertete e kupton se shumica dermuse e Shqiptarve ne Maqedoni jane shume larg Islamit dhe regullave te tij.

Thone se kane filluar t'ju vijne thirjet per Xhihad,dhe po i refuzojne, ne te njejten kohe u nderpritet bashkepunimi (lexo-leku), nje rast, pasi refuzone ftesen me arsyetimin se eshte paqsore, muajin tjeter hoqi mjekren.
    Tigrimelara, ajo fjalia e fundit e jotja po diskutohet ne kete teme, me sakte ne artikull se tema u be corap. Dmth sa e vertete eshte kjo dukuri? A eshte ne rritje? (Sipas titullit te temes tani qe u ndryshua)

Po e ripostoj dhe njehere postimin tim me pare qe mundesisht te perqendrohet biseda rreth ketyre pikave (megjithese dhe ceshtja e traditave ia vlen te diskutohet nqs behet qetesisht.)

Citim Postuar më parë nga Lioness
    Sinqerisht qe pertoj te lexoj 100 e kusur postime, sidomos pasi lexova artikullin e sjelle nga hapesi i temes, dhe reagimet ne blogun e tij.

Titulli i temes duhet ndryshuar, sepse dhe vete titulli nuk eshte indikues i atij artikulli. Per me teper, me duket tendecioz, si rrjedhoje shume anetare pergjigjen nisur nga titulli e jo te klikojne te lexojne artikullin e te pergjigjen ne varesi.

Michael Tottem pershkruan ndryshime sipas tij rrenjesore midis shqiptareve te Kosoves dhe Shqiperise ndaj atyre te Maqedonise. Behet fjale per ndryshime ne praktikimin e fese islame. Sipas tij ekziston apo eshte ne rritje ekstremi ne Maqedoni. (Nenvizoj, sipas tij.) Gjithashtu duhet sqaruar se vizitoi krahinen e Tetoves, bile as Shkupin.
    Ne kete artikull gjithashtu diskutohen konfrontimet ne rritje midis bektashinjve (sufisteve) shqiptare dhe "suniteve" shqiptar ne Maqedoni. Do ishte interesante nqs dikush nga Maqedonia mund te diskutoje mbi kete dukuri.

Autori i artikullit e ka sjelle (sipas tij gjithmone) kete artikull nisur nga shqetesimi i tij per situaten, dhe per me teper, i akuzuar shpesh si i njeanshem ndaj shqiptareve. Pra me pak fjale, pa qellime "armiqesore."

Do ishte mire qe te menjanohen acarimet dhe brenda mundesive te diskutohet me gjakftohtesi.

PS: Nje detaj te vogel do shtoja, isha ne Struge ne 2004, dhe pervec disa grave qe laheshin me rroba ne liqen, nuk pashe me thene te drejten gra me hixhab ne rruge. Po ashtu dhe ne Oher apo ne Manastir. Nuk e di sa ka ndryshuar situata, por nuk besoj te jene bere ndryshime radikale. Ndoshta kemi te bejme me dukuri lokale?! Mire do ishte te flitej edhe rreth ketij faktori, lokalitetit, cilat zona dhe pse ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2008
    Postime
    208
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Dale pak dale, avash me sulmet! Kape punen shtruar!!! Mos fol me emocione!
    Sa i perket preinderve te divorcuar, ta thot xhaxhi ty dicka, edhe pse ne fene islame divorci eshte i lejuar, nese shikon statistikat tek muslimanet divorci eshte me mijera perqind me i ulet se tek kristijanet te cileve Bibla nuk u lejon divorc!!!
    Nese nje familje muslimane divorcohet te jesh e sigurt se tek kristijanet ne te njejten kohe jane divorcuar 1000 familje !!!
    Sa i perket shprehjes " Alekum Selam" , une nuk e kuptoj pse te pengon ty kjo shprehje e ne anen tjeter nuk te pengon psh shprehja "CAO" e cila ne shqipari perdoret si sheqeri ne caj !!!
    Per mendimin tim personal mendoj qe shprehja "ALEKUM SELAM" duhet te perdoret nga muslimanet shqiptar vetem kur folin me ndonje musliman te ndonje kombesie tjeter, perndryshe midis muslimaneve shqiptare kisha preferua te perdoret kuptimi i saj ne gjuhem shqipe qe dmth " PAQJA QOFTE MBI TY"!
    Sa i perket arabizimit te shqiptareve , as qe ekziston kjo dukuri , eshte vetem nje krijese jete shkurtet e atyre qe duan fene islame ta paraqesin si sinonim te fjales ARAB!
    Feja islame nuk eshte fe ARABE !!!! ESHTE FE UNIVERSALE!!!
    Personalisht jam kunder traditave te arabeve, sepse nuk kane te bejne me fene islame fare, por kane te bejne vetem me traditat e tyre!

GV_USA
    Cili është roli i vehabistëve , unë e mendoj si fraksion i fesë islame.Sipas mënyrës së veprimit të tyre nuk mund ta quaj ndryshe, e kuptoj si imponim i mendimit t♪7 tyre.
    Pastaj njerzit e uniformuar nuk mendojnë me kokën e tyre.
    Dhe sa për divorcin nuk ishte qëllimi statistikor por gjendja emotive i atyre krijesave që janë viktima të divorceve dhe shfrytëzimi nga ana e këtij fraksioni gjoja për mbështetje morale......sdi sa e kupton...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2008
    Postime
    208
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Or ti GV, problemi i temës nuk janë myslimanët në përgjithësi (kjo është temë tjetër); problemi i temës është se çfarë dreqin keni ju myslimanët e Maqedonisë edhe bëheni sa më ekstremistë me kalimin e kohës. Këtë thotë artikulli i Totten-it. Ky e thotë qartë, kaloi në Kosovë edhe nuk pa as vahabistë, as gra të mbuluara e as lesh, kurse kur kaloi nga anët tuaja i pa në shumicë.

Ergo?

Inferioritet ndaj sllavëve + injorancë ekstreme + varfëri + islam = arab shqipfolës.
    Në të gjithë botën ka injorantë të feve të ndryshme që e gjejnë vehten në sekte të ndryshme fetare. Ne duhet të parandalojmë atë në shoqërinë tonë deri sa nuk ka kapluar masen me të madhe pa ofendime dhe nënçmime, dhe përderisa kalojmë nëpër këto kritere atëherë më mirë të pranojmë se nuk jemi tolerant ndaj një diskutimi që unë e quaj problem aktual për të cilin duhet gjetur një zgjidhje apo ...se di as vet se çka...
    Cili është thelbi i këtyre fenomeneve jo vetëm në Maqedoni?

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    disa arabë më akuzuan dje për ato që thashë. unë s'di të kem thënë ndonji gjë të keqe përveç atyre që ndodhin në Maqedoni. unë kur i flas vllait tim ia them gjërat siç janë se e kam vlla. vllai e kupton dhe fillon mendon për ato që mund të ketë gabim, se s'po ia thot hasmi, po ia thot vllai vet. se po ia thotë me sheqer, me kripë apo hidhët, kjo s'ka rënci. rënci ka që vllai i flet vllait.

po ca arabë ktu, që kan hyrë mes shqiptarëve dhe flasin në emrin e shqiptarëve, e ndiejnë veten në rrezik kur thuhen gjërat me emrin e tyre, sepse nqs shqiptarët e Maqedonisë ndërgjegjësohen se arabët shqipfolës i kanë marrë frymën, i kanë zhdukur folklorin, i kanë zhdukur traditën, i kanë zhdukur kulturën e i kanë bastarduar mentalitetin, ia shajn dhe ia përbuzin vlerat shqiptare dhe përveç ksaj ia kanë zëvendësuar çdo gjë me folklor e tradita e mentalitet arab, atëherë gjërat nuk i shkojnë më simbas planit arabëve shqipfolës të Maqedonisë, sepse shqiptarët e atjeshëm do fillojnë të kuptojnë se çfarë i ka bërë arabizmi që i ka sponsorizuar serbi, bullgari dhe turku dhe do ketë pasoja për arabët shqipfolës
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Tigrimelara, ajo fjalia e fundit e jotja po diskutohet ne kete teme, me sakte ne artikull se tema u be corap. Dmth sa e vertete eshte kjo dukuri? A eshte ne rritje? (Sipas titullit te temes tani qe u ndryshua)

Po e ripostoj dhe njehere postimin tim me pare qe mundesisht te perqendrohet biseda rreth ketyre pikave (megjithese dhe ceshtja e traditave ia vlen te diskutohet nqs behet qetesisht.)

ehehe , po si moj vajz e lejon ket pergjithsim , Maqedoni : Shqiptare, apo arabe shqpifoles , nese sipas teje ne Strug , Oher ske par te mbuluara , ateher pse lejon ket pergjithsim , Maqedoni (dmth gjith komplet)? Pse lejon kto ofendime qe skan kurfar logjike dhe burojn nga urrejtja e thell ndaj muslimaneve , urrejtje qe fshehtas , nganjeher hapur e mban edhe ti , te kishe pak drejtesi ne personalitetin tend ateher shum koh me heret i kishe drejtu disa persona ktu qe tan kohen perseriten ne shkrimet e tyre dhe nuk thojn asgje me shum se ne qenkemi arab shqipfoles .
    Sa esht i realt ky emertim ?
    Un them aspak dhe nese shkojm sipas logjikes se njejt ateher veshtir e ke te gjejsh shqiptar , sepse ne Shqiperi , Kosov , por edhe ktu, ke me dhjetra mij njerz qe kan emra te huaj , ke me dhjetra mijra te tjer qe si bejn dasmat sipas tradites shqiptare , 95% qe nuk mbajn ne veshjen e tyre asnje veshje identifikuse shqiptare ( psh. plisi... shamija ne kok ) . Ose pabesia e njerzve , shqiptaret njifeshin si njerz te beses.
    Ke 20% te shqiptarve te Shqiperis qe udhehiqen nga nje nacionalist grek Janullatos .
    Ke nja 10% te tjer qe qendren e kan ne Vatikan.

Por ti dhe persona te tjer smund ti beni dem muslimaneve asnjeher, sepse per ju jemi shum te fuqishem, nese ne kohen e komunizmit muslimanet me shum ishin musliman ne emer , sot ata gjithnje e me shume praktikojn Islamin dhe mund te themi se ky Islam po mban te shendosha kokat e nje pjese te popullates , ne kohen kur vrasjet, vetvrasjet ,haramet- dukurit e keqija po kaplojn shoqerin shqiptare .
    Te jesh musliman ste largon nga te qenit shqiptar , perkundrazi Islami esht shum me i afert me te qenit shqiptar : morali , besa ,puna, respekti ndaj familjes , jetes, rrethit , vendlindjes...

Largohu nga dyftyrsia , nese te nxjerresh ne drit krimin ne Shqiperi qenka nxjerrje vreri , ateher cka esht kjo qe po ndodh ne ket tem ??
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Faqja 11 prej 34 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •