Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 34
    Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869

Derri, diabeti dhe këndvështrimi islamik

Researchers continued to improve insulin but the basic production method remained the same for decades. Insulin was extracted from the pancreas of cattle and pigs and purified.

Nje pytje per Muslimanet;

Nese derri eshte i ndaluar, atehere pse shumica e muslimanve qe kane diabet konsumojne insulin qe prodhohet nga pankreasi i derrit?

Cfare thone ajetet shkencore te fshehura pas interpretimeve te nderlikuara?
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Vetem konsumimi i derrit permes rruges se ushqimit eshte i ndaluar te muslimant, perndryshe masakrimi, clekurizmi, keqtrajtimi i derrit eshte i lejuar. Ah, po, perfshire edhe shfrytezimin e hormonit insuline te derrit.

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Sa budalla eshte "Odisea"

Citim Postuar më parë nga Arrnubi
    Në anglisht këto quhen urban legends.

Po që të themi të vërtetën nuk është se bën dhe aq çudi fakti që të besuarit e bestytnive të çdo lloji, në mënyrë të menjëhershme, edhe në vitin 2007, pra në shekullin e XXI-të, është karakteristikë themelore e fetarit. Shembull konkret.

Mishi i derrit është i ndaluar dhe në Bibël, me sa kam dëgjuar. Për insulinën nuk e di.

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga KVS
    Mishi i derrit është i ndaluar dhe në Bibël, me sa kam dëgjuar. Për insulinën nuk e di.
    Me Bibel eshte e ndaluar cdo kafshe qe ka hoof, thunder, dhe me sa di une, edhe derri hyn ne kete grup.

Cka deshiroj te potencoj eshte faktori njeri, qe nga nje kafshe e ndaluar dhe e cila konsiderohet e ndyre nga Profetet e dy religjioneve te ndryshme, duke perdorur metoda shkencore dhe logjike ka nxjerrur nje permbajtje te dobishme per njerezit e te gjitha besimeve.

Viva la njeriu.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Me Bibel eshte e ndaluar cdo kafshe qe ka hoof, thunder, dhe me sa di une, edhe derri hyn ne kete grup.
    Vetëm në Dhatën e vjetër janë të ndaluara dmth vetëm për hebrenjtë.
    Ndalohen Dythundrorët që nuk ripërtypen, si dhe ripërtypësit që nuk i kanë dy thundra, kurse lejohen vetëm kafshët që i plotësojnë dy kushtet edhe kanë dy thundra edhe ripërtypen.

Mor po ta ndalojne jo profetet po dhe vete perendia. Mishi derrit eshte si shpirt dhe te kenaq kur e ha te pjekur ne hell (gicin) me vere te kuqe dhe .... uf se me leshoi goja leng tani.

Pash zotin ca e vrisni mendjen se ca thote njeri profet apo tjetri. Njeriu duhet te haje ate qe i pelqen. Ja pse i kam vdekje keto fete se i bejne trute e njerezve corap. Vej bast qe Muhameti e ka pas ngrene mishin e derrit me keq se e hame ne sot

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Keshilli Kombetar i Prodhueseve te Mishit te Derrit ne SHBA ka bere nje studim ku paraqet uljen e perqindjes se yndyrnave ne prodhimin e mishit per t'u konsumuar shendetshem. Me poshte po paraqes disa fakte:
    * Mishi i derrit permban proteine dhe eshte i shendetshem per rritjen e femijeve, ne vecanti per muskujt e tyre.
    * Pervec proteines, permban zink, hekur, dhe vitamine B.
    * Disa vite me pare, serumi me kolesterol konsiderohej i rrezikshem per zemren. Por sot, dietologet jane dakord qe specifikimi i nje diete me yndyrna te kontrolluara nga mishi i derrit ul mundesite per nje infarkt zemre. Mishi i derrit eshte sot ne majat e piramidave te dietave, sipas USDA (dept. i agrikultures).
    * USDA, AHA (shoqata amerikane e shendetit), ADA (shoqata amerikane e dietes) kembengulin ne te keshilluarit e mishit te derrit si nje burim te shendoshe proteinash, vitaminash, dhe mineralesh.

(Burimi i fakteve te mesiperme: NPPC.org.)
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Berxolla e mishit te derrit(sa e shijshme) shkon me vere te kuqe(lambrusco psh)
    insulina?o jo shpresoj te mos e perdor ndonjehere

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diabeti, sëmundja e sheqerit
    Nga Mimi_1 në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 27-04-2025, 09:16
  2. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 12:57
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 09:04
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-09-2005, 20:18
  5. Taksa e Xhizihase: Barazi edhe dinjitet nen ligjin islamik?
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-10-2002, 04:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •