Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Sepse linda nga deshira per te jetuar, jetova nga deshira per te njohur, njoha nga deshira per te zbuluar, zbulova nga deshira per te gezuar, gezova tek rilinda nje filiz, identik me qenesine time, por ne fund, vdekjes iu dorezova, natyres nen dhe iu perdrodha. Pafuqishmerisht, paqesisht nen dheun e saj kalbien time mora, me disa libra nen krahe, librat e frytit tim qe vetem dheu im, do dije t'i mbaje, te pazbuluara, deri ne frymen e fundit te 'jetes se tij'
    shume e bukur kjo anxhi.
    Nuk e kisha vene re me pare, po tani qe e lexova dhe rilexova.... shume e bukur.

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    Shikoj kafshet ndonjehere dhe me duken shume te bukura !!! sa te shpifur jemi ne njerezit dhe kjo vjen nga fakti qe kemi arsyen !!! si do ishte bota po te mos kishim arsyen nuk do kishim bere luftrat nuk do ndienim keqardhje mirenjohje gezim hidherim urrejtje dashuri !!! bota do ishte me e bukur po te ishim te gjithe kafshe pa arsye !!! sa te bukura qe jane kane vetem instiktin dhe jane te lumtura vetem me kete aksesor !!! kafshet po , qe dine ta jetojne jeten !!! kane nje mision preciz ne jete te vrasin ose te vriten por e jetojne jeten me bukur se njerzit !!! njerzit cdine te bejne !!! te vrasin dhe te vriten por me arsye !!! kafshet nuk kane frike te bejne seks nuk kan komplekse jane thjesht kafshe edhe kjo eshte gje e mire !!! njerzit jane e kunderta shume me komplekse disa nuk te lene te depertosh ne boten e tyre disa te tjere vuajne nga sindroma e sinqeritetit !!! dhe kjo nuk eshte gje e mire !!! e gjitha kjo vjen per faj te arsyes !!! per shkak te arsyes vijne edhe luftrat demtimi i natyres!!! dhe kjo eshte gje e keqe !!! kafshe jo ato jane te pafajshme !!! nuk kane arsye !!! cfare sdo jepja per te kerkuar vetem dicka te vogel !!! te hiqej arsyeja nga qarkullimi te jetonim edhe ne njehere si kafshet !!! bota do ishte me e bukur !!! me e paster, me pak njerezore !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar më parë nga Elna Durrësi Lexo Postimin
    Sipas mendimit tim, më duket se mungon ajo që na vë të gjithëve të flasim të njëjtën «gjuhë» shkëmbimi dhe të kuptojmë të njëjtën gjë së bashku: Perkufizimi se ç’është filozofia ? Shkurtimisht si lindi dhe si u zhvillua? Në cilin stad ndodhet sot?
    Te kuptoj Elna dhe deri diku ke te drejte. Duhet te percaktojme disa konture mbi te cilat te ndertojme idete tona.
    Personalisht do perpiqem ta thjeshtezoj duke ju shmangur perkufizimeve apo historive te gjata duke u perpjekur te jem sa me i thjeshte ne ate qe mendoj.

E mendoj te filozofuarin si aftesine e individit per tu cuditur dhe per te ngritur pyetje. Pra une kerkoj qe cudine dhe pyetjet tuaja ti hidhni ketu ne kete teme. Pergjigjet patjeter qe do permbajne ne vetvete karakter relativ dhe nota fantazie, ne fund te fundit kjo eshte filozofia.
    As Platoni dhe askush tjeter qe beson ne teorine e botes se tij te ideve nuk ka arritur te vertetoje dicka, por fantazia dhe aftesia per te bere pyetjen i terheq dhe i jep lezetin gjithe filozofise se tij.

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar më parë nga Zombi Lexo Postimin
    Na ben fuqia apo superfuqia te ndermarim vendime te pamenduara, madje edhe makabre?
    Kerkoj ndjese nese kam devijuar qellimin tuaj apo te temes. Por te pakten te leme hapesire per te debatuar ide te "cmendura".
    Te falenderoj per pergjigjen Zombi !
    Nuk ka asnje devijim sepse dhe ideja e temes eshte pikerisht kjo, te perpiqemi ta diskutojme dhe ne te njejten kohe te kalojme ne pyetje te tjera duke e mbajtur debatin te gjalle.

Eshte e gjetur pyetja jote dhe me sa duket ashtu eshte. Te qenurit me i madh do te thote te shkaktosh dem dhe me sa duket kjo aforizme qenka e perbotshme perderisa edhe ne kuptimin e boteve paralele gjen vend.
    Ne kete sens po e vazhdoj une me nje ide qe me lindi ne koke. A nuk sjell ky lloj shtresezimi nje progresion te "Zotave" ? Apo i tille duhet te quhet vetem me i fuqishmi nder te gjithe, pra AI qe ndodhet ne boten me te madhe ?

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Pratolini, Filozofia ne vete eshte art i te menduarit. Por cfar eshte Arti? Arti ne baze te konceptit te teorive estetike i referohet te mires, te vertetes dhe te bukures. pra ne duhet mendojme ne baze te ketyre koncepteve. Por, jo gjithcka eshte e mire, e vertete apo e bukur. Andaj une jam kunder ketij definiconi. Ngaqe mungon esenca e te vertetes. E verteta ka shume te verteta. E verteta ime mund te mos jete e verteta yte. Prandaj me pelqen kjo tema yte. Ne mund te filozofojme jashta cdo kornize. kemi te drejten e te menduarit, dhe askush nuk mund te me akuzoje se pse mendoj ndryshe. Mendoj ndryshe sepse jam ndryshe. Duhet respektuar mendimi ndryshe, dhe kjo do te ishte esenca e filozofise.

Ne kete sens po e vazhdoj une me nje ide qe me lindi ne koke. A nuk sjell ky lloj shtresezimi nje progresion te "Zotave" ? Apo i tille duhet te quhet vetem me i fuqishmi nder te gjithe, pra AI qe ndodhet ne boten me te madhe ?
    Shume e logjikshme kjo me siper, te pakten per mua. E kuptoj pra, ne menyren time. Une isha dhe jam zot i milingones, sepse une vendosa per jeten e saj, nga qe jam me e fuqishme se ajo. Zot i im eshte ai qe vendos per jeten time, dhe zoti im ka zotin e tij, jo cdo gje mbaron aty ku duam ne!
    • The rest is silence.

....Kisha dashur ta konkretizojme pak temen, jo te shkojme, ne " boterat paralele "..

Tek ne shqiptaret ne tranzicion ne pergjithesi, ndodhin jo "ide te Cmendura", por Vepra te tilla..psh , ne jemi Populli, qe me se shumti ne Ballkan e Europe, ndoshta edhe me gjer, qe me se shumti luajme me arme..c'esht kjo...?!!
    Cdo vit vriten me dhjetra njerez, femije etj, nga armet...si spjegohet...jemi shume te frikesuar apo te cmendur apo trima!!!
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

[QUOTE=Zombi;1933041]Pratolini, Filozofia ne vete eshte art i te menduarit. Por cfar eshte Arti? Arti ne baze te konceptit te teorive estetike i referohet te mires, te vertetes dhe te bukures. pra ne duhet mendojme ne baze te ketyre koncepteve. Por, jo gjithcka eshte e mire, e vertete apo e bukur. Andaj une jam kunder ketij definiconi. Ngaqe mungon esenca e te vertetes. E verteta ka shume te verteta. E verteta ime mund te mos jete e verteta yte. Prandaj me pelqen kjo tema yte. Ne mund te filozofojme jashta cdo kornize. kemi te drejten e te menduarit, dhe askush nuk mund te me akuzoje se pse mendoj ndryshe. Mendoj ndryshe sepse jam ndryshe. Duhet respektuar mendimi ndryshe, dhe kjo do te ishte esenca e filozofise.

Shume e logjikshme kjo me siper, te pakten per mua. E kuptoj pra, ne menyren time. Une isha dhe jam zot i milingones, sepse une vendosa per jeten e saj, nga qe jam me e fuqishme se ajo. Zot i im eshte ai qe vendos per jeten time, dhe zoti im ka zotin e tij, jo cdo gje mbaron aty ku duam ne![/QUOTE

une nuk pajtohem me ket, sepse sipas kesaj: kur nje kriminel po e vritka nje njeri, te supozojme te pafajshem, Ai qenka Zot i tij...ncnc Ketu , nuk behet fjale per Zot, sepse nocioni Zot i referohet Krijusit, Ne nuk i krijuam, as nuk i lindem milingonat, qe ti vrasim...
    Shkelja e milingones, ka te bej me nje mllef, te brendeshem shume intim.......?
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    une nuk pajtohem me ket, sepse sipas kesaj: kur nje kriminel po e vritka nje njeri, te supozojme te pafajshem, Ai qenka Zot i tij...ncnc Ketu , nuk behet fjale per Zot, sepse nocioni Zot i referohet Krijusit, Ne nuk i krijuam, as nuk i lindem milingonat, qe ti vrasim...
    Shkelja e milingones, ka te bej me nje mllef, te brendeshem shume intim.......?
    Eshte e drejta yte mos pajtohesh me mendimn tim. Nuk do te thote detyrimish se eshte i njejti ai qe na krijoi dhe na mbaroi!
    Sa i perket idese se armeve. Besoj se ne shqipetaret kemi akoma disa "hesape" pa lare!
    • The rest is silence.

Citim Postuar më parë nga Zombi Lexo Postimin
    Eshte e drejta yte mos pajtohesh me mendimn tim. Nuk do te thote detyrimish se eshte i njejti ai qe na krijoi dhe na mbaroi!
    Sa i perket idese se armeve. Besoj se ne shqipetaret kemi akoma disa "hesape" pa lare!
    hahah, fakt qe nuk eshte i njejti ai qe na krijoi, ty dhe mua. Ty te krijuan prindrit e tu, e mua te mit.., por kush na krijoi ne te gjitheve, sigurisht qe, nuk u krijuam rastesisht, nejse,, mos te dal nga tema, se nuk jam fetar, por besoj ne Zotin tim !

a sa i perket armeve, nuk mendova ne apsekt politik kush don vra e myt, por ne aspekt social, luajtje me arme, ku babai duke luajtur me arme vret femijen e vet!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    shume e bukur kjo anxhi.
    Nuk e kisha vene re me pare, po tani qe e lexova dhe rilexova.... shume e bukur.
    Faleminderit xfiles dhe atyre qe i kane vleresuar keto mendime permes reputacionit.

Sas ne vazhdim te mendimit tend me lejo te shkruaj keto ide..

Dikur ishim te lumtur. Ishim te lumtur sepse si kafshe jetonim. Me shelekun e tyre veshur ngrohtesi ndienim. Botes mbare i tregonim egersine tone. Te pakten ishim te sinqerte. Tani qe civilizimin kemi pushtuar, harrojme, harrojme se sa kafshe ne vetveten tone jemi. Harrojme se thjesht kemi nderuar lekuret, ngjyrat, e pak a shume jemi bere profesioniste te mirefillte per artin e te jetuarit, por shpirtin, qe ne momentin qe 'jeten e re' pushtuam brenda burgut trupth e kemi gozhduar...

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tahir Zemaj
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 01-01-2011, 10:45
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Heroina Sabahete Tolaj
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 13-01-2009, 17:51
  4. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •