Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga ABSOLUTE Lexo Postimin
    Anxhi, nukben te ndjehesh ashtu ' e pafuqishme ndaj natyres" mos, sepse vet ti je natyra, je pjese e saj, duhet ta pranosh natyren, mos e refuzo, pranoje sinqerisht.nejse mos te predikoj ketu...
    te kthehmi tek Idet e cmendura,,,,

Nuk mund te ndihem pjese e natyres perderisa jetoj mbi te, shkel mbi te, abuzoj me te, e prish/shkaterroj, e thith, gelltis, e ne dioksit karboni e nxjerr Ajri i saj, ajri i jetes, te cilin ne nuk dime ta mbajme ashtu, te paster, si na e dhuron. Por, per kete behemi humane, per kete ndihemi se jemi larg saj, larg faljes, larg dhuratave modeste, por thjesht humane, nje lloj i ri kafshe qe di dhe ta perkedhele ate ndonjehere (natyren). Por, kush eshte ai njeri, qe egersine e saj perballon? Mbase pikerisht per kete me pelqen bregdeti. Si nje ikje nga toka, ikje nga deti, ikje nga njerezit e ikje ndaj cdo lloj egersie natyrore .. Eshte thjesht nje cati 'mbrojtese', udhezuese, e papercaktueshme, ndaj cdo lloj ikjeje a braktisjeje..

Citim Postuar më parë nga *Anxhi* Lexo Postimin

Nuk mund te ndihem pjese e natyres perderisa jetoj mbi te, shkel mbi te, abuzoj me te, e prish/shkaterroj, e thith, gelltis, e ne dioksit karboni e nxjerr Ajri i saj, ajri i jetes, te cilin ne nuk dime ta mbajme ashtu, te paster, si na e dhuron. Por, per kete behemi humane, per kete ndihemi se jemi larg saj, larg faljes, larg dhuratave modeste, por thjesht humane, nje lloj i ri kafshe qe di dhe ta perkedhele ate ndonjehere (natyren). Por, kush eshte ai njeri, qe egersine e saj perballon? Mbase pikerisht per kete me pelqen bregdeti. Si nje ikje nga toka, ikje nga deti, ikje nga njerezit e ikje ndaj cdo lloj egersie natyrore .. Eshte thjesht nje cati 'mbrojtese', udhezuese, e papercaktueshme, ndaj cdo lloj ikjeje a braktisjeje..
    hm, besoj, qe je ne nje faze ku ndjeshmeria dhe neuroza jote eshte ne kulm, Je e frikesuar ti dic, behu e sinqert, mos u mundo me manipulu me asgje... e sinqert o njeri, ti duhet te jetosh, sepse je lindur dhe mos u frikeso....
    Qetesohu
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Zombi, mos e ndje veten ne faj per ate milingonen.
    Sa insekte kam vrare une gjate jetes sime .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Nuk mund te ndihem pjese e natyres perderisa jetoj mbi te, shkel mbi te, abuzoj me te, e prish/shkaterroj, e thith, gelltis, e ne dioksit karboni e nxjerr Ajri i saj, ajri i jetes, te cilin ne nuk dime ta mbajme ashtu, te paster, si na e dhuron.
    Shiko si ti jeton NE natyre e jo MBI te.
    Ti jeton nepermjet natyres por eshte e vertete dhe anasjellta, natyra jeton nepermjet teje, dhe ti behesh ushqim per natyren, behesh vegel e natyres.

Edhe nje fije bari, ç'eshte nje fije bari?
    po nje insekt,
    po zogjte, çfare jane po ti shohim te veçuar?

Por te gjitha bashke krijojne natyren duke qene pjese e saj.

P.S. Me duket se dole ne nuanca ekologjike me ate pastertine e ajrit , dolem nga filozofia .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Mua me duket sikur jam pikerisht une dhe 'idete e mia' gjeniale shkaterruese te saj per ndertimin e gradacelave, per prishjen e pyjeve per prishjen e gjithckaje. E cfare jam une? Nje njeri ne fund te fundit, pjese e dores prishese, gerryese, shkaterruese e gjithanshme. Natyres cfare i fal? Sa e demtoj dhe sa i fal? Dakort po pranoj te behem pjese e saj. Por, une dhe me njeriun jam ne kete 'lufte'. Un vetem luftoj shpirterisht por dhe fizikisht. Sepse ne fund te fundit une jam njeri. Sepse ne fund te fundit une jam egoist dhe ndaj qenesise sime.

ps. Jam e sinqerte. Me te vertet me friksojne njerezit. Te gjithe Kushedi sa 'perbindeshe' u dukem dhe une atyre.

Mua me duket sikur jam pikerisht une dhe 'idete e mia' gjeniale shkaterruese te saj per ndertimin e gradacelave, per prishjen e pyjeve per prishjen e gjithckaje. E cfare jam une? Nje njeri ne fund te fundit, pjese e dores prishese, gerryese, shkaterruese e gjithanshme. Natyres cfare i fal? Sa e demtoj dhe sa i fal? Dakort po pranoj te behem pjese e saj. Por, une dhe me njeriun jam ne kete 'lufte'. Un vetem luftoj shpirterisht por dhe fizikisht. Sepse ne fund te fundit une jam njeri. Sepse ne fund te fundit une jam egoist dhe ndaj qenesise sime.

ps. Jam e sinqerte. Me te vertet me friksojne njerezit. Te gjithe Kushedi sa 'perbindeshe' u dukem dhe une atyre.
    hahahahhahahha, mos je ka punon me bager ti ne ndonje Mal, lol , - hajgare...
    a po e sheh, se njeriu edhe ndaj vetes eshte shkaterrues..
    ketu shtrohet pyetja dhe kjo filozofia jone e :"cmendur",
    sepse shkaterimi eshte krijim dhe anasjeltas!
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ... Natyres cfare i fal? Sa e demtoj dhe sa i fal? Dakort po pranoj te behem pjese e saj. ...........
    Ti natyres i ke fal veten, ti thjesht duke ekzistuar po ben rolin tend ne natyre, sepse ne fund te fundit nuk zgjodhe ti te ishe, vendosi natyra qe ti te ishe.

Kupto nje gje, ti ndaç prano, ndaç mos prano te jesh pjese e saj, pak rendesi ka, ti je pjese e saj me hir ose me pahir.
    Ke vetem ne dore te pranosh realitetin dhe te besh paqe me veten per ate qe je dhe rolin qe ze ne natyre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    25
    Ne rast se do te jetonte Platoni, Aristoteli, Dekart ,Luk Hjum , Spinoza,Kikergor,Kant etj etj do ti binin kokes me grushta me hapesin e temes ne rradhe te pare , dhe ne vazhdim do te vrisnin veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga ABSOLUTE Lexo Postimin
    hahahahhahahha, mos je ka punon me bager ti ne ndonje Mal, lol , - hajgare...
    a po e sheh, se njeriu edhe ndaj vetes eshte shkaterrues..
    ketu shtrohet pyetja dhe kjo filozofia jone e :"cmendur",
    sepse shkaterimi eshte krijim dhe anasjeltas!
    Sepse linda nga deshira per te jetuar, jetova nga deshira per te njohur, njoha nga deshira per te zbuluar, zbulova nga deshira per te gezuar, gezova tek rilinda nje filiz, identik me qenesine time, por ne fund, vdekjes iu dorezova, natyres nen dhe iu perdrodha. Pafuqishmerisht, paqesisht nen dheun e saj kalbien time mora, me disa libra nen krahe, librat e frytit tim qe vetem dheu im, do dije t'i mbaje, te pazbuluara, deri ne frymen e fundit te 'jetes se tij'
    Ndryshuar për herë të fundit nga *Anxhi* : 05-06-2008 më 18:29

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga floren Lexo Postimin
    Ne rast se do te jetonte Platoni, Aristoteli, Dekart ,Luk Hjum , Spinoza,Kikergor,Kant etj etj do ti binin kokes me grushta me hapesin e temes ne rradhe te pare , dhe ne vazhdim do te vrisnin veten
    Une them se ne rast se ata do te ishin gjalle do kishin marre me vehte nje tavell, 1 steke me cigare, dhe nuk do i shqepeshin per nje moment kesaj teme

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Tahir Zemaj
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 01-01-2011, 10:45
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Heroina Sabahete Tolaj
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 13-01-2009, 17:51
  4. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •