Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Une kam nje pyetje tjeter te lidhur me derrin perderisa pyetja e insulines paska marr pergjigje.

Perderisa zoti krijoi gjithe kafshet dhe bimet per tu perdorur nga njeriu, pra per te miren e tij, per cfare e krijoi derrin?
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

Qe ti hapte pune atyre qe ja u ka marre trute era dhe mendojne se disa kafshe jane te mallkuara dhe disa te tjera jane te bekuara

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Darius
    Qe ti hapte pune atyre qe ja u ka marre trute era dhe mendojne se disa kafshe jane te mallkuara dhe disa te tjera jane te bekuara
    pikerisht, nje nga absurdet fetare te rradhes eshte piketimi i bekuar, i mallkuar dhe i shenjte, i vendeve , sendeve dhe kafsheve.

Nese ç'do gje qe shohim eshte e krijuar prej zotit me vullnetin e zotit, pse u dashka te kete vende te shenjta? A nuk eshte vet krijimi i shenjte, per vete faktin qe buron prej zotit?
    Prandaj e kam thene dhe e them, zoti, sido qe mund ta imagjinoni, ofendohet me shume nga besimtaret, sesa nga ata qe nuk e besojne.
    Sepse nje jobesimtar i shendoshe nga truri, nuk arrin te imagjinoj zotin ideal krijuesin e gjithçkaje, etj etj, ne nje figure si ajo e allahut apo e jehovait, qe diskriminojne ate qe po ata paskan krijuar.
    Zoti ekziston fale asaj qe ka krijuar, sepse zoti dhe krijesa , ne te vertete jane e njejta gje.

me falni nese dola pak si shume nga tema.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    pikerisht, nje nga absurdet fetare te rradhes eshte piketimi i bekuar, i mallkuar dhe i shenjte, i vendeve , sendeve dhe kafsheve.

Nese ç'do gje qe shohim eshte e krijuar prej zotit me vullnetin e zotit, pse u dashka te kete vende te shenjta? A nuk eshte vet krijimi i shenjte, per vete faktin qe buron prej zotit?
    Prandaj e kam thene dhe e them, zoti, sido qe mund ta imagjinoni, ofendohet me shume nga besimtaret, sesa nga ata qe nuk e besojne.
    Sepse nje jobesimtar i shendoshe nga truri, nuk arrin te imagjinoj zotin ideal krijuesin e gjithçkaje, etj etj, ne nje figure si ajo e allahut apo e jehovait, qe diskriminojne ate qe po ata paskan krijuar.
    Zoti ekziston fale asaj qe ka krijuar, sepse zoti dhe krijesa , ne te vertete jane e njejta gje.

me falni nese dola pak si shume nga tema.

ky eshte nje postim per tu mbajtur mend...jam shume dakord me ty...komplimente

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469

Derri dhe diabeti, këndvështrimi islamik?

nuk eshte pyetje tendencioze...

uroj se Zoti ose besimi juaj t'ju ruaj prej fatkeqsirave... por me cpo degjohet kohet e fundit... thon se ka raste ku ne mungese organi prej njeriut, mund te behet transplant derri.... dmth nqs te duhet urgjentisht nje organ, dhe nuk e gjen dot, por te thot doktori (e zeme se ironia e fatit e ben ate cifut), se mund te te shpetojne jeten nqs te bejne transplant nje organ derri... dhe shancet jane 75% sukses se trupi do e pranoj...

si do vepronte nje besimtar i fese Islamike ne kete rast?

po ne rastin se eshte femija i nje cifti besimtar te fese islamike, si do vepronin?

Pa te keq e bej pyetjen, nuk po kerkoj te ofendoj njeri, thjesht me ka ardhur ne mendje shume here kjo gje por nuk kam patur rastin ta shtroj si pyetje, e cila mendoj se kerkon vemendjen e duhur.

flm

-Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anëtarësuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Varet, prej personit, dhe me shume prej shkalles se injorances qe bart me vete!
    Kam pasur rastin t'i bej te njejten pyetje nje muslimani shum te "devotshem"(symbyllurazi), se a do te pinte raki,nese do ishte e vetmja shpres shpetimi prej ndonje smundjeje?
    Dhe pergjigja shum e qarte - jemi te perkoh'shem ne kte bote, andaj me mir te vdesim sot se sa te tradhtojm predikimet e profetit tone, dhe te vdesim neser...
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    kam pershtypjen se kto parimet islamike ne lidhje me derrin bien ne kontradite me kohen qe jetojme... imagjino nje mysliman me zemer derri... do kishte te njejtin qendrim ndaj derrit? apo do ja dinte derrit per nder qe eshte ne jete?

thjesht me nje fjale, ky qendrimi i myslimaneve ndaj derrit eshte absurd.

flm per pergjigjet.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Me vrap do e pranonin. Kujtdo i dhimbset jeta e vet, per me teper kur ska asnje siguri se ka nje jete tjeter pertej kesaj qe jetojme pervec besimit qorr.

KuCoVaR Maska e Olimp
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    QS
    Postime
    484
    o Shoku ca muabeti ben... kjo e myslimanve eshte si ai muabeti me Jezusin qe kur i tahne qe meqenese ti je i pavdekshem hidhu nga mali ju dhimbs jeta
    Ere mire mire

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga artful dodger Lexo Postimin
    nuk eshte pyetje tendencioze...

uroj se Zoti ose besimi juaj t'ju ruaj prej fatkeqsirave... por me cpo degjohet kohet e fundit... thon se ka raste ku ne mungese organi prej njeriut, mund te behet transplant derri.... dmth nqs te duhet urgjentisht nje organ, dhe nuk e gjen dot, por te thot doktori (e zeme se ironia e fatit e ben ate cifut), se mund te te shpetojne jeten nqs te bejne transplant nje organ derri... dhe shancet jane 75% sukses se trupi do e pranoj...

si do vepronte nje besimtar i fese Islamike ne kete rast?

po ne rastin se eshte femija i nje cifti besimtar te fese islamike, si do vepronin?

Pa te keq e bej pyetjen, nuk po kerkoj te ofendoj njeri, thjesht me ka ardhur ne mendje shume here kjo gje por nuk kam patur rastin ta shtroj si pyetje, e cila mendoj se kerkon vemendjen e duhur.

flm
    Pasi qe e bene kete pyetje "pa te keq",po te trregoj se shkenca e mjekesise ende nuk ka arrit aq larg sa te implantoj organe nga shtazet tek njeriu.
    Pra pyetja te cilen ti e bene eshte vetem hypotetike dhe nuk ka te beje asgje me realitetin.
    Edhe muslimanet edhe te krishteret edhe te tjeret duhet te presin edhe nje kohe shume te gjate derisa perseri dikush te mund ta parashtroj kete pyetje.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diabeti, sëmundja e sheqerit
    Nga Mimi_1 në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 86
    Postimi i Fundit: 09-07-2025, 21:36
  2. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 12:57
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 09:04
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-09-2005, 20:18
  5. Taksa e Xhizihase: Barazi edhe dinjitet nen ligjin islamik?
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-10-2002, 04:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •