Close
Faqja 110 prej 255 FillimFillim ... 1060100108109110111112120160210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,091 deri 1,100 prej 2545
    Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Une nuk kuptoj shqip, as Dias10. Me sa duket ne kuptojme (pa perpjekeje te medha) me shume Greqishte te lashte se greket.

Heren e fundit qe kontrollova nuk punoja me meditje, por nga kenaqesia dhe pergjegjesia kombetare.
    Kanë përgjegjësi kombëtare dhe sllavët? Që kur?

---

Meqë e kupton """greqishten""" jepe shpjegimin e tekstit se dështaraku më sipër (që tash ka hyrë në listën e injorimit) provoi dhe na bëri një vrimë në ujë.
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Oh se desh harrova, Kushdo qe ka lexuar Dialogjet e Platos nuk ka si ti kete shpetuar Simonides.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Kanë përgjegjësi kombëtare dhe sllavët? Që kur?

---

Meqë e kupton """greqishten""" jepe shpjegimin e tekstit se dështaraku më sipër (që tash ka hyrë në listën e injorimit) provoi dhe na bëri një vrimë në ujë.
    Nuk e di cfare pergjegjesie kombetare kane sllavet, por duhet te besoj ate qe thua ti me qe ju grekte dhe sllavet jeni miq te vjeter.

Une po pres pergjigje nga ty me shpjegimin e atyre qe ke thene vete
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Ke marre ndonjehere pergjigje tek tema e Digames? Ke marre pergjigje per gjerat qe ke kerkuar ndonjehere tek tema e Dodones? Po tek tema e Aleksandrit te Madh, apo tek Troja eshte ne Shqiperi, apo tek Rraca e Vertete e Shqiptarit...etj etj etj ?

Nuk e di cfare pergjegjesie kombetare kane sllavet, por duhet te besoj ate qe thua ti me qe ju grekte dhe sllavet jeni miq te vjeter.

Jo cne ku jane ata miq me sllavet...
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Po nuk na the, si quhen sod të huajt në Greqi?
    Ajo qe di me siguri une eshte ku ka lindur KSENOFOBIA. Ajo ka lindur ne GREQI.
    Kete po e keni trasheguar nga greket e vjeter, bile e keni ngritur ne rangun e shkences.

Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670

E din dhe e tregon se çfarë përgjegjësie kombëtare kanë sllavët. ''Lavira do të fshehet, por nuk e lë gëzimi'' - thotë populli... Ato që thashë, i thashë troç e shkoqur, nuk ka vend për shpjegime. Mos bëra gjë gabim që të konsiderova të aftë për të kuptuar shqip? Ta kthej dhe në bullgarisht (që ju e quani maqedonçe) po deshe.

Ke marre ndonjehere pergjigje tek tema e Digames? Ke marre pergjigje per gjerat qe ke kerkuar ndonjehere tek tema e Dodones? Po tek tema e Aleksandrit te Madh, apo tek Troja eshte ne Shqiperi, apo tek Rraca e Vertete e Shqiptarit...etj etj etj ?
    Hë de, unë duhet të përgjigjem për të gjitha këto?

Unë Darius, kaq wannabe grekë (si dias10, styga e shokë) kisha parë vetëm në ambasadën greke në Tiranë.

Gott mit Uns

Bizantin ajo teoria plumbi nxirret me plumb ka dale nga shqiptaret. Te tjeret nuk ja dine kuptimin keshtuqe mund te perfundojne e te demtojne veten. Shqiptarine ska nevoje ta tregojme duke nxjerre gjoksin dhe thene jam shqiptar por nga ato qe shkruajme dhe themi. Tani do kisha nje kerkese miqesore perndryshe do detyrohem te veproj si smod i ketij forumi. I duhet dhene fund menyres ofenduese apo sharjeve dhe sulmeve pa kuptim. Pergjigjen me te mire debatuesi e merr dhe e jep me argumenta. Fatmiresisht tema te tilla jane te mbushura me to dhe ndertohen nga to. Eshte hera e dyte qe detyrohem te nderhyj per te njejtin problem.

Unë Darius, kaq wannabe grekë (si dias10, styga e shokë) kisha parë vetëm në ambasadën greke në Tiranë.
    Sinqerisht nese Zoti do me kishte lene mua te zgjidhja racen e vetvetes, kombesine greke do e zgjidhja te fundit, bile dhe pas asaj kineze mancuriane.
    Jo se kam ndonje gje me greket ne vecanti por sepse nuk do te me pelqente te kaloja dhe une si nje nga ata te trushplarjes kolektive.

Fatmiresisht une banoj ne nje vend qe eshte 200 vjete drite larg Greqise ne cdo pikepamje, keshtu qe te aspiroja per te qene grek do te ishte gjeja me e pakuptimte.
    Kurse ti ..... perplas koken tek muri.

Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Darius, sinqerisht, shqiptarinë e tregojmë nga ato që bëjmë në jetën tonë, ajo nuk do duket në shkrime, ku çdonjëri është i gatshëm të mbysi botën në gjak për një fije floku shqiptari. Ti që përfaqëson një këndvështrim ndryshe (dhe ke merita të mëdha për këtë që bën) në këtë forum nuk do ndiheshe të paktën i irrituar nqs çdokush, të quante whatever për mendimet që ke dhe që i përkasin një publiku të specializuar? Sigurisht që po. A mendon se nuk do irritohem që çdo analfabet do më quajë mua whatever? Po. Unë s'kam pse të pranoj ""baballarë"" të kombit që të më thonë çfarë është e mirë për atdheun e çfarë jo.

Prandaj të garantoj se këtej e tutje do i fus anëtarët që sipas meje s'ia vlen të debatosh në injorim dhe do jem i përmbajtur. Gjithsesi flm që je treguar dhe ti i duruar.

Gott mit Uns

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •