Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Kompracikozet moderne..
    Kush i mban mend kompracikozet? Kush i ka njohur ndonjehere nga afer? Ne fakt, keni shume te drejte, tashme ata jane te veshur me pelerinen e ngrohte shumengjyreshe. Fytyren e kane te zhgarravitur me lloj lloj ngjyrash. Sikur mos i njihje kush ishin, padyshim do i merrje per karikatura fotografite e tyre ekzpozuar ne cdo vitrine kinkalerie te re e te vjeter. Kudo i gjen sot 'kompracikozet moderne', pavaresisht se ky lloj 'arti' eshte zhdukur nga njerezimi para 3 shekujsh. Sa budallenj jemi. Vertet menduam se u 'zhduken'? Hahaha, pa shihni njehere rreth e rrotull. A nuk jeni perballe 'kompracikozve moderne' ? A nuk e shihni sa me art dhe diplomaci kerkojne t'ju shnderrojne? ......

Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Citim Postuar më parë nga ABSOLUTE Lexo Postimin
    Ketu nuk behet fjale per Zot, sepse nocioni Zot i referohet Krijuesit, Ne nuk i krijuam, as nuk i lindem milingonat
    Po qe dashje pa dashje ke te drejte ti ?
    Duke qene se ne kete forme perceptimi Zoti perfaqeson krijuesin, atehere te gjithe ata per te cilet fola automatikisht nuk jane Zota. Pra ndoshta deshtoi tentativa ime per te rikthyer kohen e politeisteve

E megjithate, nuk mund te rri pa thene qe jo patjeter nocioni Zot nenkupton Krijuesin. Aq me teper kur behet fjale ne besimin ne shume Zota. Nuk besoj se helenet mendonin se ishin krijuar nga te gjithe Perendite e tyre. Ja nje argument qe fatmiresisht e riktheu serisht ne loje idene time

Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin
    Duke qene se ne kete forme perceptimi Zoti perfaqeson krijuesin, atehere te gjithe ata per te cilet fola automatikisht nuk jane Zota. Pra ndoshta deshtoi tentativa ime per te rikthyer kohen e politeisteve

E megjithate, nuk mund te rri pa thene qe jo patjeter nocioni Zot nenkupton Krijuesin. Aq me teper kur behet fjale ne besimin ne shume Zota. Nuk besoj se helenet mendonin se ishin krijuar nga te gjithe Perendite e tyre. Ja nje argument qe fatmiresisht e riktheu serisht ne loje idene time
    Pratolini, i nderuar, ideja e kesaj teme eshte fantastike dhe jam PROOO te vazhdoj,

sinqerisht
    A...

p.s
    Anxhi! a mundesh me thjesht, ta pershkruash edhe njehere ate, qe e the me lart!!!

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Citim Postuar më parë nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Klone.. cirqe.. Jetojme ne nje cirk te madh, ku klonet na bejne te qajme e te qeshim njekohesisht. Nuk dime kush eshte njeri e kush eshte klon tani. Nuk ka te beje me 'pamjen e jashtme' por te brendshme te tyre. Njerezit, kane filluar te kene ne vetvete nje llojshmeri shpirtrash, te cilen e perdorin sipas rastit te egos se tyre. Ose per pushtet. Mjafton te hedhesh syte rreth e rrotull e do gjesh nje 'llojshmeri' shperfytyrimesh te brendshme tek po i njejti njeri. Ndersa me pare keto shperfytyrime i benin ne siperfaqet e lekures, per te transmetuar mesazhin e tyre, tashme, keto shperfytyrime gjenden ne brendesi te shpirtit te tyre (nese vertet kane shpirt), e jo vetem kaq, por, kerkojne t'i difuzojne idete e tyre mediokre, ne mbare boten, duke perdorur keshtu , lojen e tyre 'moderne'..

ps. a isha me e qarte?

Po!

Dhe ky klonizmi "mutant" subjektiv eshte ber edhe si mode e imixh i paskurpullt
    dhe eshte shume veshtire te demaskohen, keta"hipokrit Modern"!
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-04-2004
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga Pratolini Lexo Postimin

Mendoj se kur kemi te bejme me konceptin "Zot" patjeter duhet te flitet per "krijues", dhe dua te shtoj se ky koncept shpesh nuk eshte as i mjaftueshem, pasi nese i japim atribute te tjera nuk do jete me "Zot".
    Ne greqine e lashte cdo Zot ka qene krijuar nga Zotat e tjere. Ne fillim kane qene ata kryesoret pastaj me rralle. Eshte kontradiktore kuptohet, por gjithsesi filozofia e lashte greke bazohet ne Apori ( ato te Zenonit apo te eleateve te tjere) apo diskutime eristike.
    Gjithcka duhet bere sa me thjeshte te jete e mundur por jo me thjeshte se kaq

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Nje artikull interesant nga SciAm: http://www.sciam.com/article.cfm?id=...-or&print=true
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Kompracikozet moderne..
    Kush i mban mend kompracikozet? Kush i ka njohur ndonjehere nga afer? Ne fakt, keni shume te drejte, tashme ata jane te veshur me pelerinen e ngrohte shumengjyreshe. Fytyren e kane te zhgarravitur me lloj lloj ngjyrash. Sikur mos i njihje kush ishin, padyshim do i merrje per karikatura fotografite e tyre ekzpozuar ne cdo vitrine kinkalerie te re e te vjeter. Kudo i gjen sot 'kompracikozet moderne', pavaresisht se ky lloj 'arti' eshte zhdukur nga njerezimi para 3 shekujsh. Sa budallenj jemi. Vertet menduam se u 'zhduken'? Hahaha, pa shihni njehere rreth e rrotull. A nuk jeni perballe 'kompracikozve moderne' ? A nuk e shihni sa me art dhe diplomaci kerkojne t'ju shnderrojne? ......
    Kompracikozet... E bukur kjo
    Ne menyre direkte na ben te gjitheve te jemi femije naiv qe pershtasim kendveshtrimet dhe konceptet ne varesi te gjithe trysnise qe na ushtrohet.
    Eshte shume me e thjeshte se dikur. Sot ka televizor ( mjeti me masiv i krimbezimit mendor ), ka Big Brother ( lexo Orwell ), ka internet, ka reklama dhe postera rruges, ka zocka qe te japin fletepalosje neper bulevard...ka shume.
    Por kompracikozet apo whatever rriten ne menyre progresive dhe permiresojne metodat me po aq shpejtesi, keshtu qe problemi qendron ne nje forme balancimi. Ja perse gjithmone kam qene i mendimit se duhen elita te forta, te cilat ne raste specifik mund te ofrojne modele apo pikepamje alternative per te krijuar balancim.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Ne fakt tjeter gje kam nenkuptuar. Nuk ka te beje me injorancen, se sa ka te beje me tjetersimin ne cdo aspekt.

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Ne fakt tjeter gje kam nenkuptuar. Nuk ka te beje me injorancen, se sa ka te beje me tjetersimin ne cdo aspekt.
    As une nuk kam folur per injorancen. Lexoje me kujdes. Eshte totalisht per tjetersimin dhe manipulimin e mendjes

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Tahir Zemaj
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 01-01-2011, 10:45
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Heroina Sabahete Tolaj
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 13-01-2009, 17:51
  4. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •