Close
Faqja 28 prej 65 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 650
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga auloni2008 Lexo Postimin
    PO Muhameb Ibn Abdul Vehabi e ka dite shum mire Akiden Islame te paster e jo sikur ti qe nuk di asgje ti vetem dini me kritiku ndersa e verteta eshte diqka tjeter

Allahu ju udhezoft
    Ju jeni qe kritikoni shume bashke me ata qe i pason ti vehabistat dmth.

Nje here Nastradin hoxha ish dal me nje vend te bukur ,nje natyr shume te bukur edhe ja nis po lutet . O Allah po te shoh gjithkah , O Allah po e shoh fuqine tende gjithkah . Disa fetar ishin duke lexuar Kuran u shitshin (mendonin) kinse te menqur jane kur degjuan se si po lutet nastradini menjhere ja nisen me ba shaka me te .Njeri prej atyre po i thote Nastradinit a kur po e shoh edhe gomarin po te duket se po e sheh zotin , jo i pergjegjet nastradini kur po e shoh gomarin po te shoh ty. Po i pyet nastradini mbasi po lexoni ne Kuran a po thuhet aty se ngado qe te drejtohesh je i kthyer nga ana e Allahut , a po thuhet ne Kuran se Allahu eshte i dukshmi dhe i padukshmi , a eshte ne Kuran se Allahu ka krijuar gjithçka ,se eshte percaktuesi i gjithçkafit ,as nje gjeth nuk bjen ne toke pa dijen e Tij . A nuk po shkruhet ne Kuran se gjithçka ka ne qiell e toke e midis tyre eshte prone e Allahut.
    Nje besimtar kur shikon krijesat ai e sheh Krijuesin , kur i sheh pronat e sheh Pronarin, kur i sheh levizjet e krijesave e sheh Percaktuesin , kur e sheh driten e sheh Ndriquesin etj etj.

Ata qe mendojn se po ditkan shume do te shohin vetem gomarin ne kete dhe ne tjetren bote.

Ka disa njerez qe mendojn se do te takohen me Krijuesin vetem ateher kur do t'ju kalben eshtrat , mendimi se takimi do te jete mbas vdekjes eshte fantazi , ne qofte se nuk takon asgje ne kete bote asgje do te kesh edhe ne tjetren.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Ku e gjete keta ku e zbulove , prej kur Naimi u ba me na dha leksione fetare .
    Naimi nuk ka dhene leksione si po mendon ti dhe si po shiten disa "leksioner" tjere gjithandej.
    Shko shikoj çfare leksionesh po na japin vehabistat . Lexo nenforumin me lart atje ku po thojn se nuk bene ti festojm festat kombtare , bekir halimi po jep leksione , shko pyeti ma mire se nuk i qesin te gjitha ne shesh se a ben te kemi nje flamur kombtar sikur ky i joni , a duhet te kemi himnin kombtar etj etj.

Une i kam lexuar fetwat e vehabistve ka gati 10 vjet ,ata thojn se nuk guxojn te kene muslimanet flamur ku ka Shqiponje apo ndonje krijese tjeter se ne kesi menyre po i adhurojn ,po bejn shirk. Ja kjo eshte menquria vehabiste .
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Edhe nje ti Bel ami ende ne islam nuk ka hoxh qe ka thene ben si te them une , por mos be si bej une , kjo eshte e shpikur nga jahudite edhe njerzit si ti pendohu o njeri edhe pranoje Islamin Thuj La ilahe Ilallah ne shqip eshte ( Nuk meriton askush Adhurimin përveq All-llahut )
    Une po te ftoj ta pranosh islamin
    Fakt per gjithçka je ti dhe vehabizmi yt bashke me ibni tejmijat e figura si ky.
    Ju po i quani bidatxhi ata qe perkujtojn lindjen e Muhamedit a.s dite e perdite , ju po ju thoni shumices muslimane (po i kritikoni dite e perdite) se do te digjen ne zjarr se po e perkujtojkan pejgamberin e tyre.
    Ju nuk guxoni te flisni asnje fjale per Mbreterit e Deshmorve (shehidve) Imam Hasanin dhe Imam Hyseinin e shkoni mburreni me lloj lloj bin ladeni e talibani ,kta i permendni dite e perdite , me siguri kta i keni selefa (te paret e fese) ata te vertetit nuk i permendni se nuk ben eshte bidat;

A po me fton edhe mua ne islam se ndoshta permes teje do te hyj ne fe, une nuk po di me lexu se çka domethene Allah e si behet shahadeti.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Auloni dhe Eldonel, hunda juaj nuk ju le te shikoni me tej.Uleni pak hunden dhe mos me ftoni mua ne Islam, sepse une Islamin e kam pranuar qysh para se te fillonte lejimi i Fese ne Shqiperi.Por une kam pranuar Islamin e paster dhe jo propaganden Wehabiste qe te con ne epoken e Mavijese dhe Jezidit. Hapeni zemren o njerez te mjere dhe bejini vend Zotit te hyje tek ju, jo duke share besimtaret e thjeshte,por duke respektuar mesimet e Profetit Muhamed.
    Le tju kujtoj nje hadith te Profetit kur thote "Une jam deti i diturise, Aliu eshte porta"...
    Hyni nga porta ne Islamin e vertete qe eshte PAQE dhe mos u kacavarni nga talebanizmi i Mulla Omarit
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Auloni dhe Eldonel, hunda juaj nuk ju le te shikoni me tej.Uleni pak hunden dhe mos me ftoni mua ne Islam, sepse une Islamin e kam pranuar qysh para se te fillonte lejimi i Fese ne Shqiperi.Por une kam pranuar Islamin e paster dhe jo propaganden Wehabiste qe te con ne epoken e Mavijese dhe Jezidit. Hapeni zemren o njerez te mjere dhe bejini vend Zotit te hyje tek ju, jo duke share besimtaret e thjeshte,por duke respektuar mesimet e Profetit Muhamed.
    Le tju kujtoj nje hadith te Profetit kur thote "Une jam deti i diturise, Aliu eshte porta"...
    Hyni nga porta ne Islamin e vertete qe eshte PAQE dhe mos u kacavarni nga talebanizmi i Mulla Omarit
    Shiko Belami ne s kemi asgje kunder Aliu r.a , se di ju pse e merrni ashtu , a nuk e di qe ne i marrim te gjithe edhe familjen e Pejgamberit a.s edhe shoket e tij ne nuk bejme ndarje , ndarja vjen ne besim ne nuk i lutemi varreve per ndihme sepse kjo eshte shirk . E qarte tani .Ti po thua hyni nga porta ne Islam ma gjej nje argument qe ne jemi dal nga Islami siq deklaron ti .
    Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga eldonel : 30-07-2008 më 06:14
    KOSOVA E MADHE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    eidonel mos qaj shum drasa, kand e lajdhit ALLAHU ska kush qe e udhzon, un nuk e di se qysh asht shirki ndryshe, edhe askush nuk po din mem tregu se qysh asht shirki te bekteshit,VALLAHI pom doket kta skan shirk hiq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 30-07-2008 më 12:31

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Shiko Belami ne s kemi asgje kunder Aliu r.a , se di ju pse e merrni ashtu , a nuk e di qe ne i marrim te gjithe edhe familjen e Pejgamberit a.s edhe shoket e tij ne nuk bejme ndarje , ndarja vjen ne besim ne nuk i lutemi varreve per ndihme sepse kjo eshte shirk . E qarte tani .Ti po thua hyni nga porta ne Islam ma gjej nje argument qe ne jemi dal nga Islami siq deklaron ti .
    Pershendetje
    Veç pak a din me i sqaruar disa gjera.

Me trego çka eshte adhurim i varrit se po e permend shume , si qenka me e adhuruar varrin.
    Mu po me duket po beni njejt sikur disa besimtar te feve tjera , ne muslimanet ju thojm feja jone eshte fe e paqes ata medoemos na thojn se eshte fe e dhunes, une nuk po di se me u marr vesh as me ata as me juve.

Edhe ty e disa tjereve me ju thane se nuk eshte adhurim varri ju prap e vazhdoni ate tregimin e juaj.
    Per me i dite a jane adhurime varresh apo çka duhet ti pergjegjeni pyetjeve te mia qe i kam bere disa here ketu.

Edhe nje here po ju pyes , a kane qen adhurues varresh Ehlibejti (familja e Muhamedit a.s) . A i kane vizituar Imam Aliu , Imam Hasani , Imam Hyseni , Fatimeja varrin e Muhamedit a.s , mbas ksaj gjenerate , vjen gjenerata e dyte , a i kane vizutuar edhe kto varrezat e elites islame dhe a kane kerkuar shefatin .

I gjeni ne shume libra fetare se shefati te kerkohet nuk eshte e ndalueshme bile eshte e preferueshme per shume njerez.

Po jau hiçka besimin me shku me e vizituar vendin ku pushojn elita muslimane , ju duket kjo shirk kur te gjitha gjeneratat e para e kane kryer kete veper.
    Edhe Imam Shafiu ka shkuar te kerkoj shefat tek varri i Ebu Hanifes, Po ju pyes pse nuk i lexoni te gjithe ato libra histori qe jane ne islam por shkoni ngujoheni vetem tek fletushkat e vehabistve.

Krejt muslimanet i drejtohen Qabes qe eshte nje ndertese por nuk po bejn shirk , ne qofte se i drejtohesh nje ndertese nuk ben shirk.

Shirk eshte mos me i respektuar Krijesat qe i don Allahu , mos me e respektuar vendet ku pushojn trupat e atyre qe Allahu i ka dashte dhe i don, me u tall me to dhe me i shkaterruar . Asnje gjenerat e muslimanve nuk i kane shembur varrezat e elites muslimane dhe muslimanve ne pergjithsi , vetem kta saudo vehabistet i kryejn kto vepra shkatrrimtare per muslimanet.

Eshte (sevap ) fiton shperblime ai njeri qe ben nje vizite tek varrezat e muslimanve sidomos atyre muslimanve qe kane qene te devotshem.Kjo eshte respekt ndaj Allahut se po ja respekton krijesat e tij qe Ai i don, po i respekton kulturen traditat , historine e muslimanve
    Si po mendoni se muslimanet i harrojn brezat e tyre te meparshem , e harrojn historine sakrificat e te parve , a mos po mendoni me e ba krejt shkretire sikur qe po bejn saudo vehabistat.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Edhe Imam Shafiu ka shkuar te kerkoj shefat tek varri i Ebu Hanifes, .
    si guxon me ber kesi shpifje o njeri a je mire ti, nuk eshte e ndaluar qe te vizitohen varret por eshte e ndaluar qe ti besh lutje varrit si more njeriu paska mundesi qe te bej shefat pa lejen e Allahut sikur Allahu thot ne Kuran
    "Kush mund të ndërmjetësojë tek Ai, pos me lejen e Tij," El Bekare 255
    a kuptoni ju se sa argumente ka ne Kuran dhe Hadith, nese don ti gjej argumentet a e din ti qe nuk lejohet me iu lut nje njeriu te vdekur me fjal" o filan ma mundeso shefatin tend" kjo eshte shirk sepse ti e barazon krijesen me Krijuesin.
    Subhanallah si nuk e kupton more ju shirkun, une nuk jam vehabist po nese meson ti diturin e Vehabit qfar te keqe ka ju nuk e falni namazin nuk peruleni si duhet para Allahut e me tregon ti per fen islame ti as qe je Musliman nese ben lutje nje varri, dhe duhet me i vizitu varret me u kujtu qe edhe ti ki me hy aty dhe me vepru vepra te mira por jo me ju lut varrit...
    Allahu ju udhezoft

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    eidonel mos qaj shum drasa, kand e lajdhit ALLAHU ska kush qe e udhzon, un nuk e di se qysh asht shirki ndryshe, edhe askush nuk po din mem tregu se qysh asht shirki te bekteshit,VALLAHI pom doket kta skan shirk hiq.
    ti a je prej bektashinjeve fluturues qe beni adhurim duke fluturu hahahaha
    nuk kam pare e as degjuar te behet ibadet duke vallezuar sikur eshte nje video ne internet hahah une kam mbet pa mend kur kam pa bektashijt fluturues hahahah
    nuk ka kurrfar argumenti po edhe mendja e shendosh nuk e pranon me ber ibadet ashtu sikurse ju nuk flas me me juve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    si guxon me ber kesi shpifje o njeri a je mire ti, nuk eshte e ndaluar qe te vizitohen varret por eshte e ndaluar qe ti besh lutje varrit si more njeriu paska mundesi qe te bej shefat pa lejen e Allahut sikur Allahu thot ne Kuran
    "Kush mund të ndërmjetësojë tek Ai, pos me lejen e Tij," El Bekare 255
    a kuptoni ju se sa argumente ka ne Kuran dhe Hadith, nese don ti gjej argumentet a e din ti qe nuk lejohet me iu lut nje njeriu te vdekur me fjal" o filan ma mundeso shefatin tend" kjo eshte shirk sepse ti e barazon krijesen me Krijuesin.
    Subhanallah si nuk e kupton more ju shirkun, une nuk jam vehabist po nese meson ti diturin e Vehabit qfar te keqe ka ju nuk e falni namazin nuk peruleni si duhet para Allahut e me tregon ti per fen islame ti as qe je Musliman nese ben lutje nje varri, dhe duhet me i vizitu varret me u kujtu qe edhe ti ki me hy aty dhe me vepru vepra te mira por jo me ju lut varrit...
    Allahu ju udhezoft
    Hej a je qorr a çka je ti , ku po e sheh shpifjen ti , mos tu duk ty se e shkruajta ndermjetesim pa lejen e Zotit.
    Ti ma se pari qe po shitesh si musliman lutju Allahut le te hiqen nervozat dhe inatet se ata koftlargtit te bejn me tu dok postimet e tjerve gjithçka.
    Lexoje mire postimen e ateher eja shkruaj , edhe nje gje mos harro ti je kurkushi qe te me thuash mua a jam apo nuk jam musliman, te kam thene edhe njeher ate dite qe behem une me te tregu ty a jam musliman a jo ate dite ku me e lane islamin.
    Vehabizmi mohon çfaredo lloji te shefatit ne kete jete , per ta shefatin e gjejm ne boten tjeter.
    Kurkush nuk shkon me ju lut varrit se varri eshte vetem dhe , beton a me çka ndertohet. Vizita tek varret sidomos tyrbet behet per shume gjera , respekt ,perkujtim te devotshmve ne fe , kerkes per shefat normalisht me lejen e Zotit. Lutja pranohet ma shpejt dhe ma mire se Allahu e sheh se po e respekton islamin dhe robte e tij .

Mirembetsh dhe lexoj mire postimet
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Faqja 28 prej 65 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •