Close
Faqja 90 prej 255 FillimFillim ... 40808889909192100140190 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 891 deri 900 prej 2545
    ose kjo ketu qe edhe pas formimit te shtetit grek akoma tregon qe ""greket"" jane thjesht shqiptare:

e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga clint Lexo Postimin
    Epir...........pllake funerale

DIELLI O ATA

III B.C
    Ku eshte gjetur kjo pllake me saktesi. Ke mundesi te japesh ca me shume informata sepse dreqi ta haje eshte shqip ne formen me shqip te mundshme.
    Dielli o At. e tregon pakundershtueshmerisht se njerezit e asaj zone besonin ne Diellin,pa i dhene emer tjeter,por thjesht Dielli.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    A ka mundesi ti shohim keto harta me te medhaja dhe me te kjarta ?

Dhe ata me ngjyre te kaltert ose ne tjetren hart ata me pika ne jug te "Greqise", a jan ata "Grek" apo Arvanitas ortodoks ?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Ku eshte gjetur kjo pllake me saktesi. Ke mundesi te japesh ca me shume informata sepse dreqi ta haje eshte shqip ne formen me shqip te mundshme.
    Dielli o At. e tregon pakundershtueshmerisht se njerezit e asaj zone besonin ne Diellin,pa i dhene emer tjeter,por thjesht Dielli.
    Hyllin,ne Epir eshte eshte gjetur.e shekullit te trete para eres sone.

ps.Shqipja nuk ka ndryshuar shume gjate mijevjeçareve,rrenjet e fjaleve jane te palekundura..........kjo eshte shume pozitive,negative eshte se jane te pakte ata qe merren me kerkime fjalesh shqipe ne mbishkrime te ndryshme.

Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Keto jane ato pasuri qe vidhen ilegalisht dhe nuk perfundojne kurre neper muzeume. Ato jane pjese e koleksioneve private te te ""apasionuarve"" greke te arkeologjise.
    Here pas here, ata, nxjerrin fotografi neper forume per ti paraqitur ato si mbishkrime greke.
    Rasti i mesiperm eshte nje autogol i tyre, por mos i jepni shume ze, sepse ata mund ta eliminojne pllaken fare, ashtu sic kane bere me shume te tjera 2 shekujt e fundit.

Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    A ka mundesi ti shohim keto harta me te medhaja dhe me te kjarta ?

Dhe ata me ngjyre te kaltert ose ne tjetren hart ata me pika ne jug te "Greqise", a jan ata "Grek" apo Arvanitas ortodoks ?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    patjetër që qeleshja është njëra nga mijra tradita që na veçojnë edhe na dallojnë si kombë.Kënaqem kur lexoj se Shqiptari po zgjuhet edhe po fillon ti dalloj simbolet e veta.Qeleshja jonë gjendet edhe në një punim guri të botuar nga neritan ceka ,apollonia 2005.Hermesi duket të ketë veshur një të tillë.Po tek ky botim i neritan cekës do vreni edhe gurrin e varrit të Parmeni--skut,të cilin ceka e lidhë edhe me disa simbole të Dodonës pellazge.Parmenin e njohim nga Herodoti si gruan që sherbente në faltoren e Tomorrit,ndërsa ajo që dua të tregoj mbi këtë gurë varri është ekzistenca e "boçes së hapur të lisit".Kjo boçe që lidhet drejtpërdrejt me faltoren e Tomorrit,u shfaq edhe tek youtube i mësipërm i qeleshes.Shfaqet tek kokorja e Gjergj Kastriotit ,të cilin na e kenë bërë më katolik se papa,vetëm se simbolet e tij na thonë të kundërtën.

do veçoja edhe mbishkrimin DIELLI O ATA që solli clint,me të cilin do bie ndakortë për thënien se "kush njeh mbishkrimet vrenë se shqipja nuk ka ndryshuar".Po ashtu është,pasi shqipja nuk ishte gjuhë teknike letrare,por ishte gjuha e autoktonve edhe si rrjedhoj "eksperimentet" kryhen me gjuhët teknike më lehtë.

një çështje e re e cila duhet të përmëndet edhe të drejtkuptohet në këtë temë është çështja e Iliris.Çquajmë Iliri?.shtrirja e shqipfolsve ishte aq e gjërë sa që nuk mundë ta përmbledhin emëri Iliri.Shqipfolsit gjendeshin në tre kontinentet,ndaj nuk mundë të quajmë Ilirë Etruskët shqifolës,apo Mikenasit edhe Kretanët shqipfolës,po kështu edhe Kërët-Likët-Lidët-Heteët edhe Shumerët e stërlashtë.Unë mendoj se emëri PELLAZGËT i përmbleth të gjithë shqipfolsit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Keto jane ato pasuri qe vidhen ilegalisht dhe nuk perfundojne kurre neper muzeume. Ato jane pjese e koleksioneve private te te ""apasionuarve"" greke te arkeologjise.
    Here pas here, ata, nxjerrin fotografi neper forume per ti paraqitur ato si mbishkrime greke.
    Rasti i mesiperm eshte nje autogol i tyre, por mos i jepni shume ze, sepse ata mund ta eliminojne pllaken fare, ashtu sic kane bere me shume te tjera 2 shekujt e fundit.
    shumë ndakortë,por nga ana tjetër shkenca shqiptare duhet të ineresohet veçantërishtë për këtë mbishkrim antibollano edhe duhet ta dokumentoj atë...hëmmm shkenca shqiptare me hartën deri në gjirin e vlorës!!!!.

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    do veçoja edhe mbishkrimin DIELLI O ATA që solli clint,me të cilin do bie ndakortë për thënien se "kush njeh mbishkrimet vrenë se shqipja nuk ka ndryshuar".Po ashtu është,pasi shqipja nuk ishte gjuhë teknike letrare,por ishte gjuha e autoktonve edhe si rrjedhoj "eksperimentet" kryhen me gjuhët teknike më lehtë..
    Une personalisht jam i mahnitur me kete mbishkrim(ashtu sic u mahnita kur pashe per here te pare FIMIA HIYNERON).
    Si ka mundesi gjuha te ruhet kaq e paprekur per 2500 vjete?
    Por ajo qe me cudit me shume eshte:
    Si ka mundesi qe mbishkrimet jane ne gjuhe te ndryshme nga gjuha e ""Homerit"", ""Herodotit"", ""Platonit"" etj, etj
    Mos valle librat e tyre jane thjesht trillime te shek. te 18-e?
    Mos valle greqishtja e vjeter qe ne e mesuam me aq endje eshte nje krijese e shkollareve perendimore?
    Keto pyetje kane kohe qe i mendoj por vetem se nuk dua te paraqitem ksenofob i kam lene ne heshtje.

Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    një çështje e re e cila duhet të përmëndet edhe të drejtkuptohet në këtë temë është çështja e Iliris.Çquajmë Iliri?.shtrirja e shqipfolsve ishte aq e gjërë sa që nuk mundë ta përmbledhin emëri Iliri.Shqipfolsit gjendeshin në tre kontinentet,ndaj nuk mundë të quajmë Ilirë Etruskët shqifolës,apo Mikenasit edhe Kretanët shqipfolës,po kështu edhe Kërët-Likët-Lidët-Heteët edhe Shumerët e stërlashtë.Unë mendoj se emëri PELLAZGËT i përmbleth të gjithë shqipfolsit.
    Une nuk kam dyshim qe Iliret jane Geget e sotem, kurse epiriotet jane pellazge.
    Te dyja keto njesi jane dege te te njejtes race. Kjo race e quan vehten ARBERORE.
    Iliret nuk jane pellazge por pellazget nuk jane te ndryshem nga ana racore nga Iliret.
    Nuk ka nje emer ne lashtesi te permbledhe gjithe paraardhesit e shqiptareve keshtu qe detyrohemi te bejme nje kompromis duke thene qe ne jemi pasardhes te pellazgeve.

012.008.004
    . τό τε γὰρ τῶν Πελασγῶν ἦν φῦλον καὶ τὸ τῶν Καυκώνων καὶ Λελέγων· εἴρηται δ' ὅτι πολλαχοῦ τῆς Εὐρώπης τὸ παλαιὸν ἐτύγχανε πλανώμενα, ἅπερ ποιεῖ τοῖς Τρωσὶ συμμαχοῦντα ὁ ποιητής, οὐκ ἐκ τῆς περαίας.

for the tribe of the Pelasgians was then in existence, as also that of the Cauconians and Leleges. And, as I have said before, {190} they wandered in ancient times over many regions of Europe.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214

qeleshja

Ja dhe qeleshja e postuar dikur nga Landi
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •