Postuar më parë nga
only truth
Veç pak a din me i sqaruar disa gjera.
Me trego çka eshte adhurim i varrit se po e permend shume , si qenka me e adhuruar varrin.
Mu po me duket po beni njejt sikur disa besimtar te feve tjera , ne muslimanet ju thojm feja jone eshte fe e paqes ata medoemos na thojn se eshte fe e dhunes, une nuk po di se me u marr vesh as me ata as me juve.
Edhe ty e disa tjereve me ju thane se nuk eshte adhurim varri ju prap e vazhdoni ate tregimin e juaj.
Per me i dite a jane adhurime varresh apo çka duhet ti pergjegjeni pyetjeve te mia qe i kam bere disa here ketu.
Edhe nje here po ju pyes , a kane qen adhurues varresh Ehlibejti (familja e Muhamedit a.s) . A i kane vizituar Imam Aliu , Imam Hasani , Imam Hyseni , Fatimeja varrin e Muhamedit a.s , mbas ksaj gjenerate , vjen gjenerata e dyte , a i kane vizutuar edhe kto varrezat e elites islame dhe a kane kerkuar shefatin .
I gjeni ne shume libra fetare se shefati te kerkohet nuk eshte e ndalueshme bile eshte e preferueshme per shume njerez.
Po jau hiçka besimin me shku me e vizituar vendin ku pushojn elita muslimane , ju duket kjo shirk kur te gjitha gjeneratat e para e kane kryer kete veper.
Edhe Imam Shafiu ka shkuar te kerkoj shefat tek varri i Ebu Hanifes, Po ju pyes pse nuk i lexoni te gjithe ato libra histori qe jane ne islam por shkoni ngujoheni vetem tek fletushkat e vehabistve.
Krejt muslimanet i drejtohen Qabes qe eshte nje ndertese por nuk po bejn shirk , ne qofte se i drejtohesh nje ndertese nuk ben shirk.
Shirk eshte mos me i respektuar Krijesat qe i don Allahu , mos me e respektuar vendet ku pushojn trupat e atyre qe Allahu i ka dashte dhe i don, me u tall me to dhe me i shkaterruar . Asnje gjenerat e muslimanve nuk i kane shembur varrezat e elites muslimane dhe muslimanve ne pergjithsi , vetem kta saudo vehabistet i kryejn kto vepra shkatrrimtare per muslimanet.
Eshte (sevap ) fiton shperblime ai njeri qe ben nje vizite tek varrezat e muslimanve sidomos atyre muslimanve qe kane qene te devotshem.Kjo eshte respekt ndaj Allahut se po ja respekton krijesat e tij qe Ai i don, po i respekton kulturen traditat , historine e muslimanve
Si po mendoni se muslimanet i harrojn brezat e tyre te meparshem , e harrojn historine sakrificat e te parve , a mos po mendoni me e ba krejt shkretire sikur qe po bejn saudo vehabistat.
Krijoni Kontakt