Close
Faqja 80 prej 255 FillimFillim ... 3070787980818290130180 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 791 deri 800 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Pajtohem plotesishte me ju Bizantin,

Grupi i gjuhes indo-europiane eshe caktuar krejte gabimishte pe shqiptaret...

Shqipja dakor eshte gjuhe europiane e ngjajshme me keltet e italet dhe golet(galet, stergjysherit e francezve) siç e thot edhe danezi Conrad Malte-Brune.

Jane ndoshta krejtesishte 100 fjale indiane ne shqipe, si dera, dora, etj kurse latine jane m ret=rex per mbretin etj...

harrone qe shqipja bene pjes ne grupin e gjuhve indoeuropiane.

Dhe me e keqja eshte kur disa historian shqiptar i bien edeh me shkurte, nga injoranca duke cekur se ; - shqiptaret jane popull indoeuropian !
    Kjo eshte katastrofa !
    Ne Wikipedia disa here jam munduar te nderhyje ne kete qeshtje por e kote, ata prap e vendosin ashtu gjoja se shqiptaret jane popull ndoeuropian, pa e ditur dallimin ne mes te grupit te gjuhve dhe origjines se nje populli.
    QË të flasim për grupimet gjuhësore duhet në radhë të parë të njohim miliardat e mbishkrimeve të palexuara deri më sotë.Njohim mbishkrimet greke të shek 4 p e s e këtej.Njohim shkrimet latine të kohve pak më të reja.Edhe përse njohim mbishkrimet shqipe pellazge sërishtë duhet të bëhen të njohura botërishtë në mënyrë që të flasim me saktesi.mbishkrime shqipe janë gjendur edhe në Tel el Amarna të Egjyptit -në azi-në ballkan-në itali.Në se kanë lenë ndonjë gjurëm mbishkrimore andej nga i përmëndni ju-bujrum hidhe këtu që të bindemi.Historia me teorira dështoj që të jetë një histori e vërtet.

dias 10

i vrejta mbishkrimet frige që solle edhe jamë krejt i bindur për gjuhën shqipe të tyre.Më keqkuptove për gërmën "b",pasi kjo gërëm mungon në të vërtet nga shumë alfabete të lashta,p sh-rrokori,etrusku etje.Akoma edhe Marko Boçari i kohëve tona shkruante"grua e pukur","i papesë" etje.

Alfeko,
    Injorohi ata kur te shajne.
    Persa me perket mua, une jam i njeanshem-jam me ty.
    Mos harro :
    Mencuria jote vlen me shume se sharjet.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Alfeko,
    Injorohi ata kur te shajne.
    Persa me perket mua, une jam i njeanshem-jam me ty.
    Mos harro :
    Mencuria jote vlen me shume se sharjet.
    ke shumë të drejtë.Kërkoj falje për degjenerimin e mësipërm.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Z.Moderator,

A ka mundesi te shikoni ato postimet me shkrime te A.Vehbiut, ketu diskutohet per traditen e shkrimit shqip kurse ato ne thelb synojne pikerisht te pezmatojne keto inisiativa dhe diskutime.
    Bashkohem me mendimin e Dias. Vehbijte & co nuk jane te mirepritur. Boll na e kane dreqosur gjuhen greket e filogreket. Gjuha shqipe mbahet gati nga te gjithe 'indoeuropianistet' kudo ne bote si nje nga me te vjetrat,del nje Vehbi dosido e na e vendos ne mesjete datelindjen.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Tani carizmatik vika nga kjo XAIPE- famshme qe te do te thote te lesh gjurme brez pas brezi dhe te jesh i lumtur per kete. Nuk me kishte shkuar nder mend kjo lidhje kaq e forte gjeneruese qe po ashtu te ben te lumtur.

Styx hidhi nje sy kesaj.
    Diftongu ai eshte bere e.
    Herë ne shqip eshte sinonim i kohes.

HERE=perjetesi
    Cmendim ke?
    Ndryshuar për herë të fundit nga dias10 : 26-05-2008 më 11:12
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    më lartë ju solla mbishkrimin dygjuhësh Liko-Grekë.Sotë mësova se Hahn është përkthyer edhe është botuar në gjuhën shqipe këto ditë.Ky libër nuk duhet të mungoj tek askush që kërkon të njohi prejardhjen tonë paragreke PELLAZGE.

lidhja me temën.

Hahn përmbleth traditat e shqipfolsve edhe i krahëson ato me gjendjet arkeologjike-faktet mbishkrimore emërore-edhe gojdhënat.psh.

hahn gjenë shumë lidhje traditore mindis Likve edhe Shqiptarve.

ja një faktë i pakundërshtueshëm ,sipas botkuptimit timë

varrezat Like në Pillenji,sotë Pinara.Vreni ndërtimin e tyre në malë.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    varrezë ilire nga Selca e Pogradecit.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Brooklin, mos e ndot temen me shkrimet e antishqiptarit dhe spiunit (bazuar ne nje material qe kishte sjelle Fiori ne forum) A. Vehbija. Po sipas atij materiali vehbija ishte shpene me detyre nga partia ne katedren albanologjike dhe mbetet e dyshimte ne se ka spiunuar apo jo Martin Camaj.

Ne se ke shtyrje te brendshme te popullarizosh Vehbine, hap temen tende ne forumin e humorit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 26-05-2008 më 11:21
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Sa për Franc Bopp -or viktim- ai nuk e renditi shqipen në gjuhët kurvoevropiane ,POR NË GRUPIN ILIROPELLAZGË......ndaj të djeg decka e vazelinuar ty flliqësirë e ndyrë.
    Hajd lexo më poshtë o zgjebë edhe fillo të qash, ku e renditi Bopp-i? Të thash për të mirën tënde të vësh vazelinë o shkërdhë, se do ë të djegi keq. Shumë keq!!!

Nuk na the ''atrea korça'', çfarë bën në Greqi? Pse deklaron se je homogjen greko-vllah? Që të marrësh edhe nënshtetësi nesër-pasnesër?

Edhe ortodoksinë ore shtazarak mos e zë në gojën tënde të fëlliqur, se nga ajo gojë do të të dali shpirti një ditë...
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Ja të shikojmë edhe cila është prejardhja e fjalës baba. Pse nuk dëshmohet në gjuhën e arbëreshëve?

vijim

Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •