Close
Faqja 9 prej 34 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 337
    ...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Duke qene se jemi ne zonen e Ateisteve, nuk pres qe pergjigjet qe do jap do hyne ne krye te disave qe kane postuar shkrimet qe kam cituar me poshte.
    Nuk pres gjithashtu qe do pajtohet dikush me ato qe do them, sepse ne nje moment qe ateistet nuk kane pergjigje, ata thjeshte injorojne postimin, e fshine te njejtin, ose e zhvendosin tek ndonje teme ku shprehin talentet e tyre. Eshte zona e tyre, perdorin cenzuren me zi se fundamentalistet e besimeve te ndryshme.

Sa per informim, une jam shqiptar nga Tetova (Maqedoni), dhe i takoj besimit musliman, prandaj e shoh te arsyeshme t'i pergjigjem disa postimeve te cilet i kam cituar me poshte.

Citim Postuar më parë nga proscriptor Lexo Postimin
    Lexojeni kete artikullin, pjesa e dyte e "Binladensat e Ballkanit" nga Michael Totten. Pjesa e pare merret me mosmyslimanizmin e Dardanise, kurse e dyta me arabizmin e Maqedonise, dhe megjithese eshte thene shpesh dhe ketu ne forum eshte ajo qe bie me shume ne sy kur shkon atje, a ka shqiptare ne Maqedoni apo arabe qe gabimisht flasin shqip? Merrni mundimin lexojeni: ***
    Shkrimi i Michael Totten nuk eshte lajm, nuk eshte as informate, por eshte thjeshte nje blog i tij personal, ku ai zbraz fantazite e tij personale. Michael Totten ka qendruar ne Maqedoni per nje jave ose dhjete dite maksimumi, dhe per ato dite eshte udhehequr nga ndonje perkthyes qyl te cilit i kane interesuar vetem pagesat ditore te tij, dhe e ka "shetitur" vetem ne ato vende qe ai ka njohur. Nuk dua te komentoj asgje nga shkrimi i Totten sepse ai eshte thjeshte nje blog, i cili nuk mund te merret as si lajm, as si burim informacioni, as si informacion i besueshem. Nje te tille ta bej ne mes te dites, dhe ta mbush me budalliqe nga me te ndryshmet, ecni e besojeni ju me pas.

Citim Postuar më parë nga proscriptor Lexo Postimin
    Meqe tema eshte e tille, nqs nuk eshte problem, do te doja te dija nga arabet e Maqedonise qe shkruajne ne forum se ku e kane mesuar shqipen?

Duke perjashtu gjenetikisht pjesen arabe te shqipfolesve te Maqedonise, mbetet nje pyetje dhe per shqiptaret biologjike te atjeshem, qe nuk e di a jane shumice a pakice mes shqipfolesve, sepse te them te drejten shumica qe kam pa ne sy te lire jane nga Lindja Mesme. Pra pyetja eshte: A duan te jene me shqiptare, apo iu pelqen arabizmi, iu eshte bere natyre e dyte?

Apo kane frike nga arabet e atjeshem dhe jane mbyllur e nuk flasin se iu kane mesuar qe te vegjel se qe te jesh shqiptar duhet te jesh arab? Si eshte puna?
    Popullata ne Maqedone perbehet nga sllavet, shqiptaret, si dhe pakicat serbe, turke, rome, boshnjake, bullgare, greke, vllahe, rumune, etj. Sllavet jane te besimit Orthodhoks, ndersa shqiptaret jane te besimit Islam. Ne Maqedoni nuk eshte e njohur sa eshte numri i Arabeve (shtetase te Arabise Saudite ose Emirateve), por ta garantoj qe ata ne te cilet ju pretendoni nuk jane ne asnje moment arabe.

Muslimanet ne Maqedoni ndahen ne disa kategori. Ne temen Përse shqiptarët e Shqipërisë nuk janë aq fanatikë në besim? i kam dhene nje pergjigje antarit drague lidhur me keto ceshtje qe juve "ju interesokan" kaq shume. S'di ne e keni lexuar ate pergjigje, por ja se po e ri-sjell ketu.

Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Neve na la prapa po Enveri, por ai i Jugosllavise. TITO dhe propaganda serbe e cila "edukonte" prijesit fetare te shqiptareve (muslimane e katolike) ne Beograd, me libra te shenjte te Akademise se Shkencave te Rankovicit, tek te cilat thuhej (me perkujtonte gjyshja, ndjese paste) se femra muslimane nuk duhet te shkoje ne shkolle sepse humbet besimin, se muslimani nuk duhet te kete pension nga shteti sepse devijon besimin, se muslimani duhet te mos ndryshoje e te mos perparoje sepse e denon Allahu, etj.

S'ishte feja fajtor - ishte thjeshte regjimi Titist i Jugosllavise i cili, sic thashe dhe me siper, edukonte prijesit fetare ne Beograd.

Tani, shqiptaret e Maqedonise (sidomos rrethi i Shkupit dhe Kumanoves) kane me te theksuar besimin, biles (ne raste te izoluara) do thoja qe ka dhe fanatike ne mesin e tyre. Pjesa tjeter jane praktikues te besimit (jo fanatike), ose besimtare per nga trashegimia.
    Ne Kosove, kam pare raste te besimtareve muslimane qe konsumojne mishin e derrit, qe per muslimanet eshte i ndaluar, i konsideruar si i demshem (haram).
    Ne Shqiperi shkaku i komunizmit teper te theksuar (dikush kishte shkruar Shqiperia ka qene shtet ateist), nuk praktikohet shume feja, ose ne raste te ndryshme kam hasur njerez te cilet festojne Bajramin, Pashket, Krishtlindjet, te gjitha - pa dyshim...

Nga te gjitha demet qe na ka bere neve shqiptareve te ish Jugosllavise feja e mesuar ne Beograd, na ka dhene nje deshire dhe energji te madhe per te ruajtur identitetin kombetar.
    Megjithese ne nje mase te vogel te perdorimit te emrave orientale tek femijet, pjesa tjeter te gjithe kane emra shqip. Mund te them se me pak se 1% e muslimaneve te ish Jugosllavise jane martuar e jetojne me nje person te nje kombesie tjeter, dhe ketu gjithnje eshte pare si problem besimi, jo nacionaliteti i partnerit.

Tre here me ka ndodhur qe ne nje hotel te Tiranes ku gjithmone qendroj kur vi te shoh femra shqiptare qe "bashkejetojne" ne ate hotel me burra italiane, greke, angleze, etj. Kjo nuk ndodh aq shpesh ne trojet shqiptare jashte Shqiperise. Ka raste, por jane shume te vogla - sa per mosme thene qe s'ekzistojne fare.
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Proscriptor, nuk jane arabe shqipfoles , thjesht ca me kunguj se shqiptaret e tjere. Po brezi i ri nuk do ndjeke rrugen e shtrembet turko-arabe te prinderve, por ate shqiptare e pastaj do plasin fishekzjarret ashtu sic duhet ne Maqedoni.

E kam thene disa here, shqiptaret e maqedonise kane nevoje per nja 20 vjet kanun, qe te c'turqizohen njehere e pastaj te kalohet tek demokracia.
    Ne kosove praktikohej kanuni, deri vone, ne maqedoni kanuni ska kalu fare, me zakonet e sheriatit kane kalu gjithe kohen.
    Hyj-Njeriu
    Shqiptaret e Maqedonise nuk kane nevoje per kanun, sepse nuk kane nevoje te vrasin as nenat, as motrat, as vellezerit, as kusherinjte. Nuk na duhet kanuni. Beni mire ju te Malesise se Veriut ta shkulni fare nga tradita kanunin sepse po ju kushton jeten e vlerat qe keni reflektuar nder shekuj.

Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Kam qenë disa herë në Maqedoni për disa punë të mijat, dhe me keqardhje them që sjanë si ne, janë shumë të prapambetur, kanë mentalitet shumë të mbyllur në krahasim mentalitetin në Shqipëri. Dhe pa diskutim që feja, në atë mënyre si ata e ushtrojnë dhe me atë ndikim që ka aty i ka tjetërsuar. Në Kosovë është 100 herë më ndryshe se në Maqedoni, edhe pse janë aq afër gjeografikisht. Se di si do vejë halli i këtyre, po kështu si e anë nisur drejt Iranit dhe Afganistanit po shkojnë.
    Jack Watson
    Kam qene dhe une ne Shqiperi, biles vij shume shpesh, dhe ta merr mendja qe kam pare shqiptare qe jane shume te dobet nga mentaliteti, s'i kane as dy "masdarke" shkolle, s'kane as kulture as asgje. Jane raste te izoluara te cilat s'ben te pergjithesohen, sepse s'ke takuar te gjithe shqiptaret e Maqedonise.

Çar lidhje kemi me kta?

Shifeni pak kët klip në youtube, nga Maqedonia vjen. Kan bo edhe këngë SHQIP për xhihadin dhe vëllezërit në Irak...

Pse mër shqiptarë jan kta? Shqiptari tu zhgrry për Azinë dhe Afrikën?! Jo mër dak, gjeni naj kombsi tjetër, mos na flliqni emrin tonë.
    Nje program per regjistrim zeri ne PC dhe nje mundesi per te postuar video ne YouTube i ka dhene cdo idioti ne kete bote mundesine per te "postuar" ne www cfaredo marrezie qe i shkon ne mendje. Fakti qe nje palle me zerin e cjerre i kendon Zarkawit, apo bin Ladenit nuk besoj qe do te thote se zeri i gjithe shqiptareve te Maqedonise i bejne "amin" atij idioti qe eshte inspiruar nga veprat e terroristeve. Mua per shembull s'me ben fare pershtypje, dhe jam i lumtur qe nje shqiptar (sipas revistes Mapo) kishte marre pjese ne aksionin ku u vra Zarkawi, vrasesi i civileve irakene (sepse s'ka vrare amerikane ai)...

Ja dhe me flamur arab....

Muslimanet nuk perdorin dru e gurre per te shenuar besimin e tyre, sic bejne krishteret kur perdorin kryqet e Jezute e gozhduar ne to. Islami si besim ka dhe flamur te vetin, i cili jo gjithmone perdoret neper funerale. Fotografia qe keni postuar aty eshte bere ne nje funeral te nje atdhetari i cili ishte magjister i teologjise islame, dhe patriot shume i madh e i respektuar nga gjithe shqiptaret e Maqedonise. Flamuri i islamit eshte marre nga Arabia Saudite per t'u perdorur si flamur kombetar. Sidoqofte, ky flamur zakonisht perdoret kur behet varrimi i imameve, hoxhallareve, si dhe figurave tjera fetare. Shqiptaret varrosen me flamur kombetar. Shihni per shembull varrimin e Visar Sinanit (vellai i antarit babadimri) i cili u vra nga policia sllave e Ballkanit (sepse pati dhe serbe aty) gjate aksionit Stuhia Malore ne fshatin Brodec te Tetoves.

Shih fotot ketu

Citim Postuar më parë nga faruk_01 Lexo Postimin
    te ofendosh dhe te permbuzesh shqiptaret e maqedonise se i takojne fese Islame eshte nje mekat i madh te nderuar vellezer shqiptar, nuk i dij arsyet e atijq e hapi kete teme por me kete tejkalohen kufijt e normales..eshte e vertet se ka te tille qe jane fetar te tepruar por nuk jane gjith te tille, te tille ka edhe ne kosov e shqipri te tille ka kudo, pse hudhni pluhur vetem ndaj neve shqiptareve te maqedonise, me habit fakti se edhe na quani maqedonsa ceshte kjo, cka mundoni te beni ju dhe te tjeret, ju duhet te jepni perkrahje e jo perbuzje, dot ju denoj historia dhe realiteti ***
    faruk_01
    Je i ri ne kete forum prandaj do e kesh te veshtire deri sa t'i kuptosh "keta". Shih per shembull delen qe mba ne avatar ai personi qe ka postuar kete teme. Cfare te asocion delja. Kafshet? Yeap. E gjete...

Citim Postuar më parë nga LaCosTa Lexo Postimin
    Nuk e di sa keni degjuar per Orthodokset shqiptar ne Maqedoni te cilet kan jetuar ne nje vend te quajtur Reka,ai qytet ka pasur edhe musliman edhe orthodoks ,orthodoksit tani jan asimilu te gjithe ne maqedonc dhe jan shperngulur ne Shkup kurse ne ate vend ende eshte kisha orthodokse, kurse shqiptaret musliman ende jetojn si shqiptar.
    LaCosTa
    Eshte vertet i dhimbshem trajtimi qe u eshte bere shqiptareve orthodhokse te Rekes nga shqiptaret Muslimane. Te udhehequr nga propaganda qe une e kam permendur me siper (ke pergjigja dhene dragues), ata i kane llogaritur per sllave te gjithe orthodhokset. Ne gjuhen sllave, fjala orthodhoks eshte pravosllav, dhe per pasoje te njejtit jane llogaritur sikur te jene "te huaj". Eshte faji i propagandes.

Citim Postuar më parë nga vampiro Lexo Postimin
    aty ke ajo fotoja në fakt s'ka asnji gjë të seksit femër nqs shifni me vëmendje. bobob
    Lugato
    Ajo fotoja eshte bere ne nje funeral. Grate Muslimane nuk shkojne ne funerale.

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Shpat, këta Justinianin nuk e njohin.
    Nënë Terezën nuk e duan, e quajnë me përçmim "Gongje".
    Për Skënderbeun këta shpifin.

Ku u ka ngel gjë shqiptare këtyre të gjorëve?
    Kush te ka thene qe perbuzim Nene Terezen. Emri i saj ka qene Gonxhe Bojaxhiu, dhe shqiptaret e Maqedonise kane respekt per figuren e saj. Ka rastisur ne ndonje qe ka patur rezerva, por te tille kishte dhe ne Shkoder, apo jo!?
    Sa per Skenderbeun, shih pak ato fotot qe kishte sjelle dikush. I eshte bere pritje madheshtore bustit te Skenderbeut, dhe figura e tij eshte shume e respektuar midis shqiptareve te Maqedonise. Dhjetera shkolla shqiptare ne Maqedoni mbajne emrin e Skenderbeut.
    S'ke faj ti, nje postim plus.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    [b]

Hyj-Njeriu
    Shqiptaret e Maqedonise nuk kane nevoje per kanun, sepse nuk kane nevoje te vrasin as nenat, as motrat, as vellezerit, as kusherinjte. Nuk na duhet kanuni. Beni mire ju te Malesise se Veriut ta shkulni fare nga tradita kanunin sepse po ju kushton jeten e vlerat qe keni reflektuar nder shekuj.

..

Muslimanet nuk perdorin dru e gurre per te shenuar besimin e tyre, sic bejne krishteret kur perdorin kryqet e Jezute e gozhduar ne to. Islami si besim ka dhe flamur te vetin, i cili jo gjithmone perdoret neper funerale. Fotografia qe keni postuar aty eshte bere ne nje funeral te nje atdhetari i cili ishte magjister i teologjise islame, dhe patriot shume i madh e i respektuar nga gjithe shqiptaret e Maqedonise. Flamuri i islamit eshte marre nga Arabia Saudite per t'u perdorur si flamur kombetar.

per paragrafin e par

nuk mu net pa te kundershtu ktu sepse ti i pari nuk duhet ti thush ato flaj kur familja jote sic e ke than vet ka origjinen prej ni zone ne malsin e veriut

e ke lexu naj her kanunin?
    ku thuhet ne kanun per vrasje grash, fmish?
    ai kanun sht vlera ma e vyer e krejt shqiptaris e te zevendesojsh at kanun qe na ka qeveris me shekuj e shekuj me ni sheriat te qelbet te mangupave te arabis kjo asht e pafalmshme sidomos per ty.
    nuk asht kanuni ai qe i myt grat me gur per gabime qesharake, nuk asht kanuni ai qe u pret duret fmive per gabime fmish. ky asht ligji qe do e cojn ma nalt sesa kanunin

per paragrafin e dyte

nuk mund te krahsosh simboin e kryqit me flamurin arab.

ai asht flamuri kombtar i Arabis Saudite. kryqi nuk asht flamuri kombtar i asni shteti.
    po ta shofi ni i huj at fotografi dirket do thot se ai tubim po bohet ne arabi sepse at flamur shef. ai flamur perfaqso arabin edhe pik
    ajo asht ni pelhur jeshile me shkrinja arabisht.
    perkthjni at shkrim ne shqip, pse duhet te jen krejt simbolet e islamit, krejt lutjet ne islam vetem ne gjuhen arabe. mos zoti asht vec i arabve?
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    per paragrafin e par

nuk mu net pa te kundershtu ktu sepse ti i pari nuk duhet ti thush ato flaj kur familja jote sic e ke than vet ka origjinen prej ni zone ne malsin e veriut

e ke lexu naj her kanunin?
    ku thuhet ne kanun per vrasje grash, fmish?
    ai kanun sht vlera ma e vyer e krejt shqiptaris e te zevendesojsh at kanun qe na ka qeveris me shekuj e shekuj me ni sheriat te qelbet te mangupave te arabis kjo asht e pafalmshme sidomos per ty.
    nuk asht kanuni ai qe i myt grat me gur per gabime qesharake, nuk asht kanuni ai qe u pret duret fmive per gabime fmish. ky asht ligji qe do e cojn ma nalt sesa kanunin

per paragrafin e dyte

nuk mund te krahsosh simboin e kryqit me flamurin arab.

ai asht flamuri kombtar i Arabis Saudite. kryqi nuk asht flamuri kombtar i asni shteti.
    po ta shofi ni i huj at fotografi dirket do thot se ai tubim po bohet ne arabi sepse at flamur shef. ai flamur perfaqso arabin edhe pik
    ajo asht ni pelhur jeshile me shkrinja arabisht.
    perkthjni at shkrim ne shqip, pse duhet te jen krejt simbolet e islamit, krejt lutjet ne islam vetem ne gjuhen arabe. mos zoti asht vec i arabve?
    Familja ime o derjansi ka prejardhjen (para 350 vitesh) nga krahina e Matit ne Shqiperi. Sa vrasje behen cdo vit ne zonat e Veriut "ne emer te Kanunit" ose gjakmarrjes (e cila buron nga Kanuni)? Shqiptaret e Maqedonise (per te cilet po flitet ketu) s'vrasin asnje grua me gurre, s'ia presin duart askujt. Jane ligje te nje shteti tjeter, i cili ka vendosur te ndjeke Sheriatin si kushtetute. Shqiptaret e Maqedonise nuk vrasin njerez neper shkolla e neper qendra tregtare, sepse Amandmani i Dyte i kushtetues nuk ua lejon te drejten per te mbajtur arme, sic ndodh ne SHBA per shembull (shtet demokratik, e?)

Sa per punen e flamurit, ti s'e ke lexuar postimin ne teresi, sepse aty kam dhene sqarimin e flamurit. Vazhdo bjerri ti...

Edhe pik (sic ke thene ti ke postimi jot kembengules)...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Familja ime o derjansi ka prejardhjen (para 350 vitesh) nga krahina e Matit ne Shqiperi. Sa vrasje behen cdo vit ne zonat e Veriut "ne emer te Kanunit" ose gjakmarrjes (e cila buron nga Kanuni)? Shqiptaret e Maqedonise (per te cilet po flitet ketu) s'vrasin asnje grua me gurre, s'ia presin duart askujt. Jane ligje te nje shteti tjeter, i cili ka vendosur te ndjeke Sheriatin si kushtetute. Shqiptaret e Maqedonise nuk vrasin njerez neper shkolla e neper qendra tregtare, sepse Amandmani i Dyte i kushtetues nuk ua lejon te drejten per te mbajtur arme, sic ndodh ne SHBA per shembull (shtet demokratik, e?)

Sa per punen e flamurit, ti s'e ke lexuar postimin ne teresi, sepse aty kam dhene sqarimin e flamurit. Vazhdo bjerri ti...

Edhe pik (sic ke thene ti ke postimi jot kembengules)...

jo vec shqiptaret e makedonis ia kercasin kallashit n'mes te shkupit per parti politike
    po te shkojsh ke forumi i shqiptarve te maqedonsi e te loxojsh komentet tuja shqiptaret e maqedonis dalin kriminelat ma te mdhej
    kanuni te vret vetem po vrave, kush vret fmi e gra nuk i vret ne emr te kanunit po ne emer te budallakis

ti u munove me justifiku se pse ne shum vene valvitet flamuri arab? qe nuk ka si si te justifikohet

me syt e mi e pash ne varrimin e ni djali nga manastiri qe e mulun ne flamurin arab
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Shkrimi i Michael Totten nuk eshte lajm, nuk eshte as informate, por eshte thjeshte nje blog i tij personal, ku ai zbraz fantazite e tij personale. Michael Totten ka qendruar ne Maqedoni per nje jave ose dhjete dite maksimumi, dhe per ato dite eshte udhehequr nga ndonje perkthyes qyl te cilit i kane interesuar vetem pagesat ditore te tij, dhe e ka "shetitur" vetem ne ato vende qe ai ka njohur. Nuk dua te komentoj asgje nga shkrimi i Totten sepse ai eshte thjeshte nje blog, i cili nuk mund te merret as si lajm, as si burim informacioni, as si informacion i besueshem. Nje te tille ta bej ne mes te dites, dhe ta mbush me budalliqe nga me te ndryshmet, ecni e besojeni ju me pas.
    Po bën një gabim madhor më së pari. Tema është marrë nga shkrimi i Totten.
    Në rast se do t'i përgjigjesh temës, komento artikullin. Ti po komenton komentet.

Edhe mendimi tënd se ato që shkruan qenkan budallallëqe, mund shumë bukur të klasifikohet si budallëk. Sepse është një shkrim i thjeshtë forumi, nga një anëtar anonim me nick Alieneted. Këtu nuk është puna t'i biem budallëkut vërdallë në rreth vicioz.

Konkretisht: A ka wahabista në Maqedoni? Sa janë? Cilët janë? A kanë xhami të tyret?
    A u mësohet shqiptarëve në Maqedoni arabisht, kulturë arabe, gjuhë arabe, tradita arabe etj nga njerëz të huaj?
    A ka femra që vishen si ajo e fotos? Me numër përafërsisht?
    Mos i paguan kush që të vishen si ninxha?

Problemi më së pari ju takon juve, sepse këtë fanatizëm fetar (nëse ka dhe në çfarë %) do e përdorë sllavi kundër jush.
    Do thonë këta janë ekstremista, do "shfajësohen" përpara botës dhe do ju bëjnë ndonjë proçkë. Nuk e di a e kupton dot një gjë të tillë apo jo.
    Po e kupton merrni masa.

Hyj-Njeriu
    Jo, jo skeni nevojë për kanun sepse merrni dritë nga b.tha e botës.

Muslimanet nuk perdorin dru e gurre per te shenuar besimin e tyre, sic bejne krishteret kur perdorin kryqet e Jezute e gozhduar ne to.
    Guri i Mekës çfarë është?
    Ju nuk e keni të qartë jo vetëm kuptimin e simboleve, po dhe mënyrën si përdoren.
    Kam parë një vështirësi të tmerrshme për shqiptarët e Maqedonisë në dallimin e kombit nga feja.
    Shqiptarët në Shqipëri, nuk e quajnë grekun vëlla sepse ka fenë e tij. As turkun sepse ka fenë e tij. Myslymanët mund të quajnë vëlla këdo që mban të njëjtën fe. Kjo është një mangësi e jashtëzakonshe dhe injorancë e thellë.

Juve nu dini të bëni dallimin komb-fe, prandaj pranoni magjypët në mes tuaj.

Kush te ka thene qe perbuzim Nene Terezen. Emri i saj ka qene Gonxhe Bojaxhiu, dhe shqiptaret e Maqedonise kane respekt per figuren e saj. Ka rastisur ne ndonje qe ka patur rezerva, por te tille kishte dhe ne Shkoder, apo jo!?
    Sa per Skenderbeun, shih pak ato fotot qe kishte sjelle dikush. I eshte bere pritje madheshtore bustit te Skenderbeut, dhe figura e tij eshte shume e respektuar midis shqiptareve te Maqedonise. Dhjetera shkolla shqiptare ne Maqedoni mbajne emrin e Skenderbeut.
    S'ke faj ti, nje postim plus.
    Të tillët janë zakonisht fanatikët myslymanë që siç po e pranon dhe vetë, aty jeni ca më shumë se të tjerët, përfshi Shkodranët. Po është fatkeqësi të flisni JU, sepse e keni nga vendi tuaj. Një shqiptar është krenar për një njeri të madh që e ka nga krahina e vet. Te ju kjo ndjenjë nuk ekziston fare në mos qoftë imam tjetri apo hoxhë.
    Edhe Jakup Asipin (ai besoj është që po i bëhet varrimi, ndjesë pastë) që e përmendni gjithë hije, ka dashur të krijojë shtet islam dhe është shprehur në një vend se është krenar që paraardhësit e tij i kanë shërbyer shtetit turk 13 vjet si ushtarë. (bir Selman i nënës kë të qaj më parë)

Edhe për Skënderbeun që thua, fanatikët këtu nuk e kanë lënë pa e ndyrë gojën me të.
    Tani imagjino një imam që ju e quani nacionalist, të thotë jam krenar se im atë ka luftuar për turkun, të bjerë dakort dhe me rolin e Skënderbeut.

Mos e shiko çështjen të thjeshtë, sepse sh!t happens, puna është që ju jeni shumë më ndryshe se shumica e shqiptarëve. Sesi do rregullohet ky muhabet nuk e di.
    Ezekiel 25-17.

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson
    Citim Postuar më parë nga vampiro
    aty ke ajo fotoja në fakt s'ka asnji gjë të seksit femër nqs shifni me vëmendje. bobob
    Citim Postuar më parë nga Alienated
    Lugato
    Ajo fotoja eshte bere ne nje funeral. Grate Muslimane nuk shkojne ne funerale.
    ufo gabim. grate arabe jane ato qe nuk shkojne ne funerale. s'eshte degju ne kombin shqiptar qe nuk shkoka femra ne varrim! kurse ne vendet arabe si Afganistani, Arabia Saudite, Jemeni, etj kjo eshte tradite...
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    ka dhe shum tradita te tjera arabe qe i praktikojne me zell shqipfolesit e Maqedonise.

ato qe jane sjelle ketu flamurat arabe, kapucat arabe, mesimi i arabishtes, veshja si arabe, etj etj jane vetem shembuj. rri mos t'ia fillojm qe nga zakonet arabe me te cilat e presin shqipfolesit e Maqedonise mikun ne shpi, thu ti sikur ke vajt per turizem ne Arabi. apo se me cfare percmimi i shofin femrat shqiptare nga prishtina, tirana, korca, duke i qujt kurva pse nuk praktiktojn zakonet arabe qe shqipfolesit i kan imponu motrave te veta. e shum gjera te tjera qe nuk i thot as artikulli i Totenit ( qe ti akoma s'e ke lexuar )...

po ti ke ardh ktu me fol me tifozllik, me mbrojt arabizmin e Maqedonis, as qe e ke menjen ke realiteti do thjesht te na tregosh se sa shqiptare eshte tradita arabe. e shef ca ju ka bo serbi dhe bullgari apo jo? i ka mbush mendjen shqiptareve qe te martohen me rom dhe te mendojne se tradita arabe eshte tradita me autentike shqiptare.

m'jep nji kenge folklorike burimore nga trevat shqiptare te maqedonise me. nji kenge qe te mos jete orientale, po burimore shqiptare. seriozisht e kam - maqedonia eshte krahina e vetme "shqiptare" qe nuk ka folklor burimor shqiptar... jo se s'ka muzik, ka, po e ka dhe ate arabe si shume gjera te tjera
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Ne Shqiperi, e mesa di ne Kosove po ashtu, pa dallim feje femrat marrin pjese ne varrim, a funeral. Per cfare arsye nuk shkokan ne Maqedoni?!
    Ne kosove nuk shkojn femrat ne funerale

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Sinqerisht qe pertoj te lexoj 100 e kusur postime, sidomos pasi lexova artikullin e sjelle nga hapesi i temes, dhe reagimet ne blogun e tij.

Titulli i temes duhet ndryshuar, sepse dhe vete titulli nuk eshte indikues i atij artikulli. Per me teper, me duket tendecioz, si rrjedhoje shume anetare pergjigjen nisur nga titulli e jo te klikojne te lexojne artikullin e te pergjigjen ne varesi.

Michael Tottem pershkruan ndryshime sipas tij rrenjesore midis shqiptareve te Kosoves dhe Shqiperise ndaj atyre te Maqedonise. Behet fjale per ndryshime ne praktikimin e fese islame. Sipas tij ekziston apo eshte ne rritje ekstremi ne Maqedoni. (Nenvizoj, sipas tij.) Gjithashtu duhet sqaruar se vizitoi krahinen e Tetoves, bile as Shkupin.
    Ne kete artikull gjithashtu diskutohen konfrontimet ne rritje midis bektashinjve (sufisteve) shqiptare dhe "suniteve" shqiptar ne Maqedoni. Do ishte interesante nqs dikush nga Maqedonia mund te diskutoje mbi kete dukuri.

Autori i artikullit e ka sjelle (sipas tij gjithmone) kete artikull nisur nga shqetesimi i tij per situaten, dhe per me teper, i akuzuar shpesh si i njeanshem ndaj shqiptareve. Pra me pak fjale, pa qellime "armiqesore."

Do ishte mire qe te menjanohen acarimet dhe brenda mundesive te diskutohet me gjakftohtesi.

PS: Nje detaj te vogel do shtoja, isha ne Struge ne 2004, dhe pervec disa grave qe laheshin me rroba ne liqen, nuk pashe me thene te drejten gra me hixhab ne rruge. Po ashtu dhe ne Oher apo ne Manastir. Nuk e di sa ka ndryshuar situata, por nuk besoj te jene bere ndryshime radikale. Ndoshta kemi te bejme me dukuri lokale?! Mire do ishte te flitej edhe rreth ketij faktori ...

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Ne kosove nuk shkojn femrat ne funerale
    Une kam gruan e dajes nga Kosova. Ajo shkon, ose me sakte shkojne atje.

Faqja 9 prej 34 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •