Close
Faqja 39 prej 65 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 650
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga auloni2008 Lexo Postimin
    Elhamdulila qe nuk i lutesh varrit ...

Nuk e kuptova qka deshe me than me kete fjal...
    Selam

Une nuk kam degjuar kurr qe dikush po ju lutka varrit , as edhe xhungllashat nuk thojn o varr shpetom apo diçka te ngjajshme.

Muslimani e ka te lejuar ti vizitoj varrezat ;muslimani ka per detyre ti respektoj varrezat e elites islame (pejgamberve ,imamve, evliave),muslimani e ka te lejuar te kerkoj shefatin ,tawassulin nga pejgamberet dhe evliat.
    Kurani na meson te themi se ata qe vdesin ne rruge te Allahut te mos themi se kane vdekur , ata jane gjalle dhe ushqehen nga Zoti.
    Une sa here e permendi emrin e Muhamedit a.s kam shperblim ne kete jete dhe tjetren , une sa here e dua pejgamberin tim kam shperblim ne kete dhe ne jeten tjeter.
    Muslimani ka per çdo dite miresi nga pejgamberi jone a.s .
    Disa njerez sidomos extremistat mendojn se jane te gjalle dhe pejgamberet te vdekur por eshte e kunderta edhe Kurani flet per kto çeshtje.
    Muhamedi a.s dhe te gjithe ata qe Allahu i don jane te gjalle por njerezit e mashtruar mbas ksaj bote nuk e kuptojn gjallerine e vertet.

Une po bej pak pauze ne shkrime se jam edhe i nxene me disa pune tjera ne boten reale.

Kalofsh mire.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    ja kete se nuk po kam koh shum..... a ndoshta gjdo sen per ju ka kuptim tjeter eudhubilah.....
    peshoje veten me Kur'an dhe sunnet edhe shiko ku je
    edhe diqka per havarixht se qendron nje thenje nga Aliu r.a se ata nuk do te qendrojn ne xhehennem pergjithmon.... shiko veten ti nuk je as sikur ata ne praktikin te silamint se njoh edhe prej tynve.....

Unifikimi (bashkimi) i feve sipas Ibn'Arabiut

Ibn Arabiu konsideronte se të gjithë paganët dhe idhujtarët janë në të vërtetën, meqë çdo gjë është All-llah nga këndvështrimi i tij. Prandaj, kushdo që e adhuron një idhull, një gur, një njeri, një dru apo një yll, atëherë ai e ka adhuruar All-llahun. Ai për këtë thotë:
    "Kështu që personi me vetëdije të plotë është ai që e sheh çdo objekt të adhurimit si manifestim të së vërtetës që ai e përmban brenda dhe për të cilën ai adhurohet. Prandaj, ata e quajnë zot, bashkë me emrin e tij të veçantë, qoftë ai gur, dru, kafshë, njeri, yll apo engjëll." [el-Fusus (1/195), el-Uekil: Hedhihi Hijes-Sufije (f.38)]
    Kështu Ibn Arabi e shpallë idhujtarinë e tyre të saktë, meqë çdo gjë që ata e adhurojnë është vetëm Zoti, që është shfaqur në trajtë të njeriut, drurit apo gurit.
    O vëllezër, nëse Sabianët janë pabesimtarë për shkak se i adhurojnë yjet, çifutët janë pabesimtarë për shkak se adhuruan viçin, të krishterët janë pabesimtarë për shkak se e adhurojnë Isain, dhe kurejshitët ishin pabesimtarë për shkak se adhuronin idhuj... si mundet që një person që thërret në adhurimin e të gjitha këtyre të mos jetë pabesimtar? [Shiko Hadhihi Hijes-Sufije (f.38)]
    Ibn Arabi edhe e pranon besimin e tij se të gjitha fetë janë një dhe se zemra e tij është e gatshme të përqafojë çdo sekt dhe fe. Ai thotë në librin e tij, "Dhahairul-A’lak Sherh Terxhumanil-Eshvak:
    "Përpara e kritikoja shoqëruesin tim në qoftë se feja ime nuk ishte feja e tij. Por zemra ime ka ndryshuar dhe pranon çdo imazh; është strehë për dashnorët e pabrengë dhe është manastir për murgjit; [është] Shtëpi e idhujve dhe Idhull-Shtëpi në Ta’if; [është] pllakat e Torës (Teuratit) dhe mus-hafi i Kur’anit. E pasoj fenë e dashurisë, kudo që të më çojë, kështu që çdo fe është feja ime dhe besimi im." [el-Uekil: Hadhihi Hijes-Sufije (f.93) dhe ai ia atribuon këtë në f.93 të Dhekhairul A'lak]
    Për më tepër, Ibn ‘Arabi i këshilloi (paralajmëroi) pasuesit e tij që të mos besojnë në një fe të veçantë duke i mohuar të tjerat. Ai thotë në el-Fusus:
    "Ruajuni nga kufizimi i vetes suaj në një besim të veçantë dhe mohimi i çdo gjëje tjetër, kështu që të humbisni të mirën e madhe. Vërtet ju do të humbisnit arritjen e njohurive të çështjes (punës) në formën që ai e ndjek. Më mirë bëhu i gatshëm të pranosh të gjitha format e besimit. Kjo për shkak se All-llahu është më i lartë dhe më i madh sesa të kuptohet (përfshihet) me një besim duke i përjashtuar të tjerat (besime). Kështu të gjitha janë të sakta, e kushdo që është i saktë pranon shpërblim (shpërblehet); kushdo që shpërblehet është fatlum, dhe kushdo që është fatlum është ai me të cilin Ai është i kënaqur." [Hadhihi Hijes-Sufije (f.94) dhe ia atribuon këtë el-Fusus-it (f. 191)]
    Për këtë arsye Ibn'Arabiu e shpalli Faraonin e kohës së Musait të shpëtuar dhe thotë duke e komentuar thënien e All-llahut të Lartësuar:
    "Qetësim për mua dhe për ty." [el-Kasas: 9]
    Kështu që përmes kësaj erdhi gëzimi (kënaqësia) për të (për gruan e faraonit sh.p.), për shkak të përsosjes që i ishte dhënë, dhe kënaqësi për Faraonin për shkak të besimit të tij (imanit), të cilin All-llahu ia dha kur ai u fundos (u mbyt në ujë), kështu që Ai e mori shpirtin e tij, i cili ishte i pastër dhe i pastruar nga çdo papastërti." [Hadhihi Hijes-Sufije (f.95) dhe ai ia atribuon këtë el-Fusus-it (f.201)]
    Ai haptas deklaron se Faraoni ishte besimtar, duke e kundërshtuar tekstin e Kur’anit Fisnik në shumë ajete. Nga këto është thënia e All-llahut, më të Lartit:
    "Kështu që All-llahu e kapi atë me dënim për mëkatin e parë dhe të fundit të tij." [en-Nazi'at: 25]
    Gjithashtu Abdul-Kerim el-Xhili, i cili vdiq në vitin 830H, thotë, duke shpjeguar besimin e tij se të gjitha fetë janë një, në librin e tij "el-Insanul-Kamil" (Njeriu i Përkryer):
    "Kështu unë ia dorëzoj veten time çdo gjëje në çka dëshirat e mia më dorëzojnë; si mund ta kundërshtoj gjykimin e të dashurit. Nganjëherë mund të më shihni duke u përkulur në xhami dhe herave të tjera do të më shihni duke adhuruar në kishë. Nëse ne gjykimin e Sheriatit unë jam mëkatar, prapseprap përsa i takon njohurisë mbi realitetin unë jam i bindur (respektues)." [Hadhihi Hijes-Sufije (f.96) dhe ai ia atribuon këtë el-Fusus-it (1/69)]
    Prandaj, sipas el-Xhilit nuk ka dallim në mes të xhamisë dhe kishës, megjithëse ai ishte mëkatar dhe i pabindur ndaj urdhërave të All-llahut sipas Sheriatit të jashtëm dhe të dukshëm, siç pretendon ai, por ai përbrenda ishte i dëgjueshëm ndaj All-llahut, meqë ai i nënshtrohej vullnetit të All-llahut.
    Dëgjo po ashtu pretendimin e Ibnul-Faridit se All-llahu është në të vërtetë krijesa e Tij, e i Lartë është All-llahu nga ajo. Ai thotë:

"Unë vazhdoj drejt realitetit të vërtetë dhe njerëzimi ishte prapa meje, ngado që kthehesha e shihja.

Nuk ishte habi që njerëzit u lutën derisa zemra Ime u qetësua dhe ky ishte drejtimi i Faljes dhe synim

për mua. Për të (realitetin e vërtetë) janë të gjitha namazet e mia, të cilat i kryej në vendqëndrimin

dhe për të cilin dëshmoj se ai (realiteti i vërtetë) u lut (u fal) për mua. Dhe gjithçka tjetër u lut (u

fal) për mua dhe namazi (lutja) im nuk ishte për askënd, pos për Mua, në çdo rekat."

Ibnul-Faridi gjithashtu renditi një poemë të tërë në të cilën ai i drejtohej All-llahut në trajtën femërore në mënyrë të ngjashme. Mirëpo, o vëllezër, përsëri hapësira nuk na lejon që të sjellim shembuj të tjerë të besimit të shumicës së Sufive në unitetin e feve, nga fjalët e udhëheqësve të tyre kryesorë, si Ibnul-Farid, el-Xheli, Ibn ‘Axhibe, Hasan Ridvan, Ibn-Beshishë, ed-Dimerdash e të tjerë, dhe kushdo që dëshiron të shikojë këto gjëra, mund t’i referohet librit Hadhi Hijes-Sufije (Ky është Sufizmi) nga Abdurr-Rrahman el-Vekil rahimehullah.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Allahu i Madhërishëm ka thënë: “…dhe mos lut askënd tjetër përveç Allahut.” (Xhinn 18).
    Ndërsa Pejgamberi, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, ka thënë: “Duaja është adhurim”.
    Pejgamberi, paqja dhe bekimi i Allahut qoftë mbi të, i ka mbyllur të gjitha rrugët që dërgojnë deri në shirk dhe transmetohen hadithe të shumta në këtë drejtim, prej tyre edhe hadithi për të cilin po flasim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    O te mjere po ju nuk i lexoni as librat e theniet e kryedijetarit tuaj.

A ka thene ibni tejmija se ferri (xhehnemi) do te zhduket dhe te gjitha krijesat do te hyjne ne xhehnet.
    Atehere kur te zhduket ferri (xhehenemi) a shpetojn te gjithe apo çka.

Ibn Arabia ju ka thene se nuk guxoni ti lexoni librat e tij pa pasur dituri se do te beni herezi (kufr).

Ibni Arabia i ka thene kto fjale para ibni tejmijes dhe ky i fundit veçse ka vjedh shume materiale dhe ide nga sufizmi e i ka paraqitur ashtu si do vete.

Filozofine e Ibni Arabise nuk mund ta kuptoni ne kete menyre edhe ky thote se do te kete shpetim per te gjitha krijesat por me nje menyre tjeter.

Allahu nuk eshte mizor ti denoj njerezit veçse per qejf. Ju duhet ta dine se ka pasur edhe ka ende njerez ne bote qe besojn lloj lloj besimi por tek ta nuk ka shkuar e verteta.
    Nuk do ta denoj Zoti nje njeri nga xhunglla qe beson ne guri a diçka tjeter sepse ai nuk e din se çka eshte islami. Ai njeri nuk e ka vendos qe te lind dhe te rritet ne xhungell ku nuk ka degjuar asnjehere per islamin apo ndonje fe tjeter.
    Eshte Zoti qe e ka vendos ate njeri ne xhungell dhe do tja pranoj lutjet e tij edhe pse behen permes gurit a diçka tjeter .
    Per kto çeshtje ma se shumti e ka fjalen Ibni Arabia por ju nuk kuptoni si duhet.
    Edhe diçka tjter çka ju nuk kuptoni eshte se gati gjithçka shihni te zeze dhe ju duket vetja se vetem ju jeni ne te bardhen;
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    nuk ka njeri ne rruzullin toksor e qe nuk ka ndi mer Muhamedin s.a.v.s per ket flasin shum hadithe , por mos malypni se sedi ku e kom lexu e nese egjej eshkruj ket hadith, hajr inshalla.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    nuk ka njeri ne rruzullin toksor e qe nuk ka ndi mer Muhamedin s.a.v.s per ket flasin shum hadithe , por mos malypni se sedi ku e kom lexu e nese egjej eshkruj ket hadith, hajr inshalla.
    O Vlla musliman leje ti mos fol me kete njeri se Subhanallah se si ia ka mbyllur shejtani syte dhe bejn kufer keta bektashijnjet dhe e ofendojne Shejhul Islam Ibn Tejmije qe njerzit e kan quajt Shejhul Islam...
    Mos flisni me njerez qe zemra e tyre eshte sikur nje gur, Le te me sjell dikush nje hadith te sakt se Pejgamberi s.a.w.s. apo Sahabet radijAllahu anhum, kan lejuar ti luten varrit, jo mos ta vizitojsh, por mos te lutesh,
    Tregoni hadithe te sakta e jo Anglisht por Shqip dhe e shohim se qka thene Shejhu i yne Albani se a e ka ber te sakt apo jo...
    A ka guxim dikush te shpif ndonje hadith te Tij S.a.w.s.

Eja sjelle hadithin e lej numrat anglisht shqip tregojum se e kam buhariun para vetes dhe tregoma numrin ku e lexove sepse Dihet kush eshte Buhariu dhe Muslimi, Tirmidhiu, dhe Ahmedi e shum e shum tjer,,,,

O njerez kini frik All-llahun e mos shpifni se VAllahi duke shpifur ja ku kemi mbetur,
    Allahu na ruajt, Allahu na udhezoft ne rruge te drejt, Allahu na falte...

Amin
    Amin
    Amin

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga auloni2008 Lexo Postimin
    O Vlla musliman leje ti mos fol me kete njeri se Subhanallah se si ia ka mbyllur shejtani syte dhe bejn kufer keta bektashijnjet dhe e ofendojne Shejhul Islam Ibn Tejmije qe njerzit e kan quajt Shejhul Islam...
    Mos flisni me njerez qe zemra e tyre eshte sikur nje gur, Le te me sjell dikush nje hadith te sakt se Pejgamberi s.a.w.s. apo Sahabet radijAllahu anhum, kan lejuar ti luten varrit, jo mos ta vizitojsh, por mos te lutesh,
    Tregoni hadithe te sakta e jo Anglisht por Shqip dhe e shohim se qka thene Shejhu i yne Albani se a e ka ber te sakt apo jo...
    A ka guxim dikush te shpif ndonje hadith te Tij S.a.w.s.

Eja sjelle hadithin e lej numrat anglisht shqip tregojum se e kam buhariun para vetes dhe tregoma numrin ku e lexove sepse Dihet kush eshte Buhariu dhe Muslimi, Tirmidhiu, dhe Ahmedi e shum e shum tjer,,,,

O njerez kini frik All-llahun e mos shpifni se VAllahi duke shpifur ja ku kemi mbetur,
    Allahu na ruajt, Allahu na udhezoft ne rruge te drejt, Allahu na falte...

Amin
    Amin
    Amin
    As ty as ate anetarin me emrin injejti nuk po ju marr vesh kurgjo .
    Asnjehere nuk ke me gjet hadith ku thote Muhamedi a.s apo dikush tjeter me ju lut varrit . Te kam thene edhe ne nje postim me pare por ti nuk merrr vesh varri eshte i ndertuar nga dheu dhe askush nuk i lutet dheut.
    Ty ti kane shperlar trute si duket dhe vetem çka te mesojn ata "dijetaret" e tu ato i perserit.
    Ku jetoj ne evrope 100 metra larg i kam varrezat dhe nuk po shkoj me ju lut , edhe ne PRISHTINE kur kam jetuar shpesh here me ka qite rruga nga Dragodani dhe nuk kam pare askend tju lutet varrezave.
    Varri eshte i ndertuar prej lloqi balte tulla a çka perdorin njerezit.
    Qe 500 here po e permendi se Muslimanet i kane nderuar vendet ku pushojn trupat e pejgamberve , Ehlibejtit ,sahabve , tabiinve ,tabii tabiinve.
    Qysh prej fillimit te islamit njerezit kane shkuar tek varri i Muhamedit a.s dhe kane kerkuar shefatin , kane shkuar tek varrezat e sahabve ,te Ehlibejtit dhe kane kerkuar shefatin.
    A kto gjera ty te duken varreza apo çka.
    Varreza jane ata vehabistat qe nuk i lejne muslimanet te vizitojn vendet ku pushojn trupat e pejgamberve ,sahabve , Ehlibejtit. Varreza jane ata vehabista qe mundohen ti prishin ato dhe demtojn çdo gjurme qe ka lene islami.

Nuk i kam hadithat ne shqip se ketu ku jetoj une eshte veshtire te gjindet nje Kuran ne Shqip e lere me hadithat ,informohu ma shume dhe i gjen se nuk eshte e thene se do ti servoj te gjitha e ti ne fund mos te pranosh asgje.

As nuk po ma ndin se çka ka thene albani e nallbani e bin bazi e te tjere dhe ata nuk kane nevoje te me mesojn mua; le te mesojn ty.
    Shume mire e keni ju gjithçka duhet me jau shpjeguar dokumentuar ,faktuar me haditha e dijetar te cilet ju i zgjedhni.
    Hadithat duhet me i gjet nga buhariu dhe muslimi , vulen duhet me ja dhan albani , e mbas tij ndoshta duhet me ja dhene vulen edhe ndonje "shejhul islam" bin ladeni apo zavahiri , vetem duhet me ju pyet ma ne fund a mos duhet me ju derguar pak per pushim edhe ne deti a çka.Kto jane per juve faktet se fakte tjera nuk keni .I kane mbetur buhariut dhe muslimit 7 mije haditha ,nga kto deri ne 2 mije haditha jane te perseritshme apo ne disa haditha behete fjale per te njejten çeshtje .Nga kto 5 mije qe i kane mbetur sa haditha do tja anulojn albani nallbani e bin bazi.

Nuk e kam kusht nga islami te pasoj ibni tejmijen , bin bazin e tjetrin e tjetrin , nuk e kam kusht nga islami te marr vetem haditha nga buhariu dhe muslimi edhepse ka shume haditha te vertet.Nuk I ka lene Muhamedi a.s te drejtat e autorsise tek disa mbledhes te hadithave.

Edhe kur debatuam per kushtet e islamit u pa se sa dini , njehere thojshit se 5 shtylla dhe 6 kushte kurse tash po ju dalin ma shume, kusht qenka simbas juve pasimi i ibni tejmijes dhe albanit , kusht qenka simbas juve te besohen hadithat vetem ateher kur i vulos albani apo çka.
    Une me ty nuk mundem te flas pa e pasur albanin e bin bazin ne krah timin.
    Ma mire thuani selefa e pejgambera e gjithçka tjeter i kemi ibni tejmijen e albanin dhe kush done te argumentoj diçka per islamin duhet te argumentoj vetem me ta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 21-08-2008 më 10:41
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    As ty as ate anetarin me emrin injejti nuk po ju marr vesh kurgjo .
    Asnjehere nuk ke me gjet hadith ku thote Muhamedi a.s apo dikush tjeter me ju lut varrit . Te kam thene edhe ne nje postim me pare por ti nuk merrr vesh varri eshte i ndertuar nga dheu dhe askush nuk i lutet dheut.
    Ty ti kane shperlar trute si duket dhe vetem çka te mesojn ata "dijetaret" e tu ato i perserit.
    Ku jetoj ne evrope 100 metra larg i kam varrezat dhe nuk po shkoj me ju lut , edhe ne PRISHTINE kur kam jetuar shpesh here me ka qite rruga nga Dragodani dhe nuk kam pare askend tju lutet varrezave.
    Varri eshte i ndertuar prej lloqi balte tulla a çka perdorin njerezit.
    Qe 500 here po e permendi se Muslimanet i kane nderuar vendet ku pushojn trupat e pejgamberve , Ehlibejtit ,sahabve , tabiinve ,tabii tabiinve.
    Qysh prej fillimit te islamit njerezit kane shkuar tek varri i Muhamedit a.s dhe kane kerkuar shefatin , kane shkuar tek varrezat e sahabve ,te Ehlibejtit dhe kane kerkuar shefatin.
    A kto gjera ty te duken varreza apo çka.
    Varreza jane ata vehabistat qe nuk i lejne muslimanet te vizitojn vendet ku pushojn trupat e pejgamberve ,sahabve , Ehlibejtit. Varreza jane ata vehabista qe mundohen ti prishin ato dhe demtojn çdo gjurme qe ka lene islami.

Nuk i kam hadithat ne shqip se ketu ku jetoj une eshte veshtire te gjindet nje Kuran ne Shqip e lere me hadithat ,informohu ma shume dhe i gjen se nuk eshte e thene se do ti servoj te gjitha e ti ne fund mos te pranosh asgje.

As nuk po ma ndin se çka ka thene albani e nallbani e bin bazi e te tjere dhe ata nuk kane nevoje te me mesojn mua; le te mesojn ty.
    Shume mire e keni ju gjithçka duhet me jau shpjeguar dokumentuar ,faktuar me haditha e dijetar te cilet ju i zgjedhni.
    Hadithat duhet me i gjet nga buhariu dhe muslimi , vulen duhet me ja dhan albani , e mbas tij ndoshta duhet me ja dhene vulen edhe ndonje "shejhul islam" bin ladeni apo zavahiri , vetem duhet me ju pyet ma ne fund a mos duhet me ju derguar pak per pushim edhe ne deti a çka.Kto jane per juve faktet se fakte tjera nuk keni .I kane mbetur buhariut dhe muslimit 7 mije haditha ,nga kto deri ne 2 mije haditha jane te perseritshme apo ne disa haditha behete fjale per te njejten çeshtje .Nga kto 5 mije qe i kane mbetur sa haditha do tja anulojn albani nallbani e bin bazi.

Nuk e kam kusht nga islami te pasoj ibni tejmijen , bin bazin e tjetrin e tjetrin , nuk e kam kusht nga islami te marr vetem haditha nga buhariu dhe muslimi edhepse ka shume haditha te vertet.Nuk I ka lene Muhamedi a.s te drejtat e autorsise tek disa mbledhes te hadithave.

Edhe kur debatuam per kushtet e islamit u pa se sa dini , njehere thojshit se 5 shtylla dhe 6 kushte kurse tash po ju dalin ma shume, kusht qenka simbas juve pasimi i ibni tejmijes dhe albanit , kusht qenka simbas juve te besohen hadithat vetem ateher kur i vulos albani apo çka.
    Une me ty nuk mundem te flas pa e pasur albanin e bin bazin ne krah timin.
    Ma mire thuani selefa e pejgambera e gjithçka tjeter i kemi ibni tejmijen e albanin dhe kush done te argumentoj diçka per islamin duhet te argumentoj vetem me ta.
    O insan une jam duke te thene se thenja "o ii njeri ma mundeso shefatin ben kufer. Vetem Allahut duhet me ju lut o njeri, e askujt tjeter sepse e mohon Allahun s..w.t. duke ju lutur njerzeve..

Po normal ata jan dijetare te mire, dhe nje gje nuk eshte kusht me pasu Tejmijen apo Bin Bazin apo tjetrin se ju kini tjera kushte apo po gaboj une kam kushtet qe transmetohen prej Resulullahit s,a,w,s,

Kushtet mu kon Musliman jan 5 dhe i dim ne te gjith, leje ti mos thuj gjera pa lidhje...

Edhe te besimit i kena vetem se muslimanet nuk kan kusht me besu Aliun (radijAllahu Anhu) ne e duam Aliun sikur Sahabet tjer> E duam familjen e Resulullahit dhe e rrespektojme, jo sikur ata qe kane ber kufer qe shajn Sahabet e ndershem dhe Ajshen, Allahu na ruajt prej tyre.

PO ty te sho qe nuk je shum larg sepse nuk i shan Sahabet por vetem largoju nga shirku une per te miren tane e kam nuk ke nevoj me i sha Dijetaret, ok

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Qka thu per Muavijen, kush ka qene...

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Muavija ishte nje njeri qe vrau niperit e Profetit Muhamed as, luftoi kunder Aliut kur ai ishte Kalif,pra me fjale te tjera Muavija nuk kujdesej per perparimin e Islamit por ai pa pushtetin e tij sikunder bejne sot Sauitet dhe Al Kaeda.
    Pra cfare mendimi te mir mund te kesh per nje njeri qe shkaktoi tragjedine e madhe te Qerbelase?
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Muavija ishte nje njeri qe vrau niperit e Profetit Muhamed as, luftoi kunder Aliut kur ai ishte Kalif,pra me fjale te tjera Muavija nuk kujdesej per perparimin e Islamit por ai pa pushtetin e tij sikunder bejne sot Sauitet dhe Al Kaeda.
    Pra cfare mendimi te mir mund te kesh per nje njeri qe shkaktoi tragjedine e madhe te Qerbelase?
    Ja nje histori e shkurt rreth muawiut r.a

se paro pe ceki definicionin e sahabiut:
    ”Sahabi quhet një njeri që e ka takuar Pejgamberin salallahu alejhi we selem, ka besuar në Pejgamberin salallahu alejhi we selem dhe ka vdekur si musliman”

Muslimi transmeton në Sahihun e tij nga Ebu Hurejre (Allahu qoftë i kënaqur me të) i cili thotë: Ka thënë i dërguari i Allahut, sal-lAllahu alejhi ue selem: “Mos i fyeni shokët e mi! Mos i fyeni shokët e mi! Se pasha Atë në dorë të Cilit është shpirti im, nëse ndonjëri prej jush do të japë sadaka me flori sa mali i Uhudit, s’ka për ta arritur muddin e ndonjërit prej tyre, madje as gjysmën e tij.”

Plus asaj, Muaviu radijallahu anhu ka marrë pjesë në luftën e Bedrit, e në hadth ceket se Allahu u ka thënë pjesëmarrësve në luftën e Bedrit, të cilët ishin mbi treqind e dhjetë burra: “Punoni çfarë të doni, se Unë vërtet ju kam falur”.

Transmeton Shurejh ibën Ubejdi radijallahu anhuma nga Resulullahu salallahu alejhi we selem ka bërë lutje për Muavi ibën Ebi Sufjanin duke thënë:
    “O Allahu im, mësoja Librin(Kur’anin) dhe llogaritjen dhe mbroje prej dënimit”
    Ky hadith e ka gradën Hasen Ligajrihi, dmth këtë hadith punohet pasiqë nuk është daif(i dobët) ose në ndonjë gradë më të ulët se daif.
    (Ky hadith është marrë tek libri i Imait Admed ibn Hambel rahimehullah “Fadail es-Sahabet”, vëllimi 2, faqe 1155)

Transmeton Abdurrahmen ibën ebi Amive se e ka dëgjuar Rresulullahun salallahu alejhi we selem duke thënë për Muavinë radijallahu anhu:
    ”O Allahu im, bëre atë të udhëzuar, udhëzues të të tjerëve dhe udhëzo me të”
    Ky hadith gjindet në Sunenin e Tirmidhiut, për të cilin hadith Imam Tirmidhiu ka thënë se është Hasen(i mirë), dmth autentik(Marrë nga libri “Sijër A’ëlam En-Nubela” të Imam Shemsud-din edh-Dhehebij, vëllimi 3, faqe 119).

sa i perket luftes se qerbelas

Ehlu-Sunnetit në këtë qështje thotë se ata kanë qenë Muxhtehida (e kam fjalën për Aliun radijallahu anhu dhe Muaviun radijallahu anhu dhe për Ajshen radijallahu anha) dhe cili prej tyre ja ka qëlluar i ka dy shpërblime dhe cili prej tyre ka gabuar ka vetëm një shpërblim(siq ka ardhë edhe hadithi).

pas gjith ktyre argumenteve si keni guxim me fol keshtu ju per sahabet qfar pun ekeni kry ne islam (d.m.th ne sufizmin e juv se ajo qka eshte islam ska te bej me ksi lloj fjalesh apo ofendime ndaj shokeve te Pejgamberit s.a.v.s)

Faqja 39 prej 65 FillimFillim ... 29373839404149 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •