Close
Faqja 10 prej 34 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 337
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Une jam nga KOSOVA dhe te munde te them lirisht se edhe ne KOSOVE mund te shihen disa elemente te kultures arabe e turke si psh ritualet e dergimit te nuses ne shtepi te burrit (kam pare nje emision ne tv per ceremonit e marteses ne nje fshat ne turqi)identike si ne Kosove ,pastaj dasmat e synetit te cilat para luftes nuk kane ekzistuar tani jane ne mode me ato veshjet qesharake si te sulltanave (femijet i veshin ) pastaj ulerima gjate marrjes se nuses nga dasmoret rruges njesoj si ne vendet arabe e mos te harroj te permendi diten e grave qe nuk besoj qe ne Shqiperi praktikohet,kjo dita e grave ne fakt nuk e di nga e ka origjinen por ju siguroj qe ska asgje te bej me kulturen europiane,por pamvaresisht ketyre lirisht mund tju them qe kemi dallim te madhe me shqiptaret e Maqedonise pasi ata jane te zhytur thelle e me thelle ne arabizma e turqizma.

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Ne kosove nuk shkojn femrat ne funerale
    çuditnisht! myslimcet nuk shkojnë prej mbas luftës (post 99), e koincidencë fort e madhe qi bash n'qet kohë ia patën nisë tru-shpërlamjet masive t'so called myslimcave ktu ekskluzivisht prej pedofilave t'thirrun vahabistë.

mgjth fakti yt i çeliktë nuk osht plotësisht i saktë, se gratë shkojnë n'varrime, po une s'di çfar propagande t'flliqtë jeni ka boni - se padyshim jetoni me noj paralagje t'Prishtinës ku ka inbreeding, kshtu që STFU.

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    lionesse po ti e di cfare eshte folklori burimor shqiptar apo jo, spo flet njeri per ahengje osmane, muzik dasmash dhe molin, mu mduket se shqip po flas e spo merrem vesh

nji kenge folklori burimor shqiptar nga Maqedonia me nxirrni me, se e mbyll gojen un pastaj, nji
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2008
    Postime
    208
    Po sikur të mbledhim disa femra të mbuluara , si do ta dallojmë shqiptaren?
    Dhe një sugjerim apo propozim mund të jetë dhe mesazh: veshe veshjen kombëtare, se edhe me ate veshje të don zoti, sigurisht dhe kombi, dhe lutju dhe falu në bazë të përkatsisë fetare, por jo arabe apo ndonjë mode tjetër laike.Unë besoj se sigurisht do të jesh më e respektuar dhe nga fetë tjera.

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Degjo ore, tradite gjithmon ne kosove ka qene qe grate te mos shkojne ne varrime, por ka raste qe ky "rregull" thyhet zakonisht neper raste te renda si: vdekje te te rinjve, te renet ne lufte, vrasjet, etj. Raste te rralla jane keto.

Marre ne pergjithesi, ketu tek ne ne kosove, nuk preferohet qe grate te shkojne ne varrime.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga vampiro Lexo Postimin
    kjo s'e ben traditen arabe me pak arabe se c'ishte, po sic me ke garantu ti mu ketu qe grate shkokan rralle ne varrim ne Kosove, ashtu me kane garantu dhe shoket e mi ne Kosove qe grate shkojne ne varrim. rri mos te sjell dhe foto te UCK-se ku jane gra e femije neper varrime, mos lejm nam tashi
    Tjeter gje jane varrimet e deshmoreve por ne varrimet e zakonshme femrat shkojne te shtepia e te ndjerit ose ndjeres por nuk shkojne ne varreza .Pastaj nje dukuri qe eshtee shprehur mbas luftes jane edhe shamite e bardha(nuk e di si ka hyre ne mode ,ne varrim me shami te bardha me siguri eshte veper e ndonje " stilist " te njohur , hahha
    Ndryshuar për herë të fundit nga MIRIAM : 02-08-2008 më 18:55

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Nuk i fryn njeri gjërat o Lioneskë, jo. Këta nuk i kanë të qarta konceptet e kombit, atdheut, ndarjen e tyre nga feja etj.

Për mendjet e vogla kjo është temë hardisjeje, për shqiptarët është problem i madh. Edhe për t'i gjet zgjidhjen, më së pari duhet vënë në pah.
    Ezekiel 25-17.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Une jam nga KOSOVA dhe te munde te them lirisht se edhe ne KOSOVE mund te shihen disa elemente te kultures arabe e turke si psh ritualet e dergimit te nuses ne shtepi te burrit (kam pare nje emision ne tv per ceremonit e marteses ne nje fshat ne turqi)identike si ne Kosove ,pastaj dasmat e synetit te cilat para luftes nuk kane ekzistuar tani jane ne mode me ato veshjet qesharake si te sulltanave (femijet i veshin ) pastaj ulerima gjate marrjes se nuses nga dasmoret rruges njesoj si ne vendet arabe e mos te harroj te permendi diten e grave qe nuk besoj qe ne Shqiperi praktikohet,kjo dita e grave ne fakt nuk e di nga e ka origjinen por ju siguroj qe ska asgje te bej me kulturen europiane,por pamvaresisht ketyre lirisht mund tju them qe kemi dallim te madhe me shqiptaret e Maqedonise pasi ata jane te zhytur thelle e me thelle ne arabizma e turqizma.
    "Dita e grave" lol, c'me kujtove. U martua kusherira ime me nje djale me origjine nga B. Curri familja, por familje e farefis, helbete dhe zakone nga Kosova. Me thote mua, do vish per diten e grave? Une me mendjen se fliste per 8 marsin .

Ne Tropoje te pakten, nuk e di qytete te tjera ne veri te Shqiperise, eshte zakon dita e hene, apo dita e grave. Behej dhe ne kohen e komunizmit. Ne jug nuk e kemi. Une jam gjys per gjys, dhe i kam shijuar te dyja llojet e dasmave. Me pelqenin dasmat ne Tropoje se me dukej sikur zgjaste ahengu me shume . (Megjithese ne Jug i nisim pak me shpejt, muhabet tjeter, se tani varet dhe nga takati lol)

Dita e grave, ekziston dhe ne US, ose ne form te "bridal shower", ose ne forme te "bachelorette party." Pak si ndryshe ne organizim, por thelbi eshte i njejte.

Per synetet etj pastaj eshte gje tjeter. Bashke me pagezimet, edhe ne Shqiperi jane fenomene post-komunizmit.

Keto diskutime jane jashte teme, por me interes gjithesesi. Ka nje teme te vecante per kete pune, ne fakt dy:

Kliko:

Traditat e dasmave shqiptare

Ritet mortore

Do vazhdoja me gjithe kenaqesi diskutimet andej .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga vampiro Lexo Postimin
    fjala jote, kunder fjales se shokve. po mir prit t'i vej ne peshore

sic thash edhe sikur te ishte ashtu sic thu ti kjo nuk e ben kete tradite arabe me pak arabe
    O ti zoteri une jam duke te folur per ate qe e shoh ,e ti ne daq beso e ne daq mos beso ,eshte puna e jote.Ajo qe dua te them eshte qe edhe ne Kosove mjerisht ka elemente te kultures arabe .

Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    O ti zoteri une jam duke te folur per ate qe e shoh ,e ti ne daq beso e ne daq mos beso ,eshte puna e jote.Ajo qe dua te them eshte qe edhe ne Kosove mjerisht ka elemente te kultures arabe .
    zonjushkë, ato ja kanë nisë mu paraqit vonë, për arsyet e shpjegume ma nalt.
    po mos u brengos, i çipojmë shkelma atyne (=

Faqja 10 prej 34 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •