Aliented, flitet për në përgjithsi. Dhe në përgjithsi ju jeni të paarsimum dhe me mentalitet prapanik (të mbyllur). M'fal nëse po ndihesh i fyer, po ca gjëra t'i themi ashtu siç janë (ose të paktën ashtu si i shoh unë). [Lexo pak këtë postim të Zarathustrës, sepse përshtypjet i paskemi të njëjta]
Kam qenë disa herë në Maqedoni, për arsye pune, dhe kam vërejtur të njëjtat gjëra që ka përshkruar Michael Totten në artikullin e tij (apo Zarathustra). Dhe kjo temë në postin e parë ka linkun e blogut të Totten-it, çka do të thotë që i kushtohet atij artikulli.
Për shembull Totten ka vënë re se:
...e njëjta gjë më ka bërë edhe mu përshtypje, siç i paska bo edhe Zarathustrës. Këto si kam parë as në Kosovë, as në Shqipëri, por në Maqedoni. Problemi që shtrohet këtë rast se pse ka ndodh kështu në Maqedoni? Si të shpëtojmë shqiptarët atje nga kjo dukuri jo shqiptare, jo europiane, aziatike? Por më e keqja është se shumë persona këto dukuri i shohin si diçka normale, do të ashtëquajur "myslimanë". "S'ka gjo" -thonë, "ne jena myslimanë, hixhabin e do All-llahu, mjekrën po ashtu, pantollet e shkurtra po ashtu...". E po kto gjona më shoku janë kulturë arabe, kuturë Azie, kulturë Pakistani. Ne jena europianë mër shoku s'na lidh gjo me Azinë.I spent three weeks in Kosovo and saw no more than one or two women each day wearing a hijab – an Islamic headscarf – over their hair.
In Macedonia I saw dozens wearing a hijab in just ten minutes while driving to the cafe to meet Shpetim Mahmudi. I even saw a handful of women wearing an all-enveloping black abaya -- the closest thing the Arab world has to a burkha.
I never once saw one of those in Kosovo, not even in villages. As soon as I crossed the border into Macedonia,
Ja komenti i Totteni mbi këto veshje, plotësisht i drejtë:
"Është një import kulturor nga bota arabe...... Gratë shqiptare nuk e kanë në traditë këtë lloj veshjeje."Hijabs aren't strictly Islamic. There are Muslim countries all over the world where few women wear them. It's a cultural import from the Arab world. There is nothing wrong with wearing a hijab by choice (they are required by law in Iran), and it would be wrong to assume a woman or her family are Islamist extremists based on their head gear, but I was still startled to see so many in Macedonia. Albanian women do not traditionally wear them. It was obvious that soft-imperial Arab “missionaries” from the Gulf are having a much more profound effect on the ground in Macedonia than in Kosovo.
----
Është turp me i ndodh kështu një prej popujve më të vjetër të Europës.I felt like I had been whisked through a hole in the dimension from southeastern Europe to somewhere in Arabia.
Normal, kjo që thua është e drejtë. Mua më brengos fakti që këta krimba po ulin imazhin e shqiptarëve, po i nxjerrin shqiptarët si aziatikë, si arabë, si terrorista, si mosmirënjohës ndaj Perëndimit. Fatkeqësisht youtube-n e shohin të gjithë, dhe akoma më keq në disa forume të huaja mi kanë nxjerrë këto video si argumente të idesë se shqiptarë s'janë europianë. U knaqën grekët dhe serbët me këto klipe.Nje program per regjistrim zeri ne PC dhe nje mundesi per te postuar video ne YouTube i ka dhene cdo idioti ne kete bote mundesine per te "postuar" ne www cfaredo marrezie qe i shkon ne mendje. Fakti qe nje palle me zerin e cjerre i kendon Zarkawit, apo bin Ladenit nuk besoj qe do te thote se zeri i gjithe shqiptareve te Maqedonise i bejne "amin" atij idioti qe eshte inspiruar nga veprat e terroristeve. Mua per shembull s'me ben fare pershtypje, dhe jam i lumtur qe nje shqiptar (sipas revistes Mapo) kishte marre pjese ne aksionin ku u vra Zarkawi, vrasesi i civileve irakene (sepse s'ka vrare amerikane ai)...
Arsye tjetër për tu brengosur: të gjithë ekstremistat islamikë që kam njohur nëpër forume janë nga Maqedonia, ata që i fusin këto klipe në youtube janë po nga Maqedonia, të gjitha webfaqet ekstremiste islamiste burojnë nga Maqedonia...
Flamuri është i Arabisë Saudite, një shteti sovran. Flamur arab në varrimin e një atdhetari shqiptar?! Edhe arkivoli ishte i mbuluar me flamurin arab...Fotografia qe keni postuar aty eshte bere ne nje funeral te nje atdhetari i cili ishte magjister i teologjise islame, dhe patriot shume i madh e i respektuar nga gjithe shqiptaret e Maqedonise. Flamuri i islamit eshte marre nga Arabia Saudite per t'u perdorur si flamur kombetar.
-----
Krijoni Kontakt